dinsdag, mei 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieVIDEO: Limiet op lichten van US dollars van eigen rekening bij DSB...

VIDEO: Limiet op lichten van US dollars van eigen rekening bij DSB in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, – Cliënten van De Surinaamsche Bank (DSB) zijn boos om een nieuwe maatregel van de bank, die een limiet stelt op het lichten van vreemde valuta van hun eigen DSB rekening. Deze nieuwe maatregel die vorige week werd ingevoerd, houdt in dat klanten maximaal 1.500 US dollars per dag kunnen opnemen van hun eigen rekening.

Ondernemer Rick Cabenda, een client van de DSB, is niet te spreken over de maatregel. Hij noemt het absurd dat hij zo weinig van zijn eigen geld kan opnemen. Bovendien is hij van mening dat de bank de cliënten eerst op de hoogte had moeten stellen over de maatregel.

Voor de wijziging kon Cabenda, die langer dan 35 jaar rekeninghouder is bij DSB, tot maximaal 5.000 US dollars per dag opnemen. Als hij nu 5.000 US dollars nodig heeft om iemand zakelijk te betalen, dan moet hij vier dagen achter elkaar in de rij staan bij de bank.

“Het is mijn eigen geld, ik moet over mijn geld kunnen beschikken” aldus Cabenda tegen Apintie TV:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

34 REACTIES
 1. Dit ding is niet sinds vorige week gaande. Ik probeerde 30 jan ook geld te lichten bij de dsb om huur te betalen en ze wilde me niet eens mijn $1500 laten lichten wat ik een week eerder had gestort.
  Zelfde liedje ook bij de finabank, daar mag je max $2000 per week lichten niet eens per dag!


  Maak melding
 2. Wanneer je iemand een groot (valuta)bedrag moet betalen, dan kan dat toch ook dmv (elektronische) overmaking of een cheque. Er zijn nog steeds veels te veel branches en beroepen die zich kwetsbaar maken voor interne en externe boeven door te werken met grote cashbedragen.

  Aan de andere kant kan ik het de mensen ook niet echt kwalijk nemen. De meeste banken werken, ondanks hun inspanningen en IT toepassingen, nog veels te traag, inefficiënt en ouderwets.

  Ik ben geen voorstander van rondlopen met grote cashbedragen, die abanie’s schijnen er een speciale (tipgever) oog, oor en neus voor te hebben…


  Maak melding
 3. zoals zo vaak worden maatregelen genomen ala kip zonder kop….hierdoor wordt $ schaarser in omloop; bij schaarste gaat automatisch de koers omhoog! Debielen zijn het soms….


  Maak melding
 4. triest wat er gebeurt ,dit is nog maar het begin .deze regering bouterse brengt suriname 100 jaar terug .wij lopen achter en zullen blijven achter lopen met dit soort wieswasie regering .het volk is ook verantwoordelijk om deze hebies aan de macht te helpen .


  Maak melding
 5. Inderdaad “ mijn geld” echter de werkelijke inhoud is : dat mensen massaal hun geld weghalen agv de aanstaande op hol geslagen wissel koers voor de us$. Terecht wij hebben recht op ons geld, maar heeft Suriname wel genoeg ervan ? Het witwassen van drugs geld via de centrale bank wilt maar niet lukken, hopelijk wel NU !


  Maak melding
 6. De veranderig die erin Sme moet komen is dat de regering ddb-adhin weg moet.

  Time4change!
  Stem massaal op de Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP)
  CS4Pres!
  28 en meer zetels voor de VHP

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname!

  Ps
  Is het mogelijk via de bank in Nederland US $ naar SME over te maken op een valuta rekening in SME? Hoe groot per dag?


  Maak melding
 7. @ Passant,
  als je bereidt bent om het gevraagde percentage voor het wisselen te betalen (transactiekosten) lijkt mij dat geen probleem.

  Hoe groot bedrag?
  check de wet antiwitwaspraktijken.


  Maak melding
 8. @passant….je denk zeker dat cs een zal met geld heeft; en bedelen ad noordzee is helemaal not done. Dus moeten we zelf in Sur het regelen…..en zeker niet met al die speculaties waar de huidige bankmaatregelen een van is.


  Maak melding
 9. Dit is te erg voor woorden, dat klanten van deze bank zo worden behandeld.Dit is mens onterend.
  Dus de bank bepaald hoeveel je, van eigen geld per dag mag opnemen. Dit is je reinste kolder.Straks wordt er ook nog bepaald wanneer je mag ademhalen en wanneer niet.
  Wat gebeurt er hier in dit land?? Het volk heeft niets te zeggen over zijn eigen geld. Wij gaan de kant van Venezuela op of nog erger. Je wordt letterlijk aan handen en voeten geboden door deze zinloze actie van de bank. De directie die deze opdracht heeft gegeven deugd voor geen meter. Heel kortzichtig en heeft last van een tunnelvisie. Het zakenleven wordt op deze manier gemangeld en ten gronde gericht. Sarie Torie
  Hopelijk wordt dit snel opgelost.


  Maak melding
 10. Beste mensen,

  DSB heeft weinig valuta, de bank kan elk moment in financiele problemen komen. Wees alert haal jullie je vreemde valuta zo snel mogelijk uit de bank Deze bericht is GEEN GOSSIP.


  Maak melding
 11. Met deze maatregel zal het bankwezen vroeg of later hun klandizie verliezen. Anderszins is wel overduidelijk dat het monetaire beleid van de CBVS een zaak is dat gedomineerd wordt door DDB , Boefraad en CS, terwijl dit instituut autonoom en onafhankelijk behoort te zijn. Het is dan ook niet voor niets dat mogelijk de integere Gersie als governor van de CBVS het veld moest ruimen. Het is alleszins de bedoeling van DDB om te blijven reshuffelen ten faveure van zichzelf, door zijn eigen mannetjes / kopstukken op strategische posities te plaatsen. Men moet loyaal aan hem zijn, dus wie niet met mij is, is dus tegen mij is zijn credo, terwijl Suriname verder afdrijft naar de afgrond.


  Maak melding
 12. Het gevolg hiervan is dat men geen geld gaat storten op de rekeningen en de banken in nog grotere problemen komen.Dit is een signaal op wat er speelt.Moni keba!Bouta nanga din mati klaar in mars!


  Maak melding
 13. Daarom word het tijd dat we allemaal in Su overgaan op crypto currency als betalings middel.
  Dan hebben we dit probleem niet meer. We hebben geen bank of overheid nodig.
  En wanneer we met zijn allen leren hoe we met dit toekomstig betaalmiddel te werk moeten gaan, dan hebben we niet alleen een stabiel systeem, maar hiermee voorkomen we ook inflatie en fraude met duplicatie van bankbiljetten.


  Maak melding
 14. Deze gang van zaken heeft allemaal te maken met het verworden corrupt crimineel paars wanbeleid olv Boefdraad. Dit zijn duidelijke tekenen aan de wand voor wie niet willen horen en geloven dat er niet genoeg vreemde valuta is. Met het onderscheppen van drugstransporten, krijgt de paarse nationale drugspartij niet meer genoeg opbrengsten en zal nog meer leningen aangaan, waarvan meer dan 25% in de zakken gaan van baas en zijn partijtoppers. De leningen moeten om het gros der paarse debiele idiote ndp paria’ s een gratis pakketje ete en drinke te geven. De hele wereld weet dat het land een misdaad/narcostaat is verworden, dankzij de oerdomme stemkeuze van de paars knettergekke imbecielen en allen die om geldzucht de duivel ddb hebben ondersteund om met zijn wanbeleid land en volk te verderven. Hoemeer Meye Anus, hoe meer Misikaolo Dubai krijsend bidden, des te meer leugen en onrecht, geestelijk en moreel verval, te beginnen aan de top. Anno 2019 weet de hele wereld met welk doel ddb president is geworden. Niet om land en volk, maar om zichzelf en roversbende te beschermen, zich te verrijken en het volk en oerdomme aanhangers verder te onderdrukken. Opa en oma taki, ddb is ndp en staat voor moord-, drugs, roofvloek. Dus paarsdomme paria’ s stem weer voor nog meer paarse kommer en kwel Eeeh deze man was ook een fervente ndper. ai ka now.


  Maak melding
 15. Een aantal Srananmans blijft geloven in de ONZIN van PAARS !

  Wij zijn economisch-Fiancieel-monetair FAILLIET gemaakt door
  het PAARSE WANBELEID ! Dat zijn de feiten !

  Tevens is er teveel zwart geld in omloop, er is een grote zwarte
  economie ! Met Onbeheersbare geldstromen !

  Voorbeeld : Sranan doet vrijwel NIETS aan anti-witwaspraktijken
  en drukt, als regeringsbeleid, MILJARDEN aan ONGEDEKT geld !

  Zie ook bijvoorbeeld de MILJOENEN- BALLAST-Nedam-Bruggenbouw-
  omkoop-bedragen die zijn uitbetaald aan Surinaamse TOPPOLITCI !

  Deze OMKOOPAFFAIRE wordt in Suriname niet onderzocht, terwijl
  bij de vervolging en veroordeling van Ballast-Nedam kopstukken in
  Nederland, namen bekend zijn geworden van Sranan-politici aan
  WIE deze MILJOENEN-OMKOOP-BEDRAGEN zijn uitbetaald !

  SRANAN disfunctioneert bij bestrijding Corruptie en Witwassen,
  het BELEID DEUGT NIET OF WORDT GESABOTEERD DOOR
  KOPSTUKKEN !
  TERWIJL A VOLK E PINA, MORO NANGA MORO !!!

  De Financiele RAMP in Sranan zal door het PAARSE WANBELEID,
  IN KORTE TIJD, NOG GROTER WORDEN ! SARI TORI, FU TRU !!!


  Maak melding
 16. Dit is de voorbode van nog meer paniek maatregelen van deze regering om de financiele huishouding op orde te krijgen. Daarom moest Gersie het veld ruimen zodat men ongestoord verder kan gaan om het monetaire systeem kapot te maken.
  Let op mijn woorden Suriname staat financieel aan de rand van de afgrond. Wie het nog niet door heeft en dat zijn er velen in het land komen heel gauw erachter.
  Venezuela is ons daarin voortgegaan!!!!


  Maak melding
 17. De mensen moeten niet zeuren of bedelen. Het gaat veel beter met Suriname dan de tegenstanders van de regeing ons willen doen geloven. In vele landen kan men niet eens een dollar van de bank opnemen.


  Maak melding
 18. hier begint het, binnenkort geen valuta opnemen bij de banken. de staat heeft het geld nodig.
  Jaren 80 is om de hoek
  Mijn oom bij de bank heeft gezegd dat ze al informatie over de nabije toekomst met valuta. wij zijn geadviseerd om onze gelden weg te halen. Bezig


  Maak melding
 19. Verlies niet uit het oog !! De inbrekers/roofmoordenaars wete nu dat mensen hun geld nu thuis opbergen !
  Dit is hun kans om hun slag te slaan !!!
  Somo beng opo-dem-ai , toen hij indertijd mensen aanspoorde om hun geld weg te halen bij de bank !!!
  Daarop loerden de inbrekers,roofmoordenaars ! Genoeg tipgevers bij de bank die op Somo lijken.Ik schrik er zelf van als ik bij de bank mijn zaken ga afhandelen !!!


  Maak melding
 20. Het gros der dwaze debiele idiote ndp paria’ s zijn nu als kale kippen, zonder veren. geen gratis paarse kippevoer vol kakkerlakken, paars wc water of vervallen kippehok. Vele ndper’ s zijn nu moordenaars, zelfdoders, drugscriminelen of drugsverslaafden en dieven, rovers en fraudeur geworden zoals ddb en elite corrupte paarse poepvliegen en parasieten, die gewetenloos en meedogenloos land en volk verderven. Opa taki, zo de leiders, zo het volk dat voor deze lijders tweemaal hebben gekozen. Oma taki, ai lokoe Dinoo, Loekoe Meribaa, leki deng papa didibri, misdadigers.


  Maak melding
 21. Het geld op je rekening die jij gestort hebt is niet meer van jouw.De bank bepaalt wat je ermee mag doen.
  Zo ver is het al.Dit is geen gossip.Dit is the truth.Venezuela here we come!


  Maak melding
 22. Ik zou elke dag nr de bank gaan en al mijn geld weghalen.
  Dan maar naar GODO. Daarom groeit GODO.

  DSB heeft het geprestreerd om MIJN geld dat ik gestort had na 2 weken nog niet op mijn rekening te zien.
  Moest hoofdkantoor bellen. Ik heb het bewijs in hun gezicht gedrukt en gezegd morgenochtend om half 8 kom ik 2500 euro van mijn rekening halen dus zorgen jullie ervoor dat het erop is. Was er gelijk. 3 werkdagen is 3 werkdagen. Geen tijd voor BS.


  Maak melding
 23. Oom Ludje taki, ai, mi boi Deter Minist e waarskow sinds 2007 voor de duivelse zoon didibri. Niemand wilde geloven, schold hem uit als zwartkijker en anti Surinamer. Sa joe sabi boi, ie jongoe ete en sma habi moro bribi ini baas dan ini Vene. joe waarschuing na neks, want kondre e go draai onder baas. Ondanks alle hoon en slechte verwensingen Deter Minist zette door en bleef hameren op de feiten, dat onberechte moordenaars, drugscriminelen en staatskasrovers niet te vertrouwen zijn. Des te meer werd hij kwalijk genomen, ook door vele gelovige van de paarse gemeente van Stef Anus. Baas en zoon zijn bekeerd door onze bisschop Steffie. Des te meer waarschuwde hij voor het duivelse spel dat didibri, Meye, Misikaolo en vele ondernemende ndper’ s die baas financierden in ruil voor grond, vergunningen, concessies en werk in spee hadden voor land en volk. Ook voor en nog meer na de veriezingen van 2010 en 2015 waarschuwde Deter totdat hij meededere malen werd geblocked op diverse forums. Vooral de buurt werd gewaarschuwd voor bouta’ s listen. Anno 2019 is het nu bespotten met alles wat paars oogt, is en denkt, en op een Abra broki wijze. Oma en opa altijd taki, a no dong joe moes de foe bribi ddb en gang. Ndp ma wang vervloekt misdadig volk.


  Maak melding
 24. Op zich, is het niet raar dat er een maximumbedrag per dag is dat je kunt opnemen bij jouw eigen bank.

  In NL zijn het de volgende bedragen bij de geldautomaten van de banken.

  Maximaal geld opnemen bij een geldautomaat
  De volgende maxima gelden voor het opnemen van geld bij een geldautomaat:
  Bank Opnemen bij eigen bank Opnemen bij ander bank
  Rabobank € 1.250* € 250
  ABN Amro € 500 € 250
  ING € 1.000 € 250
  SNS Bank € 1.000 € 1.000
  ASN Bank € 1.000 € 1.000


  Maak melding
 25. Donkere wolken hangen boven het volk van Suriname. Het traject dat deze regering inzet is een van zelfvernietiging. Het is een kwestie van tijd wanneer de ratten het zinkend schip verlaten. Voor de zoveelste maal mag na 2020 puin geruimd worden. Suriname draait in een vicieuze cirkel.


  Maak melding
 26. BEVOLKING en BELANGEN van het Volk tellen niet mee,
  voor gaat als eerste het prive-belang Opa D om uit de bajes
  te blijven,
  dan komen de prive-belangen van de familie DDB, daarna de
  prive-belangen van de militaire Clan en vrienden van de Clan.
  Aan het Volk wordt TOTAAL niet gedacht ! YU NO DE NA TERI !!!!!

  U kunt het zien aan de BAKBA-WINKRI BEGROTING 2019 van deze
  Paarse Clan !

  NORMAAL bedraagt de Totale Begroting van SRANAN ruim 6 MILJARD SRD !

  De thans door PAARS ingediende staats-Bakba-Winkri-begroting bedraagt in
  TOAAL RUIM VIJFTIEN MILJARD SRD. MEER DAN EEN VERDUBBELING !!!!!

  WAARVAN bovendien ruim 40% –VEERTIG PROCENT– dus bijna DE HELFT,
  NIET GEDEKT IS DOOR STAATSINKOMSTEN !

  EEN GAT VAN 40% IN DE BAKBA-WINKRI-Staatsbegroting van Paarse Clan !

  Bedenk daarbij ook nog :

  1. Dat de Paarse regerings-Clan zit met vele tientallen-miljoenen,
  buitenlandse Leningen waarop Rente en Aflossing dienen te
  worden betaald !

  2. Dat de overheidssalarissen bijna niet meer kunnen worden betaald !

  3. Dat er SCHAARSE is aan vreemde valuta !

  4. Dat Ons Goud wordt weggedragen via dubieuze, door Paars
  toegestane milieu-vervuilende SCALIANS !

  5. Dat Ons rond Hout wordt, weggedragen via schimmige Paars-
  Chinese Deals ! –

  6. Dat onze VISSEN worden weggedragen via Paars-Chinese
  MEGA Vis-hek-trawlers, die in HET GEHEIM toestemming en
  VERGUNNINGEN hebben verkregen van het Paarse regiem !

  En DIT REGIEM, DAT ONS LAND AL FAILLIET HEEFT GEMAAKT
  VIA oa MILJARDEN-DRUKKERIJ van ONGEDEKTE SRD BILJETTEN,
  GAAT NU DE STAATSBEGROTING M E E R D A N VERDUBBELEN !!!!!

  En dan vraagt DE ONNOZELE SRANANMAN WAAROM hr GERSIE, DIE

  NIETS FOUT HEEFT GEDAAN, WEGGEJAAGD IS ALS GOVERNOR VAN DE

  CENTRALE BANK ??????????

  OP NAAR FRI SRANAN !!! JAGGI DENG PAARSE FAILLIETMAKER,
  DENG PAARSE KNOEIERS !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES