Vreedzaam milieuprotest tijdens HFLD klimaatconferentie in Suriname

11
Vreedzaam milieuprotest tijdens HFLD klimaatconferentie in Suriname
Foto: Iwan Hasnoe

PARAMARIBO, 14 feb – Terwijl vandaag in Suriname de High Forest Cover, Low Deforestation (HFLD) klimaatconferentie werd gehouden, hielden enkele milieuactivisten een vreedzaam milieuprotest op het Onafhankelijkheidsplein. Het protest is niet gericht tegen de conferentie, maar tegen de valse beloftes die door politici en beleidsmakers worden gemaakt.

Hierbij werd aandacht gevraagd voor de dieren en de mensen die leven in de bossen en de dupe worden de vernietiging van de natuur. Verschillende diersoorten komen op de lijst van bedreigde dieren, waaronder de jaguar, want de jacht op dit diersoort is aan het toenemen. Op de foto is te zien dat de activisten aandacht vragen voor het lot van de jaguars in Suriname.

Op de conferentie in Torarica zelf zei DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons dat de wereld effectieve maatregelen moet treffen tegen klimaatsverandering, uitputting van hulpbronnen en verlies van biodiversiteit. HFLD landen moeten bij elkaar komen om de huidige situatie te bespreken, mechanismen te ontwikkelen om de bossen te beschermen en waar mogelijk die uit te breiden, terwijl de landen ook worden ontwikkeld.

De conferentie in Torarica.
11 REACTIES

 1. Dit keer geen hopen zand en hekken om het plein? En geen gemaskerde en zwaar bewapende Bouta-gestapo om betogers in elkaar te rammen en af te voeren? Het demente fossiel DDB wordt vergeetachtig. Alzheimer light.


  Maak melding

 2. (HFLD) klimaatconferentie?
  Een andere comedy show. Er komen een paar ingehuurde binnen en buitenlandse reislustige clowns hun opstelletje voorlezen. Gaan zich daarna voldrinken en vol vreten. En dan is de jokkenbrokken show weer voorbij. Het vernietigen van bossen en de dieren erin gaat rustig door.


  Maak melding

 3. Dit is een heel goed initiatief om op te komen voor onze natuur. Maar volgens mij is het een handje vol die om onze natuur geven. De rest van de bevolking kan het geen biet schelen of een dier tot een beschermde soort behoort of niet. De hersenloze volwassen, schieten maar oplos op alles wat beweegt. Jachtvergunningen moeten direct ingetrokken worden en wapens inleveren.Doen zij dit niet dan een fikse boete uitdelen. Ik vraag mij soms stelling af, waarom sommige leden in onze samenleving zo dom en moordlustig zijn. Ding no habie jeje.


  Maak melding

 4. Denk aan het Kwik gehalte die het leven van de binnenland bewoners onmogenlijk maakt.
  Dodson heeft zeker een goudmijn aan zijn braziliaanse schoonouders aan bruidschat geschonken…dus vervuilen maar het milieu..


  Maak melding

 5. Niet alleen onze bossen zijn in gevaar tegerlijkertijd onze visgronden.De chinezen vervullen hierin de hoofdrol.
  De meeste Surinamers zijn zich helaas daarvan niet bewust.En nemen het met een korreltje zout.Vreselijk!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.