Samenwerking Korps Brandweer Suriname met Brandweer Haaglanden

34
Samenwerking Korps Brandweer Suriname met Brandweer Haaglanden
De samenwerkingsovereenkomst werd getekend door Esther Lieben (l) en Radjen Jakhari respectievelijk Commandant Brandweer Haaglanden en Commandant Brandweer KBS.

DEN HAAG, 15 feb – Deze week vond in de hoofdbrandweerkazerne in Suriname de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst plaats tussen het Korps Brandweer Suriname (KBS) en Brandweer Haaglanden. Naast de bijdrage vanuit Haaglanden op het gebied van kennisoverdracht is overeengekomen dat de samenwerking wordt versterkt op het vlak van personele uitwisseling en beschikbaar stellen van overtollig ‘klein en groot’ materiaal aan het KBS.

Voorafgaand aan deze ondertekening op korpsniveau, zijn drie inhoudelijke werkbezoeken in het afgelopen jaar aan het KBS gebracht. Tijdens deze werkbezoeken hebben de volgende thema’s centraal gestaan:

1; Opschaling / commandovoering, doel: professionalisering, kwaliteitsverbetering en borging van commandolijn bij operationeel optreden door KBS. In 2018 is aan officieren een ‘introductie commandovoering’ aangeboden.

2; Onderwijs doel: de collega’s van KBS te versterken op het gebied van vakbekwaamheid. Focus lag in 2018 op het maken van lesprogramma’s en het implementeren van het ‘train de trainer’- principe.

3; Preventie: De afdeling Preventie is in 2018 drie maal in opbouwende vorm bijgeschoold op basiskennis Preventie. Doel van deze instructies is de kennisontwikkeling versterken en daarmee bij te dragen aan de processen en activiteiten van KBS die gericht zijn op een goede uitvoering van de Brandweerwet en andere regelingen.

De samenwerkingsovereenkomsten werden getekend door Esther Lieben en Radjen Jakhari respectievelijk Commandant Brandweer Haaglanden en Commandant Brandweer KBS. Bekijk ook onderstaande video:

34 REACTIES

 1. Waarom samenwerken met een brandweerkorps van de ex kolonisator.
  Waarom is er mis met korpsen uit Iran, E. Guinea, Venezuela, Cuba, China of Turkije ? Immers de Surinaamse staatshoofd hamert op de-kolonisatie toch. Blijkt maar weer dat de band tussen Suriname en Nederland sterk is. Helaas ziet de Surinaamse regering dat anders.


  Maak melding

 2. Koos ,een beetje eens met je. Hier had ik wel op gehoopt. Uiteindelijk zal nederland suriname uit de slop redden!!! Ik wil nietdiscrimineren maar zoals het er nu uitziet met het korps in su dan kun je liever alles laten verbranden. Ik stem voor de vhp en geloof me er is dan weer hoop voor alle surinamers. Laten we het beste hopen met nieuwe mensen. Ik ben benieuwd.


  Maak melding

 3. Kolibri helemaal eens

  VHP is de enige partij die SU kan redden gezien de huidige situatie
  Lening op lening. Geld naar vrienden en stelen

  Surinamers ook de NDPers stemmen jullie op VHP als je een volwaardige salaris wil ontvangen en een betere economie en goede wisselkoers.

  STEM Oranje partij de Nationale partij.


  Maak melding

 4. Met de vele partijen die met de verkiezingen 2020 mee zullen doen is het een illusie om te denken dat de VHP een absolute meerderheid zal krijgen en ook als ze de absolute meerderheid zouden krijgen lijkt mij dat een gevaarlijke situatie.

  Dit betekent dat ze aan coalitievorming moeten doen. Het lijkt mij derhalve verstandig dat ze zelfstandig de verkiezing ingaan maar tegelijkertijd ook aankondigen dat ze in Samenwerking met Relavante partijen het land uit het slop willen halen.


  Maak melding

 5. @bouta burki 15 februari 2019 at 08:35 , ook helemaal met je eens 1000%
  VHP is de enige partij die SU kan redden gezien de huidige situatie
  Lening op lening. Geld naar vrienden en stelen

  Surinamers ook de NDPers stemmen jullie op VHP als je een volwaardige salaris wil ontvangen en een betere economie en goede wisselkoers.

  TIME4CHANCE
  CHAN4PRESSSSSS MEI 2020

  STEM Oranje partij de Nationale partij. de redder van het volk en Suriname


  Maak melding

 6. Dit is een goed initiatief dat beide korpsen doen aan kennisoverdracht. Er valt nog heel veel te leren hoe branden het beste kunt bestrijden en wat voor soort preventieve materialen je hiervoor nodig hebt. Gezien het gehele brandweerkorps verstoken is van de juiste kennis, is deze samenwerking hard nodig. De juiste kleding en schoeisel, handschoenen, helmen etc. Het hele entourage hier kan Brandweer Haaglanden ook mee helpen. Onze brandweerkorps schiet te kort wat kennis en preventie betreft. Alle boven genoemde items zijn van harte welkom. Nu nog kennis over elektra aansluitingen in ons landje. Want door een kleine kortsluiting staan de huizen hier snel in de fik. Ook hoop ik dat de brandweer het volk van informatie kan voorzien, welke voorzorgsmaatregelen zij moet treffen, mocht er brand in je woning uitbreken. Bijvoorbeeld geen water gooien in een pan met hete olie die al in de fik staat.


  Maak melding

 7. Koos omdat Surinamers een te grote mond hebben en hun grote leider achter nalopen. Ieder ander volk met trots zou allang zijn eigen boontjes doppen niet de luie Surinamer. Die klaagt liever over de discriminatie die ze ondervinden terwijl hetzelf de grootste racisten zijn. Het enige wat deze mensen kunnen doen is plezier en kinderen maken. De enige oplossing voor Suriname is als het land door een Aziaat bestuurd zal worden of als Nederland ond helpt.


  Maak melding

 8. Keen uw geschiedenis:

  Suriname werd ooit door een aziaat bestuurd kent u zijn naam en de gevolgen nog……………………………..

  Ramsewak Shankar

  Boeboe bit Sjorie 15 februari 2019 at 09:09

  Helemaal mee eens.


  Maak melding

 9. ” Boeboe bit Sjorie

  De Nederlanders zijn weer bereid te helpen om samen te werken met Su, ondanks dat ze niet welkom zijn van de eerste burger van Su. Hoop maar dat de samen werking goed verloopt, want ze kunnen nog wat van leren van de voormalige kolonisator. Wat de aansluiting van het elektrische net betreft lijkt me ook niet zo moeilijk, ik heb nog nooit een aardlek schakelaar gezien in een Surinaamse woning keuken


  Maak melding

 10. Een prachtig gebaar van Brandweer Korps Haaglanden. Schrijvers van het forum, vergissen jullie het niet maar dit is ook een investering van de haagse sur gemeenschap. Hopelijk dat door deze samenwerking een stevige basis kan worden gelegd voor wederzijdse begrip en kennisoverdracht. En mogelijkerwijs wordt dit door vertaald naar de sur politiek.

  Maar het belangrijkste is dat bij calamiteiten in sur adequaad door het sur korps wordt gereageerd, waarbij door snel handelen meer dan tot nu toe levens kunnen worden gered. En afgedankte brandweer materieel van haaglanden is nog zeer goed om in sur in te zetten.

  Mensen laten we deze kleine stap een duwtje geven voor een nog stevigere basis.


  Maak melding

 11. BaBaSai@@@

  Gedeeltelijk met jou eens.
  De surs houden van feesten, eten drinken dansen en neuken. Kinderen maken maar geen verantwoordelijkheid dragen.
  En werken dan zijn ze allergisch voor. Krijgen liever pakketjes uit ned.

  Ik zie als enige oplossing; Suriname opdelen in twee staten. Hindoestanen en creolen. Rest mag kiezen welke gene zijde ze willen aansluiten.
  En anders kun je vergeten dat sur ooit vooruitgang gaat boeken. Zij zullen altijd het land blijven leegroven tot dat er niets meer over blijft.


  Maak melding

 12. Een goede zaak die samenwerking, nee natuurlijk zegt bouterse nu niets, door de steun van nedeland hoeft hij niet te investeren in het korps brandweer ( er is toch geen geld daarvoor). Let op: een bedankje van bouta zullen ze niet krijgen zoals dat gebeurt bij schenkingen van andere landen. Maar ja we zijn niets anders gewend, manieren heeft hij nooit gehad. Misschien krijgt nederland ook 50 hectare aan grond 😂😂


  Maak melding

 13. Keen uw geschiedenis:

  Suriname werd ooit door een aziaat bestuurd kent u zijn naam en de gevolgen nog……………………………..

  Ramsewak Shankar

  Boeboe bit Sjorie 15 februari 2019 at 09:09

  Helemaal mee eens

  @sam

  Ja ik ken geschiedenis van SU

  Hij was een president/bestuurder, maar werd wel door BOUTA gestuurd. Dus wat bouta zegt MOEST gebeuren net als nu met GERSIE

  BOUTA heeft toen hem naar huis gestuurd Telefooncoup. BOUTA was kwaad omdat hij Nederland niet in mocht op schiphol, na zijn reis uit India.
  BOUTA bepaalde alles………Shankar was symbolisch een president. omdat Bouta toen geen president kon zijn.

  NU is er wel een gedegen en gekwalificeerde en oplossingsgerichte kandidaat. En Ja ik ben trots hij is een hindostaan die vooruit denk en kijkt in het belang van natie/SU en niet alleen aan zichzelf. BOUTA heeft zelf gezegd. AL is Paramaribo in brand maar hij slaapt als een ROOS.

  Dus mensen denk na Bouta heeft geen boodschap aan jullie als bevolking.


  Maak melding

 14. Yungu als nederland net als de usa was n een economische blokkade zou instellen tegen deze regering, dan zouden we nu massaal naar de guyana’s en brazilie vluchten.

  (Denk maar eens geen paketten en financiele overmakingen meer)


  Maak melding

 15. @Bouta Burki,
  Voordat de indruk ontstaat dat ik Pro Bouterse ben,………………………. helemaal niet.

  Mijn reactie sloeg op onderstaande opmerking van iemand die hier post:

  “De enige oplossing voor Suriname is als het land door een Aziaat bestuurd zal worden of als Nederland ond helpt.”


  Maak melding

 16. Sam de racist is bezig met stigmatiserend gedrag. Deze kwakeend is alkeen aan het kwakken over Shankar. Weet hij niet dat Shankar een marionet van de crimineel Bouterse was en alles deed wat hem opgedragen werd ? Weet hij niet dat Bouterse intimiderend bezig is zoals ook blijkt uit het feit dat Hira zijn onderzoek naar de decembermoorden heeft afgerond zonder ook maar een persoon aks dader aan te wijzen ? Iedereen tot asn Australië aan toe weet dat de criminele massamoordenaar Bouterse verantwoordelijk was voor de decembermoorden behalve Hira. Kom hier niet doen alsof je geen haat tegen Aziaten hebt schijnheil.


  Maak melding

 17. @ Vliegende Hollander

  Uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat het Haagsche brandweer korps, 600 brandweer auto´s aan Su gaat schenken. Deze zijn reeds besteld bij Inter toy´s tegen een afbraak prijs !!!
  Su is reeds 40 jaar onafhankelijk van Nederland, kunnen ze dan niet op eigen benen staan dan ????
  Het enige waarin ze goed zijn is : stelen bedriegen moorden zuipen lekker vreten en vreemd gaan.
  Kinderen verwekken en verkassen en andermans er mee belasten dat is de motto van de meeste Surinamers, ( de goeie daar gelaten )( zeer weinig. ) En toch hebben ze een grote bek, en vooral de NDP”ers, ik weet dat omdat mijn familie aanhangers zijn van deze klootzakken zijn !!
  Ze kunnen boos op me worden maar, daar heb ik schijt aan, stelletje domme debielen..

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 18. KBS moet wel beseffen dat de infrastructuur en weersgesteldheid van Suriname volstrekt anders is dan in Nederland en dat Nederland hierin weinig ervaring en expertise heeft. Men kan het beter bij Brazilië leren, immers de omstandigheden daar lijken veel op die van Suriname, evenals de mentaliteit van de bevolking.


  Maak melding

 19. Niet afgedankte, maar misschien (boekhoudkundig) afgeschreven materiaal, kleding en voertuigen … misschien …!
  Ik ken brandweer Haaglanden heel goed en ben ontzettend blij met de aangekondigde samenwerking.
  Vooral op het gebied van commandovoering en brandpreventie kunnen we een schat aan informatie, methoden en technieken ontvangen en misschien ook delen..

  Aan alle haters die Suriname deze samenwerking niet gunnen:

  Me mars papa!


  Maak melding

 20. Me mars papa er is maar een persoon in Suriname die niet met Nedetland samen wil werken en dat is de zwakbegaafde president die jij zo aanbidt dus hou op met het lulverhaal dat de burgers de samenwerking met Nederland niet willen. Bouterse en zijn schoothondjes haten Nederland vanwege het koloniaal verleden.


  Maak melding

 21. @ Pakira: Klets geen onzin. Nederland heeft honderden jaren tropische gebieden in bezit gehad. Men weet alles wat er te weten valt. Nederlandse bedrijven bouwen overal ter wereld infrastructurele werken. Brazilië kan eerder wat leren van Nederland dan andersom.
  Het economische centrum van Brazilië ligt in het zuiden rond Sao Paulo. De aan Suriname grenzende gebieden die wat cultuur en klimaat op Suriname lijken worden als min of meer achterlijk beschouwd en verwaarloosd, behalve als er wat te halen valt. Dan wordt het oerwoud vernield en de indianen weggejaagd. Goed voorbeeld!

  Als Suriname niets van Nederland wil weten, prima, niet het probleem van Nederland. Men beseft echter nog steeds niet dat de relatie met Nederland goud waard is, meer dan het goud dat nu geleidelijk aan weggehaald wordt.

  Eerst verraad je je geboorteland door naar Nederland te vertrekken en hier de bezoekers te vervelen met je slappe kletsverhalen en alles goed te praten wat de crimineel die het land bestuurt fout doet, vervolgens verraad je het land waar je woont en dat je alles gegeven heeft wat je bezit door het te benadelen met je lasterpraatjes en fakeverhalen.


  Maak melding

 22. @Hans van den Broek,

  Zijn de autochtone Nederlanders die uit economische overwegingen hun heil o.a. in Canada, Australië, Amerika, Ierland, hebben gezocht ook verraders? Ook zij hebben immers hun geboorteland verlaten. Dat gebeurt nog steeds.


  Maak melding

 23. @ Jiyani: De Nederlandse migranten zijn vertrokken voor een beter leven, niet gevlucht omdat ze bang waren voor de onafhankelijkheid. In hun nieuwe land hebben ze zich snel aangepast en de meesten hebben daar een welvarend bestaan opgebouwd.
  In tegenstelling tot sommigen hier op dit forum zijn het geen haters van hun nieuwe landgenoten geworden die continu zeiken over discriminatie, maar zijn ze volledig geïntegreerd. Ze bezoeken ook geen Nederlandse Waterkant equivalenten om te vertellen hoe slecht die Canadezen, Amerikanen en Australiërs zijn. Daar hebben ze geen tijd voor en dat vinden ze ook niet. Ze kijken vooruit, niet rancuneus mokkend achteruit.
  Ze zijn dankbaar voor wat hun nieuwe vaderland hen gegeven heeft, en dan gaat het niet over uitkeringen en sociale huurwoningen, want die kregen ze niet, maar over kansen.

  Nederland legt mensen te veel in de watten. Mensen die in de watten worden gelegd worden kneuzen en zijn nooit tevreden.


  Maak melding

 24. @Hans van den Broek,

  Als er een is die zijn ziel heeft verkocht, ben jij dat. Je werkt toch nu voor die zelfde kerk die jouw voorouders martelde en verhandelde? Heb je geen zelfrespect? En maar afgeven op anderen.
  Bovendien loop je slaafs achter de blanken aan. Dat je in een blanke land woont wil nog niet zeggen dat je geen kritiek mag hebben en je verstand over goed en slecht moet uitschakelen, zoals jij blijkbaar gedaan hebt. Jij bent de beste voorbeeld hoe het niet moet!
  Btw, ga aub niet je christelijke onzin preken tegen de Hindoes. Zij zitten niet te wachten op jou of op je bekeergenoten. Ga de blanken overhalen die massaal de kerk de rug toekeren. Ja, je hebt nog een grote toekomst in Nederland!


  Maak melding

 25. @Hans van den Broek,

  Tuurlijk. Nederland weet alles. Daarom konden ze de coup niet verhinderen toch?
  O, wacht eens. Zij zaten achter de coup! Betrokkenheid verborgen achter 60-jarig geheimhouding!! Geheime file mag pas open als Bouterse al lang de pijp uit is.
  Suriname kan eerder iets specifieks leren van Australië, waar het heel warm is en ze de middelen hebben die afgestemd zijn op de hitte. Nederland heeft hierin alleen theoretische kennis. Ze hebben al moeite de heidebranden te blussen in de zomer, hoewel het zo vaak voorkomt.
  Maar je bent een groot bewonderaar van Nederland en vindt dat niemand er iets kritisch over mag zeggen. Gelukkig heb jij het niet voor het zeggen. Anders zou er geen enkele allochtoon rond lopen in Holland. Het land zou gezuiverd zijn, precies zoals de PVV dat wil.


  Maak melding

 26. @Hans van den Broek,

  Als jij vindt dat Surinamers die suriname hebben verlaten verraders zijn, dan zijn autochtone Nederlanders die Nederland hebben verlaten ook verraders. De reden waarom is dan niet relevant.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.