Bijna 275 kilogram cocaïne uit Suriname in Antwerpen onderschept

39
270 kilo cocaïne uit Suriname in Antwerpen onderschept
Archieffoto: partij cocaïne

ROTTERDAM/ANTWERPEN, 13 feb – Het is weer raak: in de Antwerpse haven is 273 kilogram cocaïne onderschept, welke verstopt zat in een container van een schip dat vanuit Suriname kwam. Dat heeft het Antwerpse parket vandaag laten weten. Het is niet de eerste keer dat er drugs uit Suriname in de Antwerpse haven worden onderschept. Bijna een jaar geleden werd daar ook al een soortgelijke partij van 270 kilogram onderschept.

De drugsvangst nu dateert van 6 februari 2019 maar werd nu nu pas bekend gemaakt meld de Gazet van Antwerpen. De inbeslagname is het resultaat van een risicoanalyse door de douanediensten. Er is een onderzoek gestart. De container zat op een schip dat vanuit Suriname kwam en aanmeerde aan kaai 212, zo laat het parket nog weten.

Vorig jaar werd ook al een partij van 270 kilogram onderschept in Antwerpen. Toen troffen de Belgische douanediensten de drugs aan bij een controle van een vriescontainer met bananen. Ze zaten verstopt in een dubbele wand. Die container was per schip aangevoerd vanuit Paramaribo in Suriname.


39 REACTIES

 1. Tja, daar gaat weer een hoop geld wat eigenlijk bedoeld was voor de herverkiezing van ddb.
  Al met al bezorgd dit sma steeds meer een hele slechte naam en zullen meer bedrijven en financiële instellingen hun handen terug trekken.. DDb wordt strak president van een leeg land.


  Maak melding

 2. Een der verworvenheden van regering Bouterse.Suriname niet de voedselschuur voor de Caricom maar wel de cokeschuur voor Europa.Suriname gecondoleerd met jouw pres.


  Maak melding

 3. Ze moeten daar in Europa wat meer gaan doen aan verslavingszorg.
  Cutting demand will automatically lower supply.
  Maar zelfs dan … ook al zullen ze maar 10 gram coca nodig hebben …. iemand moet toch leveren???

  Gewoon legaliseren die handel. Kijk hoe lang ze erover hebben gedaan om ganja te legaliseren en nu zijn het miljardenindustriën. Juist ja, in Westerse landen.

  Suriname is slechts een doorvoerhaven!!
  Als ze willen snuiven, spuiten en slikken moeten ze dat in de vrije wereld van 2019 gewoon kunnen doen! Ik kan me al lang niet meer storen aan dit soort berichtgeving. Geef die arme mensen liever coca dan die mixen van gootsteenontstopper en allerlei troep erbij.

  Me mars papa!


  Maak melding

 4. Mocht er monsterverbond van VHP-NPS-ABOP-PALU-ENZ aan de macht komen, neem van me aan dat de smokkel van drugs gewoon door zal gaan. Het zal alleen maar erger worden. Het is een kwestie van vraag en aanbod. Als er geen vraag is naar dit schadelijk spul zal het aanbod afnemen. Handelaren willen niet opgescheept zitten met dit schadelijk spul en zullen dus hun geld niet investeren in dit kwaad.


  Maak melding

 5. @Robg
  Zwijg ezel,al deze drugvangsten worden gedaan met bouta als lijder!!
  Santokhi is ex ere voorzitter van de Cicad geweest,echt een raadsel niet waarom je baasje niet gevraagd werd voor het doen van deze job.Je baasje wilde drugboss van Guyana ,R.Khan,liever als minister van Suriname en Santokhi heeft hem uitgeleverd aan Amerika!
  Je baasje heeft banden met Farc.Je baasje is in absentia gevonnist in Nederland voor drugs.
  Praat geen onzin.


  Maak melding

 6. Wat ?!!! Ik dacht het al , en nu de haven van Rotterdam , alert met de drugs uit Suriname . Naast Spanje en Portugal …nou nou het is erg te gek geworden .


  Maak melding

 7. @Robje-G-huisslaaf van de Paarse militaire leider :

  Er was zeker ook VRAAG naar een Staats-Faillissement !

  Er is VRAAG naar een TOTAAL VERSLAAFDE SURINAAMSE JEUGD !

  Er is VRAAG naar MASSALE POLITIEKE CORRUPTIE !

  Er is AANBOD van Zware CRIMINALITEIT IN SRANAN !

  Er is AANBOD van Grondwet- en Mensenrechtenschenders in Sranan !

  Er is AANBOD van Ongedekte-Miljarden-SRD-Gelddrukkers in Sranan !

  Er is VRAAG in Sranan naar VENEZOLAANSE MILJOENEN-INFLATIE !!!

  Er is AANBOD van MILJARDEN aan ZWART GELD in Sranan !

  Er is AANBOD van MILJOENEN BEVRIENDE VENEZOLAANSE VLUCHTELINGEN !

  PS : IK GA DE KOERS OMLAAG PRATEN !! NEKS NO FOUT !
  WIJ ZIJN ALLEEN DOORGEEFLUIK VAN DRUGS !
  VERDER WETEN WIJ, PAARSEN, VAN NIETS!


  Maak melding

 8. @robg. Ik heb veel van je reacties gelezen. Maar ik wist nooit dat je zo dom en blind was.

  Toen Venetiaan aan de macht was. Was er toen ook zoveel smokkel van cocaïne naar Europa vanuit Suriname.
  Was de koers toen ook 1 op 8.
  Werd er toen ook om de paar jaar gereshuffeld.

  Was er toen ook zoveel criminaliteit in Suriname?
  Dat toeristen elke week in hun huis werden overvallen.
  Dat er zoveel mensen aan verdovende middelen waren verslaafd.
  Dat er zoveel mensen werden vermoord.
  Dat er zoveel mensen werden aangehouden op de luchthaven met bolletjes.
  Dat een president zoveel dingen beloofd en ze niet kan waarmaken. Bijvoorbeeld een spoorlijn.
  Dat Suriname nog nooit zo in een slecht dacht licht stond in de wereld.
  Dat we nog nooit zo hoog stonden op de internationale criminaliteit lijst. Enz .

  Als je ballen heb, geef mij dan een verstandig antwoordt op deze vragen.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 9. RobG(eestelijk gestoord),
  er is niemand die ook maar iets van jou aanneemt. Wat niet te koop is, kan je niet gebruiken. Maar paars geïndoctrineerd randdebielen en dorpsidioten als jij, draaien de zaken om. Het afgelopen jaar, wereldwijd 10 duizenden kilo’s aan drugsvangsten afkomstig uit dat criminele paarse narcoland met een drugsveroordeelde president, wiens zoon voor drugshandel 16 jaar achter de tralies zit. Zo liggen de zaken en de keiharde feiten. Types als jij zijn geesteszieke gekken.


  Maak melding

 10. Het zijn ook wel een stelletje stomme debielen die zich bezig houden met coketransporten vanuit Suriname, daar juist de containers uit Suriname de aandacht krijgen, en exstra gecontroleerd worden.


  Maak melding

 11. Beste Forummers
  RobG is niet gek , hij zit met zijn kop aan zijn baas zijn kont dus kan niet alles zien, en als dat niet het geval is. kijkt hij de andere kant op !

  @ C.A. Schipper
  Ik heb er vaak geschreven ; jij bent Damsco, en niet iemand anders.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 12. Juist de reacties van de zwakbegaafde figuur Robg bevestigt mijn vermoeden dat er binnenkort een burgeroorlog uitbreekt. Daarom roep ik de Aziaten op om zich te bewapenen. Want het ziet et niet naar uit dat Suriname vooruit gaat tenzij het land bestuurd zal worden door een sterke leider. Bouterse is een dementerende worm


  Maak melding

 13. @RobG

  is de NDP ook geen samenrapsel of monster verbond van NDP, DNP 2000, BVD, KPTI nieuwe stijl, Palu, HPP, Nieuw Suriname en overlopers.
  Bouterse heeft bewezen dat het onderhem van kwaad tot erger gaat en dat de Coke business het enige is wat groeit.
  De Nieuw Front achtige regeringen hebben bewezen dat zij een lijn omhoog weten te vinden, in het buitenland gerespecteerd worden en de Coke business sterk terug wisten te dringen.

  RobG het afgelopen jaar praten we over mega vangsten op Guadaloupe, Jamaica, Antwerpen, Duinkerk, Portugal en in Suriname. Het gevolg is dat elke container uit Suriname verdacht is in elke haven ter wereld.

  Ondertussen zit de regering roddels te ontkennen die binnen 4 dagen keihard bevestigd worden. De regering doet precies het tegen over gesteld wat economen met enig gezag wenselijk en noodzakelijk achten.
  >> geen begroting.
  >> enorme te korten.
  >> schulden plafond is ingestort.
  >> geen uitweg meer omdat iedereen wel uitkijkt nog iets in Suriname te ondernemen want voor je het weet heeft de regering ook jouw geld opgemaakt.


  Maak melding

 14. @ Henk Molenaar 2016

  Fa waka, lang geen reactie man !

  @ Blanke
  DDB wordt straks een President van een leeg land, dat is nu toch al het geval !!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 15. Volgens jullie is Santhokie een heilige. Was wel beste vriend van Sege Bai en van Roger Khan. Hij heeft ze mooi verraden. Vraag Chan waar die 90 kg coka is gegaan toen hij Minister was. Hoe zijn bepaalde zaken die aan de rand van faillissement stonden ineens gaan uitbreiden onder Vene en Chan??????????
  Jammer maar de verkiezingsgelden van bepaalde partijen verdampen.
  Dan maar aan de diaspora gasten vragen.
  Vreemd dat het vaak om een bepaalde bevolkingsgroep gaat.
  Hoe is Chan van eenvoudige agent ineens miljonair geworden????????????


  Maak melding

 16. Robg
  ik neem jouw uitspraken niet serieus omdat ik weet dat je verwekt bent in een rush van coke en alcohol aan de watermolenstraat
  ik begin te vermoeden dat schipper ook op dezlfde wijze ter wereld is gebracht


  Maak melding

 17. RobG, als er 10 man tegen je zeggen dat je een muilezel bent, moet je er eens over na gaan denken een zadel te gaan kopen, en ophouden met dat stompzinnige gebalk van je


  Maak melding

 18. Amerika moet nu ingrijpen zoals ze in Panama hadden gedaan om Generaal Noriega op te sluiten moeten ze Bouterse ook voor het leven opsluiten en Suriname weer aan het Surinaamse volk terug geven.


  Maak melding

 19. Beter is om deze laffe hond direct te liquideren ipv hem op te sluiten. Bouterse is een oorlogsmisdadiger en een veroordeelde drugsbaron. Zo iemand zonder geweten had al kang gedood moeten worden.


  Maak melding

 20. @ROBG: Economisch gezien is de vraag groter dan het aanbod. Echter, kan je het verschil maken tussen wat een natie siert en een criminele bende aan de macht die een natie ontsierd. Ook een kwestie van vraag en aanbod. Kortom:Suriname is een narco- staat. Failed Nation, dankzij een poep- plee-si- dent.


  Maak melding

 21. De Europeanen en Amerikanen zijn dol op coke. Vanaf de magistratuur tot de schoonmaker. Er zullen sommige rechters, advocaten en zelfs prominente politici zijn, die balen als een stekker wanneer de zoveelste onderschepping geschied is. Maar ze kunnen nergens heen om te klagen want zij zijn juist degenen die geacht worden dit spul verderfelijk te vinden. Dezelfde rechter in zijn toga die een kleine dealer een straf geeft, gaat na afloop naar huis om lekker wat te snuiven. Maar ja, hij moet zijn werk doen.
  Het is goed dat er onderscheppingen gedaan worden met betrekking tot drugs waarvan het vermoeden bestaat dat lieden in Suriname een rol gespeeld hebben bij het doorvoeren ervan.

  Omdat Suriname zelf geen drugs produceert, komt het dus van buitenaf en zullen de buitenlandse dealers wellicht Suriname gaan vermijden omdat de pakkans naar het uitziet, groter geworden is. Dus, dit is een probleem dat zichzelf op de duur gaat oplossen. Hoe groter de pakkans, hoe minder drugs er vanuit Suriname doorgevoerd zal worden. Suriname zal zich mettertijd verschonen maar de Europeanen en Amerikanen weten van geen ophouden. Ze hebben dat spul gewoon nodig. Zolang het verboden is zal men allerlei manieren verzinnen om de drugs van A naar B te vervoeren. .


  Maak melding

 22. De Europeanen en Amerikanen van goede afkomst kunnen het betalen, zo was het ook eeuwen geleden ” opium oorlog”. Met Brown -Sugar en opkomst van de underdogs is het gaan vervagen. De have’s kunnen het nog steeds “pure” permitteren en de “have-nots” niet. Dat maakt Noord- America en Europa interessant als afzet markt. Temeer omdat je heden Ten dagen meer rijken in US en EU dan de poentje landen waar het vandaan komt. Zij suffen zich kapot aan dat ding, en onze jongens snuiven en maken miljoenen per dag. Coke is voor hogere klasse bedoeld, maar niet voor zwarte getto bewoners. Ze weten niet hoe ermee om te gaan, jammer dat al die ladingen voor hen bedoeld is. De manager van ing snuift en doet het goed. What You!


  Maak melding

 23. Pakiratigri, Suriname produceert geen harddrugs? Wat dacht je van , Borgoe, Black kat en Palm om maar een paar bekende te noemen, medies gezien vallen deze gewoon onder de harddrugs, en telt meer verslaafden dan welke harddrug dan ook, alleen met dit grote verschil dat het wettelijk toegestaan is en maatschappelijk aanvaard, zou je deze op wettelijke gronden gaan verbieden, dan heb je de poppen aan het dansen want zij die daar over moeten beslissen spugen er zelf ook niet in, ook alcohol is een probleem wereldwijd ook in Suriname, meer voorbeelden dan genoeg van gezien in huiselijke sfeer en in het verkeer.
  En hoe moet suriname zich met deze regering zich verschonen van doorvoer van de Cocaine met een president die een veroordeling voor drugshandel en zijn lieve zoontje in de Bajes in de USA, met grote financieele bonsen die weer vriendjes zijn van die zelfde president, dat hele zooitje stinkt en hebben er alle (financieel) belang bij dat deze praktijken gewoon doorgaan


  Maak melding

 24. De Belginnen stoppen Surinaamse bananen in hun baargat en de Belgische pantoffelhelden stoppen coke coming from Surinam in hun neusgat. Zo hebben ze beiden wat voor hun gat.


  Maak melding

 25. @ROBG.Even een opfrissertje indien je het was vergeten. Bouterse is een drugsveroordeelde, behalve hem ook zijn zoon die nu 16 jaar moet brommen voor dit delict.Ook komt erbij kijken dat hij ook nog moordverdachte is.Liefde maakt blind!By the way,er zijn ook mensen die El Chapo willen verdedigen.Zij hebben daar een onbekende reden voor.


  Maak melding

 26. Wie worden gestraft of kunnen gestraft worden:
  de producent, de leverancier (exporteur), de persoon die het vervoert naar het buitenland, de importeur, de gebruiker (consument).
  Het wordt tijd dat de maatschappij die het product vervoert (KLM /SLM en de rederij) aansprakelijk worden gesteld.
  Zij moeten maar maatregelen gaan nemen om met een schone lading aan hun reis te beginnen
  Natuurlijk gaat dit extra geld kosten. Dat moet dan maar.
  natuurlijk zullen er mensen tegen zijn. Onder andere de producent en exporteur. dat moet dan maar
  De maatschappijen. Met name omdat dit tijd en daarmee geld gaat kosten. Dat moet dan maar.
  De tot nu toe genomen maatregelen blijken niet of onvoldoende te werken


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.