donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamse media: ‘Zoon van minister onderwijs wordt nieuwe governor Centrale Bank’

Surinaamse media: ‘Zoon van minister onderwijs wordt nieuwe governor Centrale Bank’

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 13 feb – Robert-Gray Van Trikt, zoon van minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur, zal hoogstwaarschijnlijk de gisteren ontslagen governor van de Centrale Bank van Suriname Glenn Gersie vervangen. Dat beweren zowel De Ware Tijd (dWT) als Starnieuws vanmorgen. Van Trikt werd onlangs benoemd tot regeringscommissaris van de CBvS. Hij was ook lid van de raad van commissarissen bij de Hakrinbank, maar is daar afgetreden. Hij is verder voorzitter van de Surinaamse Vereniging van Accountants.

Het ontslag van Gersie kwam gisteren niet geheel onverwachts. Eerder hadden respectabele instituten uit de samenleving hun zorgen al kenbaar gemaakt over het op handen zijnde ontslag van de president van de Centrale Bank. De regering ontkende dit ontslag en deed dit toen af als ‘gossip’ en ‘geruchten’. “De regering van Suriname is nu totaal ongeloofwaardig” zegt Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) in een eerste reactie aan Starnieuws.

Wat ertoe geleid heeft dat Gersie als governor bij de CBvS moest vertrekken is nog onduidelijk schrijft dWT. De man die bij president Desi Bouterse in het vizier is om de scepter bij de bank over te nemen is de zoon van een minister, werd vorige week reeds aan de redactie van de Ware Tijd meegedeeld schrijft de krant. “Het zal heel raar moeten lopen als hij het uiteindelijk toch niet wordt”, aldus een doorgaans goed ingevoerde bron tegen dWT.

Naast Van Trikt maakt ook oud-directeur van de Surinaamsche Bank, Sigmund Proeve, deel uit van de nieuwe raad.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

39 REACTIES
 1. De regering moet wel verplicht het volk op de hoogte stellen over het reilen en zeilen. Het is handiger om zaken meteen aan te pakken en niet de mofokranti haar gang laat gaan. Want dan gaan de wildste verhalen rond waarbij eentje zou kunnen kloppen en de rest men naar het rijk der fabelen kan verwijzen. Nu komt het erop neer dat men zaken door de strot geduwd krijgt terwijl men tijdig informatie had kunnen verschaffen. Er zal vast wel een persconferentie belegd worden en dat lijkt zo een beetje op mosterd na de maaltijd. Kan ook dat de linkerhand niet weet wat de rechterhand doet en men provisorisch bezig is gaten te dichten. In dat geval dweil je met de kraan open. Nou ja, we zien wel.


  Maak melding

 2. De ene onbekwame wordt vervangen door de andere onbekwame en weer last deze regering zien totaal onbetrouwbaar te zijn. Deze regering is zo lachwekkend


  Maak melding

 3. Het een en al een corrupte benden en vriendjes politiek. Hoe willen wij dat Suriname uit deze grote slop raakt. Deze gasten zijn allemaal geen knip voor hun neus waard. Sarie Torie.
  Zijn moeder Lilian kinderpsycholoog, kan amper communiceren met leraren. Weet niet wat zich speelt in heel het onderwijs. Walgelijk gewoon. Deze hele regering en kornuiten is poer broekoe weer broekoe. Op zouten met deze gasten.


  Maak melding

 4. Het PAARSE regiem is al enige tijd in Financiele Nood.

  Omdat alle controle-mechanismen in de Sranan-Democratie,
  stelselmatig worden uitgeschakeld, wordt Gersie opzij gezet !

  De overeenkomst die governor CBvS, GERSIE met het Paars regiem
  had, om geen verdere monetaire financiering toe te staan, moet van tafel.
  Deze overeenkomst kwam tot stand toen IMF hulp zou bieden, maar
  door de GELDNOOD van Paars, moet dit obstakel, NU worden opgeruimd !

  Meneer HOEFFIE, voormalig governor CBvS, heeft eerder samen met
  pres DDB, voor MILJARDEN aan ongedekte SRD-bankbiljetten gedrukt !
  Dit gebeurde in HET GENIEP, en na de vorige VERKIEZINGEN kelderde
  de SRD en ging Sranan FAILLIET ! Koers EEN op TIEN !

  Verwacht kan worden dat, minister Hoeffie en pres DDB, OPNIEUW
  ongedekte SRD-GELD zullen drukken ! Om die reden, wordt de leiding van de
  CBvS VERVANGEN, door een LEIDING die instemt met het drukken
  van ONGEDEKT geld.

  De militaire machthebbers in SRANAN, hebben lak aan elke wet of regel,
  de CLAN legt Sranan, allerlei maatregelen op, die alleen bedoeld zijn om
  de PLEGERS van ERNSTIGE MISDADEN TEGEN HET SURINAAMSE VOLK
  en TEGEN DE SURINAAMSE STAAT, UIT DE GEVANGENIS TE HOUDEN !

  DEZE PAARSE CLAN KENT GEEN VOLKSBELANG OF BELANG VAN ONZE
  STAAT, ALLES WORDT OPGEOFFERD AAN HET STRAFFELOOS BLIJVEN
  VAN DE LEIDERS VAN DE MISDADIGE CLAN !

  PS : De BUITENLANDSE INVESTEERDERS STAAN AL TE TRAPPELEN OP DE
  J.A. PENGEL LUCHTHAVEN !!!


  Maak melding

 5. Baba Sai, misschien kun jij je als bekwame en wijsgeer aanmelden bij Bouta en Adhin dan komt het allemaal goed met het bestuur van Suriname. Jullie denken dat jullie altijd alles beter weten dan een andere soort, eindstand: ook jullie soort bakt er niets van, zie Guyana die jarenlang geregeerd werd door 1 van jullie soort, waar is Guyana nu qua ontwikkeling?


  Maak melding

 6. Werkelijk. De familie- en vriendenrelaties van deze klote regering druipen er letterlijk van af. Er is sprake van BV Bouterse. (B.V,= besloten Vennootschap). De jaren 80 en 90 komen terug. Welkom aan meneer de vele nullen.


  Maak melding

 7. @ Smatje 13 februari 2019 at 09:32
  Baba Sai, misschien kun jij je als bekwame en wijsgeer aanmelden bij Bouta en Adhin dan komt het allemaal goed met het bestuur van Suriname. Jullie denken dat jullie altijd alles beter weten dan een andere soort, eindstand: ook jullie soort bakt er niets van, zie Guyana die jarenlang geregeerd werd door 1 van jullie soort, waar is Guyana nu qua ontwikkeling?

  Wat een minachting om te praten “soort” inplaats van bevolkingsgroep. Ik wil wel stellen dat jou soortgenoten alles eerste de verdommenis in helpen. Je haalt Guyana als voorbeeld aan. Maar kijk uets verderweg. Kijk naar Afrika, hoeveel ontwikkeling is daar tot stand gekomen?

  Suriname wordt overwegend door de neg…(het verboden woord hier) bestuurd. Zijn er geen capabele mensen onder andere bevolkingsgroepen te vinden? Jullie willen graag altijd leidend zijn maar bakken er geen m… van.

  Zonder de Hindoestanen was zowel Suriname als Guyana nu een achtergebleven staat geweest vergelijkbaar met Ghana, Burundi of Ethiopië.


  Maak melding

 8. All in the family.
  Daarom dat we blij zijn dat dinootje vast zit in Amerika.
  Hij zou the next lijder van Suriname worden.Sinds bouta en co,sinds de ndp ,lijkt de politiek meer op famile business.


  Maak melding

 9. Voor dat je bank directeur mag en kan worden moet men overal ter wereld serieus gescreend worden en vergunningen en certificering kunnen overleggen of een gerespecteerde autoriteit zijn. Wie is deze zoon van de minsiter van Onderwijs etc. Hij is een register accountant of wel iemand van de Zijlijn, Hoe kan deze jonge man serieus genomen worden door zijn internationale collega’s .


  Maak melding

 10. Alle recente mutaties bij de CBvS zijn ronduit ZEER ZORGWEKKEND ZO NIET ALARMEREND.
  Iedereen met enige kennis van economie zal zich wel tig maal achter de oren krabben. De berichten van VSB, VES en bankiers spreke boekdelen!!
  Vertrokken:Gersie, Silvano Tjong-Ahin en Anthony Caram
  Aangesteld ???, Sigmund Proeve en Robert van Trikt..
  Nb. Die Robert van Trik is een net afgestudeerde controler en heeft dus onvoldoende ervaring en geen kennis van monetaire zaken en slechts een basis kennis van macro-economie. En Proeve is al “bekend” !!
  KORTOM TOTAAL ONGESCHIKT.


  Maak melding

 11. Klaas klopt . PROEVE heeft de DSB leeggeroofd – insider zegt 80 tot 100 miljoen usd is verloren- en op de rand van afgrond gebracht door slecht beleid en met name frauduleuze slechte leningen. de DSB was feitelijk failliet en is door Assuria en Hakrinbank overeind gehouden en de fraude is met mantel van ZWIJGEN bedekt.
  Proeve als commissaris in RvC van CBvS is een SCHANDE, zelfs erger dan benoemen van Boerenveen tot commissaris van Staatsolie. Proeve moet vervolgt worden voor frauduleuze handelingen bij de DSB.
  SU is reddeloos verloren onder de NDP


  Maak melding

 12. De governor van de CbvS moet een bankier zijn met ruime ervaring als bestuurder van een grote bank. Waarschijnlijk is doelbewust gekozen voor een leek op het gebied van het bankwezen zodat het kabinet van de president kan rommelen met leningen aan de overheid


  Maak melding

 13. Hij is gewoon in de familie van Bouta ! Het is een familie Regering van a pikien ingie boi !!
  Hij is een neef van Ingrid van vaders broers kant. De oom, nu overleden,(broer van de vader van Ingrid) ,is de man geweest van de nicht van Lilian van Onderwijs !!
  Na so a torie de !! Overal familie in alle top-functies !!
  De komende regering(indien geen NDP) gaat een buffel “schijten” om het land te besturen !!
  Somo(de land rover) en Lonnie liggen al op de loer om samen met Bouta, de nieuwe regering te vormen !!
  Jammer dat NPS al met tak en bladeren, op sterven na dood is !!
  Waar is “KROESOE” hij schreeuwde toch in Grun-Djari dat de NPS weer een Creoolse partij moet worden ???
  Terwijl hij zelf met een “gratie-wirie-javaanse getrouwd/samen woont” ! Dit zijn de NPS-verraders!!


  Maak melding

 14. NPS gaat keihard terug slaan daar zij dat al bewezen hadden de staat Creolen hebben hun les geleerd de laatste 10 jaren ellende .

  Bo Bo Bouterse en Boefdraad maken een plannen onderschat het niet het zijn de laatste maanden voor de uitspraak van 8 december 1982 .

  Hoogie Limbo Van der San en Doehkie gaan ook mee vluchten spelletje onderdrukkers .

  De koers van 1 op 8 SRD is een kunst matig koers het leven standard is in wezen 1op 8000 SRD

  De domste partij NDP vorm alleen een Regering met 26 zetels men dacht dat het genoeg was om te regeren .

  Heel goed voor ze nu dat ze niemand hebben om de grondwet te veranderen in NDP voordeel .

  Geen enkel Oppositie Partij is bereid nu in zee te gaan met de Domste Partij NDP .

  Wij van NPS STAAN KLAAR OM OVER TE NEMEN


  Maak melding

 15. Vriendjes politiek op hoog niveau.
  Gauw zakken vullen.
  Deze praktijken kunnen alleen in bananen republiek.
  Het lijkt alsof zelfs de Alnachtige Allah Zich heeft afgewend van dit prachtig land.
  Sari Sari nog eens Sari tori.


  Maak melding

 16. Op een dergelijke post moet een ONAFHANKELIJKE
  bankier met ruime ervaring worden geplaatst.

  GERSIE wordt echter vervangen om POLITIEKE REDENEN
  en er wordt een Paarse JA-KNIKKER benoemd zonder bankervaring,
  die met Hoeffie en Desi AL WEER, ONGEDEKTE SRD-BANKBILJETTEN
  ZAL DRUKKEN !

  De Geheime Paarse operaties bij de CBvS kunnen weer starten !

  Het VOLK, zal na de verkiezingen weer ontdekken dat de munt
  NOGMAALS MET TWEEDERDE IN WAARDE IS GEDAALD !

  HET MILITAIRE REGIEM HEEFT TOTAAL GEEN GEVOEL VOOR LAND
  EN VOLK !
  Net zoals soldaat MOESTADJA deze week de leugenachtige ORDER
  opvolgde, zal ook de nieuwe Governor van de CBvS, als Paarse
  soldaat, de GELD-DRUKPERSEN IN WERKING MOETEN STELLEN !

  NEKS NO FOUT ! SRANAN E PINA GO MORO FARA !!!!!


  Maak melding

 17. NPS is mede debet aan de ondergang van Suriname. De waren voorstaanders van de onafhankelijkheid dat zo snel mogelijk moest plaatsvinden. Ze hadden vertrouwen in eigen kunnen !!!
  Als een Afride zegt vertrouw op eigen kunnen betekent dat, dat jullie naar de klote gaan !!!
  Mijn creoolse buurvrouw had mij in de jaren 70 gezegd, nengre no abie verstang. Ik twijfelde haar stelling totdat ik inmiddels ouder ben geworden en een gedegen opleiding heb genoten, merk ik inderdaad dat ze gelijk heeft gehad.


  Maak melding

 18. Het land Suriname is al jaren failliet dus maakt niets uit dat de president van de centrale bank is ontslagen want Bouterse heeft het land al vernietigd.Bouterse is een domkop en heeft geen verstand van economie alleen van wapens om te doden als in 1982.Het volk heeft gekozen voor deze moordenaar en idioot als president.Ik hoop dat ze in 2020 een betere leider kiezen.Want deze moordenaar moet voor de rechter komen en zijn onschuld bewijzen.In het buitenland is hij al veroordeelt wegens drugshandel en terecht.


  Maak melding

 19. Deze criminele regering dropt overal haar incompetente maties.
  Kijk naar zijn profiel op LinkedIn. hij is veel te licht, zonder ervaring en zonder de juiste kennis. Deze man zou nooit op die stoel mogen zitten.
  Het is erg opvallend dat de NDP tracht overal haar tentakels in te plaatsen en typisch dat het altijd incompetente maties zijn. Hopelijk valt de regering snel want deze paarse gaan anders veel schade aan het land berokkenen. Na het vertrek moet hij niet moeilijk zijn de meeste snel te wippen want, zoald ook hier, zijn ze totaal ongeschikt.
  De kans is zelf groot, vooral hier, dat ze snel verschillende wetten overtreden.


  Maak melding

 20. Nog een incompetente boefjesmaatje van bouta ontmaskert. De auto’s waren gekocht voor de top ndplee gangsta bouta, abrahams etc, trikt voerde orders uit tot de leak en nu moest hij opgeofferd worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES