Echtpaar Giasi-Adhin herdacht diamanten huwelijk in Suriname

15
Echtpaar Giasi-Adhin herdacht diamanten huwelijk in Suriname

PARAMARIBO, 2 feb – Piet Giasi en Marianne Adhin hebben onlangs in het bijzijn van naaste familieleden hun 60-jarig huwelijk herdacht. Op 31 januari 1959 gaf dit echtpaar elkaar het jawoord. Het echtpaar werd tijdens de herdenking van hun diamanten huwelijk gehuldigd namens de nieuwbakken Districtscommissaris (DC) van Paramaribo Zuid-West, Eric Grauwde. 

Piet Giasi, die op 16 januari jongstleden zijn 80e jaardag mocht vieren geeft aan dat het huwelijk gearrangeerd was. Uit dit huwelijk zijn er 4 kinderen geboren. Daarnaast heeft dit echtpaar 9 kleinkinderen. 

De heer des huizes trad in de periode rond zijn huwelijk in dienst bij Firma Kirpalani en was ruim 40 jaren werkzaam bij dit bedrijf. Giasi bleef na deze 40 jaren trouwe arbeid niet bij zijn pakken neerzitten en startte vervolgens zijn eigen onderneming te Uitvlugt. Voor het ondernemen van deze stap kreeg hij naar eigen zeggen enorm veel steun van zijn echtgenote Marianne.

Marianne Adhin die het levenslicht op 20 September 1941 zag, was voornamelijk verantwoordelijk voor het huishouden en de zorg over de kinderen. Giasi staat binnen zijn familie en vriendenkring bekend als een hardwerkende ondernemer en is hij ondanks zijn leeftijd nog steeds actief.

De burgervader van Paramaribo Zuid-West kon vanwege zijn installatie als nieuwe DC niet aanwezig zijn tijdens de herdenking. De districtscommissaris liet zich vertegenwoordigen door medewerkers van het Districtscommissariaat. Zij hebben namens de DC en de regering de felicitaties overgebracht en de gebruikelijke enveloppe overhandigd.


15 REACTIES

 1. Alhoewel ik weet dat dit niet voor iedereen is weggelegd,
  ECHTPAAR VAN HARTE GEFELICITEERD
  met jullie 60 jarige trouw jubileum.
  Moge God jullie in goede gezondheid een gelukkig en lang leven samen geven.
  JAI SHREE RAAM✋


  Maak melding

 2. Piet en Marianne. Je zou haast denken aan een Nederlands echtpaar.
  Maar vroeger werkten vooral creolen bjj de Burgerlijke Stand en ze vulden vaak zelf een christelijke naam in, ook voor Hindoestanen, hoewel de ouders een Hindoestaanse naam opgaven.
  De jeugd van nu kan een voorbeeld nemen aan dit echtpaar qua huwelijksmoraal.


  Maak melding

 3. Klopt Jaichand, tegenwoordig gaan sommige huwelijk niet lang mee, is net als een auto, na een jaar of tien schrijven ze elkaar af. En velen mensen ook een voorbeeld aan deze ondernemer kunnen nemen, werken en niet aan mij knagen en mijn leven zuur maken.
  groeten jhonny


  Maak melding

 4. Echtpaar Giasi- Adhin een rolmodel voor jonge echtparen, waarvan het huwelijk geen eens 60 dagen duurt.
  P R O F I C I A T !!
  Op naar de 70e Anniversy.
  God bless jou!!


  Maak melding

 5. Is echt niet bijzonder een Hindoestaan met een Westerse voornaam. Gebeurt steeds vaker, een Westerse voornaam en de 2e en 3e namen zijn traditioneel, zoals John Mohammed Rashid of Harry Rama Krishna. In enkele gevallen veranderen ze de achternaam ook, bijv. Dikshit wordt dan Dixit.


  Maak melding

 6. @Jaichand,

  Dat verhaal dat vroeger creolen die bij Burgerlijke Stand werkten, ook de hindustanen inschreven inschreven met een Christelijke voornaam, geloof ik niet.
  Het zijn hindustanen zelf geweest die in Paramaribo of net daar buiten woonden, die hun kinderen westerse namen als eerste voornaam gaven.
  Zelfs in Nederland gebeurt dat en hier werken maar heel weinig creolen bij Burger Zaken.
  Tegenwoordig geven Indiase ouders in India ook hun kinderen westerse voornamen. Hoe wil je dat verklaren?
  Ik blijf het vreemd vinden. Een westerse voornaam gevolgd door een hindustaanse achternaam.
  Er zijn zelfs hindustanen die zich schamen omdat ze geen westerse voornaam hebben gekregen.
  Zelf ben ik daar juist trots op!


  Maak melding

 7. Helaas is dit voorbeeld bij de afstammelinegn van Afrika neks. Het gros der oerdomme Lon marrons houden meerdere vrouwnen op na. Ook het gros ger ndp eliee stinkend corrupt rijk geworden parasieten en poepvliegen. Na Diamond na deng vergaderzaal. Ondertussen schijten ndp paria’ s een ddb schijt hoe te overleven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.