Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstruik uit Suriname maakt UFC debuut in Brazilië

10
Jairzinho 'Bigi Boi' Rozenstruik uit Suriname samen met zijn trainer Michael Babb.

PARAMARIBO, 2 feb – Nadat Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstruik afgelopen december een contract tekende bij de Ultimate Fighting Championship (UFC), maakt hij vandaag zijn debuut in Brazilië. Hij komt in Fortaleza uit tegen de Braziliaan Junior Albini. Rozenstruik is de eerste Surinamer met een UFC profcontract op zak. Hij maakte in mei vorig jaar zijn debuut bij de Japanse RIZIN organisatie en won zijn eerste wedstrijd daar.

In gesprek met het Surinaamse Nationaal Informatie Instituut (NII) zegt Rozenstruik dat het om een niet te onderschatten tegenstander gaat. Wie in de Mixed Martial Arts (MMA) en UFC vecht is geen pannenkoek, zegt hij. Samen met trainer Michael Babb (foto) heeft Rozenstruik de afgelopen periode hard getraind om vandaag in Fortaleza voor Suriname de overwinning in de wacht te slepen.

UFC Fortaleza vindt vanavond plaats in het Centro de Formação Olímpica in Fortaleza, Ceara en is live te volgen op ESPN +.


10 REACTIES

 1. Deze man is surinamer en hij zal suriname voor het eerst op dit forum(UFC a billion dollar organazation) vertegenwoordigen.Maar vreemd word nauwelijks aandacht besteed.Tyrone Spong die nederlander is krijgt veel meer aandacht om hier zijn eigen show te komen opzetten.Iets klopt hier niet met ons.Het is Bouterse ons allemaal in de war heeft gebracht.1+1=in suriname nu 3.Als Barcelona of Real speelt zal je denken dat deze teams uit surinamers bestaan.Ze kunnen je alles hierover vertellen.Maar onze uitzonderlijke worden nauwelijks gewaardeerd.Wij dienen duidelijk verkeerde goden in dit land en zie het gevolg(upcoming Venezuela)


  Maak melding

 2. @Raar, hij mag dan Surinamer zijn…..maar hij woont en traint gewoon in Nederland!! Wat je met zo’n negatieve post wilt bereiken is me een raadsel!!


  Maak melding

 3. @wazig.Het is jouw democratisch recht mijn post als negatief te beoordelen.For your information wil ik niets hiermee bereiken, het is gewoon mijn mening en by the way is deze man is surinamer en woont in Suriname.


  Maak melding

 4. @Raar, ik ben heel goed op de hoogte van de vechtsport….dus ik hoef niet met jou te halen en trekken over wie waar woont of traint!! Als je tweespalt probeert aan te wakkeren dan ben je in mijn ogen negatief bezig!!!


  Maak melding

 5. Die Junior leek in eerste oogopslag niet geweldig fit. Als grondvechter, vond ik die Junior wel sterker in de eerste ronde. Tweede ronde was helemaal in voordeel Rozenstruik, toen Junior eenmaal op de grond lag, was hij kansloos tegen de klappen.


  Maak melding

 6. @Raar > Er zijn voldoende vechters geboren, getogen, getraind en woonachtig in Nederland, die toch uit komen voor het land waar van (ooit) hun ouders afkomstig waren. Je ziet dat men name bij Nederlanders met roots uit Suriname of Marokko. Ik heb daar geen oordeel over, men moet doen waar men zich goed bij voelt. Echter, is het niet vreemd dat er “minder” aandacht in Nederland is voor een sporter die niet voor het land uitkomt lijkt mij.

  Overigens heb ik geen idee waar Rozenstruik woonachtig is. Maakt me ook niks uit. Ik weet alleen dat ‘ie een goede partij heeft gehad.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.