maandag, juni 17, 2024
HomeFotoOpening Student Housing Campus Village in Suriname

Opening Student Housing Campus Village in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 feb – Deze maand vindt de opening plaats van de Student Housing Campus Village. Deze is bestemd voor studenten aan de Anton de Kon Universiteit en andere HBO-opleidingen. De campus wordt officieel opengesteld op 22 februari 2019, aldus het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWT&C) in Suriname.

De Student Housing Campus Village biedt aan 300 studenten huisvestingsmogelijkheid. De luxe kamers zijn volledig ingericht op basis van twee (SRD 750 per persoon) en vier studenten (SRD 400 per persoon). Het terrein heeft ook andere faciliteiten zoals een cafetaria, gym en studiekamer.

Registratie voor de aanschaf van een kamer is nog mogelijk.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

21 REACTIES
 1. Hulde aan de regering. Het doet mij goed te vernemen dat jongeren gefaciliteerd worden om nog beter hun opleiding te finaliseren. De huurprijs kan wel een obstakel zijn. Men moet het dan wel samen doen om uit te komen. De regering moet toch wel iets verzinnen om studenten tegemoet te komen. Desondanks hulde.


  Maak melding
 2. Dit heeft niets met selectief reageren te maken. Inmiddels zou duidelijk moeten zijn dat bij het naderen van verkiezingen allerlei mooie plaatjes worden gecreëerd.

  Het investeren in de jeugd had veel eerder moeten geschieden..ach ja beter te laat dan nooit.


  Maak melding
 3. Er wordt te vroeg gejuicht.

  Er schuilt veel meer achter. Hoe hoog is de lening bijvoorbeeld en wat waren de werkelijke kosten. Hoeveel miljoenen is er door corruptie verloren gegaan ?

  Vragen die voor het NDP-volk niet belangrijk zijn.


  Maak melding
 4. Aupa, je lult uit je nek. De zoveelste truck om dat zielige tuig over te halen. Je kunt je nog steeds registreren, dus dat betekend dat lang niet alle kamers zijn bezet. Ze hebben de zorghotel niet kunnen redden en is nu over gekocht door de surinaamse staat en wie is da a r de leider . Idd jou idiote baas bouta. Geloof me deze campus zal binnen no time vervallen en wegrotten. Het volk heeft geen geld en de verkiezing staat voor de deur. Denk even na.


  Maak melding
 5. Hulde Anton De Kom ! Als ze die niet stiekem gaan volstoppen met stagaires uit Nederland. Trouwens buitenlandse stagiares in bepaalde sectoren zouden ze moeten verbieden in Suriname. Eigen jongeren eerst. Is er ooit een onderzoek gedaan naar de bijdrage aan de ontwikkeling van Suriname van al die buitenlandse stagiares ? Behalve een verziekte huizenmarkt.


  Maak melding
 6. Heel mooi, heel mooi. Dit is niets anders dan een mooie investering (in kennis) voor de toekomst. Onze jongere broeders en zusters vnl uit het binnenland krijgen nu de kans om rustig, en zonder koppijn ivm huisvestingsproblemen, hun diverse studie’s te volgen.

  Proficiat en hulde aan deze President !


  Maak melding
 7. Zal dit ook met geleend kapitaal en rente zijn gefinancieerd? Worden er ndp-ers geaccommodeerd? Zie hoe blij ze zijn en zich niet realiseren dat de hele samenleving een behoorlijke schuld heeft die moet worden afgelost.

  In onderhoud zijn Surinamers slecht, de kennis en ervaring is er niet. Zie hoe Surinamers omgaan met vuil en afval. Deze gebouwen zijn verdiepingsgebouwen met leidingen voor afvoer van water van badkamers, toiletten, wasbakken. Als ze verstoppen hoe zit het dan? Vakbekwame loodgieters die meesterwerk afleveren, die dit aankunnen en de verstoppingen ontstoppen? De nodige apparatuur hebben.

  Ook is het de vraag hoeveel ndp-ers met de bouw een njan hebben gemaakt?

  Er zijn enkele paarse kakkerlakken die nu al halleluja roepen, prijs de ndp, ddb en kliek. Ik zou ze aanraden niet te vroeg te juichen voor de avond gevallen is. Mi no lob vistie pree of ingie fatsoen! Eerst Ka Zie Ri drinken en in je hangmat gaan liggen en al zou heel Paramaribo onder water lopen of in brand staan, slaapt pikin ingie booi als een tube roos.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 8. Och ,staatscassave bedrijf werd ook met zoveel tamtam lawaai geopend.Nu rust het in vrede.Rip staatscassave bedrijf.
  Zou het niet beter zijn geweest als liever meer universiteit gebouwen neergezet werden in de districten en de leerlingen uit de distrikten niet naar de stad hoeven te komen om de universiteit te bezoeken en kamers te huren.?!
  Sjeesjes, nu doen de paarsen hier alsof iedereen in Suriname een kamer krijgen om te gaan wonen.Zodra ze geld zien in Suriname willen ze het zo snel mogenlijk opmaken.Zoveel geld zou besteed moeten worden aan hospitalen,bejaarden tehuizen,ziekenhuizen,medisch apparatuur.
  Maar dan, de universiteit van Suriname bekommert zich niet om de rest van de surinamers.Waarom we moeten feesten en onze handen stuk moeten klappen dat zij kamers mogen huren ,is ons een raadsel.


  Maak melding
 9. 1500 srd voor een tweepersoons kamer is niet echt goedkoop voor een student. voor dat geld huur je een klein huis ergens en geen kamer. de reden waarom je nog kan inschrijven is dat het niet stormloopt. wellicht de wat rijkere studenten die er gebruik van gaan maken. maar 4 studenten op 1 kamer lijkt me niet echt populair. waarom niet gewoon 1 persoonskamers ? weer zo een ondoordacht paars plan. idee is goed uitvoering waardeloos.


  Maak melding
 10. @ Aupa

  weet u nog wat er belooft was 2.000 appartementen en geen 300 2 en 4 persoonskamers waar voor in zowel Israel als in Italie heel veel geld geleend is.
  Hoe kunnen studenten in suriname voor een bed, een kast en een stoel m gedeelde kamer en gedeeld sanitair SRD 750 opbrengen alsmede fors verhoogde college gelden en dan aan het eind een diploma krijgen waarmee ze buiten Suriname niets kunnen omdat de Universiteit niet geaccrediteerd is.

  het gaat niet om anti of tegen maar of de feiten en de prestaties.
  Hoe vaak kun je feest vieren voor niet nagekomen beloften en enorme verspillingen. 300 kamers is na ongeveer 6 jaar heel iets anders dan 2.000 appartementen.
  Na 8 jaar is er nog steeds geen draaiend ziekenhuis in Albina terwijl de fransen betaald hebben.
  Cuba moet het Wanica ziekenhuis gaan draaien.
  etc.


  Maak melding
 11. @ Bouta 3

  Er wordt niet te vroeg gejuigd, er worden feiten op tafel gelegd. De campus is iets tastbaars wat m.i. state of the art eruit ziet. We kunnen wel op alle slakken zout leggen door te vragen hoe hoog de lening was, wat de werkelijke kosten waren en hoeveel miljoenen bla bla bla. Dit alles is suggestief, er zijn geen bewijzen van corruptie or whatsoever. Al die negativiteit brengt Suriname en het Surinaamse volk nergens. Het gaat erop lijken dat deze regering niks goeds kan doen. Als er iets positiefs wordt gedaan, is er altijd wel een stroming die er een dagtaak van maakt er iets negatiefs uit te halen. Tsja, dan wordt het een zielig verhaal op deze manier.
  Wat de corruptie in Suriname betreft; het is van alle tijden en ook al komt er een andere regering (wat mij sterk lijkt) dan wordt het dezelfde stront maar dan andere vliegen.
  IRMC.


  Maak melding
 12. @Kolibri,

  Ik weet niet wie of wat je met zielig tuig bedoelt, maar het Sur. volk is niet dom, als je hun bedoelt.
  Dat je je nog steeds kunt registreren lijkt mij niet zo vreemd als pas geopende campus.
  Ik zie het als iets positiefs als een overheid een “zorghotel” overneemt wat het voortbestaan ervan redelijk garandeert.
  Als de overheid, waarvan Z.E. D.D. Bouterse president is een zorghotel overneemt, lijkt het mij niet meer dan logisch dat hij in zijn functie automatisch ook de ‘baas’ is. Daar hoef je niet voor op de Anton de Kom universiteit gestudeerd te hebben.
  De wens is de vader van de gedachten, bij het in no time vervallen en wegrotten van de campus.
  IRMC


  Maak melding
 13. @JoJo

  Een grote denkfout die veel mensen maken is wanneer er bv 2000 appartementen worden beloofd, men dan denkt dat de regering een toverstaf heeft en binnen een dag deze appartementen tevoorschijn tovert. Hetzelfde geldt voor de huizenbouw die er is beloofd. Het is vaak een meerjarenplan met de intentie over een aantal jaar een x aantal huizen gebouwd te hebben. Veel Sur willen dat het dan ook binnen de regeerperiode gerealiseerd moet zijn. Zo werkt het nergens ter wereld dus ook niet in Su.
  Wat ik jammer vind is dat je (bewust) vergeet te vermelden hoeveel huizen er wel gebouwd zijn en nog steeds gebouwd worden. Als het nodig is geld hiervoor te lenen, so be it. Waar het vandaan komt is totaal niet belangrijk. We zijn iig niet meer afhankelijk van NL (en dat e hat deng) getuige het feit dat Su wereldwijd overal welkom is.
  Je vindt de huurkosten te hoog? Hoe denk je dat het geleende geld waar je over klaagt terugbetaald moet worden? Hoe denk je dat de salarissen en onderhoud betaald moeten worden?
  Als het om feiten en prestaties gaat, zie daar de campus die niet alleen op papier maar ook real life is opgeleverd!
  Over het ziekenhuis op Albina weet ik niet veel maar wees blij dat Cubanen, de beste artsen ter wereld, het Wanica ziekenhuis komen draaien. Waar gaat het om? Wie het draait of de kwaliteit van de service die gegeven wordt?

  weet u nog wat er belooft was 2.000 appartementen en geen 300 2 en 4 persoonskamers waar voor in zowel Israël als in Italië heel veel geld geleend is.
  Hoe kunnen studenten in suriname voor een bed, een kast en een stoel m gedeelde kamer en gedeeld sanitair SRD 750 opbrengen alsmede fors verhoogde college gelden en dan aan het eind een diploma krijgen waarmee ze buiten Suriname niets kunnen omdat de Universiteit niet geaccrediteerd is.

  In Suriname heerst er een klaagcultuur van vooral mensen die aan de zijlijn blijven staan. Ze weten vaak heel goed wat er moet gebeuren maar als je ze vraagt om het uit te voeren, moeten ze toevallig op dat moment een cola bij de Mac voor hun schoonmoeder halen.
  IRMC


  Maak melding
 14. @aupa

  Ik kan in veel aspecten met u meegaan. Klagen is makelijker dan langs de zijlijn blijven staan.
  Ik heb wat meer gedetailleerde inzichten en heb met directe adviseurs van zowel Venetiaan als Bouterse aan tafel gezeten om zinvolle projecten van de grond te krijgen.

  Ik weet ook wat van ontwikkeling van bouwprojecten af en de financiering daarvan.

  Ik zie helaas onder Bouterse alleen maar luchtkastelen die men in no time belooft om er nadien nooit meer aandacht aan te geven.
  Googeld u aub de filmpjes van de opening van de woningbouw fabriek en de beloften. De Fabriek was nog niet half af bij de feestelijke opening in maart “2015”.
  Zoek de ontwerpen van het Wanica ziekenhuis van de hand van Van de Berg architecten en de ex bestuurster van het Erasmus MC en wat begon met de Bouw in nov “ 2014” en wat het nu nog moet worden.

  Natuurlijk is geneeskunde in Cuba hoogstaand. Echter waar blijven de Surinaamse medici die ook daar opgeleid worden.

  Praatjes van Bouterse vullen geen gaatjes maar creëren enorme teleurstellingen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES