‘Griep in Suriname komt uit Nederland’ zegt Surinaamse arts

31
‘Griep in Suriname komt uit Nederland’ zegt Surinaamse arts

PARAMARIBO, 1 feb – Al een paar weken is er sprake van een toename van het aantal griepgevallen in Suriname. Dit komt waarschijnlijk door het overwaaien van de griep epidemie in Nederland zegt de Surinaamse huisarts Wim Bakker. Dat overwaaien zou volgens hem kunnen komen door het intensieve vlieg- en personenverkeer tussen Suriname en Nederland.

“Elk jaar weer, als er in Nederland een griepepidemie is, dan zie je dat het ook overwaait naar Suriname. En ik vermoed dat het dit jaar ook weer het geval is” zegt Bakker, voormalig onderdirekteur bij het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG) in Suriname tegen radio ABC.

Nederland heeft momenteel voor de zevende achtereenvolgende week te maken met een griepepidemie. Maar deze verloopt tot nu toe minder hevig dan in de afgelopen drie jaar, bleek afgelopen woensdag uit cijfers van gezondheidsinstituut Nivel.


31 REACTIES

 1. Statistieken tonen dit inderdaad aan. De Hollanders zijn een ziek volk, die in de wintermaanden massaal ziek raken. In de winter horen ze winterslaap te houden, maar hun bedrijven en hun overheid beult ze ook dan uit waardoor ze gestresst en ziek raken.


  Maak melding

 2. Misschien krijgt Nederland ook de schuld dat de Dengue muskiet ook een retourtje KLM heeft gepakt Nederland Suriname en vise versa. Wat is het volgende wat verzonnen gaat worden door Bakker??
  Dat hij zijn eigen brood bakt? Griep komt sinds mensen heugenis,in alle landen voor, heeft niets te maken met reizen. Heb je een verminderde weerstand dan ben je vatbaar. Zomergriep, tropisch griep,wintergriep, grote en kleine droge tijd griep, grote en kleine regentijd griep. Sang more dang???heer Bakker van BOG.Malariagriep???


  Maak melding

 3. Of het nu Nederland, amerika etc is, maakt helemaal niets uit, dit komt overal voor maar wat gaan jullie er tegen doen, oja vergeten men durft de straat niet op te gaan en te eisen voor betere medische zorg, Suriname kan van mij een diamanten beker krijgen met tekst: HET FACEBOOK VOLK, want alleen daar praat en zeikt men, maar op het moment dat mb de straat moet opkomen is er niemand te bekennen. Een baby is nog beter, geef hm geen eten en hij/ zij schreeuwt mijlen ver.


  Maak melding

 4. Het zou best kunnen, maar wat dacht je van andere buitenlanders uit andere streken die illegaal ons land binnenkomen en allerlei virussen en ziektes meebrengen… Die worden niet gemonitord…

  Klinkt meer als een storm in een glas water, het waait wel over.


  Maak melding

 5. Als het bewijs niet hard te maken is kan hij beter als arts zijn mond houden. Zielig. Van bepaalde mensen met hun beroepen verwacht je wel weloverwogen goede uitspraken, waar je wat aan hebt.

  Ik woon 41 jaar in Nederland en hebt nog nooit griep gehad.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. Steenharddeboutasucker,

  jullie zijn structureel geïnfecteerd met Chikungunya / Zika / Dengue en het levensbedreigende paarse virus. RANDDEBIEL!!!!!


  Maak melding

 7. @Hendrik Facelook,

  Ok dan. Holland is een paradijs en er zijn daar geen huisartsen, ziekenhuizen en zieken omdat iedereen daar altijd gezond is! De mensen zijn daar volmaakt en zelfs God kijkt met afgunst naar deze volmaakte Hollanders. Ze zijn het Uiverkoren Volk.


  Maak melding

 8. Houd vooral de COPA-vliegvluchten in de gaten !!!
  Zet bij iedere vlucht”drugshonden” in om bagage en passagiers te besnuffelen !!
  Wordt dit de “nieuwe coca-route” ???
  Mie Gado, we gaan naar de verdoemenis !!!


  Maak melding

 9. Natuurlijk kan het drukke personenverkeer tussen
  Nederland en Sranan enige invloed hebben op makkelijk
  overdraagbare aandoeningen !

  Wat wel zeker is volgens DESKUNDOLOGEN is ,

  dat NIET Nederland voor MILJARDEN AAN ONGEDEKTE
  SRD-BANKBILJETTEN heeft gedrukt en uitgegeven in Sranan !

  dat NIET Nederland een OLLO-OLLO-Begroting heeft ingediend
  bij DNA. Wereldprimeur, Buitenlandse Leningen tegen hoge rente
  zijn id begroting opgenomen als INKOMSTEN !

  dat NIET Nederland ervoor heeft gezorgd dat Sranan een belangrijk
  drugsdoorvoerland is geworden met Internationale Maffia binnen haar
  grenzen ! Ja zelfs in de TOP van de politiek aanwezig !

  dat NIET Nederland beslist over Rechtshulp en/of over samenwerking met
  andere staten om CORRUPTIE en DRUGSHANDEL aan te pakken !

  dat BOVENDIEN, NIET Nederland de Surinaamse Staat in een LANGDURIG
  FAILLISSEMENT HEEFT GESTORT !

  Sranaman, OPO UN AI ! MORO HEBI E DORO ! KINKI DENG LEIDER !


  Maak melding

 10. Steenharde boutasucker,

  Je hersenloze, paranoïde reactie duidt erop dat je paarse neus vol zit met wit poeder. Had je maar het geluk om in een welvarende, economische gezonde en en geciviliseerde samenleving als Nederland te wonen. Waar ze geen drugsveroordeelde, meervoudig moordenaar met een strafeis van 20 jaar boven zijn hoofd als staatshoofd hebben. Waar niet dagelijks drugsduikboten, drugsvliegtuigen, drugscontainers van de DDB-maffia gevonden worden. Pinaar lekker verder in dat corrupte, criminele, financieel/economisch en moreel failliete narcolandje. Lekker kansloos en uitzichtloos zien te overleven.


  Maak melding

 11. De zeer verstandelijk beperkten Forza,Boeboe bit Sjorie en Ray hebben niet eens door dat Wim Bakker het gelijk aan zijn kant heeft. God heeft slimme mensen zoals Wim Bakker op de wereld gezet, en dezelfde God heeft dommen gemaakt zoals Ray, Forza en Boeboe bit Sjorie. In de koude maanden vallen we in Nederland massaal ten prooi aan griep en verkoudheid terwijl dat in Suriname niet het geval is. Snotterende, niezende en hoestende mensen uit Nederland nemen het virus mee naar Suriname en binnen een zucht en een wip kunnen zij daar een groot aantal mensen besmetten met de griepvirus die met hen geduldig meereist naar de West. Ook op de Antilliaanse eilanden Arbuba, Boniaire, Curacao, Sint Maarten ziet men hetzelfde verschijnsel met mensen die vanuit Nederland in de wintermaanden vertrekken naar deze warme gebieden. Zodra de niezende en hoestende mensen uit Nederland in het openbaar of in een gebouw in Suriname gaan hoesten verspreid de virus zich razendsnel. Alles wat in hun omgeving aanwezig is of ligt raakt besmet met de sputum van deze dragers.


  Maak melding

 12. RobG
  Knettergekke dorpsidioot en laaggeschoolde randdebiel. Ik zit al vanaf 6 Dec. In Caribisch Nederland en er hier totaal niks te merken van grieperige mensen. Overtuig jezelf eerst voordat je hier de wijsneus komt uithangen en nietszeggend roeptoeteren. Mafkees.!!!!!


  Maak melding

 13. @Facelook,

  Of zullen we er Fecaliën Look van maken? Je straalt een en al haat uit. Jij moet bij mij op praktijk komen. Je hebt het nodig. Let op de woorden die jij gebruikt naar RobG. Jij noemt hem een laaggeschoolde randdebiel. Jij bent heel erg stom bezig. Het is niet het feit dat jij ergens op vakantie bent en geen last hebt van iets om dan te gaan beweren dat het niet zo is, poepzak die je bent. Omdat je zelf een virus bent zou je eigenlijk moeten weten hoe virussen zich verspreiden. Jouw bijdrage hier is te verwaarlozen. Kom op praktijk bij me. Ga ik je genezen. Je hebt het nodig.


  Maak melding

 14. En waarom is een griepje erg dan ? Is het niet zo dat het een teken is dat alle organen in het lichaam nog goed functioneren ? En Steenhard de Waarheid is een übermensch en is hij een smerige vuile stinkende zwarte racist die alleen maar haat zaait. Afgeven op Holland maar wel iedere week in afwachting van een pakket uit Holland. Zonder de hulp uit Holland was jij vuile rat al lang doood en langs de straatkant voor aasgieren gelegd.


  Maak melding

 15. En het is ook de schuld van Holland dat Suriname een failed State is, het is ook de schuld van Holland dat Suriname een coca land is. Ga toch heen stommeriken !


  Maak melding

 16. @Facelook,

  In Holland is het allemaal zo’n koek en ei dat mensen met gele hesjes de straat op gaan. Blijf maar door dromen dat het daar een paradijs is, ok? Of behoor je soms tot de koninklijke familie?


  Maak melding

 17. Meneer Bakker kan best gelijk hebben.
  “De wel gevoede” Europeanen kunnen de griepvirus met zich meedragen zonder zelf ziek te zijn omdat ze voldoende weerstand hebben. Griep en verkoudheid zijn erg besmettelijk dat door hoesten niezen en handen wordt overgebracht..
  We kennen allemaal het fenomeen dat jonge kinderen in de crèche/kinderdagverblijf elkaar infecteren.

  Derhalve vraag ik me af waarom dokter Wim Bakker die jarenlang op het bureau Openbare Gezondheid (BOG) gewerkt heeft in de functie van onder directeur dit uit zijn duim zuigt.

  Voor de mensen die het niet (meer) weten het BOG adviseert de overheid over het te voeren beleid bij epidemieën ; denk aan griep, dengue, malaria, gele koorts etc.


  Maak melding

 18. Nederland krijgt de schuld en wat blijkt.

  PARAMARIBO – Tot en met woensdag waren veel artsen er niet van op de hoogte dat het H1N1-virus, dat Mexicaanse griep veroorzaakt, opnieuw de kop heeft opgestoken in Suriname. Een uitzondering vormde dokter Roshnie Oediet-Doebe van Pawitrab Healthcare, die een flyer doorstuurde die eigenlijk alleen voor haar patiënten was bestemd. Echter, die hebben op hun beurt de informatie over H1N1 zelf doorgestuurd, waardoor de waarschuwing van Oediet-Doebe viraal ging.

  Lees meer: – DWTonline


  Maak melding

 19. Paki-RAT-igri,

  die zgn “genezing”, door een, paars geïndoctrineerd en paranoïde, zelfbenoemde medicijnman mag je botvieren op mede rioolbewoners als RobGoebbels, Steenharde Boutasucker en overige zelfbenoemde wijsneuzen. Ik blijf hier mijn ongezouten mening geven en heb maling aan huilie-huilie reacties van simpele zielen als jij. PUNT !!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 20. Fecaliën Look,
  Ga heen en rust in vrede. Ik heb een praktijk in Amsterdam.Speciaal voor zwaar gefrustreerde gasten als jij.Kom een keer keertje langs.Niet praten maar doen.


  Maak melding

 21. Wat SRANAN ook kan IMPORTEREN is de 3 TON
  GOUDVERKOOP van de Venezolaanse Communist
  Maduro aan de Arabische Emiraten !

  Goud vd centrale bank Venezuela, VAN HET VENEZOLAANSE
  VOLK, WORDT OPENLIJK VERKWANSELD DOOR DE COMMUNIST !

  OF IS DE SRANAN GOUDVOORRAAD VAN ONZE CENTRALE BANK
  AL VERDWENEN ????????????????????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.