Drie lichamen van kinderen geborgen in zaak bootongeluk Suriname

16
Drie lichamen van kinderen geborgen in zaak bootongeluk Suriname
De aankomst van de eerste lichamen afgelopen vrijdag bij het mortuarium in Suriname.

PARAMARIBO, 30 dec – De lijken van drie vermisten als gevolg van de bootramp afgelopen vrijdag in Suriname, zijn zondag 30 december geborgen. Het gaat hierbij om de stoffelijke resten van drie kinderen, die aan boord van de boot waren die op de Coppenamerivier omsloeg.

De nabestaanden en overlevenden van de ramp werden vrijdag opgevangen in het militair hospitaal en keren volgens het Nationaal Informatie Instituut vandaag terug naar hun dorp te Grankreek.

De president van Suriname instrueerde de autoriteiten om veiligheidsaspecten in acht te nemen bij de terugkeer van de groep. Daarbij werd de groep voor de tocht huiswaarts onder meer voorzien van reddingsvesten.


16 REACTIES

 1. En de Surinamers maar feesten , vuurwerk afsteken terwijl er kinderen zijn gevonden bij de bootongeluk.
  Jullie leren het nooit. Gewoon geld verdienen en teveel mensen in de boot. Niet een ieder heeft zwemvesten.
  Waar gaat het met ons Suriname. Nu hoor je niemand wat zeggen. Eindelijk geven ze elkaar niet de schuld.
  Gewoon de eigenaar van de boot is de schuldige.


  Maak melding

 2. De president van Suriname instrueerde de autoriteiten om veiligheidsaspecten in acht te nemen bij de terugkeer van de groep. Daarbij werd de groep voor de tocht huiswaarts onder meer voorzien van reddingsvesten.

  Dit is nu echt , mostert na de maaltijd / als de kalf verdronken is ……
  Dit toont weer hoe hoog de naleving van controle word gebezigd.
  Ik denk dat het een boete moet opleveren voor de bootsman als er geen zwemvesten worden gedragen.
  Vaar desnoods niet uit alvorens een ieder zo een ding om heeft


  Maak melding

 3. “De president van Suriname instrueerde de autoriteiten om veiligheidsaspecten in acht te nemen bij de terugkeer van de groep. Daarbij werd de groep voor de tocht huiswaarts onder meer voorzien van reddingsvesten”

  Ja ja typich mosterd na de maaltijd !!!!!!!!!!! En we gingen gewoon weer over tot de orde van de dag.


  Maak melding

 4. Op papier staan de regels over het dragen van reddingsvesten duidelijk omschreven. Maar de realiteit is anders. Vele boothouders lappen de regels aan hun laars en hebben lak aan de regels van de overheid. Maar ook de passagiers, in dit geval de volwassenen dienen hun verantwoordelijkheden te kennen. Zij moeten ook van de bootmensen kunnen eisen dat zij zwemvesten voor een ieder beschikbaar hebben. De controle over de naleving van regels laat in veel gevallen in Suriname te wensen over.


  Maak melding

 5. @RobG
  De regels staan op papier. In eerste instantie moeten de mensen zo verstandig zijn zelf zwemvesten te claimen. Helaas en triest de mensen leven met het water en zijn aan de gevaren gewend geraakt.

  Als er regels zijn moeten ze ook gehandhaafd worden. Helaas de overheid handhaafd niets en sanctioneert niet op een wijze die de bootsmannen pijn doet. Laksheid wordt beloont. De keren dat ik het binnenland in ging kwam ik niet aan boord zonder zwemvest. De reden ze wilden geen slechte naam.

  Helaas een regering die het niet nauw neemt met haar regels zal altijd dit soort drama’s kennen.


  Maak melding

 6. Rob G,
  Je bent eigenlijk een stuk verdriet, terwijl er mensen door een bootongeluk zijn omgekomen probeer je hier de boevenbende van de regering in bescherming te nemen.
  Als ik in jouw schoenen stond zou ik me diep schamen!
  wie maakt nou va een nationale ramp een politiek Item door met vingers te wijzen en de regering met je “alles staat op papier” opmerking??

  Wie is verantwoordelijk voor wat op papier staat en wie voor de handhaving??? Sukkel!!

  Ik wens een ieder een mooi 2019, uitgezonderd de hypocriete Rob.


  Maak melding

 7. @ Diana

  Wat wil je dan, moeten de rest van de Surinamers dan rouwen omdat er mensen ( kinderen verdronken zijn ?? )
  @ RobG

  Surie´s houden niet van regels in het algemeen, dus dat is gewoon vechten tegen de bierkaai !
  Als er zwemvesten zijn willen de mensen ze het niet dragen omdat ze het vies vinden, liever vies dan dood zou ik persoonlijk zeggen, dragen die hap !!! En de bootsman moet ook erop letten dat iedere passagier van een zwemvest is voorzien. Zonder zwemvest geen overtocht naar de overkant. En s´nacht niet varen, tenzij het echt nodig is !!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 8. Wat mij verbaast dat er geen dag(dagen) van nationale rouw zijn, alle
  vlagen half stok. Er zijn 10 mensen overleden, of ben ik de enige die daar verbaast
  over is.


  Maak melding

 9. @Jojo, voor alle duidelijkheid moet gij duidelijk verwoorden met wat gij onder ‘ overheid ‘ verstaat. Toezicht op de regels in dit concreet geval het scheepsvaartreglement, moet uitgevoerd worden door overheidsdiensten zoals bijvoorbeeld de politie. In Nederland controleert o.a. de politie plezier(vaartuigen). In dit geval heeft mijn inziens de politie gefaald met het controleren van de boten die passagiers vervoeren over water. Ik denk dat de verantwoordelijken bij de politie niet eens weten dat zij dit soort taken moeten uitvoeren.

  @Sam, jij bent schaamteloos bezig om dit tragisch incident te politiseren. Ik ontkom niet aan de indruk dat jouw ouders hebben het nagelaten om jou persoonlijke en maatschappelijk verantwoordelijkheid bij te brengen. Het zit in jouw genen om deze regering de schuld te geven. De hoofdschuldige in deze kwestie is de bootsman. Deze figuur mag zijn straf niet ontlopen.

  @J.Zwartman, je hebt volkomen gelijk. In Suriname denken velen dat regels er zijn om te overtreden. Men laat het aan het toeval over als er een tragisch incident heeft plaatsgevonden. Zij gaan ervan uit dat dit soort incidenten hen niet kan overkomen.


  Maak melding

 10. Hoeveel mensen gaan dood in Suriname door een omgeslagen korjaal. Men had gewoon pech dat er een grote golf op dat moment kwam. Toch moet men de drijfvesten dragen, zoals opnieuw duidelijk werd.


  Maak melding

 11. Bootslieden moeten worden bekeurd als zij niet voldoende zwemvesten aan boord hebben.
  En mensen die geen zwemvest willen aantrekken, moeten uit de boot worden verwijderd.


  Maak melding

 12. Onze president draagt een horloge van 30 duizedn USD.Maar de kinderen die s,nachts op de boot worden vervoerd kunnen niet beschikken over een zwemvest.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.