Eerste vrouwelijke ambassadeur voor Suriname in de Volksrepubliek China

10
Eerste vrouwelijke ambassadeur voor Suriname in de Volksrepubliek China

BEIJING, 20 dec – De ambassadeur van Suriname in China, Patty Chen (FOTO), heeft dinsdag haar geloofsbrieven aangeboden aan de Chinese President Xi Jinping. De plechtigheid vond plaats in de Great Hall of the People in Bejing. Chen is de vijfde, tevens eerste vrouwelijke, ambassadeur voor Suriname in de Volksrepubliek China.

Bij de aanbieding waren van Chinese zijde aanwezig Wang Yi, State Counsillor en de minister van Buitenlandse Zaken, alsook Zhao Bentang, directeur voor Latijns-Amerika meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Tijdens deze korte ontmoeting tussen ambassadeur Chen en president Xi Jinping is de belangrijkheid van de relatie tussen Suriname en de Volksrepubliek China benadrukt aldus het NII.


10 REACTIES

 1. Het zal niet waar zijn, Betje Yildiz heeft ook weer een snoepreisje gemaakt als minister van buitenlandse zaken, alsof deze Chen geen kennis van zaken heeft om dit alleen te doen. Altijd moet er een nutteloze delegatie bij? Kost ons weer gemeenschapsgeld. Yildiz wat is je volgende reis?? Hoeveel dollars heeft deze Yildiz op al die buitenlandse rekeningen, met haar snoepreisjes. Boeven bende.Terwijl het volk pinaart.


  Maak melding

 2. @ Boeboe bit sjorie;

  Het ziet ernaar uit dat je het bericht verkeerd geïnterpreteerd hebt. In dit bericht staat niet dat de Surinaamse minister van BUZA aanwezig was. Het slaat op de Chinese minister Wang YI van BUZA van China, tevens lid van Raad van State van China.


  Maak melding

 3. Wat een tijd en geld verspilling allemaal.Het is China die voor Suriname bepaald.Maar de surinamers zijn op sensatie belust ,zo ze gaan deze show zien als een prestatie van jewelste.Wanneer gaan de surinamers serieus worden en zaken zien voor wat ze zijn?!!


  Maak melding

 4. We gaan ons verdiepen bij een van grootste slaven drijvers van Europa,daar waren die Hollanders nog heilige bij ,
  En waar gaat België ons mee helpen , hoe we opnieuw onderdanig moeten zijn ,mooi Hollanders weg Belgen en Chinezen er in , vraag aan de Belgen wat ze in Congo hebben uitgekreten, alles mag als het maar niet aan de Noordzee, wel je komt er van zelf wel a achter, het tweede DUBAI komt er aan

  Verdieping relatie Suriname-België ondersteunend aan realisatie ontwikkelingsdoelen21 december 2018 – 12:39

  Het verder versterken van de bilaterale relatie tussen Suriname en België op de gebieden van innovatie, technologie, toerisme, diversificatie van de landbouw- en voedselproductie en gezondheid zijn enkele van de doelen, waarop de nieuwbakken ambassadeur van Suriname in Brussel, Sieglien Burleson zich onder meer zal concentreren.

  Ambassadeur Burleson heeft inmiddels op 28 november haar geloofsbrieven overhandigd aan de Belgische koning Philip, meldt het NII.

  Tijdens de ontmoeting tussen de ambassadeur en de koning van België stond de goede bilaterale relatie tussen Suriname en het West-Europese land centraal. De ambassadeur benadrukte de sterke banden tussen Suriname en Belgiё op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en de samenwerking tussen de verschillende steden uit de twee landen. De diverse overeenkomsten tussen de twee landen getuigen van de goede samenwerking.

  “België is eveneens een belangrijke bilaterale partner voor Suriname, vanwege onder andere de expertise in de verwerking van diamanten, de aanleg en het exploiteren van de haven- en zeehaven industrieën, de dienstensector en diverse industrieën zoals machine, apparaten, landbouw, chemische en farmaceutica, zegt de ambassadeur.

  De koning toonde veel interesse voor de vorderingen die gemaakt zijn op het gebied van klimaatverandering en drugsbestrijding in Suriname en wenste de ambassadeur succes toe met haar nieuwe uitdaging in Belgiё.


  Maak melding

 5. Waarom geen indiaan sturen?Waarom een chinees naar China. Ze zou naar India kunnen en de indiaan naar China. Het hokjes denken houd niet op te bestaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.