maandag, december 4, 2023
HomeOnderwerpenEconomieSuriname Aluminium Company wil mijnconcessies terug geven, overheid talmt

Suriname Aluminium Company wil mijnconcessies terug geven, overheid talmt

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 29 nov – De Suriname Aluminium Company, Suralco, wil ‘graag’ haar concessierechten terug geven aan de overheid en andere belanghebbenden. Dit meldt het Burger Informatie Centrum van het districtscommissariaat Para. Het is zo gezegd aan districtscommissaris Armand Jurel tijdens een veldbezoek aan het uitgemijnde Lelydorp lll gebied. Waar het bedrijf bereid is afstand te doen van de concessies, is het de overheid die talmt. Intussen worden volgens Suralco in haar concessies wel concessierechten verleend door de overheid.

Dit onwettig handelen wordt ervaren als ‘storend’ bij de uitvoering van het sluitingsplan van het bedrijf. Het plan houdt onder meer herbebossing en ecologische verbetering in. Er wordt ook last ondervonden van vissers, jagers en anderen in het gebied. “Nu is duidelijk te zien dat onbekenden delen van het bos open kappen, dat als buffer dient tussen de Indira Gandhiweg en het Lelydorp III meer”, meldt het informatiecentrum.

Het meer is eigenlijk een volgelopen krater die ontstaan is door het mijnen. “Suralco is al jaren bezig de concessierechten terug te geven aan de overheid. Enige jaren geleden is tezamen met input van externe deskundigen een geïntegreerd mijnsluitingsproces ontwikkeld, dat voldoet aan internationale standaarden voor mijnsluiting. Er zijn drie pilot studies uitgevoerd, waaronder ook de studie die geleid heeft tot het sluitingsplan voor de Lelydorp II & III mijnen.

Vervolgens zou de overheid uit de voorgestelde mogelijke levensvatbare bestemmingen moeten kiezen, waarna de Suralco op haar beurt conform de keuze van de overheid het gebied zal rehabiliteren. Volgens het bedrijf blijft de reactie van de overheid en andere belanghebbenden al jaren uit. Jurel kreeg de verzekering dat het gebied geschikt zal worden gemaakt voor hergebruik.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

7 REACTIES
 1. Suralco kan geen concessies teruggeven aan su, als de gronden waarover ze praten reeds in handen zijn van partijleden van de ndp. Dus wie houd het volk voor de gek. Achteraf zal wel blijken aan wie consessies zijn verleend. Vhp is de afgelopen tijd stil omtrent de suralco.
  Dief hoe snel je ook zal lopen,vhp,ndp,pl,nps,bep,palu en abop, je zal toch worden opgepakt en je niet misselijk makende straf ondergaan, zowel jullie vrienden en families.


  Maak melding

 2. @ Roepie
  De concessies vallen nog onder Suralco. Anderen zijn illegaal bezig en veroorzaken schade omdat de regering niet optreed. Suralco zoekt excuses om schade te verrekenen met de regering.
  Wie de derden faciliteert zal moeten blijken.


  Maak melding

 3. JoJo:
  Een juiste aanname, Suralco geeft alvast een ‘voorzetje’ aan de regering. Op een gegeven moment stapt Suralco er helemaal uit en wordt Suriname nalatigheid verweten en draait Suriname volledig op voor de rehabilitatie van het ontgonnen gebied.


  Maak melding

 4. Alles is leeg geroofd. En wat is de Sur bevolking ermee opgeschoten. Totaal niets. Kijk maar hoeveel Surinamers die naar Ned zijn gevlucht wegens de armoede.

  Blijft nu alleen maar gevaarlijke meren staan en het gebied kun je niet meer gebruiken. Teveel gevaarlijke plekken.

  De olie Sheiks hebben het veel beter gedaan.


  Maak melding

 5. suriname snydt in z,n eigen vinger,deze multy national ken ons landt beter dan wie ook/ kent de surinamers als hun broekzak, het is de oudste bedryf die 24/7 byna honderd jr hier bezig is geweest
  daarby te bedenken dat dit soort bedryven ook zwaar corupt bezig zyn, nooit wat bekend gemaak maar er zyn hier ook omkopingen geweest .stof tot na denken?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES