maandag, juni 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameNieuwe politieke beweging SU2TNL in Suriname gelanceerd

Nieuwe politieke beweging SU2TNL in Suriname gelanceerd

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 nov – In Royal Torarica heeft woensdag de formele lancering van de nieuwe politieke beweging in Suriname plaatsgevonden. Su-2-the-next-level – Lijst Basier (SU2TNL) is een maatschappelijke beweging voor emancipatie, armoedebestrijding en Smart Governance in Suriname.

“Wij Surinamers zullen krijgen wat wij verdienen, als wij steeds voor hetzelfde blijven kiezen. Elke Surinamer is waardig en dit moet een weerspiegeling zijn van de hedendaagse politiek. Er wordt teveel gedaan aan partijpolitiek, dat voor verdeeldheid en armoede zorgt in onze samenleving. Wij kiezen voor inclusieve politiek, waarbij elke burger centraal staat”, zegt Shaif Basier van SU2TNL.

Ondersteuner Jerry Macintosch vindt de aanpak van SU2TNL verfrissend en bevestigd dat het tijd is voor een exponentiële verandering waar er meer wordt samengewerkt en zaken slimmer worden aangepakt. SU2TNL is voor en door verbindende Surinamers, die geloven in de predestinatie van Surinamers als brengers van vrede, handel en solidariteit tussen landen. Lijst Basier is de politieke vleugel van SU2TNL die minstens 2 zetels wenst te halen tijdens de verkiezingen in 2020 doch campagne wenst te voeren voor alle 51 zetels.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Als in Su op personen wordt gestemt in plaats van op programmes of ideologie moet die Basier in minder Dan twee jaar zich meet Dan Bouterse popular maken. Bouterse heeft be de voedsel pakketten, de huurlingen om de wegen op te knappen, de leningen om de schijnbewegingen te doen etc.Hoe gaat deze fiiguur de ndpers weg halen van bouta.


  Maak melding
 2. Bouterse is de oorzaak van deze politieke goudkoorts. Als je veel en snel wilt verdienen en rijk wilt worden, zonder hard te werken moet je in de politiek.
  Dit is een AIDS probleem ( alles is Desi schuld). als je weet wat een DNA lid en minister van Suriname op dit moment verdient en dat vergelijkt met het salaris van een hard werkende Surinamer is een politieke functie de ideale toekomst. Ze mogen de salarissen van deze figuren best gaan halveren.


  Maak melding
 3. Ik vrees dat wij in 2020 meer dat 20 politieke partijen zullen hebben.
  Op een bevolking van nog geen half miljoen wel erg veel. Vraag mij af waarom de kleine partijen geen samenwerking aangaan. Veel van deze partijen verschillen in ideologisch opzicht niet veel van elkaar. Volgens mij willen Maisa Neus, Curtis Hofwijks en Shaif Basier hetzelfde.


  Maak melding
 4. O meni politiek sani kondre habi. Mi no sabi yere. San den man disi du eigenlijk. Kondre disi na suma pai, dape den go. Te no man pai, den no kon.
  Luku alla bisnis man, den seti den tori bun bika den pai. Te den no pai, neks no seti.
  Soso moni taki ini Sranan. Tra sani den suma sjie leki law law sani.


  Maak melding
 5. De uitgangspunten van deze nieuwe beweging zouden inderdaad vernieuwend en verfrissend kunnen werken in de Surinaamse politiek. De vraag is echter of de grote massa enig benul heeft van deze moderne benaderingen. Daar wringt precies de schoen.
  De nieuwe lichting politici wil Suriname met nieuwe inzichten economisch en sociaal weer op de rails krijgen. Onder normale omstandigheden, en als alle facetten gecontroleerd zouden kunnen worden, is dat ook zeer zeker mogelijk. Hier is, gezien de huidige maatschappelijke situatie in Suriname, wel een hele lange adem voor nodig.
  De Surinaamse kiezer heeft dat geduld niet. Men gaat voor instant-succes, het liefst vandaag nog een perceel met woning voorzien van alle gemakken, een forse loonsverhoging, alle sociale voorzieningen door de overheid betaald, gratis onderwijs en medische zorg, en ga zo maar door. Alleen degene die dat belooft, kan hier succes hebben in de politiek.
  Daarnaast wordt er nu vanuit angst gestemd. Want stel je voor dat de nieuwe machthebbers erachter komen dat je niet op hen hebt gestemd! Dan ben je al het beetje dat je hebt gekregen kwijt, ook je baan die je aan hen te danken hebt. En als je dat wel hebt gedaan, ben je verzekerd van allerlei mogelijke gunsten in de toekomst. Deze haast ingebakken afhankelijkheid bepaalt het stemgedrag van de Surinaamse kiezer!
  Dus helaas voor de nieuwkomers in de Surinaamse politiek…. Hun bedoelingen zijn goed, hun benadering zou Suriname inderdaad weer tot bloei kunnen brengen. Maar daarvoor heb je de stem van de kiezers nodig. En juist bij de grote massa ontbreekt het aan inzicht en lef om voor vernieuwing te kiezen.


  Maak melding
 6. wat een ingewikkelde naam voor een politieke partij . Ik dacht dat het om surinames nieuwste rockband ging😂
  Weer de zoveelste gelukzoekers die nauwelijks aanhang hebben en voor verdere versplintering van het politieke landschap zorgen. In Suriname kan iedereen politicus worden ongeacht genoten opleiding.
  Ik zou graag zien dat politici aan hun algemene ontwikkeling gaan werken , want tot die tijd is het dweilen met de kraan open.


  Maak melding
 7. @Freddy, De heer Basier is een Registeraccountant….is snap dat je niet weet wat dat is met je beperkte “ontwikkeling”….maar zo iemand is echt geen gelukszoeker…..zulke mensen verdienen tonnen aan geld bij de grote financiële instellingen in o.a. Nederland en zitten meestal in de Directie van zulke bedrijven!!


  Maak melding
 8. @wazig: ik snap dat Nederlands lezen en begrijpen voor jou lastig is over beperkte ontwikkeling gesproken. Jij haalt een specifiek persoon aan ,ik had het over surinaamse politici in het algemeen. En dat ze over het algemeen te kort schieten aan ontwikkeling is een feit. Jou inhoudloze wartaal doet er verder niks aan toe. Ik geef op deze site mijn gefundeerde mening en ga geen wedstrijdje reageren op de ander aan. Fijne avond


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES