Suriname grootste Caribische partner Dubai dankzij goudexport

20
Buitenlandse goudzoekers pompen milieu vol cyanide in Zuid Suriname
Archieffoto: goudzoekers in Suriname.

PARAMARIBO/DUBAI, 23 nov – Voor wat betreft het Caribisch gebied is Suriname de grootste handelspartner van Dubai. Dit staat in een publicatie die is uitgegeven aan de vooravond van een handelsconferentie. Goud is vrijwel het enige exportproduct van Suriname naar het emiraat. Het is goed voor ruim honderd miljoen dollar per jaar aan exportwaarde. Suriname is zo voor Dubai verreweg de grootste exporteur binnen de Caricom en het Caribisch gebied.

Dan volgt buurland Guyana dat bijna twintig procent minder exporteert. Het gaat dan ook om bijna alleen maar goud. De handelscijfers zijn uitgegeven in verband met een driedaagse conferentie over economische relaties tussen het Caribisch gebied en de Verenigde Arabische Emiraten. Aan het VAE – Caribbean Cooperation Forum nemen vertegenwoordigers deel van zowel regeringen als uit de zakenwereld.

In Suriname is een dochterbedrijf actief van Kaloti Precious Metals. Kaloti Suriname Minthouse is een joint venture tussen de regering van Suriname, Kaloti en enkele goudhandelaren. Kaloti heeft een raffinaderij opgezet. Die specialiseert onder meer in het smelten en scheiden van goud. Ook wordt gezorgd voor transport en het verzekeren van international transport van edele metalen. Het goud dat wordt aangeleverd in Suriname, komt vrijwel uitsluitend van de zogenaamde kleinschalige goudindustrie.


20 REACTIES

 1. Speciaal voor @pakiratigri voorheen @kevin en betweter RobG.
  Fu di unu no sabi noso pley no sabi, lees onderstaand rapport.

  Rapport: “Gecriminaliseerde” Zuid-Amerikaanse natie huisvest witwas systeem Verenigde Arabische Emiraten (VAE)
  WASHINGTON, D.C.
  Een internationale goudraffinaderij in Verenigde Arabische Emiraten (VAE) heeft een filiaal opgericht dat geld witwast voor geldschieters en terroristische groeperingen in het kleine “gecriminaliseerde” Zuid-Amerikaanse land Suriname, volgens een nationale veiligheidsdenktank.
  In een recent uitgebracht rapport beschrijft het Centre for a Secure Free Society (SFS) een “gecriminaliseerde staat” alsvolgt:
  [Een land] waarin het senior leiderschap van de staat op de hoogte is en erbij betrokken is – hetzij actief of door middel van passieve berusting – namens de staat, in transnationale criminele ondernemingen, waar TOC [transnationale georganiseerde misdaad] wordt gebruikt als een instrument voor statuten, en waar hefbomen van de staatsmacht worden opgenomen in de operationele structuur van een of meer TOC-groepen.
  Tijdens een bespreking op Capitol Hill identificeert een van de auteurs van het SFS-rapport, getiteld “Suriname: het nieuwe paradigma van een criminele staat”, het VAE bijkantoor gevestigd in Zuid-Amerika dat het Kaloti Suriname Mint House (KSMH) wordt genoemd als de grootste vleugel van het bedrijf op het westelijk halfrond.
  Het goudbedrijf uit de VAE, wordt beschouwd als een van de grootste ter wereld en staat officieel bekend als Kaloti Precious Metals.
  “In de afgelopen jaren is Kaloti getroffen door een reeks schandalen en beschuldigingen van een betoverende of onwetende leiding voor het witwassen van miljarden dollars”, onthult het rapport van Latijns-Amerikaanse veiligheidsexpert Douglas Farah en Kathryn Babineau, een regionale expert.
  “Het is onwaarschijnlijk dat goud dat door KSMH wordt verplaatst, legaal in andere Zuid-Amerikaanse landen wordt geproduceerd, maar het is ideaal voor het opvangen van illegale geldstromen en het daarbij behorende witwassen op hoog niveau,” voegt het toe.
  De Zuid-Amerikaanse vestiging van Kaloti in Zuid-Amerika is naar verluidt gezamenlijk eigendom van Kaloti Precious Metals, de Surinaamse overheid en particuliere investeerders.
  “Gecriminaliseerd” Suriname, het kleinste land in Zuid-Amerika, biedt een vriendelijke omgeving voor een bedrijf met Kaloti’s reputatie, benadrukt SFS.
  Suriname faciliteert ook de samenwerking tussen criminelen en terroristische groeperingen in de regio, zoals de gevolmachtigde Iran Hezbollah, de Islamitische Staat (ISIS / ISIL) en de revolutionaire strijdkrachten van Colombia (FARC).
  “De FARC, Hezbollah en mogelijk ISIS zouden een deel van de inkomstengenererende activiteiten naar Suriname kunnen verplaatsen voor een prijs,” merkt het SFS-rapport op.
  In deze context veroorzaakt Suriname, als een verticaal geïntegreerde criminele staat, een echte zorg voor regionale instabiliteit, onveiligheid en vormt een unieke en aanzienlijke uitdaging voor Amerikaanse nationale veiligheidsbelangen gericht op het opsporen, verstoren en ontmantelen van criminaliteit en terroristische netwerken wereldwijd.
  De Kaloti-tak van Suriname staat erom bekend zowel criminelen als terroristen te dienen, gaf Farah tijdens de vrijdagbespreking aan, en voegde een ‘gecriminaliseerde staat’ toe, zoals Suriname. Het biedt een tolerante omgeving waarin iedereen, zowel criminelen als terroristen, veilig zijn.
  “Als Hezbollah iemand nodig heeft om geld te verplaatsen, kunnen ze het daar vinden. Als drugshandelaren iemand nodig hebben die hen met wapens kan helpen, kunnen ze die daar vinden en ik denk dat deze gecriminaliseerde staten de omgeving creëren waarin dat allemaal kan gebeuren, “vertelde hij aan Breitbart News.
  Surinaamse president Desi Bouterse is een veroordeelde drugshandelaar. Het Zuid-Amerikaanse land is een perfect voorbeeld “een volledig gecriminaliseerde staat: de staat is een verticaal geïntegreerde criminele onderneming geworden, die in gelijkwaardige samenwerking met TOC- groepen opereert”, meldt de denktank.
  ——————————————————————————————


  Maak melding

 2. Dit artikel is misleidend…..want het is niet Su dat Goud exporteert naar Dubai….maar de buitenlandse multinationals in Su die aan goudwinning doen!! Die 100 miljoen US….is dus geen geld van Suriname maar van de multinationals!!


  Maak melding

 3. En dan is er geen geld…
  De Roverheid neemt wegenbelasting en gaat maar 10% gebruiken voor de wegen. Waar gaat de rest naartoe…
  De rijken worden veel rijker, de armen gaan stikken…
  2020 nadert, de valse beloftes komen weer.
  Laat je niet weer staande naaien voor de zoveelste keer… Denk aan de toekomst van jouw kinderen en (achter)kleinkinderen…


  Maak melding

 4. Neks Dubai voor al die paars verarmde debiele dwaze idiote ndp paria’s. Wel SuriHaitiBabwe. De duivel ddb en zijn duivelse trawanten zijn er om verderf en armoede te brengen aan allen die nog hopen, geloven en dit beestmens en zijn beest trawanten verafgoden en aanbidden. Land en volk gaan voorgoed verloren als die paarse zombies in 2020 weer voor vijf, beroof ons, verarm ons , bedrieg ons , vermoord ons, drogeer ons, belast ons met de schulden die sosol lobi didibri maakt weer gaan. Neks no fout al moeten we naast ddb en co. hun paarse schijterijen vol leugen en onrecht samen met die van ons opeten om te overleven. Oma taki, het paars volk dat weer gaat stemmen is een zeer slecht volk.


  Maak melding

 5. DOEBye, is het werkelijk zo als men wapen en drugs nodig heeft dat het alleen daar te verkrijgen is, dwaas doe eens je ogen open en kijk wie de grootste wapen lever, die kleine kinderen aan het vermoorden zijn en veel erger uithongeren tot de dood intreed, het zijn de smerige soennieten (moslims), ik zelf ben een soenniet(moslim). De mensheid zal eerder druk maken om drugs dan als grote partijen wapens worden geleverd waar onschuldige mensen en weerloze kinderen worden vermoord. Maar blijkbaar vind de mensheid de drugs problemen belangrijker dat het uit van miljoenen mensen en niet vergeten de onrechtvaardigheid op dit wereld bol, de mensen die drugs gebruiken die hebben het gewoon nodig, dus zou ik zeggen breek je hoofd daar niet over.
  Met vriendelijke groeten


  Maak melding

 6. Het is zo, het is zo erg , Kinderen die elke dag oorlog meemaken die kinderen zijn nooit kind geweest altijd oorlog.
  Maar Suriname was een goed land, is nog steeds een goed land , met de juiste mensen die niet alleen voor zich zelf zorgen moet het beter gaan, er moet aan moet gewerkt worden aan wat kunnen we nog meer dan Goud uit de grond halen als dat op is wat dan?


  Maak melding

 7. Elke dag schijten vele ndper’ s een zeer grote stinkende paarse schijt hoe te overleven. Er is zelfs geen geld voor uien, geen geld om de wasmachine te repareren, geen geld om brood te kopen voor de vele paarse kindermonden. Oma heeft veel vruchtbomen die ze dagelijks moet bewaken. Ze heeft alle overhangende takken laten kappen, want het was niet meer uit te houden met al die stokken en stenen die jonge kinderen gooiden naar de vele vruchten. Beide buren zijn verworden ndper’ s die in het krijt staan bij oma voor suiker, uien, aardappelen, rijst, blom en lucifers. Opa heeft oma gewaarschuwd om geen enkele cent te geven om het nood van deze paars bedrogen dombo’ s te ledigen. Ndp is en staat voor leugen, onrecht en misdaad. Kijk naar de stichter, de mensen om hem heen en zijn zonen en aanhangers. Het land glijdt verder af om te verworden een Sodom en Gomorra.


  Maak melding

 8. Ohhhhh dus daarom spiegelt Misiekaba zich aan DSubai door te prediken dat Suriname een tweede Dubai in wording is.
  Goh ik denk dat Misiekaba denkt dat het goud in Suriname gelijk is aan de prijs van Dubai en dat is een hele grote misrekening.
  Alhoewel hij kan misschien niet rekenen maar wel berekenend zich opstellen


  Maak melding

 9. Wat is het waterkant ben je niet bereid mijn ingestuurde bericht te plaatsen? Wat is de reden als ik vragen mag? Hoop dat je mij een eerlijke antwoord op geeft. Had mensen opgeroepen om te helpen en had mijn e-mail geplaats
  Met vriendelijke groeten.
  Jhonny


  Maak melding

 10. @jhonny,
  Uit de content van jouw reactie valt op te maken dat je echt de ballen snapt van het door Centre for a Secure Free Society uitgebrachte rapport.


  Maak melding

 11. @Wazig

  IAMgold en Newmont verzorgen zelf hun raffinage en export. Kaloti doet de raffinage, certificering en export voor de kleine mijnbouw of wel de vrienden van Bouterse en Brunswijk. De boefjes.
  Zij zorgen er voor dat de Surinaamse bankrekeningen in Zwitserland voller raken dan die in Suriname. Want deze Boefjes betalen slechts een marginale fee/royalty en geen belastingen.
  De problemen van Suriname zouden heel wat kleiner zijn als deze mijnbouwers even veel als IAMgold en Newmont afdroegen aan de belastingen.


  Maak melding

 12. Suriname grootste Caribische partner Dubai dankzij goudexport
  Gelet op de financieel, economische, sociale situatie in Suriname bij de Surinamers is dat te merken.

  Wie trekt er aan het langste eind en wie aan het kortste eind.

  Zie ook de Brokonpondo Overeenkomst

  Wie houdt Wie Voor de Gek?

  De dief, roept houdt de dief.

  Boeng Sari (his)Tory

  We gaan nog voor Vijf?!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 13. 0 dus zoveel miljoen export en nog een staatschuld van miljarden da waar blijft het geld. Wacht Suriname is op papier rijk maar in werkelijkheid straat arm. Mie gado.


  Maak melding

 14. @Uncle Sam,

  Dit is wat Wikipedia over SFS meldt:
  “The Center for a Secure Free Society (SFS) is an independent, non- partisan, non-profit global research organization that mobilizes a global network of security and defense experts to advance public policy. The organization was founded by Alejandro Chafuen, former president of Atlas Economic Research Foundation and native of Argentina.[1] The organization is headed by executive director Joseph M. Humire.

  Het rapport waarnaar ik verwijs kun je vinden in de volgende link:

  https://www.breitbart.com/national-security/2017/04/08/report-criminalized-south-american-
  nation-houses-uae-money-laundering-scheme/

  Een nog uitgebreider verslag van voornoemde organisatie over het doen en laten van Baas vind je in onderstaande link. Helaas alles is in het Engels; ik hoop dat je uit de voeten kan.

  http://www.securefreesociety.org/wp-content/uploads/2017/03/Global-Dispatch-Issue-3- FINAL.pdf


  Maak melding

 15. Ik bouta laat jullie schijten in suriname!!!
  Jullie wilde me toch id cel!!
  Nou ik laat suriname overspoelen met buitenlandse aannemers die suriname uitbuiten en de grondstoffen mogen hebben..tegen een kleine tjoekoe natuurlijk mi e puru ka gi unu sranangmang,jullie zullen pinaren als ratten als jullie me tori praten en geen respect geven!!!
  Tegen de tijd dat jullie snappen wat dr gebeurd is suriname kaal vergiftigd en heeft een andere naam…chiruname!!
  Jullie zijn lui dus laat ik buitenlanders het werk doen en ze belonen zichzelf goed.
  Ik richt elke surinamer de grond in….
  Zijn jullie gek om mij in twijfel te trekken?
  Vergeet vooral niet dat ik geen ka grappen van jullie verdraag…zijn jullie vergeten wat ik heb laten doen in fort zeelandia!!!
  Domburg is voor mij een lachertje…ik laat jullie gewoon zien dat ik boven alles sta!!!


  Maak melding

 16. Ai baja, Doe bye als je met feiten wilt komen doe dan goede research. Breitbart nieuws staat in de U.S bekend als een organisatie die veel nepnieuws naar buiten brengt vooral om hun extreem rechtse koers toe te lichten niet echt een organisatie die ik klakkeloos zou geloven maar als je nog meer “feiten “hebt ik ben 1en al oor…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.