14e container van Vriendengroep Himmat in Suriname aangekomen

13
14e container van Vriendengroep Himmat naar Suriname gestuurd
Een klein deel van de spullen in de container die naar Suriname werd verzonden.

PARAMARIBO, 23 nov – Gisteren, donderdag 22 november, is de 14e container van de ‘Vriendengroep Himmat’ vanuit Nederland gearriveerd in Suriname. Deze veteranen voetbalvereniging uit Nederland ontplooit naast sport activiteiten ook sociale activiteiten zonder onderscheid te maken naar politieke, religieuze of maatschappelijke achtergrond. In de container zijn er goederen meegestuurd zoals schoolrugtassen, kindervoetballen, schoolmappen, rollators, rolstoelen, leesboeken, sportmateriaal en spelletjes. Hieruit zullen er diverse donaties worden gedaan aan behoeftige personen, instellingen, scholen, wees- kinder- en bejaardentehuizen.

Begin dit jaar was er al een container aangekomen maar niet alle goederen konden erin en is dus besloten dit jaar nog een container te vullen. Deze vrachtcontainer werd wederom op verzoek van Matesa N.V. gratis verscheept door Vertraco Shipping. De overheid heeft wederom ontheffing verleend voor de invoerrechten en accijnzen. Stg. Organisatie Hindoe Media is het lokaal ondersteuningspunt van VG Himmat.

De behoeften worden momenteel in kaart gebracht waarna de distributie door leden van Himmat en OHM zal plaatsvinden. Op eerdere ontvangers van rolatoren en rolstoelen wordt het beroep gedaan om, indien die niet meer in gebruik zijn, die te retourneren bij OHM (465151) zodat die na reparatie door ELTO N.V. wederom gedoneerd kunnen worden aan hulpbehoeftigen.


13 REACTIES

 1. Waarom horen of krijgen we geen bijval vd surinaamse politiek!
  Ooh ja dat leverd geen cent op!!!
  Stelletje misbaksels,alleen als het om eigen gewin gaat hoor je deze beesten.


  Maak melding

 2. Hopelijk worden de rollators en rolstoelen afgesteld aan de gebruiker. Het mag niet zo zijn dat Oma of Opa moet bukken om de rollator te gebruiken. Ze moeten op de juiste gebruikelijke hoogte afgesteld worden. Nu nog goede bedden voor de ziekenhuizen. Bloeddrukmeters etc.


  Maak melding

 3. Volgens mij kan je niet eens lopen, er zijn niet eens goede stoepen, hoor oude mensen klagen dat ze bang zijn om te vallen.
  Hoe gaat dat met een rollator, misschien moeten eerst de straten gemaakt worden.


  Maak melding

 4. De meeste plaatsen/winkels in Su zijn slecht toegankelijk voor minder validen. In het bezit zijn van een hulpmiddel is mooi meegenomen. Zelfs scootmobiels zie je in het verkeer.


  Maak melding

 5. @ boeboet, klopt helemaal. De meeste mensen weten hun rollator, looprek of krukken niet goed af te stellen. Rolstoelen zijn ook moeilijk voor donatie want elk persoon is anders en rosltoelen zijn ook allemaal anders. Wat geschikt is voor de één, kan totaal ongeschikt zijn voor de ander. Laat je goed adviseren!


  Maak melding

 6. Een deel van de rolstoelen en de rollators kan gelijk naar de adviseurs van het KA-BI-NET van de PLEE, daar tref je meer hulpbehoeftigen dan in de bejaardenhuizen en ziekenhuizen. Immers, daar heb je een bonte verzameling van bejaarden die zo hulpbehoeftig zijn dat ze als ratten aan het jatten zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.