vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenEconomieSomohardjo: NDP maakt nu ook bedrijfsleven in Suriname kapot

Somohardjo: NDP maakt nu ook bedrijfsleven in Suriname kapot

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 18 nov – Regeringspartij NDP breekt behalve bij politieke partijen, nu ook bij de handel in. In beide gevallen wordt verdeel en heers gespeeld. Uiteindelijk is het de bevolking van Suriname die het gelag betaalt. Dit zegt Paul Somohardjo, de leider van de politieke partij Pertjajah Luhur. Het hele idee van het opzetten van buurtwinkels is pure volksverlakkerij. Om producten als aardappelen goedkoop aan te kunnen bieden, wordt een bepaalde handelaar voorgetrokken.

Deze ondernemer mag aardappelen invoerrechtenvrij importeren. “De NDP gaat dan de populistische partij uithangen door een kilo aardappel ver beneden de kostprijs aan de man te verkope”, zegt Somohardjo tegenover Dagblad Suriname, De overige importeurs moeten wel braaf belasting betalen voor het binnenhalen van hun product. Geen wonder ook dat ze blijven zitten met grote voorraden aan aardappelen.

Daar het om een product gaat dat snel aan bederf onderhevig is, wordt verlies geleden. De burger mag door het spelletje denken er goedkoop vanaf te komen, de waarheid is anders. “Want wanneer de NDP stopt met haar goedkope aardappel en de andere importeurs die verliezen hebben geleden, deze gaan willen terugverdienen, gaat plotseling de prijs van het product omhoog. En wie moet dat betalen?”, aldus Somohardjo.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

31 REACTIES
 1. Somohardjo heeft gelijk. De Nationale Devaluatie Partij heeft geen visie en is heel erg kortzichtig.

  De partij is voor Family and Friends.

  WEG MET DEZE ABANIES.


  Maak melding

 2. Hallo Somo
  Waar blijven de investeerders uit Indonesië, die je destijds was gaan rekruteren en zij in de rij stonden om in Suriname te komen investeren.


  Maak melding

 3. @ Freeway
  Zolang Bouterse de baas is kan niemand met succes Suriname verkopen en komt er geen investeerder met risico kapitaal.
  Zie Newmont. Suriname heeft 100% van het Eigen Vermigen in moeten brengen. De rest kon daarna geleend worden en wordt versneld afgeschreven (= afgelost) of uit Cashflow gefinancierd.


  Maak melding

 4. Somo jij huilt nu krokodillentranen.

  Jou rol in de ellende in Suriname is onmeetbaar.

  Eerst de Javaanse mensen voor de onafhankelijkheid naar Nederland sturen cq brengen en vervolgens de NDP aan regeermacht helpen en niet onbelangrijk je rol wat betreft de kwestie Amnestie.

  Als ik in jou schoenen stond zou ik maar gauw van het toneel verdwijnen. Brunswijk heeft zijn Master behaald, wanneer volg jij met een studie Vrije tijdbesteding.


  Maak melding

 5. Maar waarom moeten Surinamers per sé aardappelen eten wanneer er genoeg goedkope alternatieven zijn in het land? Zoete aardappelen, taiyer, cassa, rijst enz. zijn toch ook lekker en voedzaam?


  Maak melding

 6. Een javaan is een javaan.
  Een javaan is en blijft onbetrouwbaar.
  Deze javaan is een slang die zelf zijn moeder aan de duivel kan verkopen.
  Dat deze javaan nog denkt dat hij recht van spreken heeft.
  Deze Judas hoort niet in het Surinaams politiek thuis.


  Maak melding

 7. lagen bek somo de aow voor surinamers zou je ook doen in nederland niets van terecht gekomen en je was een loop rat van bouterse en zijn amnestie dus vertrek snel van deze toneel niet slap lullen .ga terug naar je tilo gestolen schop .


  Maak melding

 8. ERNISTIGE BEROEP P DE NDP regering door, Breeveld en Misiekaba, ”
  Ik vraag de aandacht van de regering om er werk van te maken om die ruimten waar de aktes van de burgerij worden opgeslagen, dringend te renoveren. Op verschillende plekken hangt het plafond los en ik praat over de aktes, ‘den papira san ey regel a libi fu unu’. Die ruimten zien er deplorabel uit, ik kan het niet anders benadrukken. De regering moet een manier vinden om geld vrij te maken om te beginnen met de renovatie van die ruimten en die afdeling”, laat Misiekaba optekenen.

  “We hebben de mogelijkheid gehad om ook te komen in de ruimten waar de registers zijn, ik bewonder de mensen die daar moeten werken. Ik denk dat zij extra vitamine moeten gebruiken, vanwege het feit dat zij met een muffe omgeving te maken hebben. Ik denk niet dat het goed is voor de gezondheid van de mensen”, merkt Breeveld op.

  “Ik zie die mensen daar werken met die oude registers en ik wil pleiten voor hun werkomstandigheden. We moeten mensen op een waardige manier op een waardige plek hun werk laten doen. We willen gezonde Surinamers en geen zieke Surinamers, dus laten we daarnaar gaan kijken. De staat van de plekken waar zulke belangrijke documenten zich bevinden, daar moeten wij heel serieus naar kijken”, stelt Breeveld.


  Maak melding

 9. Aan de heer schipper zou ik graag willen aangeven om dagblad Suriname van 2 weken geleden te lezen waarin de bedrijfsleider van combe markt het een en ander heeft aangegeven. 2 zaken die Darin opvielen waren:
  1. Of dat het bedrijf wordt gesubsidieerd door de overheid
  2. Of dat er sprake is van witwassen van zwartgeld.
  Deze conclusie werd getrokken door die bedrijfsleider daar Chotelal ver beneden de inkoopwaarde verkocht. En nig te bedenken dat combe markt een bolwerk van endeepee is.


  Maak melding

 10. Bouta heeft ons land kapot gemaakt sinds 1980 en de surinamers hebben op hem gestemd en toestemming gegeven om alles dat nog overgebleven is,kapot te maken.
  Nog 5,en Suriname zal niet meer bestaan.Dankzij moordenaar bouta.


  Maak melding

 11. Enkele PAARSE koeien willen BEWIJZEN hebben !!

  Ga maar alle gunningen na en kijk bij welke grote gunningen
  de WETTELIJK vereiste aanbestedingen zijn WEGGELATEN door
  PAARS !

  Net opgerichte ICT/bedrijven van toppers en hun kinderen
  krijgen overheids-gunningen,
  die zijn niet eens goed kunnen volbrengen, met alle schade
  van dien !

  Laat meneer Desie de ANTI-CORRUPTIE-WET tekenen en in
  werking stellen, pak daarna ALLE CORRUPTE FIGUREN OP !!!

  Maaarrr……… Opa Desie slaapt zogenaamd wat betreft dit punt !

  PM : Dus ….. aanpak van oa Carifesta-boeven, OPW-jaarbudget-
  boeverij, Naschoolse Opvang-Keuken-Dieven, Ballast-Nedam-
  bruggenbouw-boeven, Voedselpakket-boeven etc etc,……
  KAN NOG STEEDS NIET STARTEN !

  SLUIT AL DEZE ROVERS OP !!!!!


  Maak melding

 12. Bij haast elk bericht dat over de Surinaamse politiek gaat speelt men elkaar de zwarte Piet toe.
  Zo en nu ben ik benieuwd wie mij voor racist uitmaakt, want begrijpend lezen is voor velen moeilijk.


  Maak melding

 13. Kon taki kring, Sranan mang no wani drai egi kondre. Deng wani moni snel snel, alla sani musu de leki fa deng wani. Wiensi sma kong fu seti sani, deng wani moni fosi. Efu no pai dang deng wani broko yu bisnis. Mi sjie furu, sranan mang no lobi kondre, den no lobi den kondremang. Srefi famiri mi sjie soso feti fu moni nanga dyari. Bijna kiri makandra. Fa yu kan libi so. Musu wroko nanga makandra, noso soso fokop. Lobi moni ma no wani wroko, soso fufuru anga oplichter. Werede yere.


  Maak melding

 14. @ ChingChangChong
  Ju abi leti,a no so ye libi leki agu nanga makandra vooral te yu kong vooruit dan den yarusu tap ju nanga den wani hoigri na yu.Mi lasi ook tu famiri ini decemberbre fu 1992, soso weerede.Ma mi e lespeti yu fa yu e denki, mi e hoopu taki den sra nang mang kon versta un nanga kong tapu anga dong dong sani,wanti ie no bereik no ti.


  Maak melding

 15. Schipper het zou beter zijn dat je DBS van 2 weken gelezen zou hebben. De bij het lezen van bedoelde artikel komen 2 belangrijke zaken naar voren:
  1. Dat een bepaalde zakenman door de overheid wordt gesubsidieerd of
  2. Dat er sprake is van money laundering.
  Dit is gezegd geworden door de bedrijfsleider van Combemarkt. En het is een ieder bekend dat Combemarkt een bolwerk is van de endeepee. Als de bedrijfsleider dat heeft aangegeven en het bedrijf niet heeft gereageerd kan met alle warschijnlijkheidsgrenzende zekerheid worden aangenomen dat hetgeen door bedrijfsleider is aangehaald waar is.


  Maak melding

 16. Ndp staat voor de Nationale Destructieve (Dwazen Dieven Dommen, Debielen, Demonen, Duivels, Drugs, Dronkaards, Dagoe ) Partij. Opa taki wang mpp didibri partij, oma taki wang misdaadvervloekte partij.


  Maak melding

 17. Behalve dat het oneerlijke concurrentie is ten opzichte van de andere winkels…..zijn al meer dan genoeg winkels in Su…..regering bouta is het spoor bijster!!


  Maak melding

 18. Het moet afgelopen zijn met de vette winstmarges van winkeliers die soms 500 tot 1000 % bedragen. Somo wilde toch ook winkels gaan opzetten zodat de bevolking goedkoop kan gaan inkopen. Waar zijn de winkels van Somo gebleven?


  Maak melding

 19. Somo alles in Suriname is kapot gemaakt door Bouterse en zijn regering.Ook de reserves van het land zijn gestolen.Het land is al jaren failliet en jij en Brunswijk hebben ook meegeholpen.Dat is mijn constatering als Surinamer.


  Maak melding

 20. @henry 18 november 2018 at 06:11
  Somohardjo heeft gelijk. De Nationale Devaluatie Partij heeft geen visie en is heel erg kortzichtig.

  De partij is voor Family and Friends.

  WEG MET DEZE ABANIES.
  ———————————————————————
  Ezels geven elkaar altijd gelijk !


  Maak melding

 21. Een land dat MEER importeurs/distributeurs dan producenten en fabrieken heeft, zal altijd aan het kortste eind trekken.
  Hoeveel producten ziet u in de supermarkt die uit eigen land komen, geproduceerd met NIET geïmporteerde grondstoffen???

  De prijsverschillen zijn ook belachelijk, de ene keer is een vergelijkbaar geïmporteerd product goedkoper dan lokaal, de andere keer is het lokale goedkoper dan het geïmporteerde. De Chinezen spelen daar slim op in door er maar op los te tikken op hun kasmachine en je een bon met Chinese karakters of producten aangeduid als “diversen” te overhandigen, als je überhaupt een bon krijgt… Vaak moet ook nog vragen om de prijs van een product want, het staat niet altijd duidelijk aangegeven….

  Al wissel je vreemde valuta om in SRD, je gaat meer uitgeven omdat de producten geen gegarandeerde vaste prijs hebben.

  2020 nadert, dus er zullen nog heel veel trucs uit de doos gehaald worden, het ligt aan de mensen zelf of ze er weer in trappen.


  Maak melding

 22. Somo is het meest duidelijke voorbeeld van hoe een hypocriet handelt en denkt. Eerst Bouterse bestrijden, dan vriendjes worden in ruil voor macht en materiële zaken en als hij op een zijspoor wordt gezet Bouterse weer gaan bestrijden. Met mensen als Somo gaat Suriname het echt niet redden. Somo verkoopt zijn eer en principes voor macht en geld.


  Maak melding

 23. @Revo, zei Ezels geven elkaar altijd gelijk ! Maar goed zei dragen uiteindelijk de zwaarste lasten…PL, ABOB, PALU, DOE zullen nooit en te nimmer als geloofwaardig partners gerekend worden in het politieke middeveld, daar zei in het verleden landverraad hebben gepleegt, met het toestemmen van fe amnestiewet in voordeel van NDP.a big shame….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES