Band uit India zingt Surinaams lied ‘Kokolampoe’ in Suriname

23
Populaire pop rockband uit India weer naar Suriname
De Indiase pop rock band SANAM uit Mumbai was weer in Suriname.

PARAMARIBO, 18 nov – de Indiase coverband Sanam gaf gisteravond een show in Paramaribo. Tijdens het concert verraste de band uit Mumbai het publiek door het Surinaamse kaseko nummer ‘Kokolampoe’ te zingen. Dit tot grote hilariteit van de aanwezigen. Bekijk de film hieronder.

De band heeft in een relatief korte tijd onder andere via social media een groot publiek weten te bereiken, door covers van oudere Bollywood nummers in een geheel eigen stijl en eigentijdse muziek en videoclips te brengen. Daarnaast schrijft de band ook eigen nummers.

De heren uit Mumbai zongen gisteren ook Wittie Visie:

Het is niet de eerste keer dat Sanam haar publiek verrast met een Surinaamse song. Vorig jaar deed de band een medley met daarin ook al Kokolampoe. De band gisteravond:

Vorig jaar:

- Advertentie -

23 REACTIES

 1. Dit mag voor iedereen een eye opener zijn. Alleen het feit al dat deze band de moeite gedaan heeft een Creools liedje te in te studeren. Ik ken ze niet maar wens ze in alles het beste toe.


  Maak melding

 2. Wijlen Mohamed Rafi is de eerste Indiase zanger geweest die in Suriname in het Sranan Tongo het lied “ aaya aaya mi lobi Sranan suku suku” had gezongen.
  Dus hoezo een eyeopener voor de hindustanen.
  Omgekeerd zijn er ook een paar creoolse zangers die in het Hindi/Sarnami liederen hebben gezongen. Ik kan dan ook zeggen een eyeopener voor de creolen.


  Maak melding

 3. @C.A. Schipper ,..volgens mij woon je op pluto of mars. Weet je hoeveel hindustaanse bands Kaseko spelen en zuiver ook, mooi voorbeeld is de band Sabroso. By the way Edgar Burgos van Trafasi heeft ook veel liedjes in het Hindi gezongen


  Maak melding

 4. IK HOOP ECHT DAT HET BIJ DEZE EYEOPENER BLIJFT,HET MOET NIET GEKKER WORDEN,OMDAT IEDEREEN IN SURINAME WEL WEET HOE HET TEGENWOORDIG TOEGAAT OP DE SURINAAMSE FEESTJES ZOEWEL IN NEDERLAND ALS IN SURINAME(BOEKE,KA BOELA enz..enz..ZEER ORDINAIR AAN TOE….BE WARE….)


  Maak melding

 5. Ook de creolen moeten liederen van andere Surinaamse etniciteiten gaan zingen, dat zal een eye opener zijn.

  Suriname heeft diverse etniciteiten, culturen, zeden en gewoonten, die allemaal gerespecteerd moeten worden. Deze etniciteiten zijn tot elkaar veroordeeld en zullen daarom verdraagzaamheid, begrip, samen werken, dingen samen moeten doen en samen delen en elkaar beter te leren kennen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. @jiyani je gaat wijlen Mohammed Rafi tich niet met deze krielkipjes vergelijken hoop ik ? Wat Rafi in zijn eentje kon daar kan de huidige generatie zangers niet aan tippen. Rafi was en blijft uniek. Dus ga de allergrootste niet vergelijken met een paar lellende en brallende jongens luisterend naar de naam Sanam.


  Maak melding

 7. @André,

  Uit welke zin uit mijn reactie trek je de conclusie dat ik Rafi vergelijk met andere zorgers of groepen? Blijkt weer hoe moeilijk lezen is.


  Maak melding

 8. alle Surinamers zijn racisten dat zeg ik ik ben een witte hollander ik praat uit ervaring
  het enige wat suriname kan redden is een burgeroorlog ja je lees het goed een BURGEROORLOG
  dat heeft amerika frankrijk spanje italie nederland en een paar landen meer
  na de burgeroorlog komt vrede net als vele europese landen


  Maak melding

 9. @Jiyani ik heb het niet over zorgers maar over zangers. Ja als de feiten verdraaid worden dan is het een onsamenhangend geheel maar aub stop om Mohammed Rafi met andere kraaiende nietsnutten te vergelijken. In 1966 toen Rafi Suriname bezocht heb ik zijn show meegemaakt en hij zong in Sranan tongo a ja sukko sukko to mi Kong na Sranan mi ati vieri bong. En dat lied was duidelijk verstaanbaar omdat hij zo geweldig articuleren kon. Hoor jij was deze lummels ten gehore brengen ? Ik biet !


  Maak melding

 10. @passant, je bent duidelijk niet bekend met de Surinaams/Hindoestaanse muziekscene…anders zou je deze onzin niet opschrijven…….sinds jaar en dag zingen ook de creolen Hindoestaanse liedje….!!


  Maak melding

 11. Muziek, zang en sport zijn unieke universele zaken in de wereld, deze zaken zijn niet gelieerd aan religie, Je hebt altijd ziekelijke geesten die alles een religieuze draai willen geven.


  Maak melding

 12. Leuke opmerkingen. Opbouwend. Ik droom nogsteeds op een Sranang waar iedereen broederlijk samen met elkaar en voor elkaar kunnen leven. Maar de opmerking vanRutte. Ik woon al 46 jaar in Nederland. Als ik de NIET blanke racisten in Nederland op mijn vingers moet tellen dan kom ik niet verder dan 10. Ik kan ‘t wel weten omdat ik jaren in het bedrijfsleven heb vertoefd. Ga naar lekker demonstreren met de pro-zwarte pieten. En niet uit je nek ouwe-hoeren.


  Maak melding

 13. @André,

  Ik bedoel ook zangers (moet nog wennen aan iPad).
  Ik stel je nogmaals de vraag uit welke zin uit mijn reactie trek jij de conclusie dat ik de wereldberoemde zanger Rafi heb vergeleken met andere zangers of zanggroepen.
  Ik heb het ook niet gehad of hij wel of niet duidelijk te verstaan was. Ik heb me ook niet uitgelaten over de zangkunsten van de groep Sanam. Je haalt er dingen bij waar ik het totaal niet over heb gehad in mijn reactie.
  Maar je zal wel weer in een tirade vervallen. Ik kan er niets aan doen dat jij slecht bent in begrijpend lezen. Met jou zijn er ook anderen op deze site die niet begrijpend kunnen lezen en daardoor beschuldigingen uiten die nergens op slaan en zelfs gaan uitschelden.


  Maak melding

 14. @Sunset,

  Je hebt gelijk. Iedere zanger(es) of zanggroep spreekt een groep of zelfs hele grote groepen mensen aan. Maakt ook niet uit in welke taal er wordt gezongen.
  Ik ken de groep Sanam niet, dus kan daar ook geen oordeel over geven.
  Ik zag wel in de video dat het publiek zich heeft geamuseerd en daar gaat het uiteindelijk ook om.
  Zelf ben ik met oude Indiase liederen opgegroeid, dus die spreken mij ook meer aan.
  Voor de rest heb ik weinig tot geen affiniteit met Bollywood, die wordt toch geregeerd door 1familie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.