Wisselkoersen euro en dollar stabiel in Suriname, minder speculatie

23
130 keer onderzoek naar verzwegen vermogen in Suriname i.v.m. uitkeringen

PARAMARIBO, 11 nov – De wisselkoersen voor de dollar en de euro zijn de laatste weken redelijk stabiel gebleven in Suriname. Niet zo lang terug konden bezitters van euro’s en dollars met wat moeite een hogere wisselkoers bedingen. Dat gaat nu haast niet meer, zegt Remy Bhailal, voorzitter van de Vereniging van Cambiohouders. Het speculeren lukt minder, ook omdat de vraag naar dollars en euro’s is afgenomen.

De afname is aanmerkelijk genoeg om effect te hebben. “Ik zie dat bepaalde mensen proberen om de wisselkoers op te trekken. Maar ik denk niet dat de markt geïnteresseerd is in een hogere wisselkoers. Men zoekt hogere wisselkoersen. Of men dat krijgt, is punt twee”, zegt Bhailal tegenover Dagblad Suriname. Onder de speculanten bevinden zich ook cambiohouders. Die proberen het nog steeds.

Er wordt dan een een zekere hoeveelheid valuta aangehouden. Dat kan door slechts op te kopen, maar niet te verkopen. Getracht wordt om de euro’s en dollars op bepaalde momenten te slijten tegen een hogere wisselkoers. Anders dan niet zo lang geleden, lukt het nauwelijks of niet. “Af en toe zie je een bepaalde druk, maar het is vrij stabiel”, aldus Bhailal. De kunst nu is het zo te houden ook en dat voor langere tijd.


23 REACTIES

 1. Straat koers 1 Euro = 8.35
  Dsb 1 Euro = 8.54 ( opnemen atm 1000 Srd = Euro 121 incl
  Wissel kantoren 1 Euro = 8.14
  Cambio’s oplichters 1 Euro = 8.00
  VCB 1Euro = 8.38 Vliegveld


  Maak melding

 2. Verrotte economie.

  “Ik zie dat bepaalde mensen proberen om de wisselkoers op te trekken.”

  Wat een Fckng nonsens. Plei bigi sabiman. Laat ze koersen buiten dit land proberen te manipuleren met hun witwaspraktijken. Linea recta maar de bak. Stelletje misbaksel die waarschijnlijk niet eens geschoold zijn.

  Me mars papa!


  Maak melding

 3. @..Onze correspondent vanuit het buitenland ,……Zo te zien,doet Hoefdraad goed werk hij doet zijn best,..maar voor hoe lang.dat moeten wij toegeven eerlijk is eerlijk .het land kruipt toch langzaam uit het dal.


  Maak melding

 4. babylovesloly
  Thanks voor de info ik zal opnemen bij de automaat van de DSB.

  Wisselkoers is stabiel omdat de vraag is afgenomen.
  De vraag neemt af omdat er minder word geimporteerd en er word minder verkocht dus minder winst waardoor de Chinezen en anderen die geld sturen naar hun moederland dit niet kunnen betalen door minder winst in de handel.
  En ja Sardjoe en consorten (Combe Markt etc) doen niet aan het opkopen van valuta die willen ze eerder slijten (witten)


  Maak melding

 5. De verkiezingen komen eraan KlaasVaak wordt uit de kast gehaald om mensen zand in de ogen te strooien Wie geloofd dit nog Wij sterven een langzame tragische dood want we hebben geen valuta om de ellende te overbruggen


  Maak melding

 6. Lekker bullshit verhaal weer, kom 5 weken terug Suriname binnen, wisselkoers 1 euro is 7,65 srd en verlaat Suriname afgelopen week met 1 is 8,25 wel een aardig verschil, leuk voor de toeristen maar minder voor de bevolking, we zijn dankzij deze “stabilteit” toch weer iets goedkoper kunnen bouwen aan ons huis dan de begroting, zo dom zijn de financieele experts van het circus Bouterse dat ze de vergruisde Surineds en Hollanders mooi in de kaart spelen, moet toch wel een behoorlijke doorn in het oog zijn van onze notoire Holland, wie zijn nu de ezels Damsco?


  Maak melding

 7. Stabiel, hoezo, er kan beter opgemerkt worden het is niet slechter geworden is. dus als dat stabiel te noemen is?? Misschien in Bouta en zijn corrupte zooitje hun portemonnee.


  Maak melding

 8. Wanneer roddels de overhand nemen en daarop bevestigend word gereageerd worden daarmee alle speculaties naar het land der fabelen gedirigeerd, sowieso zou de stabiliteit van buitenlandse valuta moeten kunnen betekenen dat ook producten en diensten gestabiliseerd worden zoniet in prijs gereduceerd worden, zodat de consument (lees: BURGER) aan de kassa niet of nauwelijks meer met uitsterven word bedreigd, tot slot even voor de mensen die er bepaalde scenario’s op na houden, wie of welke partij het land bestuurt, politiek blijft een verdeel en heers beleid en geloof mij, er bestaat niets mooiers dan geld van anderen naar inzicht en voorkeur te mogen uitgeven, dat doen we allemaal, ook in privé ook, check je eigen huishoudboekje, als je meer uitgeeft dan je verdient ondervinden alleen je schuldeisers daadwerkelijk last van het verhaal


  Maak melding

 9. Sortu k@ulo stabiel. A koers no stabiel. Alla sani prijs kon moro diri. K@ulo wagibelasting tra yari. Sortu stabiel. Alla sani diri. A SRD lasi waarde. No mang bai dalla anga ero leki fosi. Stabiel gi fufurumang.


  Maak melding

 10. Vroeger hadden wij bureaus prijs bezetting hier. Dit is al jaren afgeschaft want een ieder doet maar.
  De verkopers en leveranciers van bouwproducten krikken hun prijzen omhoog waardoor het onmogelijk is dat iemand het bouwen van zijn woning kan afmaken. Stenen zijn duur,Cement etc.
  Wat gebeurt er hier in dit land. De prijscontroleurs van vroeger deden hun werk. Het is triest wat er hier gebeurt, geen enkele vooruitgang. Er wordt flink gesjoemeld met prijzen. Thee en koffie de prijzen worden omgerekend naar de dollar of euro koers waardoor mensen diep in hun buidel moeten tasten. Onze SRD wordt onder gewaardeerd. Hierdoor komen mensen flink in financiele problemen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.