Suriname stuurt 35 man naar China International Import Exhibition

19

PARAMARIBO, 4 nov – Suriname doet mee aan de China International Import Exhibition. Een delegatie van vijf en dertig man zal van vijf tot en met tien november in Shanghai zijn. De delegatie wordt geleid door de ministers Stephen Tsang van Handel Industrie & Toerisme en Lekhram Soerdjan van Landbouw Veeteelt & Visserij. In de delegatie zitten ook vertegenwoordigers van het bedrijfsleven.

Bedrijven uit Suriname die deelnemen aan de beurs komen uit verschillende branches, zoals visserij, houtverwerking, ecotoerisme, ICT, creative industries en de financiële bedrijvigheid. Andere bedrijven hebben monsters van hun producten meegestuurd. Die zullen worden ten toon gesteld in de Suriname booth, meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII. Er is een bezoek gebracht aan de hoofdstad Beijing.

In de Chinese hoofdstad zijn er ontmoetingen geweest met instanties. Ook zijn bedrijfsbezoeken gebracht aan ‘potentiële investeerders.’ Tot deze bedrijven behoort JD.com een techbedrijf dat specialiseert in logistieke, e-commerce en financiële activiteiten. Het e-commerce platform van JD.com biedt mogelijkheden om Surinaamse producten op de Chinese markt te positioneren, meldt het NII.


19 REACTIES

 1. Ze worden gestuurd, zodat de Surinamers het idee krijgen dat het goed gaat in su. Terwijl deze mensen van de Chinezen gaan leren hoe ze hun eigen Surinamers nog dommer kunnen maken. Welke producten moet su nou in China gaan verkopen. Het enige wat zal aanslaat is het product cocaïne. Idd wat een bullshit.


  Maak melding

 2. Als je internet goed uitspit zie en hoor je hoe de speetoog denkt over zwarte mensen.
  Ze worden mishandeld vernederd en vergeleken met apen,waarom zouden we met deze mensen om willen gaan.
  Ze zijn zelfs zo brutaal dat op siera leon een chinese legerbasis hebben geinstaleerd!
  Wat suriname te wachten staat…kijk naar chinezen in afrika jamaica etc,woorden zijn niet nofdig.
  Vraag jezelf eens af welke plaats wij zullen innemen id toekomst,de chinees heeft totaal geen respect voor zwarte of getinte mensen.
  Het is waardeloos dat we onze identiteit ons ontnomen word omdat een dictator vind dat we met china…een land zonder mensenrechten die barst vd racisten natcisten etc …zich beter voelen dan elk ander ras.
  De blanken hadden onze leiders gekocht met kralen spiegels en andere prul!
  Bouterse is slimmer …hij verkoopt gewoon het land met bevolking drbij!!!!
  Wat bezield deze junk …dat hij voor ons kan bepalen wat en waar wij naar toe gaan.
  Bouterse je hebt duku en macht…wat wil je nog meer!!!!!!
  De bevolking ..jouw domme bevolking nog meer laten lijden ….je hebt sinds de revolutie(dat was een coup trouwens) jezelf verrijkt ..de bevolking belogen bestolen vermoord en vernederd!!!!!
  De mensen die voor jouw gestemd hebben!!!
  Zelfs voor onze blanke kolonisators heb ik meer respect dan dat ik voor jouw heb…..jij haat de bevolking zo erg dat je ze graag inruilt voor gele mensen!
  Ik vervloek je zolang ik leef ik vervloek je nazaten en vervloek de judassen waarmee je suriname verkracht!
  Mooiste straf zou zijn om de mensen te verliezen die jij lief hebt.
  Vrienden heb je niet….die gaan vanzelf dood door met jouw om te gaan,zelfs je zoon heb je aangetast alles wat je aanraakt gaat dood!!!!
  Bouterse please…next time you take coke neem dan meteen een tiental grammetjes miss krijg je een hartaanval.
  In een ander geval leef lang ….en verbijt de pijnen die je zal hebben vd vele ziektes die je zal oplopen!!!


  Maak melding

 3. Kolibri, ben het helemaal met je eens. Kan mij uitgezonderd cocaïne geen andere product voor de geest halen die door Suriname wordt geëxporteerd. Rijst en bananen uit Suriname hoeven de Chinezen niet. Aluminium productie ligt op z’n gat. En goud gaat naar de bosnegers en Canadezen.
  De hout sector hebben de Chinezen al jaren in handen.
  Wel nu de vraag, waarom een delegatie van 35 man nu naar china moet afreizen terwijl er geen geld is voor gezondheidszorg, oude van dagen en kinderbijslag.

  Wie wordt hier voor de gek gehouden???


  Maak melding

 4. De intelligentie druipt er vanaf ict naar China die hebben het uitgevonden ,propaganda, hij niet voor niets naar Cuba geweest ,alleen gebruik hij het verkeerd,zo dom zijn de suis nu ook weer niet ,de doctrine begint te tanen gelukkig


  Maak melding

 5. Geldverspilling waarbij het volk weer mag opdraaien voor alles kosten wat niks opleverd, tijd en geld steken in een land, die het niet zo nauw nemen met mensenrechten, netals Venezuela en Turkije en Rusland, dit soort landen zullen alleen maar hun voordeel halen uit Suriname, Wat voor hun van belang is, en niet in het belang van de Surinaamse bevolking, daarbij dicrimineren ze de zwarte broeders in dit land, zoals Mojah hier boven al aangaf.


  Maak melding

 6. No spang. Chinesi seti alla sani kon. Sranan drai leki bigi fabriek te un kon moro. Dalijk ala bisnis na Chinesi. Unu bouw bigi Chinatown, kon tron moro bigi wan Caraibisch gebied. Chinesi pres de dalijk no spang.


  Maak melding

 7. Kolibri, ben het helemaal met je eens. Kan mij uitgezonderd cocaïne geen andere product voor de geest halen die door Suriname wordt geëxporteerd. Rijst en bananen uit Suriname hoeven de Chinezen niet. Aluminium productie ligt op z’n gat. En goud gaat naar de bosnegers en Canadezen.
  De hout sector hebben de Chinezen al jaren in handen.
  Wel nu de vraag, waarom een delegatie van 35 man nu naar china moet afreizen terwijl er geen geld is voor gezondheidszorg, oude van dagen en kinderbijslag.

  Wie wordt hier voor de gek gehouden???


  Maak melding

 8. Rusland, Servië en Equatoriaal Guinea hebben Suriname niets te bieden
  Bousaid vindt het vooral jammer dat beleidsmakers ‘met hun primitieve gedachte’ in de afgelopen periode juist ervoor hebben gekozen om diplomatieke betrekkingen aan te gaan met landen die Suriname niets te bieden hebben. “Als je kijkt naar de landen waarmee de afgelopen periode juist diplomatieke betrekkingen zijn geïntensiveerd: Rusland, Servië, Equatoriaal Guinea. Het zijn landen die Suriname niets te bieden hebben. Maar het land dat Suriname het meest te bieden heeft, de diaspora, daar zeg jij: no, no, no, no, no! Men onderschat de kracht van Nederland. Nederland is een machtig land.” Dat de regering aangeeft dat er een diplomatiek proces wordt opgebouwd en dat de diplomatie de economische ontwikkeling ondersteunt, bestempelt hij als leugens. “Allemaal leugens! Wijs mij waar er als gevolg van een hele actieve diplomatie forse investeringen eruit zijn gekomen. Als je kijkt naar de diplomatieke richting van ons land is het verkeerd. Ik begrijp de het niveau van de diplomatie in Suriname niet. Het staat niet eens in zijn kinderschoenen”, aldus Bousaid.


  Maak melding

 9. Die met een gele trui en een jeans pantalon weet kennelijk niet hoe een minister zich representatief dient te kleden. Geeft dus ook direct aan van waar hij komt en wat zijn niveau is. Men noemt deze mensen Brandhout die de President samen raapt om Minister te worden. We moeten dus ook niet veel verwachten van zijn beleid.


  Maak melding

 10. De reactie van@ Mojah beaam ik en zegt genoeg.
  Er zijn voorbeelden in de wereld waar China thans de overheerser is, waar de bevolking in de Chinese taal verplicht onderwezen wordt. De oorspronkelijk bewoners hebben niets meer te vertellen en worden gediscrimineerd. China is overbevolkt en stuurt zijn Chinese onderdanen die niets, geen geld hebben en meestal ook crimineel zijn, naar deze economisch zwakke landen en subsidieert hen om het eigen voordeel en het versterken van hun economische positie in de wereld. Deze landen worden totaal afhankelijk van China gemaakt. Ongelimiteerd kunnen deze landen geld lenen bij de Chinese Wereldbank en men kan niet terug betalen. Concessies worden vrijblijvend aan China uitgegeven en staatsbedrijven komen zoetjes aan in handen van China. Suriname stevent regelrecht en met lede ogen af op verlies van haar eigen identiteit.

  DDB en zijn corrupte beleidsmakers hebben hun ziel aan China/ de duivel verkocht. Het Surinaamse volk/ de nazaten zullen het gelag niet kunnen betalen, maar meer dan have en goed verliezen. De chinees is de wolf in schaapskleding. Landgenoten! ik roep u dan ook allen op, Stop de Chinese invasie en economische overheersing van China in Suriname voor dat het te laat is. De relatie met Nederland is m.i het beste alternatief om onder het juk van China vandaan te komen.


  Maak melding

 11. Kolibri, ben het helemaal met je eens. Kan mij uitgezonderd cocaïne geen andere product voor de geest halen die door Suriname wordt geëxporteerd. Rijst en bananen uit Suriname hoeven de Chinezen niet. Aluminium productie ligt op z’n gat. En goud gaat naar de bosnegers en Canadezen.
  De hout sector hebben de Chinezen al jaren in handen.
  Wel nu de vraag, waarom een delegatie van 35 man nu naar china moet afreizen terwijl er geen geld is voor gezondheidszorg, oude van dagen en kinderbijslag.

  Wie wordt hier voor de gek gehouden???


  Maak melding

 12. Suriname verwordt als eerste een Chinese kolonie in Zuid Amerika, zoals Zambia in Afrika is verworden. Ondertussen wrijven de huidige machtghebbers gretig in hun klauwen, na ons de zondvloed, ook voor onze eigen domme ndp verworden paria’s. Een groot deel van de leningen die sinds 2010 worden afgesloten verdwijnen in de zakken van de paars duivelse machthebbers. Ndper’ s e k. dee nanga dee en toch houden ze hun grote B. Neks no fout efoe a fout foe a regering disie na neks. Stree de foe stree didibri na oenoe lijder, Allehuwikaka krijsen Meyje, Misisosoka en Dodje, prijze oenoe masra ddb


  Maak melding

 13. Lui Quan gaat weer klagen bij minister Getrouw dat er via de media alleen maar leugens over China en de Chinese Chinezen worden verteld/geschreven.
  En Getrouw zal hem als een makke schaap volgen en tegen hem zeggen dat hij achter Lui Quan staat. Voor geld wordt het Surinaamse volk verkocht aan de Chinese duivel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.