Weer handgranaat voor de deur van rotishop Bijlmerplein Amsterdam

17
Weer handgranaat voor de deur van rotishop Bijlmerplein Amsterdam
Foto: (c) Reportage van de Amsterdamse zender AT5.

AMSTERDAM, 1 nov – De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is vannacht weer naar het Bijlmerplein in Amsterdam Zuidoost gegaan om onderzoek te doen naar een handgranaat die daar lag en deze weg te halen. Volgens AT5 is de melding opvallend omdat op precies dezelfde plek vorige week, bij rotishop P&G, ook al een handgranaat werd gevonden.

De eigenaar van het filiaal van P&G uit Suriname, waar de granaat voor de deur lag, reageerde toen geschokt tegenover de Amsterdamse zender. “Ik ben erg geschrokken. We zitten nog niet lang hier, minder dan een jaar. Dit had ik niet verwacht. Ik heb met niemand ruzie en doe gewoon mijn werk. Dus ik heb geen idee waarom ze dit voor onze deur hebben geplaatst” aldus de man eerder tegen de zender.

Vorige week werd P&G in Suriname ook al genoemd op social media toen een verdachte met zware wapens werd aangehouden. Hij zou volgens berichten op Facebook familie zijn van de eigenaars. Het is absoluut niet duidelijk of er een verband is tussen deze twee gebeurtenissen.

UPDATE 2 nov:
Vanwege een gevonden handgranaat bij Surinaams eethuis P&G en door een beschieting op kledingwinkel Organza zijn beide zaken donderdagavond door burgemeester Halsema voor onbepaalde tijd gesloten meldt Het Parool vandaag.


17 REACTIES

 1. Natuurlijk is de eigenaar een hardwerkende man die met niemand ruzie heeft. Natuurlijk is de eigenaar zich van gene kwaad bewust en tast hij in het duister naar het waarom. Net als die tientallen supermarkten in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam die betrokken zijn in de drugswereld. Kaka sa kaka.


  Maak melding

 2. Het is misschien door een klant die het roti niet lekker vindt, of misschien door een concurrent
  geplaatst ! Er lopen de laatste jaren meer gekken buiten dan binnen in NL, en daar dient men rekening mee te houden.

  sari tori
  Jacko


  Maak melding

 3. vreemd …de eerste keer oké..Maar twee keer bij dezelfde zaak en dat terwijl ik mij niet kan heugen dat zoiets ooit eerder in de Bijlmer heeft plaatst gevonden.


  Maak melding

 4. Gisteren is op de nieuwssite van at5 een email getoond van bedrijven waar afgelopen tijd een handgranaat werd geplaatst….het was een afpers email waarin 50.000 euro werd gevraagd in bitcoins te voldoen….!! Dit is het nieuwe manier van afpersen…..de Holleeder manier is achterhaald!!


  Maak melding

 5. Dokter Anders..,

  Veel te lang verhaal hier.
  Post liever wanneer je college geeft en dan kunnen mensen zelf beslissen of ze komen.

  Als die tori geplaatst was voor Tjin’s broodjeszaak (wat het voorheen was) dan konden we zeggen dat het vreemd was. Maar laat zaken tussen mensen daar in Holland, daar in Holland. Ik wens ze “duizend bommen en granaten” toe. Met andere woorden: veel nonsens en flauwekul. De Islamitische staat Nederland, komende 2056, houdt toch niemand tegen!!

  Me mars papa!


  Maak melding

 6. @Raysocialisatie,

  De hardwerkende medelanders die op Santokhi lijken zijn wel aanhangers van de NDP.
  Ze worden stuk voor stuk ontmanteld. Gods molen draait langzaam maar zeker en gewis ook voor de president van Suriname.


  Maak melding

 7. De zoon van P&G is onlangs opgepakt voor zware handel in wapens en munities. Het is bekend dat deze zoon wapens uit Nederland via containers naar Suriname smokkelden. Nu hij is opgepakt, zijn de leveranciers heel duidelijk en resoluut. P&G is gewaarschuwd. Wie met vuur speelt, O brong wang day. Jammer, want hun roties zijn echt van topkwaliteit. De ouders zijn echte hardwerkende hindustanen, maar hun verziekte zoon veroorzaakt deze leed. Die krijgt in het cellenhuis een poetsbeurt van onze boslandcreolen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.