‘NDP neemt geen afstand van uitspraken over geweld tegen vrouwen in Suriname’

25

PARAMARIBO, 29 okt – Het is opmerkelijk dat regeringspartij NDP geen afstand neemt van uitspraken van parlementariër Keshopersad Gangaram Panday. Dit stelt oppositiepartij DA ’91. Zijn stelling dat vrouwen ook schuld hebben aan geweld dat hen overkomt, zou voor niemand aanvaardbaar mogen zijn. Toch zwijgt de NDP als het graf, ook haar Vrouwenraad. De uitspraken worden weerlegd, noch wordt er afstand van genomen. Dat wordt betreurd.

Correctie vanuit de eigen structuren corrigeert doorgaans sneller en effectiever visie en handelen van een partijvertegenwoordiger. “Wanneer de eigen partijgenoten afkeuring uitspreken, dan heeft dat veel meer impact. Vooral de Vrouwenraad van de NDP zou een bijzondere rol kunnen spelen. Het is moeilijk te geloven dat zij geen moeite hebben met de uitspraken”, stelt het Vrouwenforum van DA ’91.

Toch mag van een grote partij als de NDP een ferm standpunt worden verwacht. “Maar als zij blijven zwijgen, dan zal de gemeenschap niets anders resten dan ervan uit te gaan dat de uitspraken geaccepteerd worden door zijn politieke structuren, waaronder ook de vrouwen van de NDP”, aldus het Vrouwenforum. Van Gangaram Panday zelf wordt wel evrwacht dat hij zijn excuses aanbiedt aan vooral de Surinaamse vrouw.


25 REACTIES

 1. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  Als het voor de Surinaamse vrouw nu niet duidelijk is dat ze bij de ndp moordernaarspatij, criminele partij niets te zoeken heeft, is het nu wel duidelijk gemaakt.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. Belfor had Afonsowa besproken vanwege bepaalde praktijken. De vrouwenclub binnen de NDP stond op haar achterste benen. De Nationale Devaluatie Partij is een zeer hypocriete partij.


  Maak melding

 3. Jenny Simons is ook van de NDP. In de DNA tegenover de oppositie en coalitie heeft ze gelijk deze kerel de les gelezen. Ook al was ze in de hoedanigheid van voorzitter ,iedereen weet dat ze van de NDP is. Daaruit blijkt al dat de NDP het niet eens is. Maar een echt officieel standpunt van de gehele NDP kan ook wel. Maar ze heeft het in ieder geval gedaan daar waar alle volksvertegenwoordigers bijeenkomen.


  Maak melding

 4. @pakiratigri ,

  als het goed is dan is de voorzitster mevrouw Simons onafhankelijk dus het zou beter
  zijn als de fractieleider van de NDP met een statement komt, maar ik heb nog niks
  gehoord.


  Maak melding

 5. Gangaram Panday heeft zijn … GEBRABBEL … eerst aan … MISI-KE-KA-BA … ter goedkeuring voorgelegd.
  We mogen dus aannemen dat de NATIONALE DIEVEN PARTIJ het eens is met G. PANDAY.

  Het optreden van Simons in het Parlement is/ was om zand in onze ogen te strooien … dit cenario is van tevoren besproken en geoefend.

  De Vrouwen { ” EENDEN ” } club van de Nationale Dieven Partij …..SHAME ON YOU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 6. Waarom moeten ze afstand nemen omdat iedereen een beetje politiek wil scoren over het hoofd van Kesho heen so be iT want menigen hebben boter op hun kop,ze moeten beter Nederlands gn leren begrijpen;wat Kesho zei is vr vele redenen vatbaar nl dat de vrouw mede de oorzaak kan zijn,hij heeft niet gezegd dat de vrouwen schuld hebben bij eventuele mishandelingen,wat is daar verkeerd aan,een vrouw kan een man eerst slaan dat doen ze altijd sommige mannen meppen niet terug maar anderen wel,nietwaar ndp besmetter


  Maak melding

 7. Even ter zijde;
  Voor iedereen die vind dat de NDP een partij van creolen is kijk goed naar de foto. De NDP is de grootste partij van en door Hindoestanen.


  Maak melding

 8. Het wordt steeds gemakkelijker om als Surinamer deze boevenbende die het land vier keer failliet gemaakt hebben de rug toe te keren en alle boeven uit die club op te sluiten en het geroofde geld van de Surinaaamse bevolking terug te geven aan het arme volk. Zodat er eindelijk aan echte opbouw van het land begonnen kan worden. Dus sluit de boeven op en begin aan de echte opbouw van Surinam, doe je het niet voor jezelf doe het dan voor de kinderen van de toekomst.


  Maak melding

 9. Bouta 3
  29 oktober 2018 at 21:43
  Even ter zijde;
  Voor iedereen die vind dat de NDP een partij van creolen is kijk goed naar de foto. De NDP is de grootste partij van en door Hindoestanen.

  Bouta 3, dit zijn personeelsleden van de Combe Markt die min of meer door hun baas verplicht werden om steun te betuigen.


  Maak melding

 10. Het is binnen die paarse rattenkolonie verboden om stelling te nemen tegen partijgenoten anders volgen er maatregelen vanuit het commandocentrum in Leonsberg.


  Maak melding

 11. Wanneer men zegt dat surinamers een dom volk is dan staat ze meteen op hun achterste benen om het tegendeel te bewyzen maar kyk hoeveel vrouwen dat accepteren door zo,n uitspraak van die argeloze haan.
  Ze vindennhet prima.
  Jenny haar reactie is omdat ze er zelf van schrok dat dit door n NDPer is beweert


  Maak melding

 12. Ieder vorm van geweld moet worden afgekeurd. Als het nu fysiek, psychologisch, financieël is, het kan en mag niet worden goedgesproken. Ik ga het niet opnemen voor Kesho, maar het is niet juist dat hij heeft gezegd, dat vrouwen zelf schuld hebben aan het dat geweld, dat hun wordt aangedaan. Dat heeft mevr. del Castillo uit de krant gehaald. Kesho heeft gezegd, dat vrouwen de oorzaak zijn van huiselijk geweld. Laten we eerlijk zijn, het komt haast niet voor dat een man op een blauwe maandag opstaat en in zijn hoofd haalt om zijn vrouw te slaan of erger. Het heeft een oorzaak. Mannen moeten nu wel gaan leren om hun agressie op een andere manier te kanaliseren en hetzelfde geldt ook voor vrouwen.


  Maak melding

 13. Heel veel ndp paria’ s schijten dagelijks een heuvel vol paarse poep, hoe te overleven. Na moro dong no mpp takroe didibri volk sa e bestang na mooi Sranang. Ndper’s vernietingen land en volk olv van de verderver ddb aka didibri sa ooktoe e mek deng k. moro allata nanga kakalakka. Wi e go ka wee voo vijf in 2020 en wi e go schijt nog meer poepheuvels. Soso didibri baas.


  Maak melding

 14. Dat de NDP zwijgt geeft heel duidelijk aan dat er geen moreelkompas is maar ook dat er geen leider is. De angst regeert de partij.
  Kijk 4 jaar terug, hoe er toen gehandeld werd toen Sital en wat leden opstandig werden.

  Nu moet men vrezen dat als Panday boos in de partij aangesproken wordt hij vertrekt met zijn achterban.


  Maak melding

 15. Hoe kan de NDP op de uitspraak van één van haar leden reageren als zelfs geen reactie wordt gegeven op de uitspraak van de president c.q. de voorzitter van de NDP dat de binnelandbewoners onruststokers zijn?
  Hoe wilt een NDP lid of leden ageren tegen een medelid als de president c.q. de voorzitter van de NDP zelfs dezelfde mening is toegedaan?
  Dit is werkelijk onwaar en niet te filmen.

  pakiratigri
  Ook al was ze in de hoedanigheid van voorzitter ,iedereen weet dat ze van de NDP is

  Ja en daarom verbaaed het niemand als Simons de opositie de mond snoert / het woord ontneemt en de president niet durft terug te fluiten als hij demonstratief de vergadering met de DNA leden verlaat en schijt heeft aan het komen afleggen van verantwoording.
  Daar heeft Somins echt schijt aan als het gaat om de voorzitter van de NDP en de president in het bijzonder


  Maak melding

 16. Poepenheuvel,
  MORAAL van het verhaal ,wij van het sterke rammen er gewoon op los als de niet wat ik wil.
  Jee bent het stenen tijdperk nog niet ontgroeid,jou ontwikkeling is ronduit walgelijk ,het best is terug te kruipen in je hol


  Maak melding

 17. Geweld tegen vrouwen ,dat zit bij de ndp in het bloed.
  15 echtgenoten werden morsdood neergeschoten en 15 vrouwen werden tot weduwen gemaakt.15 gezinnen verloren tevens hun vaders,hun broers en zonen.
  Dit allemaal mogelijk omdat geweld tegen vrouwen in het bloed bij de ndp zit.Je hoeft niet een vrouw bont en blauw te slaan of haar mishandelen om aangemerkt te worden als geweldenaar.Ook wanneer je haar familie belaagd doe je de vrouw geweld aan.De ndp is de grootste geweldenaar van Suriname.Iedereen heeft last van ze.Niet alleen de vrouwen.


  Maak melding

 18. Ze weten wel waarom , want er zijn velen in die club , die er niet vies zijn daarvan en ook losse klauwen hebben . Losse tengels hebben is des persoons , niet aan ras of huidskleur gebonden, maar een gevolg van milieu en opvoeding. Vaak ook last hebben van een minderwaardigheids complex , onmachtig zich op correcte manier, verbaal uit te drukken, ondanks boosheid.


  Maak melding

 19. Wat een geleuter om niets!! Goed luisteren is inderdaad een kunst, dan je mond open trekken. Het is jammer dat de DNAvoorzitter zo een emotionele reactie heeft gegeven, ik snap haar als vrouw, want je hoort je poten thuis te houden! Maar zij had de spreker uit moeten laten praten, zodat zijn bedoeling duidelijk werd, maar hij heeft daar niet de kans toe gehad. In zijn betoog heeft hij op geen enkele manier geweld goed gekeurd of goed gepraat, in tegendeel was hij zeer stellig in zijn afkeuring van zulks gedrag. Wat hij duidelijk probeerde te maken is wat wij allemaal weten maar om politieke of andere reden niet willen toegeven in deze. Iedereen struikelt over elkaar om te scoren. Van journalisten, zogenaamde columnisten tot vrouwenorganisaties en anderen. Als man weet ik hoe pijnlijk scherp en vals de tong van de vrouw kan zijn en ze zijn er heel goed van bewust en gebruiken het als wapen. Weet je hoe pijnlijk het is als de vrouw van wie je houdt je met woorden, duidelijk bedoeld om te krenken, kleineren of wraak te nemen, neersabelt? Sommigen van ons zijn helaas niet sterk of gebekt genoeg om weg te lopen of ons gevoel om dat moment te verwoorden zodat ze weet wat het je doet. Sommigen van ons gaan over tot hatelijke repliek of soms zelfs geweld. Dat is nooit goed te praten!! Loop desnoods weg!! Ga afkoelen….maar vergeet niet het op een rustig, vredig moment ter sprake te stellen. Vertel wat je voelt als zij zulke dingen zegt bespreek de aanleiding. Dames probeer dan de man niet weer te overtroeven, hoe boos of gekrenkt je ook bent. onfronter hem met zijn gedrag of wat de aanleiding van de ruzie ook was en vertel hoe je je voelde. Praten, praten , praten!! Als dat niet werkt, zoek hulp bij naasten of professionals…je hoeft niet altijd gelijk te hebben!!….en als het echt niet gaat, hoorden jullie waarschijnlijk niet bij elkaar, ga dan vredig je eigen weg.

  Lobi!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.