Dode bij aanrijding tussen twee bromfietsers in Suriname

8
Autobestuurder rijdt door na dodelijke aanrijding met voetganger
Archieffoto: dode bij verkeersongeluk in Suriname.

BROKOPONDO, 21 okt- Bij een aanrijding tussen twee bromfietsers vannacht lokale tijd in Suriname, is een dode gevallen. Dat melden onze bronnen in Paramaribo. Het ongeluk zou hebben plaatsgevonden op de Brownsweg te Brokopondo. Een 32-jarige bestuurder liet daarbij ter plekke het leven.

De andere bromfietser werd met verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd. Het bericht is nog niet door de politie bevestigd, dus later meer.

UPDATE – officieel bericht van de politie:
Twee zwaar gewonde bromfietsers zijn vanochtend, zondag 21 oktober, door tot nog toe onbekende personen, overgebracht en achter gelaten bij een medisch centrum te Brownsweg in het district Brokopondo.
Toen de politie van Brownsweg bij het centrum arriveerde troffen zij het lijk van de 32-jarige bromfietser Sercinio,Vrede aan. Ter plaatse troffen zij ook de 14-jarige bromfietser A.F. aan. Hij heeft onder andere een armfractuur opgelopen en was moeilijk aanspreekbaar. Inmiddels is hij ter verpleging opgenomen in het Academisch ziekenhuis.

De aanrijding tussen deze bromfietsers heeft plaats gevonden op de Brownsweg ter hoogte van het dorp Wakibasoe-3. Het is voor de politie vooralsnog onduidelijk hoe de aanrijding plaats vond dit vanwege het feit, dat tot nog toe onbekende personen de bromfietsen van de straat hadden weggehaald en verstopt in het dorp Wakibasoe-3.

Niemand zou weten wie de bromfietsen verplaatst heeft en vervolgens in het dorp bewaard heeft. Men zou ook niet weten wie de personen zijn die de gewonden overgebracht hebben naar het medisch centrum.


8 REACTIES

 1. De verkeersbarometer bedroeg in 2017, 84 slachtoffers. Let op, uitsluitend doden en geen mensen die tijdelijke of blijvende letsels hebben overgehouden. Vandaag, als het goed is, is de barometer op 61 gekomen. Met nog pakweg 70 dagen te gaan zou ervan af nu gemiddeld om de derde dag slachtoffers moeten vallen om op de 84 doden van vorig jaar te komen. Dit is gewoon een gemiddelde want in de praktijk werkt het anders.

  Maar what the mainpoint is, is dat de 84 doden niet behaald moeten worden.
  Het moet beter en beter gaan. Inhoudende dat de politie en andere actoren nog meer voorlichting zullen moeten geven. Inhoudende dat de bevolking nog bewuster en alerter moet wezen. Inhoudende dat de politie vooral de nadruk gaat leggen op het preventief optreden.


  Maak melding

 2. Het blijft continu doorgaan en blijft om de dag bijna herhalen shit,als het geen verkeersongeval is dan is het wat extremere gevallen zoals roven,schietpartijen of drugs taferelen.Ik vind dat handhaving in dit land niet behoorlijk goed georganiseerd is,waardoor onschuldige mensen dan slachtoffer worden.Heel bedroevend of treurig.


  Maak melding

 3. @ FBI

  Niet alleen brom / fietsers kennen de regels niet, de meeste verkeersdeelnemers in Su ook niet !
  Vandaar dat er zoveel aanrijdingen met dodelijke aanloop in Su plaats vindt

  sari tori
  Jacko.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.