maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentSuriname Jazz Festival 2018 heeft als thema 'Afro Jazz'

Suriname Jazz Festival 2018 heeft als thema ‘Afro Jazz’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 okt – Het Suriname Jazz Festival wordt dit jaar voor de zestiende keer gehouden. Het festival vindt plaats op 26 en 27 oktober en heeft als thema ‘Afro-jazz’. De line-up voor het Suriname Jazz Festival 2018 bestaat uit verschillende locale en buitenlandse muziekformaties en artiesten.

Het gaat om: de Franse zangeres, pianist en vocal coach Régine Lapassion, Big Note onder leiding van Gordon Brandon met special guest Dave MacDonald, Jason Eduwaiti, Moengo Jazz band en de fluitist Ronald Snijders.

Dit jaar is de organisator Stichting Suriname Jazz Festival een samenwerking aangegaan met United Business en zal het festival gehouden worden in het Jazz Café tijdens de United Business Fair 2018. De toegang naar het United Business Fair is tevens het kaartje naar het festival.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Een naam is iets anders dan een thema.Een thema heeft inhoud en kun je verduidelijken. Dit lijkt meer op olitiek gevoede onderbuik onzin. Sorry maar zonder toelichting slaat dit nergens op. Doet ook de roots van de Jazz geen recht.


  Maak melding
 2. Het thema is Afro Jazz omdat het initiatief van de Afroos komt. Het had ook Jawa Jazz kunnen worden genoemd, dan zou het initiatief (hoe kan het ook anders) van de Jawas komen. Zo simpel is dat. Degene die het initiatief neemt, profileert zich als zodanig. Andere initiatieven zijn ook welkom, lijkt mij.


  Maak melding
 3. Ten hemel schreiend is het om te zien hoe het woord ‘Afro’ als een rode lap op een stier werkt bij sommige forumers op deze site.
  Wtf maakt het uit hoe de naam of het thema ook moge heten; het is een jazzfestival en als je daar geen interesse voor hebt, blijf dan gewoon weg.
  Op het NorthSea Jazzfestival treden jaarlijks ook artiesten op met een Afro achtergrond.


  Maak melding
 4. @Smatje, dus als het initiatief van indianen afkomstig is….dan zou het Ingi Jazz heten??? Suris hebben een hopeloze logica!! Waarom het niet gewoon Jazz festival noemen…….Suris houden ervan om er een hokje aan te plakken!!!


  Maak melding
 5. Afro Jazz is een term die al jaren bestaat. Het heeft niets en totaal niets te maken met de mensen die het organiseren of mee doen.

  Het heeft te maken met de stijl die men speelt.
  Het is niet etnisch gebonden.


  Maak melding
 6. Wazig, volgens mij had jij er moeite mee dat het thema Afro Jazz wordt genoemd en ik heb daarop een toelichting gegeven. Heb er zelf geen moeite mee welk thema het ook mag zijn, want muziek is universeel en heeft net als liefde geen boundaries.


  Maak melding
 7. @Wazig 20 oktober 2018 at 21:46
  Waarom moet het thema perse “Afro Jazz” zijn?????
  …………………………………………………………………………..
  Jo uilskuiken,..omdat de mensen die deze muziek maken de naam bedacht hebben,jo GEFRUSTREERDE BOERIEKIE.Als jou soort een concert organiseren,geef het dan de naam HOLLAND FESTIVAL jo landverrader !.ik ben anders gaan denken over deze dingen,we moeten het toch samen doen, dit is Suriname broeder !


  Maak melding
 8. Apenlul klaas de groot,
  Ik merk dat het racistisch gedoe bij jou erg diep zit ingeworteld. ‘Wannabee white’ met je hollandsklinkende naam.
  In mijn voorgaande posting heb ik het over artiesten met een Afro achtergrond op het NortSea jazzfestival en jij geeft er een heel andere draai aan.
  Wat een enorme zielenpoot ben jij: iemand die bij anderen een erg ongelukkige indruk maakt. No span, soon Karma will come.


  Maak melding
 9. @Wazig
  Boeriekie WAZIG,…KIJK eens heel goed naar de foto,naar die mooie AFRO spetter,volgens mij lijkt ze niet op Maxima,en zeker niet op jou neem een time out,omdat je LULT.!


  Maak melding
 10. @Mix Chick 21 oktober 2018 at 17:32
  Ik ben het eens met Wazig.
  Betekend het dat mensen met sluik haar niet aan mee mogen doen!!!
  ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  Goed geraden Mix Chick ,Die mogen de roties, en de baras klaarmaken voor het evenement.is ook bijdragen aan een leuke dag toch!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES