dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieIntegriteit bij Korps Politie Suriname wordt onder de loep genomen

Integriteit bij Korps Politie Suriname wordt onder de loep genomen

-

PARAMARIBO, 14 okt – Minister van Justitie en Politie Stuart Getrouw zal een commissie samenstellen die het ‘integriteitsvraagstuk’ binnen het Korps Politie Suriname, KPS, onder de loep gaat nemen. Dit meldt het KPS. Aanleiding vormen recente ontwikkelingen, waarbij politieambtenaren zijn aangehouden en in verzekering zijn gesteld voor het plegen van strafbare handelingen. Drugs zijn mishandeld en afgeperst.

Een partij cocaïne is in beslag genomen zonder dat er is gerapporteerd. Ook is getracht een deel van het spul onder dwang te slijten aan de verdachte. Voor Justitie & Politie genoeg reden dus te spreken van een integriteitsvraagstuk. De commissie moet de mogelijke oorzaken aangeven van ‘gepleegde ontoelaatbare handelingen’. Ook worden adviezen verwacht over hoe te voorkomen dat deze handelingen worden voortgezet.

De bedoeling is dat het “vertrouwen van de samenleving in de politie gewaarborgd blijft.” In de commissie zitten ex-functionarissen en een lid van de vakbond. “De minister had bij zijn aanstelling reeds aangekondigd dat er tegen een ieder zal worden opgetreden, hetgeen betekent dat ook die politieambtenaren die de fout ingaan, zullen worden gecorrigeerd. De bewindsman beoogt hiermee het politiekorps op te schonen en gezond te maken.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

17 REACTIES
 1. Het werd tijd . de integriteit binnen het korps van een groot aantal ageten laat veel te wensen over. Sommigen wijten het aan de lage salarissen . Uiteraard mag dit geen excuus zijn . Als politie man of vrouw leg je een eed af en hoor je je ernaar te gedragen in de uitoefening van je functie.
  Hebzucht en snel rijk willen worden spelen hier ook een heel grote rol .


  Maak melding

 2. Ja en pak het integraal aan. Ga de douaniers, de militaire politie, de cipiers, Jan soldaat doorlichten. Stuk voor stuk. Er zijn gewoon teveel rotte appels. Verbied ook het bij schnabbelen.Een politieagent mag geen nevenberoep uitoefenen anders dan uit sociaal maatschappelijke motieven. Of je bent integer of je bent het niet.


  Maak melding

 3. Als er zoveel drugs via Stolkertsijver binnenkomtdan moet de polititie op dat post een andere organisatie hebben om de drug doorvoer veilig te onderschepprn en communicatie hebben met de hogere politie officieren.Het publiek moet weer vertrouwen krijgen in de politie.


  Maak melding

 4. Integriteit is iets waarmee je vanaf je geboorte hebt en alleen verder ontwikkeld in een omgeving waar integriteit hoog in het vaandel zit.
  Als je integriteit wilt onderzoeken binnen welke korps dan ook dien je eerst te zorgen dat de commissieleden als groep en individu integer zijn. Dus aankomen kakken met bijvoorbeeld Sardjoe of Hoefdraad of Somoharjo of Doekhi zal zorgen dat je aan de buitenkant lijkt integriteit te hebben ingezet terwijl je in de kern geen integriteit in je lijf hebt.

  Als je zaken wilt opsporen moet je zeer zeker de nodige drempels opwerpen door tegengestelde belangen in te zetten binnen groepen en personen waardoor er minder snel kan worden ingegaan op omkoping en diefstal.


  Maak melding

 5. De minister voert een Poppenkast op, effect van het gesprek met de Nederlandse delegatie???

  Niet zo lang geleden konden we in de pers lezen dat de PG niet te spreken was over het feit dat een “speciale politie unit”door de minister uit een onderzoek was terug getrokken.
  Hierdoor kwam een drugsverdachte op vrije voeten.

  Dit schijnonderzoek is het gevolg van het gesprek met de Nederlandse afvaardiging en de minister.

  Wil je visumvrij reizen, wil je een beetje geld, pak dan de drugstransporten aan zal hij wel gehoord hebben en houd een schoonmaak in je politiekorps

  De minister is zelf niet integer, integere minister zouden nooit in zo een corrupte regering stappen als ze door hun baas en zijn inner circle in hun werk worden belemmerd.


  Maak melding

 6. Wanneer komt er een anonieme lijn, een meldpunt waar “foute agenten” kunnen worden aangegeven? Ik ken er een paar die zelfs in de RBT organisatie werkzaam zijn.


  Maak melding

 7. @henkmollenaar2016. Sinds de zwarten aan de macht zijn gekomen. Is het allenmaar graaien un suriname. En natuurlijk moeten de VHPers ook mee graaien. If you don’t can beat them. Than join them. Anders blijven ze achter. Jou zwarte broeders heeft van suriname een drugs en graai cultuur gegeven. Dankzij Jharap is stadsolie nog van suriname.
  Jou vader bouterse wou het verkopen aan korea.


  Maak melding

 8. Meneer Getrouw. Go jang mpp. Iedereen in suriname weet dat de politie, Regering. Kantoorpersoneel niet integer zijn. Alleen jij weet het niet en wil nu gaan onderzoeken. Of heb je ook poep aan je billen. Wat voor opleiding heb je genoten.
  Ga liever koeien grazen.


  Maak melding

 9. VOORAL DE TOP van Surinaamse Staat SCREENEN !!!

  PERMANENTE SCREENING VOOR ALLE POLITICI EN
  AMBTENAREN INVOEREN !
  DOOR ONAFHANKELIJK SCREENINGSUNIT !!!

  oa POLITIE EN DOUANE KOMEN DAN VANZELF AAN BOD !!!

  STOP DE CORRUPTIE EN DE CRIMINALITEIT !!!

  PS : STOP DIEFSTAL EN ROOF van de EIGENDOMMEN
  VAN HET SURINAAMSE VOLK !!!


  Maak melding

 10. De vraag is hoeveel man het korps zal hebben na het integriteitsonderzoek?
  Is diezelfde commissie wel integer? Moet niet daar eerst een onderzoek plaatsvinden?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES