Suriname wint overtuigend van British Virgin Islands met 5-0

15
Suriname wint overtuigend van British Virgin Islands met 5-0

PARAMARIBO, 14 okt – Suriname heeft zaterdagavond haar eerste CONCACAF Nations League thuiswedstrijd gespeeld en won overtuigend. In het Andre Kamperveenstadion leek Suriname een maatje te groot voor het team van The British Virgin Islands. Suriname begon sterk in de eerste helft met veel kansen en won uiteindelijk met 5-0.

De eerste kans eindigde vroeg in de wedstrijd als een schot tegen de paal. Na een paar minuten was Rijssel wel zuiver en maakte de 1-0. Suriname kreeg daarna een penalty, maar door een fout kon die niet benut worden. De penalty werd niet in 1 keer genomen en hoewel de bal binnen ging werd de 2-0 afgekeurd. Gelukkig kon Elshot van NATIO al snel de 2-0 maken en gingen de teams rusten.

De tweede helft begon rustig maar al gauw maakte Fer in de 65e minuut de 3-0 voor de thuisploeg. In de 70ste minuut was grotere broer Fer dicht bij de 4-0 maar de bal ging hoog over. Stefano Rijssel maakte tien minuten later zijn tweede en bracht de score op 4-0. In de laatste tien minuten was het de beurt aan Comvalius wiens schitterende actie leidde naar de 5-0. Dit was ook de eindstand van deze heerlijke wedstrijd.

Bekijk de samenvatting:


15 REACTIES

 1. Nu nog meer sur spelers die niet in Nederland aan de bak komen om een nog sterk surinaams colectief te maken.mooi te zien bij het Nederlands elftal dat de kabel terug is.een Frankrijk en een België zijn daarin een Nederland voor.daar word niet naar kleur gekeken de beste spelen en zie het resultaat en zo hoort het ook in de voetballerij dan het euwige vriendjes politiek dat Nederland daardoor in een wurg greep hield en daardoor ze nooit een prijs heeft opgeleverd.met een Koeman/van gaal die dat al hadden gezien dat donkere spelers toch dat iets extra’ brengen om mee te doen op wereld podias heeft de KNVB een goede zet gedaan om terug te keren in de mondiale voetbal wereld.


  Maak melding

 2. Blij dat Oranje op de goede weg is. Ik hoop dat de creativiteit terugkomt. Oranje moet het daarvan hebben. Ik zou weer een goaltjesdief willen zien (à la Kluivert, Van Nistelrooy, Marco van Basten) en een centrale middenvelder vergelijkbaar met Zico of Wesley. In eerste instantie twijfelde ik of Koeman wel de juiste trainer was. Maar ik heb me vergist. Koeman geeft jonge spelers de kans. Hij durft tenminste. Voor Suriname hoop ik dat ze zich ooit plaatsen voor een WK. Dat zou fantastisch zijn.


  Maak melding

 3. Wil Suriname serieus kans maken op plaatsing voor het wk dan moet
  het niveau nog behoorlijk worden opgekrikt, de tegenstand was gisteravond
  zeer matig. De volgende wedstrijden geven meer duidelijkheid. Nederland is op
  de goede weg en komen uit een diep dal. Razend snelle aanvallers en een degelijk
  middenveld, achterin ligt de achilleshiel daar valt nog veel verbeteren zodat ze minder
  kansen weggeven.


  Maak melding

 4. ORANJE wordt steeds zwarter ,…boeng torie,..RESULTAAT,..DYNAMIEK,..KLEURRIJK,..TECHNISCH,..hup KOEMAN,luister niet naar JOHAN DEREKSEN,..en RENEE vd GIJP,..all RACISTEN.WILLEM V HANEGEM HAD DAT AL EENS GEZEGD.


  Maak melding

 5. @Blanke, Orange….heeft altijd veel gekleurde spelers gehad toch afgelopen jaren….het is niet iets van nu plotseling…..er is nu weer een lichting jonge talenten….?!!


  Maak melding

 6. Mooi voor Suriname. Ga zo door en blijf je inzetten met hart en ziel voor het Vaderland.
  Wat het Nederlands elftal betreft waren inderdaad veel donkere jongens opgesteld.
  Als ze nou paars , groen of wit waren geweest maakt mij niet uit. De besten moeten opgesteld worden en dat was gisteren zeker het geval.
  We moeten een keer ophouden te denken in kleuren.
  Ik heb een heel leuk elftal gezien tegen Duitsland waardoor ik weer helemaal in de mood ben om naar wedstrijden van het Nederlands elftal te kijken. Ik heb enorm veel vertrouwen in deze jonge lichting.


  Maak melding

 7. @FBI,

  als je de aanloop naar de bal onderbreekt dat mag niet, het moet vloeiende beweging zijn, Maar
  je mag wel breed spelen zoals jij in je voorbeeld noemt.


  Maak melding

 8. Pim het gaat niet om het aantal spelers, maar om spelers met talenten. uit 35 000 mensen is de keuze t.o.v. 550.000 (bevolking van Suriname) zeer beperkt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.