zaterdag, juni 15, 2024
HomeNieuws uit SurinameBuitenlandse Zaken Suriname praat met afgezant Italië over visumbeleid Schengen

Buitenlandse Zaken Suriname praat met afgezant Italië over visumbeleid Schengen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 okt – De Minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, heeft in het kader van het versterken van de bilaterale relatie met Italiё een bespreking gehad met de speciale gezant voor de Caraїbische landen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Italiё, Roberto Natali. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII. Onder meer is gesproken over het visumbeleid voor het Schengengebied.

De regering zet de laatste tijd in op het visumvrij kunnen reizen voor Surinamers naar het Schengengebied. In dit kader heeft Pollack-Beighle een gesprek gehad met haar Nederlandse collega, Stef Blok. Bij het gesprek met Natali waren ook de minister van Handel Industrie & Toerisme, Stephen Tsang en Lekram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt en Visserij aanwezig. Projecten ‘waar zij ondersteuning voor nodig hebben’ zijn aangekaart.

Onder meer is gesproken over ontwikkeling van het toerisme in Suriname “op een professionele manier, waarbij de connectiviteit met Italië van groot belang is.” Natali zegt dat Italië bereid is expertise en ervaring met Suriname te delen wat betreft het toerisme. Dat geldt ook agrarische ontwikkeling. Suriname en Italië moeten nog een samenwerkingsovereenkomst tekenen op economisch, wetenschappelijk, technisch en cultureel gebied.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. De ingezetenen van Suriname zullen toestemming krijgen om visumvrij te reizen.
  De vraag is in ruil waarvoor.

  Opvang van vluchtelingen waarvoor men in Europa geen plaats heeft?


  Maak melding
 2. Visum vrij voor de criminelen. Er zijn in Nederland duizenden Surinamers die illegaal daar verblijven. Als ze worden opgepakt of verlinkt wordt het een enkeltje retour Paramaribo. Ze mogen nooit meer een voet in Nederland zetten.
  Registratie is ongewenste gast. Italië zit
  niet op Surinamers te wachten en visa versa ook niet. Bigje Yildiz blijft maar lullen. Zij is zeker bezig wegen te openen zodat een vrij verkeer ontstaat om drugs via Italië Europa binnen te krijgen.
  Wat een labiele vrouw. Haar activiteiten zijn heel doorzichtig. Niks toerisme.
  Het is in heel de wereld bekend dat ook toeristen niet veilig zijn in Suriname.
  Wij die hier in dit land wonen zijn ook niet veilig.


  Maak melding
 3. Als er 1 land tegenstemt is het gedaan dus niet alleen Italië benaderen maar ook andere landen die heel positief kunnen bijdragen inde afschaffing.


  Maak melding
 4. FBI …jij weet het beter volgende verkiezing wordt jij minister van buitenlandse zaken want het lijk dat je alles weet wat reilt en zeilt …..wat een gejankt iederkeer


  Maak melding
 5. Beste minister je kunt met Italie praten over afschaffing van de visum plicht voor het schengen gebied , maar het betreft in deze een aangelegenheid die met alle 28 Europese lidstaten besproken moet worden. Ga je ze allemaal stuk voor stuk bezoeken? Komt er bij kijken dat Suriname zich de laatste tijd nadrukkelijk als narcostaat manifesteerd. Dit helpt echt niet mee tot het versoepelen van het visum beleid. Het is goed zo nu. De arme bevolking kan zich onder dit regime nauwelijks staande houden en kan derhalve nauwelijks reizen. Afschaffing zou vrijwel alleen de corrupte lieden van het regime en hun trawanten ten goede komen.


  Maak melding
 6. Reken niet buiten de waard. Het heeft wel degelijk zin individuele landen te benaderen in het kader van het Schengenakkoord. Dat heet lobbyen. Het primaire doel is Nederland vanwege de geschiedenis en diaspora. Het staat Nederland vrij om enigszins af te wijken van de Schengen norm. In een bepaald opzicht dat geen enkel ander Schengenland zich daardoor aangetast voelt. Italië behoort nog tot de G7. Dus, het is een zeer belangrijk land. Van Italië vragen we geen Ferrari of een Maserati. Gewoon toenadering en kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.


  Maak melding
 7. Al die buitenlandse reizen is gewoonweg geld verspilling en vakantie vieren.
  Ik heb het eerder gemeld:
  De onderstaande landen moeten akkoord geven. Niet alleen Nederland en Italie.
  Gaat zij naar al deze landen om vakantie te vieren?

  Schengenlanden:
  Denemarken;
  Duitsland;
  Estland;
  Finland;
  Frankrijk;
  Griekenland;
  Hongarije;
  Italië;
  Letland;
  Liechtenstein;
  Litouwen;
  Luxemburg;
  Malta;
  Nederland;
  Noorwegen;
  Oostenrijk;
  Polen;
  Portugal;
  Slovenië;
  Slowakije;
  Spanje;
  Tsjechië;
  IJsland;
  Zweden;
  Zwitserland.


  Maak melding
 8. Italie heeft een maffia regering en Suriname heeft ook een maffia regering.De maffia boss in Suriname heet bouta.Siort zoekt soort.
  En de trein rijdt,de flyovers zijn al en blah,blah…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES