dinsdag, april 16, 2024
HomeFotoDrie Braziliaanse gouddelvers dood bij goudzoeken in Suriname

Drie Braziliaanse gouddelvers dood bij goudzoeken in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 sep – Dat goudzoeken een gevaarlijke bezigheid kan zijn, blijkt maar weer. De afgelopen dagen zijn drie Braziliaanse gouddelvers om het leven gekomen tijdens het zoeken naar goud in Suriname. Dat gebeurde op twee verschillende momenten meldt de Surinaamse politie. In beide gevallen zou het gaan om ongelukken tijdens werkzaamheden.

Een 47-jarige Braziliaan werd op donderdag 20 september door andere gouddelvers levenloos aangetroffen in een mijn-put te ‘Aqua Blanc’ in het Lelygebergte gebied in het district Sipaliwini. De man bleef tijdens de lunch alleen achter voor het afronden van werkzaamheden op een machine nabij de mijn-put. Maar hij had last van ‘vallende ziekte’ en toen hij alleen aan het werk was zou hij onwel zijn geworden.

In een ander geval raakten vier Braziliaanse gouddelvers in de avond van zondag 23 september bedolven onder het zand te ‘Errobergi’ in het stuwmeer gebied. Dit gebeurde toen een boom door de sterke wind ontwortelde en met een deel van de bergtop omlaag gleed. De mannen raakten 20 tot 29 meter bedolven onder de omgevallen boom en het meegesleurd puin, met het noodlottig gevolg voor twee gouddelvers. De andere twee werden levend onder het puin vandaan gehaald.

In beide gevallen zijn de ontzielde lichamen van de slachtoffers, na afstemming met het Openbaar Ministerie vrijgegeven en afgestaan aan hun nabestaanden aldus de politie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
 1. Blanke
  Ik snap niet at jij de satirische benadering van FBI niet begrijpen wil.
  Of beter gezegd “snap je de hilarische strekking van de posting niet”?

  Wat ben JIJ toch een azijnpisser die avhter elke boom een aboma ziet


  Maak melding
 2. Brazilianen doen en laten wat ze willen in het binnenland !! De Regering is bang voor de Brazilianen en de militairen en politie doen het in hun broek als ze naar deze gebieden moeten gaan !! Erger is het met de belastingdient !! Die durft helemaal niet om “de aan het land toekomende belastinggelden te innen”!
  Er was een Dir. van belastingen Van Dijk, door Bouta aangesteld indertijd !!Hij zou de belastingen innen bij de gouddelvers !! Met de stille trom is hij vertrokken, misschien met een goudconcessie !!
  Deze Brazilianen en binnenlandse Djoeka’s veroorzaken meer “milieu-schade” dan SURALCO !! Maar daar zwijgen alle DNA-leden en andere klootzakken in Suriname over !! Dem go las” a stem” van de binnenlandbewoners !!
  Intussen worden alle kosten in deze, door de belastingbetaler betaald !!!


  Maak melding
 3. @ Bigi sma,

  Blanke, C.A. Schipper en Parbo zijn één en dezelfde figuur!

  En van een laagopgeleide paarse provocateur, schelder, janker en pauper kun je dit verwachten. Domme mensen hebben geen gevoel voor humor. Daar moet je enige vorm van intellect voor hebben.


  Maak melding
 4. Hoe komt dat de inlichtingendienst van Bouterse niet weet hoeveel illegale Brazilianen in de binnenlanden werken en wonen? Zo moeilijk zou het niet moeten zijn dat te achterhalen. Bovendien krijgen ze allemaal een Surinaamse paspoort bij aanvraag, wat niet erg slim is om het toe te kennen.
  Straks zul je meer Brazilianen dan Chinezen hebben in Suriname. Dan begint de ellende pas goed, wanneer ze om aansluiting bij Brazilië gaan ageren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES