Suriname verwacht Ashanti koning Osei Tutu II in november

53

PARAMARIBO, 25 sep – Suriname verwacht over enkele weken nog meer hoog bezoek. In november arriveert Osei Tutu II, de zestiende Asantehene, voor een officieel bezoek. Volgens de Ware Tijd is het de bedoeling dat de vorst in Suriname is wanneer de Onafhankelijkheidsdag wordt herdacht op vijf en twintig november. De koning van het Ashanti-koninkrijk in Ghana neemt in zijn delegatie ondernemers en investeerders mee uit het Afrikaanse land.

Verwacht wordt dat enkele samenwerkingsovereenkomsten gesloten zullen worden. Het bezoek vindt op voorstel plaats van Surinames ambassadeur in India, Aashna Kanhai. De eerste contacten werden in maart gelegd, waarna de koning werd uitgenodigd. De Asantehene accepteerde enkele maanden later. Volgens president Desi Bouterse is het bezoek kenmerkend voor de internationale interesse in Suriname.

Daar moet goed naar worden gekeken en over worden nagedacht. De ministers van Buitenlandse Zaken van China en Turkije hebben waren pas nog op bezoek. Bouterse ziet daar mogelijkheden uit voortkomen voor Suriname om zich verder te ontwikkelen. Zowel China als Turkije hebben aangegeven de bterekkingen te willen verstevigen. Hij verwacht ook veel van het bezoek uit Ghana.


53 REACTIES

 1. Hij komt naar Suriname om te kijken wat zijn voorouders aan de witte man hebben verkocht.
  Mensen handel bestaat niet mee, daarom komt hij met vol trost zijn handelsgoed bewonderen.
  Hoera, hoera hoera


  Maak melding

 2. Zoooooo, een koning komt. De volgende keer moet Willem Alexander maar komen. Deze koning is heerser van de Ashanti regio in Ghana. Merkwaardig dat de president van Ghana niet komt.
  Ik kan me herinneren dat Jerry Rawlings (eerste president van Ghana),
  Suriname bezocht heeft ergens in de jaren tachtig. Zal deze koning goudstaven meenemen? De Ashanti regio handelt namelijk ook in goud behalve landbouw.


  Maak melding

 3. @Pa Winti ,…Kontenkruiper van de white man,..wordt nu eens eindelijk wakker,met jou COON mentaliteit TJE POTIE,stop ermee, SLAAF te zijn.ik wil jou daarbij helpen mie mang !


  Maak melding

 4. Heeft de Nationale Dieven Partij … lees REGERING …. niets anders te doen !!!!

  Koning van de Ashanti’s = een regio in Ghana … komt op Staatsbezoek naar Suriname.
  Wat moeten wij van de Investeerders en Ondernemers uit het Ashanti-gebied verwachten.

  Miljoenen zullen weer … NODELOOS … uitgegeven worden voor dit … naar mijn mening …. onbenullig bezoek.

  Het bezoek vindt op voorstel plaats van Surinames ambassadeur in India, Aashna Kanhai. De eerste contacten werden in maart gelegd, waarna de koning werd uitgenodigd. De Asantehene accepteerde enkele maanden later. Volgens president Desi Bouterse is het bezoek kenmerkend voor de internationale interesse in Suriname.

  M.M. Desire Delano Bouterse … de interesse voor Suriname komt niet van de Ashanti koning … jullie hebben hem uitgenodigd … om de afro/Surinamers …. ” TEVREDEN TE STELLEN “.
  We hebben van alles gehad … uit China, Turkije, India, Rusland, Frankrijk, Israèl, Indonesiè … nu is Afrika aan de beurt.

  Op de Ashanti koning … volgens MMDDB … een doctor in de philosofie … en gevolg … Investeerders en Ondernemers uit Ashanti-gebied … zit Suriname te wachten.

  QUO VADIS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 5. Citaat: De koning van het Ashanti-koninkrijk in Ghana neemt in zijn delegatie ondernemers en investeerders mee uit het Afrikaanse land.

  Wat voor investeerders heeft Afrikaanse landen? Afrikaanse landen zijn straatarme landen waar ze amper ontwikkeling kennen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 6. De regering is voorstander van een beleid waarbij burgers van bevriende landen zonder al te veel barrières Suriname moeten kunnen binnenkomen. Daarom worden nu steeds bij het verdiepen van de bilaterale relaties visumafschaffingsregelingen aangeboden. Met dit beleid wil de regering vooral het toerisme naar Suriname bevorderen, maar ook de handelsbetrekkingen met andere landen. Zo stelde Yldiz Pollack-Beighle,

  Als ik dit bericht zo lees dan behoort nederland niet tot de vrienden van Suriname.
  De meeste “toeristen” komen uit Nederland of het nou een blanke of getinte is maakt niet uit.

  Wie behoort tot de vrienden van Suriname? Oja hoofdzakelijk landen in Afrika en het Caraibische gebied die bulken van het geld en staan te trappelen om te investeren in Suriname “-(


  Maak melding

 7. Citaat: De koning van het Ashanti-koninkrijk in Ghana neemt in zijn delegatie ondernemers en investeerders mee uit het Afrikaanse land.

  Hij zal wel de chinezen meenemen die in Ghana het land “ontwikkelen” a la Suriname.


  Maak melding

 8. @ REALIST.: Wat is het probleem Realist? Pa Winti mag niet zeggen dat de voorouders van de Ashanti koning slavenhandelaars waren maar de Nederlanders mogen wel tot in alle eeuwigheid van slavenhandel beschuldigd worden?
  De Afrikaanse machthebbers zijn schatrijk geworden door de slavenhandel, eerst met de Arabieren, later ook met de Europeanen. De strijdlustige Ashanti waren beruchte slavenhandelaars- en houders. Goud en wapens wilden ze hebben.
  Toen de Engelsen verordenden dat het afgelopen moest zijn met de slavernij stuurden de Afrikaanse koningen een afvaardiging naar koningin Victoria of te vragen of ze er nog eens over wilden nadenken. Afschaffing ging ze teveel geld kosten.
  Als de Europeanen het niet verboden hadden waren ze er tot op de dag van vandaag mee door gegaan, zoals in sommige landen (Mali) nog steeds gebeurt. Zoek maar eens op “Slavenhandel in Afrika”

  Je moet wel realistisch blijven Realist en niet je kop in het zand steken voor onwelgevallige realiteiten!


  Maak melding

 9. Wel schelden op de kolonisators uit het verleden en zijn nakomelingen, en nu wel een nazaat van de voormalig (slaven)handels partner met veel tamtam binnenhalen? alleen omdat ze omhangen zijn met goud en het zelfde kleurtje hebben?, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. heb er maar een woord voor “Hypocriet”


  Maak melding

 10. Iedereen gelooft die indianen verhaal van ingi pipa Bouterse. Alle leiders van de wereld willen persoonlijk komen ervaren hoe dom een volk kan zijn en hoe snel ze in verhalen geloven.


  Maak melding

 11. Hoog bezoek van de bijbelse volk(akan) uit judah Israël en de holy bible. afstammelingen van de meeste creolen in Suriname Gods mensen.in de laatste dagen van de einde der tijden waar we nu in zitten trekken gods mensen langzaam naar elkaar toe wereld wijd om de prophecy van de almigty te vervullen.de komst van de almighty gaat eerst gepaard gaan met allerlei Signs als natuur rampen.oorlog conflicten.birth race crisis.economie crisis.ziektes enz bereid je voor mensen wat gaat komen in deze komende tijden


  Maak melding

 12. Wat de Afrikanen in hun continent gedaan hebben is hun zaak. Je kan het ene kwaad niet met het andere vergoeden , noch goed praten. De Europeanen hebben zich buiten hun continent begeven en zijn over de schreef gegaan. Zolang ze dat niet erkennen, zolang zullen ze achtervolgd worden door hun verleden. Er is een molen van God die vreselijk langzaam draait maar o zo zeker.


  Maak melding

 13. @Pakiratigri
  Slavernij geen probleem als je het maar in jouw eigen tuin, wijk stad, land of continent doe maar zodra je het buiten jouw continent doet dan wordt je er eeuwig erfelijk mee belast.

  Pakiratigri Rouee Verveer is in een documentaire die hij samen met Daphne Bunschoten gemaakt heeft, middels DNA vergelijking, terug gegaan naar zijn routes en langs Afriokaanse slavenstations en “bomen die huilen” naar Elmina gegaan. Het zijn 5 verhelderende DVD’s geworden. Kijk daar eens na,
  Verder Slavernij is nu groter dan ooit alleen wij willen het niet zien omdat anders de Iphones en goedkope textiel uit het schap verdwijnen of onbetaalbaar worden.

  Deze Ashanti koning heeft nog evenveel te maken met de uitwassen van de slavenhandel dan de blanke Nederlanders .
  Echter als u in zijn Hof vrij rond mag kijken ben ik er bijna zeker van dat u slaven zult vinden.

  Het is wel bijzonder Hypocriet om een Ashanti koning uit Afrika uit te nodigen en de Marons de keuze van hun Granman volgens hun gebruiken te ontnemen.


  Maak melding

 14. Ai baja, ik zag de foto van de koning” in de krant. Behangen met goud e edelstenen !! Sang, a kil goedoe sref-srefie !! Van waar heeft hij al deze rijkdom? Een gerespecteerde “filosoof’ zal zich nooit omhangen met edelstenen, dikke gouden armbanden en kettingen !!!! Het lijkt wel een bloedsbroeder van Ronnie !!
  Dus de “coca-line” Paramaribo-Ghana zal geopend worden !! Ook het smokkelen van “bootvluchtelingen”
  zal nu een winstgevende zaak worden voor de koning en sommige sur.polici/ambtenaren ! Verkapte vorm van slavernij wordt weer ingevoerd !! Suriname wordt straks overstrromd door “boot-vluchtelingen!!
  Binnen kort vliegt SLM ook op Ghana !!,om illegalen mee te nemen met vervalste paspoorten !!
  Het gods-volk van Juda is komende!!


  Maak melding

 15. @Jojo ,
  Mijn punt is het volgende: Als je kijkt naar de geografische ligging van Europa zie je dat alle landen die aan de Noordzee en Atlantische oceaan grensden, koloniale overheerser zijn geweest. Noem maar op. Nederland, België, The UK, Frankrijk, Portugal en Spanje. Zelfs Italië dat aan de Middellandse zee grenst, was ook de kolonisator van Libië. En ook de Scandinavische landen zoals Denemarken en Noorwegen waren kolonisatoren. Weliswaar niet op dezelfde schaal als de rest van wat ik eerder opnoemde.

  Vandaag de dag komen Europeanen mede door de vluchtelingenproblematiek, schreeuwen dat het land(continent) van hen is. Ja, nou, was dan maar gebleven op je eigen continent. De Europeanen hebben niets goeds gebracht voor de Afrikanen. Het zou beter zijn geweest als de Afrikanen nog steeds leefden zoals ze dat duizenden jaren geleden deden. Zij hadden niet de behoefte noch de middelen de Atlantische oceaan over te steken. Wat niet weet, wat niet deert. De speer en pijl en boog en kano waren voldoende voor hen. Dus min of meer hebben de Europeanen zelf het onheil over zich afgeroepen door landen te invaderen. Nu klagen ze steen en been over buitenlanders. Maar in het verleden was het kennelijk geen probleem voor hen om zomaar een land binnen te vallen. Dus kom ik terug op die langzame molen van God. Die draait, wees daarvan overtuigd.


  Maak melding

 16. Ashanti (Sanskriet) betekent Onvrede. Ik hoop maar dat hij tevreden (Shantipurna) weggaat.
  Van deze bezoeken en verdragen komt vaak verder niks terecht. Het zijn vooral plezierige uitjes om even contact te maken en te touren en even weg te zijn uit het eigen land.


  Maak melding

 17. @Henri55
  Wij gaan kleren aan hem doneren.Zo ziet de koning eruit alsof hij net uit het bos is ontsnapt.Wij gaan hem kennis laten maken met moderne klederdracht. Zo te zien is de koning vast blijven zitten in de stenen tijdperk.


  Maak melding

 18. De voorouders van de drie grootste bevolkingsgroepen van Suriname, de afro,s, de hindoe s en de indo s zijn eeuwenlang overheerst en bezet door Europeanen. Deze voorouders zijn geestelijk en lichamelijk uitgebuit en hun nakomelingen zijn tot heden onderdanig aan de overheersers en bezetters van hun ziel en geest.
  De sleutel van de betovering is de ziel die verslaaft is aan overheersing.


  Maak melding

 19. @Ray
  Je kan de mens uit het bos…., die uitdrukking bestaat niet.
  En voor een ieder die commentaar heeft over die koning zijn kledij, soso jaroezoe. Wie weet is deze dracht duurder dan jullie hele garderobe bijelkaar🤣


  Maak melding

 20. Volgens president Desi Bouterse is het bezoek kenmerkend voor de internationale interesse in Suriname. Want nu volgen Liechtenstein, Monaco, San Marino. Gibraltar, Andorra en nog wat Caribische eilandstaatjes die nergens toe doen. Wat moet een Ashanti-koning in Su? Staatkundig heeft hij niets te vertellen, vergelijk hem met de stamhoofden hier. Binnenkort Koning Aboikoni of wie dan ook, want die gasten geilen op status.


  Maak melding

 21. Het is ten hemel schreiend hoe achterlijk mensen zich kunnen gedragen. Wat heeft nou de klederdracht te maken met de persoonlijkheid (karakter) . Deze zelfde achterlijke mensen maken een diepe kniebuiging voor de man in jas en das. Het is zielig hoor, deze wel heel erg domme interpretatie en vooroordeel.


  Maak melding

 22. Doctor in de Filosofie, cum laude, dus geen domme jongen. Echter, zijn studie heeft hij in Ghana gedaan en niet in Engeland, Nederland of Amerika. Daarom twijfel ik aan het niveau van deze studie. Niettemin, hij heeft zijn bul. En filosofie is de hobby van koningen en stamhoofden, die de hele dag op hun platte reet zitten te “filosoferen”. Wel eens bij een belangrijke krutu oso geweest? Het lijkt wel geheimtaal, dat zelfs onze tolk er moeite mee had. En tijd om te filosoferen hebben ze zat. Ik vraag me alleen af of het niveau van deze ‘koning’ niet te hoog ligt voor Bouta!


  Maak melding

 23. Bij neeeegers in Suriname bestaat de behoefte aan contact met het land van oorsprong van hun voorouders, Ghana, blijkbaar. That’s ok. Alleen moeten die neeeegers dan ook niet zeiken wanneer hindoestanen naar het land van oorsprong van hun voorouders kijken. Dan vinden ze het opeens raar. Ze gedragen zich behoorlijk racistisch en discriminerend, die neeegers.


  Maak melding

 24. Ik hoop alleen maar dat de Marrons deze zogenaamde koning uitjouwen en wegjagen. Vanuit het historisch perspectief gezien, de belichaming van een door goud omhangen onderdrukker vanuit het nageslacht die hun ziel aan de duivel hebben verkocht. Waren de Ghanese / Ashanties nu zo dom of of wist men niet beter. Willens en wetens heeft de slavenhandel immers meer dan 300 jaar bestaan. De afschaffing geschiedde uiteindelijk om moverende reden door de witte man.


  Maak melding

 25. Pakiratigri, je hebt een punt als je stelt dat de Europeanen beter in Europa waren gebleven en de Afrikaners in Afrika hadden gelaten, had Suriname heden ten dage een hoop ellende bespaart. en kondee de afrikaners elkaar te lijf gaan met speren en pijl en boog, i.p.v. Kalasnikofs en Uzi’s


  Maak melding

 26. @ pakiratigri: Je had gewild dat de Europeanen Afrika met rust hadden gelaten zodat ze daar konden blijven leven zoals ze al duizenden jaren deden. Wel, je zou blij moeten zijn want sinds de kolonisatoren weg zijn gaan de Afrikanen steeds meer leven zoals ze dat gewend waren, niets dan vechten met elkaar, moord, doodslag, nu wel met andere wapens. Gewoon zoals ze al duizenden jaren deden.

  De Europeanen hadden moeten thuisblijven en zich niet met de slavernij moeten inlaten. Als er geen drugs werden verkocht waren er geen verslaafden, als er geen sigaretten werden verkocht waren er geen akelige tabak-gerelateerde ziektes, als er geen alcohol werd verkocht waren er geen dronken automobilisten die zichzelf en anderen te pletter reden. Als er geen slaven werden verkocht in Afrika was er geen transatlantische slavernij geweest. De Afrikanen zijn de oorzaak van de slavenhandel. Niettemin, dat de Europeanen daar aan meededen was fout en niet te rechtvaardigen.

  De Europeanen zijn niet thuis gebleven en de Afrikanen hebben kunnen zien hoe goed de Europeanen landen kunnen besturen. Nu willen ze niets liever dan in een door Europeanen bestuurd land wonen, daar wagen ze hun leven zelfs voor. Hun eigen mensen, daar hebben ze geen vertrouwen in en terecht als je de resultaten ziet. Gelukkig nemen geleidelijk aan de Chinezen de voormalige kolonies over. Die weten ook hoe je moet besturen, kijk maar naar Singapore. Suriname komt uiteindelijk ook aan de beurt en misschien moeten de Surinamers daar blij mee zijn. Misschien hebben ze liever de Chinezen dan de Nederlanders. Chinezen zijn wel wat veeleisender en strenger dan Nederlanders, dus het kon nog wel eens tegen vallen.

  In de natuur geldt het recht van de sterkste. De Europeanen waren de sterksten en hebben de oorspronkelijke bevolkingen van de Amerika´s en Australië verdrongen. Iedereen wil daar nu wonen, hoe witter het land hoe beter het leven, dus blijkbaar is de wereld daar gelukkig mee. Wie is pakiratigri om daar problemen mee te hebben? Waar woon je zelf?
  Wie zwak is verliest uiteindelijk alles. Zijn bezit, zijn bedrijf, zijn vrijheid en ook zijn land.


  Maak melding

 27. De Afrikanen hadden hun structuren net zoals de Europeanen. Alleen anders ingericht. Maar het werkte al ettelijke eeuwen. De Europeanen hebben onheil gebracht.

  Niet alleen in Afrika. Bekijk eens Groenland. Denemarken gaat over Groenland. Ga eens naar Denemarken en je ziet Groenlanders niks anders doen dan de hele dag bier drinken. Zowel de man als de vrouw. Helemaal gedesoriënteerd. The USA, indianenreservaten en ook zuipen dat het een lieve lust is. Geen toekomst vanwege de blanken. Een eens zo trots volk, haast gedegradeerd tot de derde divisie.

  Aboriginals, ach, het rijtje is lang. Wanneer iemand besmet en geïnfecteerd is, moge het geen wonder zijn dat hij zijn veroorzaker opzoekt. Kan die even netjes terugbetalen. Payback noemt men dat. En denk niet dat de huidige wereldmachten onvergankelijk zijn. Voor alles is er een tijd. En denk ook niet dat de blanken het zo goed doen, want onderling zijn ze elkaars vijand ook. Geld en macht ,daar baseren zij zich op. Maar nogmaals, niets is onvergankelijk. Call Julius Caesar and he will ask you : Et tu, Brute?


  Maak melding

 28. @Hans van den Broek,

  Welke structuren van de blanken bedoel je? Communisme, Nazisme, Fascisme, Maffiaïsme, MNC-isme zijn ook door blanken bedacht. Kapitalisme gaat er ook aan, vroeg of laat. Democratie is al geen volksbestuur meer omdat academische elitairians alle partijen hebben gekaapt.
  Het Westen is heel goed in georganiseerd roven. Technologie wordt niet ontwikkeld om de mens vooruit te helpen, maar vooral om grote winsten te maken en anderen te controleren (wapens) en te vernietigen.
  Je kunt een heel verhaal neerzetten, maar gaat voorbij aan het feit dat nog geen 200 jaar geleden de blanken barbaarse rovers waren die op zoek gingen naar landen die verder ontwikkeld waren om ze leeg te plunderen. Je blinde geloof dat alles van de blanken goed is doet mij afvragen waarom je zo’n hekel hebt aan je niet-blanke kant. Misschien een niet geheel blanke vader met losse handen?


  Maak melding

 29. @Hans van den Broek,

  Wat je beschrijft is typisch de Westerse christelijke cultuur: het recht van de sterkste.
  Maar je vergeet een ding: de mens is niet alleen een fysieke wezen, maar heeft ook een geest, verstand en een ziel.
  Het Hindoeïsme zegt, in de woorden van Mahatma Tulsidas: dayaa dharma ka mool hai, paap mool abhimaan, oftewel barmhartigheid, mededogen, iets goeds doen voor een ander is de kern van dharma en de hoogste zonde is ego-isme, alleen aan zichzelf denken. En in dat laatste is het Westen heel goed. Overal vandaan halen is structureel, maar iets geven is incidenteel. Dat is kenmerkend voor het Westen.
  Materieel hebben de meeste mensen het in het Westen heel goed, maar velen lijden aan allerlei psychische aandoeningen. De gezondheidszorg is niet voor niemendal een miljarden business. De ziektekostenverzekeraars zijn net als vampiers omdat ze sterker zijn dan de individuele patient, die ze uitzuigen: recht van de sterkste. En zo gedraagt de overheid zich ook intussen. Ipv voor iedereen te zorgen, pamperen ze de MNC’s.


  Maak melding

 30. pakiratigri
  Met je laaatste posting beweer je wel iets die niet kan worden bewezen omdat de mens wel de enige wezen is die een eigen wil heeft en die hersenen heeft om te belissen wat goed is of slecht is voor hem of haar.
  Je hebt zoiets als geben die niet verloren gaan.
  Zo is de kans dat bijvoorbeeld een pedofiel zijn / har kinderen ook een pedofiele neigingen heeft doch die geheel zelfstandig kan beslissen of hij dit onder controle wilt of niet.

  Dus dat ze geennoorlog meer zouden voeren is mij een beetje te ver./ Men noemt zoites, dus onder controle houden, beschaving die in de loop der tijd de overhand neemt.

  Niet alleen in de USA zijn de indianen verzot op alcohol ook in Suriname is de indiaan verzot op alkohol.
  Ooit deze gehoord “gi wang ingi wang faja birie en a mang sa aksie joe wan hals (mentholsnoepje) want dang a faja birie e fir kjowroe”


  Maak melding

 31. @Bigi Sma,

  Dat alleen Indianen dol zijn op alcohol is je reinste onzin. Hoeveel Indianen wonen in Nederland en hoeveel alcohol wordt daar niet verkocht!
  Indianen hadden hun eigen natuurlijke producten zoals cola blaadjes om zich op te peppen, maar helaas is dat allemaal verboden door de overheden, want de grote drugs- en alcoholbedrijven kunnen dan niks verkopen aan hen. Zo gaat dat. Alles wat niet door de industrie wordt geproduceerd wordt langzaamaan verboden. Straks zal alles wat je eet of drinkt alleen te krijgen zijn als een fabrikant het maakt.
  Het water (leidingwater) ia al volledig in handen van bedrijven. Ga maar na wat jij zelf nog rechtstreeks van de natuur haalt. Niks!


  Maak melding

 32. Landen die het financieel, economisch goed doen in Afrika zijn oa: Ghana, Nigeria, Egypte.

  Lees er meer van, de steden puilen uit met al de bedrijvigheid.

  Het zou beter geweest zijn dat er een regeringvertegenwoordiger, minister van buitenlandse zaken of de president van Ghana met ondernemers naar Suriname kwam dan de koning van de Ashanti.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 33. @ Pakiratigri

  U heeft helemaal gelijk dat Europa heel veel van de natuurlijke beschaving die in Afrika was vernietigd heeft sinds Stanley pakweg 150 jaar geleden daar rond trok.
  Echter de lokale heersers waren geen lieverdjes en leverden daar voor hun krijgsgevangen zonder problemen af aan de kust bij de blanke forten.
  De Arabieren hebben vanaf de oostkust nog erger huisgehouden.

  U heeft echter ongelijk dat fort Europa is omdat de blanken dat continent claimen. Fort Europa is op slot omdat het de massa economische vluchtelingen kansloos zijn in Europa omdat zij niet aansluiten bij de behoeften van de maatschappij of makkelijke aankunnen sluiten . Zelfs goed opgeleide Syriers die graag willen assimileren lukt het niet maar zo, laat slaan schaapherders, smeden of schooljufvrouwen die getraumatiseerd over de middellandse zee komen.
  Een ontheemde migrant uit Afrika kost als deze in de sociale systemen van Europa terecht komt ongeveer even veel als het aan de basis opvangen van een veelvoud.

  Fort Europa is niet vol maar kan de maatschappelijke last niet dragen.
  Ik ben er van overtuigd dat Fort Europa heel veel Afrikanen kan gebruiken als zij maar kunnen Assimileren.
  Ziet u eens hoe goed Ghanezen in Amsterdam ZO opgaan in de lokale omgeving.


  Maak melding

 34. de afroo zijn heel blij natuurlijk, want na dat de president van India in s m e is geweest, komt nu HUN koning uit Gana langs..

  de afro is een lastig mens, wil niet achter gesteld worden hun eigen koning d d b is diep ge-isoleerd kan nergens gaan, moet dus genoegen nemen met de komst van de koning ..


  Maak melding

 35. @JoJo,

  Wel met dien verstaande dat we praten over vluchtelingen en geen economische gelukszoekers. Als er geen oorlogen geweest zouden zijn in bijvoorbeeld landen als Libië ,Irak en Syrië had je de vluchtelingen problematiek niet op je bord gekregen. De Europeanen en USA zijn zelf verantwoordelijk voor de grote stroom aan vluchtelingen door (proxy) oorlogen te voeren. Men moet toch vooraf hebben geweten dat mensen massaal op de vluchten zouden slaan? Ze hebben buiten de waard gerekend en dachten dat het wel zou meevallen.


  Maak melding

 36. Poki
  Je snapt de strekking van mijn verhaal niet maar dat geeft niet hoor.
  Ik haal mijn groiente die ik zelf verbou uit mijn moestuintje en de pepers en tomaten die plant ik naast mijn huis in de schaduw hiervan.
  Water krijg ik van de waterleiding bedrijf zo ook de stroom.
  Al het andere haal ik uit de schappern van de supermarkt, daar heb je gelijk iin,


  Maak melding

 37. Deze nazaat van een slavenhandelaar moet gelijk bij aankomst in suri smartengeld betalen aan de nakomelingen van de slaven mischien dat Nederland dan ook tot een vergoeding overgaat.


  Maak melding

 38. @Pakiratigri
  Vluchtelingen voor oorlog geweld moet je helpen maar het beste is in de omgeving van het land want dan kun je met een veelvoud aan mensen helpen.

  Libanon heeft veel meer Syriers binnen haar grenzen dan heel Europa. De aandacht voor het relatief geringe aantal is banaal. Met het geld dat een kansloze vluchteling kost kan men een veelvoud in de omgeving van het oorlogsgebied
  Het aantal economische vluchtelingen is als men goed op let vaal groter. Je moet best respect hebben voor deze mensen die Europa bestormen.
  Loop maar eens door Napels en je bent in sommige delen gewoon in Afrika.

  De aandacht en onrust die relatief geringe aantalen syriers etc. nu krijgen zijn beschamend voor de rijke landen.
  Honderd en vier jaar geleden vingen 9 miljoen veel armere Nederlanders ongeveer 1 miljoen vluchtende Belgen op. Als mensen maar op je lijken en je armer bent is het veel makkelijker om met andere arme mensen te delen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.