Medisch advies aan Bouterse: Suriname niet verlaten

19

PARAMARIBO, 23 sep – President Desi Bouterse ziet af van zijn voorgenomen staasbezoeken. Tegenover journalisten zei Bouterse vandaag dat hij niet meer afreist naar Turkije, Servië en Rusland. Dit gebeurt op advies van zijn artsen. De bezoeken zouden in oktober worden afgelegd. Maar volgens Bouterse mag hij geen ‘inspannende’ activiteiten ondernemen. Over een eventueel medisch bezoek aan Cuba werd met geen woord gerept.

Volgens Suriname Herald zou Bouterse op het punt staan vervoerd te worden naar Havanna. Dit vanwege complicaties als gevolg van de recente medische ingreep. Bouterse zei dat hij de Algemene Vergadering van de Verenige Naties in New York niet zal bijwonen. Dat doet hij al jaren niet meer, sinds de aanhouding van zijn zoon Dino in dezelfde stad. Suriname zal vertegenwoord worden door minister Yldiz Pollack Beighle van Buitenlandse Zaken.

De afgelopen dagen was er hoog bezoek. Eerst ontving Bouterse de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavuşoğlu. Het betrof een beleefdheidsbezoek. Çavuşoğlu heeft met de regering gesproken over betere samenwerking tussen Surname en Turkije. Bouterse heeft vandaag de Chinese minister van Buitenlandse Zaken, Wang Yi, ontvangen. Volgens het staatshoofd blijkt maar weer hoe groot de interesse in Suriname is.


19 REACTIES

 1. Doktoren zouden de president het advies hebben gegeven
  om voorlopig niet te REIZEN !!

  Heeft hij al langer een advies op zak om Het Surinaamse
  Parlement, DNA, te MIJDEN ?????

  PS : De Surinaamse Rechtsstaat zal OVERWINNEN !!!

  LEVE de GRONDWET en de MENSENRECHTEN in SRANAN en
  in VENEZUELA !!

  De tijdelijke onderdrukking EINDIGT !!!!


  Maak melding

 2. Het is toch duidelijk!! Hij kan niet naar het buitenland. Dus maar zeggen dat hij ziek is en niet kan gaan!!! Dezelfde strategie weer. Surinamers zijn niet slim natuurlijk…. Dat weet jij en maakt daar gebruik van. Alle dommerikken trappen daar in natuurlijk!!!


  Maak melding

 3. Aldus een einde aan de mofokoranti. Vreselijk hoor dat media berichten lanceren die niet op waarheid baseren. Vreselijker dat de ene krant het domweg kopieert en verder verspreidt. Het meest vreselijke zijn de reageerders die hun frustraties uiten en totaal verkeerde aannames maken.
  Ik hoop dat dit een les kan zijn voor eenieder. Je kunt de huid niet verkopen voor de beer geschoten is.


  Maak melding

 4. Bouterse zei dat hij de Algemene Vergadering van de Verenige Naties in New York niet zal bijwonen. Dat doet hij al jaren niet meer, sinds de aanhouding van zijn zoon Dino in dezelfde stad.

  Ik vraag me steeds af waarom. Is hij bevreesd en waarvoor?
  Zou zijn zoon teveel hebben verteld?
  Is hij bang om zoals baby Boereveen op deze ;leeftijd genomen te worden?
  Ik denk dat hij bevreesd is voor zijn darmkanaal maar op een bepaalde leeftijd ben je zelf in de bak niet meet gewild ja zelfs onder de gays, maar op zo een leeftijd kun jezelf een a 4tje niet meer in beweging krijgen met je liniaal


  Maak melding

 5. Bouterse wordt steeds een jaartje ouder en als gevolg daarvan heeft hij ook minder energie . Bovendien is hij niet kerngezond. Als hij de kracht zou hebben kon hij zonder meer de jaarlijkse algemene vergaderingen van de VN bijwonen. Er is geen sprake van dat hij aangehouden zal worden. Hij is onschendbaar voor wat dat betreft. Dus ook al loopt er een internationaal bevel tot aanhouding , in dit specifieke geval geldt het niet. Hij verkiest gewoon om niet te gaan en laat de buitenlandse minister Suriname vertegenwoordigen wat ook acceptabel is.

  De aanhouding van Dino is niet in New York geschied. Hij is in Panama gearresteerd en overgeleverd aan de US. Het was een setup waar Dino met open ogen ingelopen is.


  Maak melding

 6. @ STRAFU……….LEVE de GRONDWET en de MENSENRECHTEN in SRANAN en
  in VENEZUELA !!

  De tijdelijke onderdrukking EINDIGT !!!!
  ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  STRAFU de eeuwig roepende GEK,..in de KALAHARIE woestijn !..niet tevreden met BOUTERSE,oplossing..?>>>>>>>>>>> BOSJE BRUG !!!!!


  Maak melding

 7. Ten eerste lijkt dit me niet het surinaams precidentieel paleis en ten tweede,zoek hem maar op google op (wang yi bouterse) dan is de informqatie op de chinese website dat de minister wang yi ontvangen en gesproken heeft met de vice precident van suriname,.
  Weer een manipulatie van het NII


  Maak melding

 8. De nieuwsmanipulatie vanuit het regiem gaat constant door !

  Krant is ingezet om mist te veroorzaken, Surinamers kunnen
  even lekker debatteren en hoeven even niet te denken aan het
  ZWARE Paarse staats-faillissement !

  BEROEP is in het geding zegt Paars, NNI vraagt excuses !

  Het gaat echter om een TIJDELIJK AMBT dat dient te worden
  vervuld door Surinamers ZONDER ANTECEDENTEN !

  PS : SOSO PAARSE MIST !!
  Binnenkort weer SPIJBELEN en niet verschijnen om verantwoording
  af te leggen in DNA ! Durft debat niet aan !!!


  Maak melding

 9. Wilde of kon HII ons, het volk, niet goed en tijdig informeren.
  Hoe het zij. Een onacceptabele blunder van Limbo.
  .
  Weet hij zeker dat het een arts was en niet een jurist of de vertrekkende ambassadeur??


  Maak melding

 10. @Bigi Sma

  In 2010 of 2011 is hij naar NY geweest voor de VN. Maar het hotel ligt aan de overkant van de straat en de Amerikanen hebben hem toen duidelijk te verstaan gegeven dat hij alleen de straat mocht oversteken naar het VN gebouw. Anders waren er wel veel foto’s van Time Square en Wall Street gepubliceerd door Limbo. Er viel dus niets te halen uit een bezoek aan de VN en een eventuele speech zou alleen maar zijn imago schaden.
  Denk ook dat de vertrekkende ambassadeur hem gewaarschuwd heeft voor de drugshonden op de luchthaven 😉


  Maak melding

 11. @ Klaas de Groot
  Bouterse is alleen in 2010 naar de algemene vergadering geweest en daarna internationaal uit gekotst.
  In het ontwikkelingsplan 2011 -2016 staat een foto waarin Bouters onderuithangt in een stoel terwijl Obama met een uitgestoken hand voor hem staat. Hij had duidelijk niet in de gaten wie voor hem stond want zijn blik stond op oneindig.
  Daarna waren er altijd excuusjes net als nu de jaar rede.
  edoch Bouterse heeft er duidelijk geen probleem mee de jaarrede buiten de wettelijke termijn te verplaatsen zoals nu. De VN is ook niet te beroerd om een staatshoofd wat vroeger of later te plannen als men daar op de juiste wijze om vraagt. Bouterse kan best met een comfortabele business jet gaan met alle comfort incl. zacht bed en minibar. drie weken Cuba met hofhouding is duurder.

  Al met al maakt Bouterse er de gebruikelijke mistige situatie van door niet transparant te reageren.
  Spreken met de pers terwijl de voorste rij stoelen leeg is, zonder dat minister Wang Li naast hem staat is niet sterk.
  De jaar rede over het weekend schuiven is niet sterk.
  De begroting 2019 lekken is niet sterk als men stelt dat deze niet af is.
  het verdubbelen van de inkomsten tussen 2018 en 2018 makt duidelijk dat de begroting een gedroomde begroting is. welke staat kan 1 in jaar haar inkomsten vergroten van SRD 7 miljard (incl leningen) naar SRD 13. miljard en haar uitgaven van SRD 9 miljard naar SRD 15 miljard.

  ben benieuwd hoe Fitch, Moodys’en de internationale wereld hier op gaan reageren.

  Het bezoek van Wang Li kan men wel anders gaan zien. Als de Curator die kwam kijken wat er nog te halen valt en of chinese bedrijven Suriname nog wel als markt mogen zien danwel hoe zij kunnen cashen.

  Het gerucht van SR Herald, het uitstellen van de jaar rede, het onderhoud op Cuba, De enorme afwezigheid van Bouterse, het uitstel van het reizen. de geconcentreerde aandacht uit het buitenland. het gezwets over investeerders, het voor uitschuiven van Alcoa deal, het uitstel van de bestuursverkiezingen NDP, de NDP show rond om de vergoedingen DNA leden, zijn symptomen van verlies van controle over het bestuur van het land.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.