Parlementariër slaapt niet rustiger na ‘optimistisch’ verslag Korps Politie Suriname

9
politie in Suriname

PARAMARIBO, 21 sep – Parlementslid Asiskoemar Gajadien van oppositiepartij VHP is niet minder bezorgd dan voorheen over de misdaadcijfers in Suriname. Het Korps Politie Suriname vermeldt in haar laatste verslag dat het een stuk rustiger is geworden. Gajadien is er niet gerust op. In de praktijk is er weinig te merken van ‘significante dalingen’. Volgens de politie is het aantal misdaden in juni, juli en augustus gedaald met ruim tien procent

Opmerkelijk genoeg is er wel een stijging geregistreerd in het aantal inbraken, overvallen en levensberovingen. De stijging is gemiddeld bijna twintig procent. Alleen al het aantal inbraken bedraagt ruim duizend. Dit baart zorgen. “Het wordt duidelijk niet rustiger. Vanwege de inbraken die blijven toenemen, kunnen mensen niet eens gerust hun woning verlaten om ’s morgens naar het werk te gaan”, aldus Gajadien.

Over de nachtelijke rust, of juist de kans op grove verstoring daarvan, wordt dan nog niet gesproken. Gajadien maakt zich ook zorgen om de motivatie en animo binnen het politiekorps. Het wordt allemaal minder door bemoeienis vanuit het Kabinet van de President met het politiewerk. “Er zijn diverse gevallen waarbij het onderzoek wordt gehinderd. De richting waarin wij opgaan met ons politiekorps baart mij enorm veel zorgen”, aldus Gajadien.


9 REACTIES

 1. Hoe je het draait of keert, er is een lichte daling te bespeuren. Cijfers liegen niet. Het gevoel van onveiligheid gaat wel niet evenredig met cijfers. Wie herinnert zich de tijd van ene Arisin Sampie die rond 2003 – 2004 Suriname in een wurggreep hield? Het is zeker dat de politie haar best doet. Ze beschikken weliswaar niet over alle middelen. Maar de burger, die is degene die de politie moet helpen. Geef dingen door. Als je een dief hebt in je familie , ga met die man praten en leg hem duidelijk uit. En als hij niet wil horen , geef hem aan.


  Maak melding

 2. Hoe kunnen surinamers rustig slapen wetende dat de lijder van het land een wanted criminal is en de politie niet in staat is hem te arresteren?!
  @Pakiratigri
  In jou heeft de boeven bende in Suriname een trotse woordvoerder.Je praat namens de boeven gilde.


  Maak melding

 3. Een daling van de misdaadcijfers doet de minister besluiten om politieagenten samen met militairen te laten surveilleren. Ik snap het.
  In een politiestaat voelt men zich veiliger. Natuurlijk, natuurlijk


  Maak melding

 4. @ Pakiratigri,

  Cijfers liegen niet, inderdaad. Het gaat erom van wie de cijfers afkomen. En cijfers zijn manipuleerbaar. Als ze kortom komen van een instantie die lijnen heeft met deze regering, heb ik grote twijfels.


  Maak melding

 5. @ Pakiratigri,

  Cijfers liegen niet

  CITAAT: Opmerkelijk genoeg is er wel een stijging geregistreerd in het aantal inbraken, overvallen en levensberovingen. De stijging is gemiddeld bijna twintig procent.
  REMARK: Dus, zoals gewoonlijk, vertellend e paarse weer halve waarheden.
  Ook hadden de journalisten moeten vragen of er weer papier en inkt is, hoeveel auto’s er vroeger waren en nu ( alleen de rijdende ).


  Maak melding

 6. Statistieken zeggen in zulke gevallen vaak niets. De gelegenheid bepaald of je gaat inbreken, stelen, roven of moorden. Als iemand inbreekt en de eigenaar wordt wakker, begint een gevecht met de inbreker en tot zijn pech doodgeschoten wordt, rijst de vraag onder welke noemer je dit voorval registreert. Inbreken of moord?


  Maak melding

 7. Asis de klager. Als het nu goed of slecht gaat, deze man zal altijd klagen. Ook toen hij nog geen assembleelid was, klaagde hij terecht of onterecht, totdat ze hem die stoel hebben gegeven om zijn mond te snoeren. Klagen kan soms dus toch wel nuttig zijn, als je zetels wilt winnen.


  Maak melding

 8. Het veilig gevoel is er niet, en het is zelfs nog erger. Ze overvallen je niet alleen maar ze mishandelen je ook nog op een vreselijke manier, slaan met hamers op je hersenpan voordat ze zelfs kijken of er wel wat te halen valt. Maar gelukkig denken ze dat we achterlijk zijn door dit te roepen, en dat we gaan genieten van deze schijnveiligheid.
  Slaap lekker!😔


  Maak melding

 9. NDp-ers kunnen toveren…en de ndp-stemmers geloven het ook nog..alleen blijkt achteraf dat pathologische leugenaars van NDP die de dienst in Suriname uitmaken zelf de grootste boeven, verkrachtigers en drughandelaars zijn. We praten niet over het leegroven van de staatskas..dat is intussen publiekgeheim.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.