zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameLeerkrachten in Suriname eisen tweede loonsverhoging, minister steigert

Leerkrachten in Suriname eisen tweede loonsverhoging, minister steigert

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 sep – De Alliantie van Leerkrachten in Suriname, Als, en de Bond van Leraren eisen loonsverhoging. Het moet de tweede worden in korte tijd. Wilgo Valies, voorzitter van beide vakbonden, vindt het niet meer dan normaal. De ambtenaren kregen onlangs vijfentwintig procent extra loon. Daar maken de leerkrachten van de verschillende onderwijsniveaus gewoon ook recht op. “Het gelijkheidsbeginsel moet worden toegepast”, vindt Valies.

De leerkrachten hebben eerder een loonsverhoging afgedwongen. Daar kwam de rest van het ambtenarenkorps niet voor in aanmerking. Om de verhoging af te dwingen gooiden de Als en de Bond van Leraren het Fiso-loonsysteem overboord. Minister Lilian Ferrier van Onderwijs Wetenschap & Cultuur zegt daarom dat de leerkrachten hun deel al hebben gehad. “Ik wil geen nonsens horen van de minister”, zegt Valies tegenover de Times of Suriname.

De regering zal over de brug moeten komen, hoe dan ook. “Niet omdat de CLO (de vakcentrale van ambtenaren, red.) coalitiepartner is van de regering, mogen de ambtenaren in aanmerking komen voor de loonsverhoging en de leerkrachten niet”, aldus Valies. Hij verwacht spoedig met Ferrier rond de tafel te zitten. Uit zijn woorden valt te concluderen dat er verwachtingen zijn gewekt. Daar valt moeilijk op terug te komen, zo aan de vooravond van een nieuw schooljaar.

opening
Fernandes Express
BODO Party

19 REACTIES
 1. Deze man is doorgedraaid ,deze dagoe valis denkt niet aan de leerlingen ,maar alleen aan zijn eigen belang.
  Slm naar de kloten geholpen door de vakbonden ,de politie en nu weer deze lau dagoe met de scholen.


  Maak melding
 2. Als nu niet duidelijk is dat het deze man niet om de leerlingen gaat ďan weet ik het niet..En de leerkrachten moeten zich eens achter de oren krabben als ze.zich door deze man laten leiden


  Maak melding
 3. Ai baja een paar maanden terug 100% salaris verhoging ontvangen,met de uitdrukkelijke eis uit de fiso te stappen omdat te bewerkstelligen en dat werd gehonnoreerd,en nu dat de overige fiso leden 25 % loonsverhoging hebben ontvangen wil deze varken ook van profiteren wat een verwerpelijke en bedriegelijke eis van een ziekeling,maar de school prestaties van de leerlingen waar eigenlijk alles om draait blijven ondermaats.


  Maak melding
 4. @De Paarse A-No-Wi-reageerders !

  NIET de Vakbonden hebben Miljarden aan Ongedekte SRD-
  bankbiljetten gedrukt !!! Kondre failliet gemaakt !

  NIET de Vakbonden hebben door Wanbeleid, de SRD al twee
  maal GEDEVALUEERD !!! Koers nu EEN op NEGEN !!!

  NIET de Vakbonden hebben allerlei lastenverzwaringen opgelegd
  aan de hele bevolking ! Laatste voorbeeld Motorrijtuigenbelasting
  terwijl er al Government-Take bestaat !!

  PAARS is MISLUKKING, STAATS-FAILLISSEMENT, NEKS NO E WORDE !!!

  Elke burger wenst LOONSVERHOGING agv Enorm Paars Koopkrachtverlies !


  Maak melding
 5. Natuurlijk zullen de tegenstanders van de regering deze nieuwe oprisping van Valies goedkeuren. Maar laten we de zaken reëel bekijken. Het land is uit een economische recessie aan het opklimmen. De inkomsten van de overheid zijn niet voldoende om tegemoet te komen aan de nieuwe eisen van deze kleine dictator. Deze man denkt niet aan de leerlingen die de dupe worden van zijn zucht naar macht. Valies denkt dat hij nu de regering onder druk kan zetten om meer loon voor de leerkrachten te eisen. Waar moet de regering dit geld vandaan halen? Een grote fout die de regering kan maken is om de geldpers te laten draaien zodat Valies zijn zin krijgt. Elke weldenkende of economisch geschoolde vakbondsleider weet dat de negatieve gevolgen van dit ‘ not done ‘ is. De regering moet niet toegeven aan de eisen van de straatvechter Valies. Laat hij maar een staking uitroepen. Het onderwijzend personeel dat oog heeft voor de problematiek van het land en denkt aan de toekomst van de leerlingen Valies zeker niet steunen.


  Maak melding
 6. Valies, jij hebt gekozen voor dezelfde verhoging als de universiteit docenten en dat heb je gekregen en bent uit de fiso gestapt.
  De leraren hebben dus hun verhoging ontvangen en willen nu, m.i. onterecht, nogmaals 25% loonsverhoging hebben.
  Valies je moet niet zo gek doen en je kunt nu niets eisen.
  Stel je voor dat je ieder werkende groep zou volgen met de hun gekregen loonsverhoging, want dat eis je nu, dan slaat dit alle redelijkheid en billijkheid we.


  Maak melding
 7. RobG
  Maar laten we de zaken reëel bekijken. Het land is uit een economische recessie aan het opklimmen.

  Robg
  Weet je wel wat je zegt? Suriname komt uit recessie!
  Nu een loonsverhoging voor de ambtenaren van 25%
  Stijging van de vorgpremies
  De wegenbelasting op komst
  Stijging van de brandstof
  Stijging van de tarieven van de EBS en SWM
  Stijgende prijzen a.g.v. zwakke valuta waardoor import duurder word.

  Al deze stijgingen zullen de inflatie laten toenemen,
  Zoals een econoom hoort te weten dan zullen als deze stijgingen leiden tot inflatie en dus leiden tot het blijven in een recessie.


  Maak melding
 8. Atheïst wil hier op de waterkant de grote lullenbehanger uithangen als non believer,wat de werkelijke redenen vr zijn wispelturig gedrag weet hij alleen en de priesters die hem dit hebben aangedaan,ga jij j tabletten maar rustig innemen voordat jij j weer vr wat anders gt uitgeven,bv veganist,ik ken jou soort,de populaire Guy te willen uithangen maar zo instabiel als een ezel


  Maak melding
 9. BA KA WIL STAKEN,..MENEERTJE WIL MINISTER WORDEN.met pek & veren insmeren,en het land uit katapulteren! deze ANTI SURINAAMSE JEUGD onze kinderen verdienen goed onderwijs. WEG MET DIE IDIOOT.


  Maak melding
 10. Het koffertje ziet ze echt vliegen. Je bent bewust uit Fiso gestapt, met alle daarbij behorende consequenties en nu wil je eigenlijk in zekere zin op terugkomen. Ik denk dat de minister er goed aan doet om met haar advocaten aan tafel te zitten om eventueel een rechtzaak van te maken als de BVL weer in staking zal gaan. Het is ook duidelijk dat t koffertje politiek bezig is.


  Maak melding
 11. ´Hij wil CHAOS creeren`, tjaaaahaaa,

  en dat terwijl Sranan reeds in de grootste CHAOS ooit zit,

  een FAILLIETE PAARSE CHAOS !!!

  PS : Nu dreigt internationale financiele isolatie door gebrekkige
  controles en naleving internationale financiele gedragsregels
  en verdragsregels !


  Maak melding
 12. goed zo valies
  als een incapable ferier zoveel kan verdienen met alle bijbehorende voorzienigen waarom dan de onderwijzers dan niet
  zij geven kennis en opvoeding aan de jeugd
  thumbs up
  let niet op dagoebal die is gecastreerd en atheist wordt teveel beinvloedt door anus verkrachter meye


  Maak melding
 13. Deze terrorist (lees: Valies) is alsmaar bezig de ontwikkeling van het land te frustreren. Valies dateert van plm. 30 jaar geleden. Tegenwoordig wordt de markt bevoorraad met moderne koffers van diverse maten en kwaliteiten. De rustplaats van de Valies is hierdoor de schroothoop geworden. Deze Valies is nu van nul en generlei waarde meer. Het is daarom hoogtijd dat deze Valies op de vuilnisbelt wordt gedumpt en verbrand. Dan zijn wij definitief af van deze rommel in huis.


  Maak melding
 14. Bigi Sma, ik weet niet wat jij aan mij duidelijk wilt maken, maar ik heb niets verkeerd beweerd. Natuurlijk weten we allen dat een loonsverhoging voor ambtenaren en onderwijzendpersoneel in een periode van herstel funest is voor de economie. Vooral als het gaat om looneisen van groepen die consumeren van de overheidsinkomsten die sterk onder druk staan door een terugval in de economie. Deze groepen leveren geen directe bijdrage aan de productie voor de export. De overheid had mijn inziens zowel de onderwijzers als de ambtenaren op de nullijn moeten plaatsen. Een loonsverhoging is uit den boze.


  Maak melding
 15. RobG
  Wat ik je duidelijk wil maken is dat Suriname niet uit een recessie kan komen als de productie achteruit gaat (dus niet stagneert). Jij beweert dat Suriname uit de reseccie kruipt.
  Wat ik je wil duidelijk maken dat met zulke maatregelen van prijsstijgingen de inflatie aanwakkeren los van de geïmporteerde inflatie die straks weer zal gaan toenemen.
  Wat ik je duidelijk wil maken is dat de loon [prijsspiraal wel duidelijk zijn intrede doet in Suriname.
  Wat ik je duidelijk wil maken is dat ik liever een salarisverhoging zie van centen in plaats van procenten om de kloof tussen arm en rijk niet verder op te rekken.

  Maar dat de coalitie nu reeds bezig is met 2020 en daardoor nu een aanvang heeft gemaakt met loonsverhogingen en blijft lenen om te consumeren.
  de laatste lening is om een gebouw neer te zetten voor het ministie van Volksgezondheid


  Maak melding
 16. Dit is dat je beweert RobG. Suriname klimt niet uit een reseccie

  RobG 12 september 2018 at 17:14
  Natuurlijk zullen de tegenstanders van de regering deze nieuwe oprisping van Valies goedkeuren. Maar laten we de zaken reëel bekijken. Het land is uit een economische recessie aan het opklimmen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES