Politie Suriname houdt vuurwapengevaarlijke ontvluchte verdachte weer aan

11
Politie Suriname houdt vuurwapengevaarlijke ontvluchte verdachte weer aan
Foto: Korps Politie Suriname - Boesia links, Darnold rechts.

PARAMARIBO, 31 aug – Hij zag kans om op zondag 8 april 2018 te ontvluchten uit het cellenhuis van het politie ressort Nieuwe Haven, waar hij vast zat voor het plegen van de misdrijven moord; poging doodslag; diefstal door middel van geweldpleging; zware mishandeling met voorbedachten rade de dood ten gevolge hebbende en overtreding van de vuurwapenwet. Maar de 31-jarige Faizel Boesia alias ‘Zaad’, (31), werd donderdagochtend aangehouden door een Arrestatie Team.

Boesia vluchtte niet alleen, maar deed dat samen met zijn ‘collega’ Fabian Darnold, op de foto rechts. De arrestanten zagen kans twee spijlen van een raam in de gang aan de straatzijde van het cellenhuis door te zagen. Via de ontstane opening kropen ze naar buiten en gingen met een touw naar beneden.

De procureur-generaal had hun opsporing, aanhouding en voorgeleiding gelast. Boesia werd in de vroege ochtend van donderdag 30 augustus uiteindelijk wederom aangehouden. De man is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten en is weer achter slot en grendel aldus de politie Public Relations. Darnold loopt vooralsnog vrij rond.


11 REACTIES

 1. En wanneer wordt “Neede” aangehouden ??
  We hebben ook nooit iets meer gehoord over de zaak van ex-minister van OW die na een aanrijding in dronkenschap gewoon is meegenomen uit het politie station door veiligheidsmannen van de VP en gelijk in vrijheid gesteld !!


  Maak melding

 2. Ook moet de ongebreidelde djoeka liederen op de radio aan banden worden gelegd.Door de over vertegenwoordiging van de djoeka’s in de misdaad,komen hun liederen nogal intimiderend over.Als ze je afranselen bij een beroving/overval,is het met dezelfde taal en accent dat ze jouw geld opeisen.


  Maak melding

 3. Internationaal prijkt surinaams .meest gevaarlijke crimineel met zijn kop te prijken op de most wanted lijsten.En het is niet Boesia die met zijn kop op de lijst staat maar Bouta!!
  Zo, wanneer gaat de pg zijn werk doen en een bevel gelast opsporing,aanhouding en voorgeleiding van bouta bekend maken?
  Nu de pg zo ijverig bezig is ,is het toch niet veelgevraagd?!


  Maak melding

 4. @Jacobus , wanneer ga je eens je vuile mond dichthouden over boslandcreolen ? Je weet niet eens de naam goed te spellen halve gare die je bent. Heb het eens over de socialisatie van boslandcreolen en benader een situatie niet vanuit hokjesindeling.


  Maak melding

 5. het zijn altijd, niet bijna, maar altijd de zwarten die in santo boma huis houden..
  daar is hun vaste verblijf met of zonder vergunning altijd welkom..
  het is ook wereld wijdt aangetoond, dat de landen niet zonder de zwarten kunnen in de gevangenissen.. altijd raak..


  Maak melding

 6. Het ras , het geloof, de overtuiging is niet van belang. Trouwens ,de etniciteit Marron bestaat niet . Een Marron is niet een op zichzelf staande etniciteit. Het is gewoon een creool (Afro Surinamer) . Dus de politieberichten zijn niet zuiver. Maar los daarvan .de socialisatie van iemand of groeperingen blijft het meest belangrijke om problemen op te lossen. Wanneer je dat weet en zich erin verdiept en met oplossingen komt, kun je dus leed en ellende voorkomen.


  Maak melding

 7. Oplossingen aandragen altijd goed maar dan begin je wanneer ze jong zijn.Een extra vak beginnende vanaf de laagste klassen van de lagere school?Als ze eenmaal in en uit een bepaald milieu komen waar er vaak alleen is voorzien in eten en drinken ja wat verwacht je.Waar een boom helt daar blijft hij liggen of het takje buigen als het jong is.Je kan niet anders verwachten twee boeven maken een boef…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.