Ministerie in Suriname krijgt bezoek van katachtige

33

PARAMARIBO, 30 aug – Waar is Freek Vonk als je hem nodig hebt, moeten ze vanmorgen bij het ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie aan de Coppenamestraat hebben gedacht toen ze een katachtige voor de deur zagen. Het dier stond voor de deur en probeerde naar binnen te komen. Uiteindelijk lukte het en tot grote hilariteit van de aanwezigen klom het dier het plafond in.

Update:
Het dier is inmiddels veilig afgevoerd (FOTO):

Bekijk de beelden hieronder:


33 REACTIES

 1. Nou zeg! Naar verluidt, heeft men de slechte gewoonte bij OW om steeds “een kat in een zak te kopen”. Deze keer is het eentje van een grotere type. De ocelot, maar die blijft een kat!


  Maak melding

 2. Een prachtig dier. Gelukkig is hij niet gedood, maar veilig afgevoerd. Hopelijk wordt hij weer in zijn eigen vertrouwde habitat vrijgelaten om verder te leven.

  @ Rajiv Nakchedi,

  Je hebt het antwoord gegeven voordat ik kon vragen welke katachtige dit is.

  @ Pakiratigri,

  Een pakira is een dier. Een tigri is een dier. Maar wat is pakiratigri?


  Maak melding

 3. Misschien was het de bedoeling van de ocelot om de fraudeurs op dit ministerie flink in de kuiten te bijten, dus om de boeven te pakken. De politie faalt vaak genoeg in het opsporen van dieven.
  Wie zal het zeggen, de ocelot in elk geval niet.


  Maak melding

 4. @ Wazig,
  Nee Wazig, dit is de deur via welke “a tjoekoe e-wakka” !! Niemand verwacht de “tjoekoe gever en de OW
  tjoekoe nemer bij zo een smerige boel Dus ze hebben vrijspel om naar binnen en buiten te gaan !!


  Maak melding

 5. ouderen onder ons kennen het verhaal zeker nog. het was eind 80 begin 90 van de vorige eeuw. Laat in de nacht liep een ezel naar het presidentieel paleis om bij de toenmalige president Ramsewak Sankar zijn beklag te doen. (de huidige president was toen nog legerleider) de ezel balkte om de president te vertellen dat de bewoners van de dierentuin dood of verdwenen waren. uitgezonderd de oude enige leeuw in de kooi en hijzelf.de ezel was ten einde raad, hij kon al de ellende niet meer aanzien. het liefst zou hij zichzelf aan de leeuw hebben gegooid.
  maar de kooi was op slot.

  deze ocelot zocht hulp bij de minister van OW J de M voor vervoer naar het binnenland of om …….
  ook hij kan het leven in de Paramaribo niet meer aan.


  Maak melding

 6. @ Jiyani.
  Mooi beest bekend als de ocelot of tigrikati. Een pakiratigri is een jaguar. Wordt ook wel penitigri genoemd of Panthera Onca. Gelukkig dat die tigrikati veilig is afgevoerd. Het zijn vrij schuwe beesten en ontwijken mensen bij voorkeur. In dit geval is ie verdwaald geraakt zo te zien. Of het was een huisdier bij iemand en op een gegeven moment kans zag weg te lopen.


  Maak melding

 7. Het zou verschrikkelijk zijn als dit prachtig beest wordt afgemaakt. Hij is wel erg ver weg, zeker de weg kwijtgeraakt. De dieren in onze natuur raken de kluts kwijt doordat al onze bossen waarin zij leven gekapt worden. De dieren worden uit de natuur weggejaagd, waardoor zij gedesorienteerd raken en in de stad tussen de mensen gaan vertoeven. Het is raadzaam dit mooi schepsel te vangen en hem weer in de natuur vrij te laten waar het thuis hoort. Een dierenarts kan hem verdoven en weer in de natuur neerleggen, Het zijn zeldzame dieren. Laten wij zuinig omgaan met onze natuur.
  Het publiek hierom heen maakt zoveel herrie, echt sensatie belust waardoor het beest een uitweg zoek en het gebouw in gaat. Mensen ken je natuur en weet hoe hiermee om te gaan.


  Maak melding

 8. Jammer dat het beest niet in de avond het gebouw is ingeslopen. A bo de wan sani. Den suma bo long uit a gebouw, den bo denki takru sani de dape. Den bo frede wreed.


  Maak melding

 9. De ontbossing en goudwinning zijn wel grote problemen voor deze prachtige katachtigen als de pakira tigri ,de tigrikati ,de jaguarundi en de reditigri (poema). Ze hebben allemaal hun territorium die ze vaak markeren met krabsporen op een boomstam. Ze gaan ook niet samen. Als een jaguar een reditigri ziet in zijn gebied, gaat die poema eraan of het moet kans zien te vluchten. Maar dan weet die reditigri dat het niet in het territorium van de jaguar moet komen. Een ocelot (tigrikati) heeft het nog moeilijker omdat het kleiner is dan een jaguar en poema.

  Zo kan het gebeuren dat deze ocelot in dit geval gedesoriënteerd is geraakt. Op zoek naar een nieuw territorium. Of het was een huisdier van iemand. Dat kan ook. Maar al deze katachtigen kunnen op de duur zeer getraumatiseerd raken doordat het territorium kleiner wordt met als gevolg minder overlevingskansen en ze het steeds dichter bij de mens zoeken in dorpen en steden met alle gevolgen vandien. Overigens ,niet alleen de katachtigen ,het geldt voor bijna alle dieren en vissen (kwikgehalte), in Suriname.


  Maak melding

 10. Door de vele tjoekoe’s die de chinezen betaald hebben in het gebouw,is het lala [rauw of ontbindend vlees]gaan ruiken en dat trekt vlees eters aan.De mensen die daar werken zijn moreel totaal in ontbinding overgegaan.


  Maak melding

 11. ‘ Freek vonk’ , is er 1 van jullie; Ososma. a no witman moro, okrosoepoe! Over witte voetjes gesproken!
  Vandaag brak mijn de gedachte; Laat holland het langverwachten ” constitioneel hof ” in Suriname oprichten en beheren. Heb je met Kleuters.
  (Al 49 jaar we soekoe foe broko me; Mistlukt (X)).


  Maak melding

 12. Mensen hebben dit mooie dier opgejaagd waardoor het dier een veilig heenkomen zocht. Ik heb ook foto’s ontvangen van mannen met grote latten en balken die achter het dier aanzaten. Het doet mij het ergste vrezen. Voor dit soort calamiteiten moet men een gespcialiseerd team dierenvangers inzetten. Het zijn speciaal getrainde mensen met verdovingsgeweren waardoor men het dier op afstand kan verdoven. Ik vraag me dan af of men dit dier werkelijk veilig heeft afgevoerd. Ik heb foto’s van vrienden ontvangen waar je duidelijk kan zien dat het dier vleeswonden heeft aan haar poten.


  Maak melding

 13. Ik dacht dat het gebouw van OWV een afdeling in het binnenland was gezien de
  vervallen staat ervan. Want als het dier in het plafond kon kruipen dan is het niet
  anders. Jammer voor de dieren.


  Maak melding

 14. @ RobG
  Het best is verdoofd en afgevoerd.

  Wat mij van het hart moet is hoe haveloos het ministerie er bijstaat. Ook al is het een achterkant het is voor mij ondenkbaar dat er niemand bij het ministerie van OWT & C de moeite neemt een gat in het plafond of gevel boven een deur met gaas of panelen dicht te maken.
  beste RobG wat ik daar zie is volledige apathie. Een ministerie dat geen geld heeft om ongedierte buiten te houden.

  Het doet mijn ogen pijn, ongeacht wie aan de knoppen zit.

  De zelfde pijn voel ik als ik foto’s van asfaltwerk of reparaties zie. Schijnbaar heeft niemand de intentie goed werk te leveren.
  Ik zou dat de minister van praatjes vullen geen gaatjes zeer kwalijk nemen.


  Maak melding

 15. Blijkbaar krijgen de dieren geen ruimte meer in het bos. Alles wordt ontbost en vergiftigd. Straks gaan de muskieten en andere insecten massaal het bos verlaten en hun heil zoeken in de stad. Mooi toch?


  Maak melding

 16. @JZwartmans,

  Dus jouw blanke medelanders – landgenoten – zijn naar Suriname gegaan om die goddelijke exemplaar af te schieten?

  En jij beweert dat de blanken niet vernielzuchtig zijn?


  Maak melding

 17. @ pakiratigri,

  Hopelijk is het waar wat je hebt uitgelegd en mij dus niet voor de gek houdt. In het geval dat het waar is, bedankt en heb ik weer iets geleerd.

  @ Konkonloiri,

  Je hebt de nickname van pakiratigri, heel mooi ontleed. Dat pakiratigri net zo smakelijk heeft moeten lachen als ik.
  Maar hoe zit het nou met jouw nickname. Haal ik daar een konkoni en een loiri uit? Vreemde combi eigenlijk, want een konijn is snel en een luiaard juist langzaam.

  Surinamers wees zuinig op de mooie flora en fauna van jullie land en geniet er met volle teugen van.
  Protesteer tegen het kappen van bomen zonder dat er wordt terug geplant. Kom in het verweer tegen het gebruik van kwik. Laat je stem horen tegen het mishandelen van dieren.
  Zorg ervoor dat jullie milieu niet verder vernield.


  Maak melding

 18. Deze Ocelot was het huisdier van ex-mini ster Abraham van OW & V. Het beest was even naar buiten geslopen om een luchtje te happen, spieren te strekken, een rondje te lopen en een poepje en een plasje te doen en wilde terug naar zijn hokje.

  Deze beesten kennen hun habitat en bij deze is dat duidelijk merkbaar waar die is.

  Een ieder dier denkt dat het beest uit de (wilde)natuur afkomstig is, is niet goed wijs in zijn kop. Waarvoor dacht je Abraham geld nodig had om het ministerie tijdens zijn periode te verbouwen?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.