Verkeersveiligheidsmaand Suriname: reeds drie doden, ruim tien gewonden

19
Verkeersveiligheidsmaand Suriname: reeds drie doden, ruim tien gewonden

PARAMARIBO, 27 aug – De ‘Verkeersveiligheidsmaand’ moet aanmoedigen tot mensvriendelijker gedrag in het openbaar verkeer van Suriname. Het thema dit jaar is: Tranga Rij na Dédé (Hardrijders zijn doodrijders, red.) Maar of het ook echt aankomt? De Verkeersveiligheidsmaand is dit jaar op vijftien augustus begonnen. Sindsdien hebben drie mensen het leven gelaten op straat. Ook zijn ruim tien gewonden geregistreerd. Bij de politie zitten ze met de handen in het haar.

Met alle promotie voor beter rijgedrag wordt het maar niet beter. “Het lijkt alsof er geen gehoor wordt gegeven aan de inspanningen die worden gepleegd tijdens de Verkeersveiligheidsmaand. Mensen lappen waarschuwingen aan hun laars en maken slachtoffers”, zegt politiewoordvoerder Humphrey Naarden tegenover de Ware Tijd. Het lijkt van tot erger te worden. Bij één van de laatste incidenten alleen al vielen tien gewonden.

Bij dit incident vlogen twee autobussen tegen elkaar aan. Dat was in Para. De jongste van de drie doden is een vijfjarig meisje. Onnodig hard rijden is volgens het Korps Verkeersvrijwilligers de grootste oorzaak van de ellende. Vooral in bewoonde delen van het land is het een waar gevaar. Samen met het Korps Politie Suriname wordt nu gewerkt aan mogelijkheden om de snelheid van voertuigen te controleren.


19 REACTIES

 1. Geachte politie ,
  Bijdeze wil ik vragen om in de bewoonde gebieden drempels te plaatsen zo dat men ,
  hun snelheid moeten aanpassen,en ga er van uit dat het help.


  Maak melding

 2. Dagelijks zie ik in Paramribo auto’s voor mij rijden zonder achterkenteken plaat !! Alleen de verkeerspolitie is ziende al blind en ziet dat niet !
  Wat ik nit zie dat zijn de agenten op de 50-tal scooters/bromscooters die door een chinese handelsonderneming zijn geschonken aan J/P !! Pe dem de ???
  Getrouw , pe-joe-e-kibrie ???
  Dagelijks berovingen overal !! Waar zijn preventieve maatregelen van J/P ?? Proficiaat aan de politie die nog wat van de criminelen oppakt!!


  Maak melding

 3. Sommigen denken dat achter het stuur zitten en hard rijden nodig is om de aandacht te trekken (opallen in het verkeer)
  Het is inderdaad zo dat je door dit weggedrag opvalt. Maat velen beseffen dus niet dat het spelen met je leven en dat van anderen is.
  Ik denk dat stoer doen in Suriname meer een trefoe is van jonge mannen die denken daardoor in de kijker te komen van jonge vrouwen en vooral als er eentje naast je zit in de auto.
  Dat kun je niet genoeg uit hun hersenen rammen want aandacht mi boi daar gaat het om.
  Er is geen straf genoeg om dit af te straffen.


  Maak melding

 4. Elke keer het zelfde liedje, te hard rijden, alcohol, geen rijbewijs, overmoed achter
  het stuur, slecht onderhouden auto´s . Als de politie streng op deze punten
  controleert dan scheelt het al. In Paramaribo verkeersdrempels leggen.


  Maak melding

 5. Er moet meer drempels komen en de maximale snelheid moet zoals in binnen als in buiten bebouwdecom aangepast worden, met borden de snelheid aangeven en zware boetes delen bij het overtreden van de regels.


  Maak melding

 6. Men mag ook van de meest slechte situatie uitgaan. Iemand is beschonken en neemt toch plaats achter het stuur. Wat zou kunnen helpen? Meer verkeersborden, drempels, dode hoeken elimineren. Preventief. Regelmatige controle door de politie .Verder ,voorlichting geven en bewustwording dat als je naast iemand zit waarvan je weet dat hij dronken is, hem/ haar, niet achter het stuur laat plaatsnemen. Slaap voor mijn part in je auto tot je roes is uitgewerkt. Voorlichting geven blijft zeer belangrijk , ook al lijkt het alsof dat niet helpt. Wat dat betreft doet Belfort een goede job. En zo moet de politie nog meer van zich laten horen op een preventieve manier. Als het kwaad reeds geschied is ,loop je natuurlijk achter de feiten.


  Maak melding

 7. @Oplossing is het invoeren van flitspalen die het ook echt doen en traject controles op bepaalde punten….
  De politie kan ook niet overal bij zijn dus dat is denk ik 1 van de beste oplossingen voor een veilig wegverkeer in Suriname, heel simpel… Met het geld van de snelheidsovertreders kunnen er weer betere wegen(infrastructuur) & voetpaden gerealiseerd worden met duidelijke wegwijzers…

  Flinke Boetes opleggen voor overtreders met een verplichte cursus hoe gedraag ik mij in het verkeer, die dan zelf door de overtreders betaald dient te worden…

  Het is meteen ook een gat in de markt voor de rijscholen en de verkeerspolitie om deze bestuurders weer letterlijk op het rechte pad te zetten.

  @King James


  Maak melding

 8. Binnen 12 dagen … 3 doden en 10 gewonden in de verkeersveiligheidsmaand. Dit volk is volkomen doorgedraaid vanwege de dagelijkse ellende, armoe en chaos waarin men verkeerd, door het financieel / economische en morele wanbeleid van de paarse maffia. FAILED STATE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 9. Wat deze regering niet gaat doen en ook niet zal lukken door misbeleid en een misbaksel als president= Nummer 1 natuurlijk Goed onderwijs & degelijke Gezondheidzorg …..

  @Paramaribo op de schop doen !! geen vrachtwagens meer de binnenstad in, alle wegen verbreden met betere wegwijzers en overal voetpaden neerzetten!! Panden die te dicht aan de weg staan slopen, weg ermee….Zonnepanelen voor b.v straat verlichtinging, stoplichten enz… het straatmeubulair opknappen… De Centrale markt een modernere uitstraling geven of verplaatsen naar een andere locatie…Van de waterkant een mooie boulevard maken die kan tippen met bepaalde landen met een tropisch klimaat, mooie waterpartijen en fonteinen…. Commewijne & Paramaribo samenvoegen doormiddel van extra bruggen/ tunnels…

  Bevolking heropvoeden! Eigen producten ontwikkelen, investeerders binnenhalen doormiddel transparantie & wederzijdse respect = werkgelegenheid!!! Geldstromen monitoren en openbaar maken van uitgaves naar het volk…..

  Salvation is Coming Soon!!

  @King James


  Maak melding

 10. De zoveelste verkeersdode. Opvallend genoeg is het aantal verkeersdoden gestegen doordat de straten van Suriname veranderd zijn in soepele race-banen.

  Goedkoopste oplossing:
  De overheid doet er goed aan, om geen dubbeltje meer uit te geven aan asfalt wegen, zodat die gaten in de weg automatisch het voertuig vertragen.

  Aanpak probleemgroep:
  Hindoestanen staan algemeen bekend als rijdende zuipborrels op de weg. Bosland creolen staan bekend om achterbaks rijden als gekke idioten. De plekken waar veel ongelukken gebeuren zijn vooral deze plekken waar deze bevolkingsgroepen goed zijn vertegenwoordigd. Waarom pakt de politie de auto en rijbewijs niet af? Bij verbeurd verklaring heeft de korps alleen maar voordeel. Auto wordt van de staat en kan het korps weer worden aangevuld met voertuigen. Deze idioten moeten ook harder worden gestraft.


  Maak melding

 11. @Bombelman/Pagarmang het gaat niet om de creool of de Hindoestaans of wie dan ook, verkeersfatsoen heeft men in Suriname nooit van gehoord, iedereen raast maar door, veilig of onveilig het interesseert geen hond…3doden al in de veiligheidsmaand aug. Waar praat men over en het maar jaar in jaar uit maar door, wanneer komt men in Suriname tot besef…of zijn dat duivels onderinvloed van stimulerende chemicaliën…er moeten zware sancties opgelegd worden/komen, afpakken rijbevoegdheid/zware celstraffen.
  Deze opgesloten criminelen aan het werk zetten, openbare wegen schoon te houden…laat ze voelen…brada….


  Maak melding

 12. Alle ingevoerde auto’s begrenzen geijkt op 50 of 60 km/puur. Surinamers zijn lui in het werkgedrag, maar in het weggedrag super snel, en de gevolgen helaas niet te overzien…men gebruikt auto’s op een onverantwoordelijk manier moordwapens, met het verwoestende gevolg.Dus begrenzen die handel, niet geschikt voor snelheden voor 70 tot 120 km/uur…waar snelheidsduivels anderen het leven ontnemen…Justitie pak ze aan…
  He meneer getrouw werk aan de winkel.


  Maak melding

 13. Wat ook kan is langs de weg auto”s laten stoppen , vragen naar rijbewijs .
  Net als in Nederland de auto verplicht laten keuren.
  Je moet geen medelijden hebben, als je geen geld heb voor autorijles of keuring kan je ook geen auto kopen.
  Het gaat om veiligheid, misschien willen kinderen op de fiets naar school, dat zou je nu niet moeten doen.
  En de binnenstad auto vrij maken, voor het centrum laten parkeren.
  Het erg als je iemand verlies door roekeloos gedrag in verkeer.


  Maak melding

 14. A lot of people just do,nt care.En dit is het resultaat.Meestal is het zo dat de veroorzakers in leven blijven en onschuldigen de tol moeten betalen.Dat is wel wreed.De straffen voor deze verkeers moordenaars moeten worden aangepast.En hun mars lang opsluiten.Vaker hebben ze hun contacten en zijn bunnen de korste tijd weer achter het stuur.Op z,n surinaams.


  Maak melding

 15. Ik vind dat de politie niets doet en de minister van justitie onverdiend de post niet er moet overal politie aanwezig zijn drempels plaatsen is zomaar mensen
  Die iemand dood tijd door schuld moet jaren de gevangenis in want ze zijn ook criminelen niet alleen dieven zijn criminelen auto bestuurders die iemand dood rijd zie ik als een moordenaar


  Maak melding

 16. net wat ze in Nederland doen, bij zware overtredingen verkeerseducatieve maatregel opleggen, is een cursus van een paar dagen die ze naast niet kinderachtige boetes (ook in verhouding met Suriname, waar ik de hoogte van de boetes een lachertje vind) zelf mogen betalen, en die onder normale werktijd vallen


  Maak melding

 17. Nodig zijn:veel meer handhaving, snelheids-en alcoholcontroles. Veel hogere boetes. Helpt ook het begrotingstekort van de overheid te verminderen. Politie moet keihard optreden tegen de verkeersidioten. Desnoods een tijdje brommen in Santa Boma. Degene die zonder rijbewijs en met een zatte kop of ondet de drugs achter het stuur kruipt is een potentiele moordenaar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.