zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameRegering Suriname vraagt uitstel DNA-vergadering over Alcoa

Regering Suriname vraagt uitstel DNA-vergadering over Alcoa

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 aug – Een belangrijke DNA-vergadering over de Alcoa-kwestie gaat vandaag plotseling niet meer door. De regering van Suriname zou om uitstel hebben gevraagd. Wat de reden hiervoor is, is niet duidelijk. Op de vergadering zou aan de orde komen waarom de regering toestemming heeft gegeven aan Alcoa om de raffinaderij te Paranam te ontmantelen.

Drie weken geleden hadden coalitie en oppositie ernstige bezwaren geopperd over de ontmanteling van de aluinaarderaffinaderij te Paranam. Met het afbreken van de raffinaderij zou inbreuk worden gepleegd op de Brokopondo-overeenkomst, de wettelijke basis van de bauxietoperaties van Suralco in Suriname.

Het parlement riep de regering toen op om de ontmanteling onmiddellijk te doen staken. Vicepresident Ashwin Adhin deelde toen me dat er gevaar zo dreigen voor het milieu. Dit zou vandaag worden gestaafd door rapporten die zijn uitgebracht

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

19 REACTIES
 1. Hoe vaak willen ze dit nu uitstellen??
  Wat een minachting en NIEMAND protesteerd, daar verbaas ik me nog het meest over, een vraag hoeft niet perse gehonoreerd te worden, afwijzing op een vraag kan ook namelijk Mw. Simons!


  Maak melding
 2. pakiratigri

  20 augustus 2018 at 18:11

  De vergadering mag uitgesteld worden voor mijn part. Liefst tot Bouterse terug is zodat hijzelf aan het woord komt. Niet afschuiven op Adhin.

  ==============================

  Bouterse geeft in zijn bestaan als president nooit verantwoording afgelegd in de DNA, dus waarom zou hij dat nu doen. De man heeft geen dossier kennis. Hij verstaat maar 1 ding namelijk de hoogste bieder en de rest gaat naar familie and friends. Hij is de rijkste man van Suriname zonder 1 dag gewerkt te hebben. Zijn vermogen wordt geschat op 500 miljoen US Dollar. Wake up !


  Maak melding
 3. De wijze les die Surinamers van de periode ddb en gangsters vanaf 25 februari 1980 tot heden hiervan kunnen leren, is hoe het niet hoort in een democratische rechtsstaat. ddb en gangsters slaan pleefiguren en maken Surinamers en de republiek Suriname belachelijk over de hele wereld

  Advies: Eens Maar Nooit Weer

  Ben ik nou zo slim of ben jij nou zo dom?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 4. Simons had dit nooit en te nimmer mogen accepteren.
  Ze hebben zelfs geen duidelijke reden gegeven.
  .
  Dit feit alleen al is reden genoeg om de regering naar huis te sturen. Samen met alle andere missers en schfferingen is het onbegrijpelijk dat de regering nog niet naar huis gestuurd is. Lapzwansen.


  Maak melding
 5. Klaas de Groot 20 augustus 2018 at 18:36
  Simons had dit nooit en te nimmer mogen accepteren.

  Haha Simons nooit???????????
  JA DAN ZOU ZE HAAR ETIKET MOETEN VERVANGEN NAAR MAAGDELIJKE IPV OPENBARE VOORZITSTER
  En dat ziemik haar niet doen.

  Misiekaba als voorzitter van de NDP tja hem moet je verwijten dat hij zich laat neerzetten als lak in de koeienwei.
  Maar in Suriname trappen ze erin krijgen vieze stinkende voeten / schoenen / slippers / laarzen en toch ja en toch zeggen ze “Misiekaba na a mang sa go gie oenoe 2e Dubai”


  Maak melding
 6. Frumoe tori!Dillip(mr.10%) en zijn ploegenoten hun belang mag niet in gevaar komen.
  Hier word je met open ogen geboeld.Surinamers slapen en willen niet gestoord worden .


  Maak melding
 7. Misschien moeten we de regering, DNA, top-ambtenaren (zoals de adviseurs van de president) feliciteren. Zij laten zien wat effectiviteit betekent. Zo weinig mogelijk doen voor een zo hoog mogelijk rendement. Weinig of niets doen en een “giga” loonsverhoging toucheren, dat is pas efficiënt.
  De regering heeft m.b.t. de ALCOA-kwestie zoveel missers gemaakt. In plaats van zo snel mogelijk zaken alsnog recht te zetten wordt nu zo een belangrijke vergadering weer uitgesteld. Is men (VP en coalitie) bang om deze kwestie te behandelen terwijl de grote roerganger in het buitenland vertoeft? Of probeert men alleen tijd te winnen om weer halve waarheden of hele leugens over de samenleving te strooien.
  Ik ben in dubio, moet ik nu bewondering hebben voor de die-hard supporters van deze regering of moet ik medelijden met hen hebben. Na benoembare blunders, (aanwijsbare) discutabele beslissingen, loze beloften, de ongekende uitverkoop aan ALCOA. En er is veel meer van dit niveau en dan nog supporter blijven?
  dat is wat mij laat twijfelen of het ons gaat lukken om het land echt duurzaam op te bouwen. Als we als makke schapen kritiekloos achter leiders aanlopen ia het wel de vraag of wij wel beter verdienen. Hetgeen wat het meeste steekt is dat velen niet eens door hebben dat ze de president niet hebben gekozen. Ze hebben DNA gekozen. En neem nu de ALCOA-kwestie. De regering belazert en beledigt DNA, je volksvertegenwoordiging en…….het is toch goed omdat….Ja, waarom, wist ik het maar (grote zucht)


  Maak melding
 8. Bouterse is een fenomeen dat vanaf 1980 tot heden en ook in de naaste toekomst , Suriname in rep en roer houdt. Ook al was er een periode dat hij niet aan de macht was, had hij de touwen stevig in handen. Binnen zijn naaste kringen durft niemand het tegen hem op te nemen omdat ze ook iets op hen kerfstok hebben. Dus , soort zoekt soort en we blijven elkaar beschermen. Dus ook de voorzitter Jenny Simons is aan handen en voeten gebonden.

  De houding van de DNA is bijzonder slap en de oppositie is er voor spek en boontjes. Bouterse doet precies wat hij wilt en niemand legt hem een strobreed in de weg. Natuurlijk heb je wel heftige kritiek op hem maar dan nog stoort hij zich er niet aan en blijft de boel voor wat het is. Het is slechts het december-proces dat voor zijn downfall kan zorgen of een vroegtijdig overlijden.

  Hij is veel gewiekster dan een Santokhi of een Rusland bijvoorbeeld. Brunswijk kan ook niet aan hem tippen en zo wordt de spoeling wel erg dun. Ze kunnen hem gewoon niet aan. Ik zou niet weten hoe Bouterse de geschiedenis zal ingaan vanwege veel haters and lovers. Maar hij is nu al de meest controversiële figuur in de Surinaamse geschiedenis. Ik heb wel het idee dat hij oprecht voor Suriname vecht en spijt heeft van zijn voormalige daden. En als er gehakt wordt ,vallen er spaanders.


  Maak melding
 9. Verder ,de DNA is de volksvertegenwoordiging. Als Bouterse tot president gekozen is door de DNA komt het dus ook door het overgrote deel van het volk dat op de NDP gestemd heeft. De overige vertegenwoordigers verkeerden niet in de gelegenheid om anders te beslissen. Te weinig zetels namelijk.


  Maak melding
 10. Pakiratigri dus jij heb wel het idee dat hij oprecht voor Suriname vecht en spijt heeft van zijn voormalige daden. Waarom beschermde Bouterse dan Abrahams, Gopi, Kromosoeto, Graanoogst en Sew Atjon. Allen zijn de laan uit gestuurd op verdenking van malversaties. Waarom benoemt hij ex deliquenten als Dino Bouterse en Hans Jannash op plekken binnen de surinaamse veiligheids apparaat. Dan ben je goed ziek.

  Beste man u kletst uit uw nek.


  Maak melding
 11. Een OERDOMME zich Suri noemende figuur,

  ZIET ONGEWAPENDE Sranan SLACHTOFFRS van MASSAMOORD als
  SPAANDERS, hij zegt :

  `WAAR GEHAKT WORDT VALLEN SPAANDERS`

  Tja, DOMBO, de Militaire BOEVEN, MASSAMOORDENAARS,

  hadden van uw hele FAMILIE SPAANDERS MOETEN MAKEN !

  DAN HAD U VAST ANDERS GEBLAAT OVER DE VERMOORDE
  Surinaamse HELDEN VAN DORP MOIWANA en de Surinaamse
  HELDEN die gevallen zijn bij de Paarse MASSA-SLACHTING van
  8-DECEMBER !!!

  LEVE DE SRANAN RECHTSSTAAT !

  WEG MET DE PAARSE MOORDENAARS !!!


  Maak melding
 12. @Koos2018,
  Natuurlijk ben ik de mening toegedaan dat hij zijn best doet. Of dat genoeg is , is een andere zaak. We praten over bloodbrothers. Bouterse kiest er voor om mensen te benoemen die hem loyaal zijn . En als deze mensen het goed doen kunnen ze hun positie behouden.
  Deze zelfde Bouterse heeft ook veel vijanden gemaakt met oorspronkelijke blood brothers. Denk maar aan Horb, Sital, Gorrè, Bhagwandas, Rozendaal enz.

  @Srafu, ik wens niemand de dood toe hoor . Waar staat er dat ik zijn daden goedkeur? Er is toch een rechtsproces gaande? Ik ga hem niet uitsluitend beoordelen op grond van zijn daden ergens in de jaren tachtig begaan. Niemand is zo slecht dat hij/zij niet in staat is iets goeds te doen. Dit is mijn persoonlijke mening. Er wordt ook gerefereerd naar vergiffenis. Werp een keertje als je tijd hebt, de bijbel eens open.


  Maak melding
 13. die poppenkast stelt toch ook geen bal voor..<<

  nooit zijn die spelers compleet aanwezig,, neem alleen nou maar de hoofd verdachte moordenaar , de laatste 7 maanden niet aanwezig, bang dat hij is om verantwoording afteleggen..

  de ministers zijn zelden aanwezig, ze weten heel vaak niet eens waarover het gaat, begrijpen er geen bal van..


  Maak melding
 14. Pakiratigri en daar gaat het dus fout. Die mensen zijn loyaal aan Bouterse maar niet aan Suriname en haar bevolking. En niemand controleerd deze zgn bloodbroters want Bouterse beschermd ze wel. Alleen in Suriname kan je met een elle lange strafblad een cruciale positie binnen de overheid bekleden.

  Bij Bouterse is het familie and friends first.


  Maak melding
 15. @Papira-tigri :

  Geen enkel MENSENLEVEN is te vergelijken of te
  benoemen als SPAANDER ! Vooral niet als het gaat
  over door militaire boeven VERMOORDE ongewapende
  en onschuldige staatsburgers !

  Ik ken de Bijbel goed en zet mij in voor terugkeer naar
  de RECHTSSTAAT SRANAN, waarbij ALLE MISDADIGERS en
  ALLE MASSAMOORDENAARS, GEWOON WORDEN GESTRAFT !

  U zoekt naar meer goede daden van de MOORDENAARS van
  de Sranan-staatsburgers :

  Onherroepelijk Ned strafvonnis van ELF jaar voor harddrugshandel !

  Drukken van MILJARDEN aan Ongedekte Sranan-SRD-bankbiljetten,
  Suriname FAILLIET gemaakt !!!

  Zoon Dino benoemd tot Hoofd CTU, terreurbestrijding, blijkt drugs-
  handelaar en zelf terrorist te zijn !

  Bedreiging Procureur-Generaal en de Rechters van de Krijgsraad !

  Zorgt ervoor dat Anti-corruptie-wet nog niet in werking is getreden en
  dat Corrupte Politici ondanks voldoende bewijzen, vrij rondlopen in Sranan !

  Staat ook genoemd in het Ned Strafdossier waarbij door BALLAST-Nedam-
  boeven voor MILJOENEN aan SMEERGELDEN zijn betaald aan Sranan-
  toppolitici.
  De namen van de Surinaamse tjoekoe-ontvangers staan openlijk in dit
  strafdossier !
  Echter vanwege sabotage vd machthebbers wordt niemand vervolgd in Sranan !

  Binnenkort zal ik nog meer GOEDE daden publiceren van de Surinaamse
  `militairen´ die die massamoorden hebben gepleegd op onze bevolking !

  LEVE DE SURINAAMSE RECHTSSTAAT ! ALLE CRIMINELEN OPSLUITEN,
  ongeacht hun politieke rol of functie !!!


  Maak melding
 16. @ pakiratigri
  “De houding van de DNA is bijzonder slap en de oppositie is er voor spek en boontjes.”
  U vergist zich Santohki en Rusland hebben sinds november 2015 de regering in de hoek gezet op de parlementaire wijze, De regering heef al 2,5 jaar geen antwoord op de vragen van de oppositie en vlucht nu zelfs voor haar eigen coalitie door een week te laat zonder opgaaf van redenen weer te vluchten voor het geven van antwoorden.
  Er is namelijk geen ander antwoord dan wij hebben het FOUT gedaan.
   Sardoe mocht zijn ding doen en heeft de firma K uit Vijfhuizen geregeld
   De Brokopondo overeenkomst is per dec. 2015 geeindigd.
   Suriname geeft Alcoa pakweg $ 50.000.000/jaar cadeau.
   Suriname laat zich qua Bakhuis voorraden in de maling nemen
   Adhin kan niet rekenen.
   Geen enkele minister durft nog naar de DNA zonder Luiers. etc.
   Alcoa zit al met de oppositie aan tafel omdat onder tussen wel weet dat deze regering klaar is.
  De belangen van Suriname worden niet gediend zal de conclusie zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES