dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameEuro’s betalen voor vliegticket kost in Suriname twee procent extra

Euro’s betalen voor vliegticket kost in Suriname twee procent extra

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 aug – Het kan echt verkeren, in Suriname helemaal. Euro’s zijn ook bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, uit de gratie. Wie met de Europese munteenheid wil betalen voor vliegtickets zal er twee procent van de kostprijs bij moeten doen. Anders dan sinds mensenheugenis, accepteert de SLM nu Surinaamse dollars. Dit is sinds enkele weken het geval. Waarom extra moet worden betaald, is niet duidelijk.

Meerdere aanstaande passagiers zijn er meer geconfronteerd bij het boeken van een vlucht. Een klant die binnenkort afreist naar de Verenigde Staten van Amerika, kreeg te horen dat het een maatregel betreft van de bank. “Maar concreet is mij niet aangegeven om welke bank het gaat”, zegt de klant tegenover de Times of Suriname. Het kan niet anders dan de handelsbank zijn waar de maatschappij rekeningen aanhoudt.

Sinds de aanhouding van een geldzending in Nederland, is het geldverkeer strakker geworden. Handelsbanken vragen minimaal drie procent voor transacties in euro’s. De bedoeling is het geldverkeer in contanten zo veel mogelijk te ontmoedigen. Naar nu blijkt, werkt het ook door naar het aankopen van vliegtickets. Ooit accepteerde de SLM geen Surinaams geld. Klanten hebben er door de jaren heen vergeefs om geklaagd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

24 REACTIES
 1. De surinamers werken en ontvangen loon in surinaamse dollars..Na een daagje van geklaag en gejammer is het back to normal.Men zal zich aangepast hebben.Ook hier.Deze meneer voelt het,doet zijn verhaal en morgen vliegt hij naar zijn bestemming alles betaald in vreemdgeld behalve in surinaamse dollars.


  Maak melding
 2. dit is een regelrechte boevenstreek.
  Als je een ticket betaald per ideal / pinkaart wordt er nergens een percentage in rekening gebracht omdat de banken geen kosten maken noch valuta risico lopen op de gegarandeerde overschrijving.
  Links om of rechhts om je word letterlijk van voren en of van achteren gepakt door deze sneakers.

  Als je toch in euro’s betaald dan zou ik dan toch door deze rotstreek bij de KLM boeken.. Deze brengen geen kosten in rekening tenzij met een dcredit card wordt betaald


  Maak melding
 3. Wie wil nog naar Suriname op vakantie !!!!
  Ga naar andere landen op vakantie, Suriname is een gewelddadig land. Die marrons azen op wandelende pinautomaten.


  Maak melding
 4. Nog altijd zullen Surinamers – woonachtig in Nederland – de drang hebben om af te reizen naar Suriname. Dat zijn uiteraard de mensen die hun vader, moeder, broer en/ of zus willen bezoeken. Het advies is dan om bij de KLM te boeken en in Nederland de euro’s bij een bankkantoor om te wisselen in US Dollars. Zo hebben de mensen die vanuit Nederland vertrekken weinig koersverlies en hoeven zij die 2% extra niet te betalen. De personen die vanuit Su naar Miami, de Antillen, Trinidad, Brazilië of Nederland willen afreizen zullen daar niet aan ontkomen.


  Maak melding
 5. Vreemde en ontoelaatbare praktijken doen zich al decennia voor in Suriname. De prijs van een vliegticket is tot op de dag van vandaag veel te duur. Buitenlandse huiseigenaren verhuren hun huizen in Suriname voor een prijs die gelijk is aan de maandelijkse hypotheek in Nederland. Een Surinamer die dus in Suriname woont zou nooit zo een huis kunnen huren aangezien zijn gemiddeld maandsalaris dat niet toelaat. Ik hoop dat de regering paal en perk gaat stellen aan dit soort malafide praktijken.


  Maak melding
 6. Wat denk je wat er met de usdoller gaat gebeuren wanneer het geen concurrentie is met de euro of andere muntsoort?
  Volgens marktwerking zal de usdollar duurder worden. Dus koersstijging ligt op de loer.

  Wie die euro vandaag niet wilt,geef mij het maar.Weet de weg te vinden .


  Maak melding
 7. @Frank
  Mede omdat ik het artikel over de maatregel van de SLM onbelangrijk vind ga ik in op uw vraag. De redactie vindt het item dat u aankaart kennelijk niet zo belangrijk. Of “waterkant” heeft in de Surinaamse pers nog geen aansprekend bericht kunnen vinden om over te nemen. Ik deel hoe dan ook uw verontwaardiging. Deze loonsverhoging roept allerlei vragen op. Vanuit de CLO snap ik de eis wel, zij komen op voor hun leden. Het probleem komt, als ik het goed heb begrepen door rare besluiten van de regering. Men heeft de salarissen van onderwijsgevenden sterk opgetrokken en van de andere ambtenaren niet. Dus nu komt CLO op voor haar leden. Een looneis van 25% komt absurd over. Maar de vraag reist dan ook: Waren de ambtenaren dan zover achter op vergelijkbare groepen? Ik kan daarover geen mening geven omdat ik geen relevante informatie daarover heb. Maar het is wel verbazingwekkend dat de overheid ogenschijnlijk zo gemakkelijk overstag is gegaan. Immers we kennen de noodkreet van verschillende groepen dienstverleners en ondernemers die door de overheid niet of niet tijdig worden betaald. Toch zegt de minister van Financiën dat het geen punt is om het benodigde extra geld voor de loonsverhoging maandelijks op te hoesten. Technisch zal hij wel gelijk hebben maar ik vind het moeilijk uit te leggen dat ministers, DNA leden, de first lady, maar ook de VP en de president een fikse loonsverhoging mogen tegemoet zien. En deze groepen hebben het nu zeker niet slecht. Mijn indruk is dat men zich in Suriname ten onrechte vergelijkt met geïndustrialiseerde landen. Men zou zich meer op de regio moeten richten. Maar ook dan alleen met die landen die op hetzelfde niveau zitten als wij.


  Maak melding
 8. @van Zijsburg,Frank,

  Ik had er eerder ook al een stukje geschreven omdat er nergens een artikel te vinden
  is, wat mij ook al verbaasde.

  Vliegende Hollander 20 augustus 2018 at 09:01

  Ik heb met verbazing gelezen over de loonsverhoging van ambtenaren van 25%. Ook
  de dna en ministers en president krijgen deze verhoging. Voor een land dat zo in crises is
  dit volstrekt onverantwoord. Waarom krijgt de hele kliek er 25% en niet wie het meest
  verdiend (5%) en wie het minst verdiend het meest (25%) . Als je bv 25000 verdiend is
  5% al 1250 meer, als je bv 2000 en verhoging 25% is 500 meer salaris. Deze hele regeling
  is zo oneerlijk als de pest. Ook de oppositie blijft muisstil, geen kritiek. In plaats om dit
  geld te besteden met mensen met een beperking, blinden, schoolgeld etc. SCHANDE!!!!!!!!!


  Maak melding
 9. Pakiratigri ,ik kan je een lijst geven van de Surinamers in Suriname die hun woning in euro’s verhuren.Bij in de straat zijn er al 5 en belasting betalen nee hoor.
  Laten we de Surineds met rust laten en kijken hoe we hier zelf onze problemen oplossen.
  In 1973 had ik niet gestemd voor onafhankelijkheid van Suriname , maar het werd onafhankelijk onder slechte voorwaarden.


  Maak melding
 10. Spoedig gaan de huisbazen die in euro verhuren de twee percent ook innen om hun kosten uit te balanceren.
  De Albina Chinezen gaan ook twee precent prijsverhoging toepassen voor hun euro kosten.O Wie nog meer?
  En het volk maar betalen.


  Maak melding
 11. Dit klopt niet. De SLM heeft ook een bankrekening in NL. Daar kan ze zonder probleem de Euro storten als die storting vergezeld is van de namen van de storters en hun ticket info. Het was iets anders als de SLM het geld alleen in SR kon storten.
  Dat de SLM nu ook SRD accepteerd is mooi voor de klanten maar gaat op termijn tot verliezen leiden. Immers het is nagenoeg zeker dat de SRD weer een flinke devaluatie gaat krijgen en de SML is nu eenmaal een USD bedrijf meer dan 90% van de kosten moeten in USD afgerekend worden).


  Maak melding
 12. Ik snap die haat en nijd niet tussen de surinamers en de Nederlandse surinamers. Volgens mij komt het doordat wij meer geld hebben en hun in een crisis zitten. Jammer want ik had graag geholpen waar ik kon,maar zelfs onze families doen zo…..op een paar na.


  Maak melding
 13. Raar
  Ik stort srd op mijn rekening en moet ook kosten betalen. Vreemd dat men het over de euro het heeft. Waarom wordt dan de Surinaamse dollar bij storting ook belast.

  Tjee


  Maak melding
 14. De VHP vindt dat loonsverhoging voor leden van De Nationale Assemblee en de regering aangehouden moet worden. De wettelijke regelingen, waarbij de lonen van regering en Assemblee gekoppeld zijn aan die van de ambtenaren, dient te worden aangepast.


  Maak melding
 15. Als in 2020 deze BOEVEN … BANDIETEN regering verjaagd is …. enkele {ex} ministers en parlementariërs … veilig achter SLOT en GENDEL zitten … zal er bij de SLM een ander wind waaien … zal de SLM ook Winst maken en niet elk boekjaar melden dat er VERLIES is geleden.

  Tot dan beste Suri-Neds … vlieg KLM of Tui !!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES