donderdag, februari 22, 2024
HomeFotoEerste camera's voor Safe City-project Suriname geïnstalleerd

Eerste camera’s voor Safe City-project Suriname geïnstalleerd

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 19 aug – Het telecommunicatiebedrijf Telesur in Suriname heeft vrijdag de eerste camera’s, in het kader van het Safe City-project van de overheid, geïnstalleerd aan de Anton Dragtenweg. Dit project heeft onder andere als doel om het veiligheidsgevoel in de samenleving terug te brengen en te garanderen.

De diensten die gekoppeld zijn aan het Safe City concept zijn onder andere een video-surveillance-systeem inhoudende een camerasysteem om veiligheidssurveillance uit te kunnen voeren, het opzetten van een monitoringsfaciliteit van waaruit centraal alarmgesprekken behandeld zullen worden en daaraan gekoppeld uitruk instructies die zullen plaatsvinden afhankelijk van het type alarm, bijvoorbeeld, politie-alarm, brandweeralarm en ambulance-alarm.

Het project waarbij multifunctionele surveillance camera’s worden geplaatst op een aantal kruispunten in Suriname, wordt afgewerkt tijdens de uitvoer van het nationaal breedbandproject. De eerste camera is geïnstalleerd aan de Anton Dragtenweg en wordt nu uitgetest.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

24 REACTIES
 1. Dit is een goed begin maar moet zeker niet op zich staan. Laten wij ervan uitgaan dat men de andere onderdelen van het project evenveel aandacht gaat geven. Het politieapparaat moet ook adequaat worden toegerust. Het moet niet zo zijn dat da camera excessen vastlegt maar dat de politie niet kan uitrukken omdat men geen vervoer heeft of wel vervoer maar geen brandstof. Zoals gezegd is dit wel een goed begin en ik hoop vurig dat men dit project goed begeleid. De criminaliteit en als gevolg daarvan de deuk die het veiligheidsgevoel heeft opgelopen is echt een niet te onderschatten zaak. Bijna een ieder kent Surinamers uit Nederland, Amerika, Curacao etc die zich in Suriname willen vestigen maar mede i.v.m. de verruwde criminaliteit die remigratie on hold gezet. Het zou ook best kunnen dat mogelijke investeerders zich door de criminaliteit voor alsnog niet in Suriname willen vestigen.
  Overal komt criminaliteit voor, maar het veiligheidsgevoel is mede een kwestie van beeldvorming. Daaraan moeten de betrokkenen ook de nodige aandacht geven. De pers moet vrij kunnen schrijven over elke vorm van criminaliteit. Maar men zou soms ook best wat meer terughoudend kunnen zijn. Een goed verslag kan duidelijk genoeg zijn en behoeft dus niet altijd te worden onderstreept door heftige beelden. dat lijkt meer op sensatiezucht.


  Maak melding
 2. Waarom juist daar omdat de President daar langs moet rijden naar zijn huis ????
  Op zicht is het een goede zaak, maar mijn inziens moet dit in de binnenstad geplaats worden waar
  dagelijks veel mensen rondhangen !! Verder ga ik niet @ van Zijsburg heeft het beter verwoord en
  dat is feit waarom het gaat .

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 3. Belachelijk.
  Ipv aan de mentaliteit van de mensen te werken opdat ze eerlijk, rechtvaardig en vredig worden, doet men niets daaraan en wil men alles oplossen met technologie. Dit geldt niet alleen voor Suriname, maar m.n. de Westerse landen.
  Waarom investeert men niet 5% in de mens van wat men in de technologie investeert? Niet de technologie zal voor een vredige samenleving zorgen, maar de mens. Waarom hebben bestuurders deze wijsheid niet?


  Maak melding
 4. @ Chaturdas

  Deze camera´s werken preventief, zo kan men de mensen van afstand in de gaten houden.
  En het werkt, maar zie en leest het ingezonden stuk van : van Zijsburg.

  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 5. @JZwartmans,

  Maar dat is juist het probleem. Als je de karakters van mensen verbetert, hoef je ze ook niet in de gaten te houden.
  Maar mensen met goed gedrag en een goed karakter zijn minder makkelijk te beïnvloeden, dus wil men zulke mensen niet. Men (de machthebbers) wil manipuleerbare mensen. Vandaar dat er niet geïnvesteerd wordt in de mens, maar vooral in technologie.
  Stel je eens voor dat alle Surinamers zelfstandig konden denken en ook daarnaar zouden handelen. Wie zou dan de dupe worden?


  Maak melding
 6. @JZwartmans
  Ja je hebt volkomen gelijk door te stellen dat de camera’s in de binnenstad zouden moeten hangen en niet aan de antondragtenweg. Deze weg is donker tenzij het infra rode camera’s zijn.
  Je zult alleen maar schimmen waarnemen waar je niets mee kunt bij het opsporen.
  Ik denk niet dat preventieviteit hiervan uit zal gaan want de aanrijtijd van een breschikbare politiewagen is circa 20 minuten en dan zijn de fremoesoes gevlogen.

  De camera’s horen in de gebieden met de grootste risico’s zoals waterkant de markt maagdenstraat jodenbredestraat domineestraat spanhoek keizerstraat etc.
  Ja dan ben je pas preventrief bezig en niet de antondragtenweg want kijk naar het archief en bezie hoeveel criminele daden daar zijn gepleegd.
  En ja leonsberg nabij Bouterse zijn woning daar zullen ze niet komen teveel toyt de tanden gewapende personen die Bouterse moeten beveiligen ja zelfs op de rivier zijn ze te vinden


  Maak melding
 7. @ Chaturdas

  Ik begrijp volkomen wat je bedoeld, maar een menselijk gedrag kan je corrigeren maar wat
  karakter betreft, zal het wat moeilijker gaan. Een simpele voorbeeld iemand die bij binnen komt en zegt geen gedag, kan je aanspreken dat het niet zo hoort. Karakter is iets aangeboren, mensen met slechte karakters zijn niet voor rede vatbaar, ze blijven zo tot hun dood ! Een kleptomaan, zal altijd een kleptomaan blijven, tot zijn/haar dood blijven. Iemand die goed geschoold is, en van huis uit manieren heeft geleerd zal zich 2 keer bedenken, voordat hij/ zij
  iets stoms doet.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 8. @JZwartmans,

  Klopt. Maar teveel mensen glijden af omdat er niet in ze geïnvesteerd wordt en gaan dan bijv. het criminele pad op, wat dan weer camera’s etc. ‘nodig’ maakt.
  Technologie zal nooit, maar dan ook nooit de problemen van de mensheid kunnen oplossen, omdat het niets kan creëren. Het kan alleen assisteren. Een camera assisteert, maar creëert niks. Een mens kan goedheid creëren waar weer vele anderen van profiteren.
  Hoe meer bewakingstechnologie, des te meer de bewegingsvrijheid en privacy van mensen in het geding komt.
  Soms zeggen mensen zomaar, zonder nadenken, wie niets te verbergen heeft, heeft ook niks te vrezen. Maar als je die persoon dan vraagt, ok, welke kleur en maat onderbroek of BH heb je aan (niks te verbergen toch?) dan schiet hij/zij gelijk in het defensief. Maar hij/zij beseft niet dat die maat en kleur die hij via internet besteld heeft, ergens geregistreerd staat en dus te achterhalen is.
  Technologie wordt nog de ondergang van de vrije mensheid indien het ongecontroleerd gebruikt wordt zoals nu.


  Maak melding
 9. Worden hopelijk niet camera’s zoals de flitspalen die achter hoog gras staan (Ringweg, Parapasi) voor spek en bonen mag ik hopen…


  Maak melding
 10. Ik sluit mij aan bij de bloggers die van mening zijn dat de eerste cameras in risico gebieden geplaatst moeten worden.
  Dan kan je de kinderziekten uithalen.
  Interessant om te zien of de rovers de cameras kapot schieten met omgebouwde windbuksen of met 9mm handguns.


  Maak melding
 11. Het plaatsen van de camera’s is gekoppeld aan de uitrol van het glasvezel netwerk. Die uitrol is begonnen in Noord (Leonsberg, Clevia en van daaruit naar Maretraite, Tourtonne etcetera). Zodoende is het logisch dat de camera’s in eerste instantie daar worden geplaatst. Zodra er ook glasvezel in andere gebieden uitgerold zal worden zullen daar ook vast wel camera’s opgehangen worden.


  Maak melding
 12. Robles
  Zeker nooit gehoord van draadloze camera’s die 24 uur per dag in contact staan met centrales.
  Zeker heeft de NASA miljarden kilometers glasvezel liggen in het spectrum want daar draaien de camera’s 1 x 24 uur en de beelden worden naar de aarde verzonden.

  Duidelijk is dat je niet voor alles glasvezels nodig hebt.
  Wil je de veiligheid bedienen dan begin je in risico gebieden en dat is dus de binnenstad.


  Maak melding
 13. Goed zo ! En nu nog wat extra software aan het video surveillance-systeem toevoegen waarmee de snelheden van de wegpiraten gemeten kan worden.
  Er zou gelijk ook een foto van zo’n overtreding worden geschoten waarna de boete die naar de eigenaar van het transportmiddel verzonden kan worden. Dit alles zonder interventie of fysieke aanwezigheid van één politie agent.


  Maak melding
 14. @Bigi Sma

  Waarom zou je in godsnaam peperdure draadloze camera’s op willen hangen als je gewoon op elke paal waar glasvezel al is geïnstalleerd een normale camera kunt ophangen. Zeker nooit gehoord van bezuinigen?


  Maak melding
 15. @De Analist, kennelijk weet je nog niet dat Nederland ook vol hangt met camera’s….die intussen veel misdrijven hebben helpen oplossen…..heel raar dat je nu over inbreuk van de privacy praat!!


  Maak melding
 16. @Chaturdas, je bent wel erg naïef……je zou inmiddels moeten weten dat niet iedereen te verbeteren is….sommige mensen zijn hardleers…..of gewoon geestelijk ziek….dat is de reden dat de ene persoon tbs krijgt opgelegd en de andere bv weer een taakstraf en weer iemand anders houdt zich netjes aan de regels en wetten….er zijn nou eenmaal verschillen!!!


  Maak melding
 17. Anton Dragtenweg😁 kunnen ze Bouterse en Hoefdraad beter in de gaten houden, daar wonen die grote boeven toch? Of willen Bouta en Hoefdraad controleren of er “ongure “types te dichtbij komen.🤣😂


  Maak melding
 18. Robles

  Ik wil jou alleen aangeven dat je redenering niet juist is. In je redenering geef je aan dat daar glasvezel ligt en daarom de camera’s daar zijn geplaatst.
  dan had je als thema moeten zetten “wegens kosten als eerste gekozen voor Anton dragten weg”

  Lees je eigen posting nog eens goed door en geef jezelf aan wat en waarom je eerst Anton dragten weg eerst neemt


  Maak melding
 19. @Bigi Sma

  Als de regering peperdure draadloze camera’s gaat plaatsen terwijl ze de uitrol goedkoop kunnen combineren met de glasvezel uitrol is het ook niet goed. Dan sta je morgen hier te bleren dat de regering met geld smijt. Voor mensen zoals jij is het nooit goed. Maar de beste stuurlui staan aan wal. Volgens mij heb je niet eens enig benul van hoe de uitrol gefaseerd is. Je kraamt maar wat uit om je frustraties te ventileren. Je zal wl aan de Noordzee wonen met je kritiek. Maar hier zie je werkelijk overal UCC mensen aan de kant keihard werken om breedband uit te rollen. Op de lokaleTV zijn de fases allang gecommuniceerd.


  Maak melding
 20. Robles
  Jij hebt zelf aangegeven dat de reden om te kiezen voor de Anton Dragten weg ligt in het feit dat daar glasvezel ligt.
  Nergens in je betoog staat dat de keuze is gemaakt vanuit kosten oogpunt.

  Zou je een keuze moeten maken dan maak je die op basis van de doelstelling van je speerpunt namelijk niets anders dan het RISICO want daar gaat het over.

  Camera’s hebben niets te maken met uitrollen van glasvezel doch eerder met de doelstelling o m risico’s te verkleinen en criminaliteit trachten te beheersen.

  Man wat ben je toch dom aan het kletsen wellicht snap je nu waarom ik een reactie geef op jou posting.
  Hiermee eindig ik de discussie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES