Telesur start migratie naar glasvezelnetwerk in Suriname

11
Telesur start migratie naar glasvezelnetwerk in Suriname

PARAMARIBO, 18 aug – Vrijdag is de migratie i.v.m. het Telesur Nationaal Breedbandproject (TNBP) gestart. Medewerkers van Telesur en United Caribbean Contractors (UCC) in Suriname, zijn begonnen om de internetaansluitingen van het oude kopernetwerk over te brengen op glasvezelnetwerk. Dat gebeurde te Rainville op de hoek van de Henri J. Benjaminstraat en de Wilhelminastraat.

Elke dag wordt een andere wijk overgebracht op het nieuwe systeem. Van de ruim 61.000 internetaansluitingen van Telesur zijn er reeds 45.000 overgebracht op het glasvezelnetwerk. Landelijk zijn 253 M-SAN-kasten uitgezet in alle districten, waarvan bij 170 de migratie reeds heeft plaatsgevonden.

De glasvezels worden opgehangen aan de elektriciteitsmasten van de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS). De kast zorgt ervoor dat de centrale dichterbij de klant gebracht wordt, waardoor hogere bandbreedtes aangeboden kunnen worden.


11 REACTIES

 1. Nu pas? Hoeveel eeuwen geleden was het glasvezelkabel al in Suriname? Deze boeven vinden er altijd iets op om hun klanten geld af te troggelen. Een klacht bij minister TCT helpt geen moer want de minister kan ook geen moer, die laat monopolie toe… zal wel te maken hebben met hun mannetjes in topposities bij Telesur… en aandelen?🤔TELESUR JULLIE VERZINNEN ALTIJD WEER WAT ZODAT KLANTEN MEER MOETEN BETALEN!!! Stelletje boeven bij mekaar! Mijn hele studie die ik online doe verpesten jullie met je klote verbinding!! Rotzakken!!!!


  Maak melding

 2. Uit het bericht van Telesur:
  “De glasvezels worden opgehangen aan de elektriciteitsmasten van de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS).”
  Uit een eerder bericht van EBS:
  “ De N.V. Energie Bedrijven Suriname(EBS) heeft van 1 januari tot en met 22 oktober (2017) 360 verkeersongevallen genoteerd, waarbij elektriciteitsmasten zijn omver gereden of beschadigd. De meeste ‘mastaanrijdingen’ vonden plaats in september (44). De herstelkosten per mast variëren, afhankelijk van het soort en materiaal, tussen minimaal SRD 1.500,- en maximaal SRD 54.000,-. “
  Dat wordt dan bijna 400 keer per jaar een (grote?) onderbreking van de glasvezelstructuur en dus ook van internet enz.
  Elk normaal denkend mens zou weten dat het véél beter is om een dergelijke (glasvezel-)infrastructuur óndergronds aan te brengen. Helaas zal hier het gezegde “goedkoop is duurkoop” wel weer van toepassing zijn.
  Jammer zo’n gemiste kans….. ☹️


  Maak melding

 3. Theo
  Tijdens het MOP project gebeuren heeft Telesur de meeste kabels in de binnenstad in de grond gestopt. Echter door de vele regenwater zitten nagenoeg over de hele binnenstad storingen.
  Storingen die veroorzaakt worden door de mof die is gebruikt om de kabels in te stoppen nadat bundels zijn gelast.
  Helaas komen storingen in de mof het meest voor.
  Ik die tijd werden de gleuven met de spade handmatig gegraven omdat er niet is kaart is gebracht wat en waar onder de grond waterleiding en zware elektra kabels waren begraven.

  het is een hele klus om kabels in de grond te plaatsen want er is nauwelijks in kaart gebracht wat er ligt en waar.
  Graven met een kleine graafmachine kan heel veel schade veroorzaken.
  Daarom de masten van EBS die voor van alles en nog wat worden gebruikt.
  Ja zelfs om kleding op te hangen om in de zon te drogen 🙂


  Maak melding

 4. Ze apen veel dingen van Nederland na, waarom niet bij de TeleSur ??
  In Ned hebben we Kvd en poll kasten deze kasten zijn kabel verdelers voor
  diverse locatie´s in de wijk. In Su heb ik ook pollkasten gezien maar geen
  echte Kvd huisje,s zoals het hoort !

  @ Bigi Sma.

  Als een kabel goed gelast en goed geisoleerd is, komt er geen water binnen !
  De kabel wordt gelast en daarna komt er een lood behuizing erom heen.
  Dan pas komt er een mof aan te pas, de kabel moet gewikkeld worden
  met een vette band dicht bij de las (mof ) deze band wordt binnen monteurs (vak )
  jargon stront band genoemd. Ik weet dit omdat ik dit werk 30 jaar heb gedaan in Ned.
  Bij de PTT: nu KPN, jammer dat ik al met pensioen bent anders zou ik bij de TeleSur
  solliciteren. Ik heb de overgang van analoog naar digitaal nog meegemaakt, en uiteraard
  het migreren !!!! Het was een mooie tijd, en nu geniet ik van mijn pensioen en aow.
  Als naar de foto kijk, zie ik me zelf onder de tent een las aan het maken.

  Jacko


  Maak melding

 5. @Theo

  U bent blijkbaar slecht op de hoogte van de materie. Daar waar al een ondergrondse infrastructuur is en waar de weersomstandigheden stabiel zijn kan een netwerk ondergronds worden aangelegd. Maar in veel gebieden op de wereld is dit niet zo. In de VS barst het ook van de elektriciteitsmasten die ook de telefonie doen. Waarom? Het is snel te repareren als het stuk is.


  Maak melding

 6. J.Zwartmans
  Je uitleg is inderdaad juist.
  Ik ben al een jaar of 40 uit dit gebeuren. Even dit.
  De analoge centrale van de LTT is na de verzelfstandiging (sugeneris) van Telesur vervangen door de digitale centrale (PRX). Telesur is met het introduceren van de digitale centrale het proefkonijn geweest van de PTT (en dit kan ik weten want ik was er zelf bij) ook de autotelefoon was in Suriname eerder op de markt dan in nederland en ook de toets toestellen die de draaischijf vervangen.
  Ja kort na de militaire opstand in Suriname is dit project van Telesur, gefinancieerd uit de MOP gelden, Meerjaren Ontwikkeling Plan, opgestart. De hele binnenstad was een totaal opengegraven trottoir en de districten daar werden centrales geplaatst (Groningen, Albina, Moengo, Wageningen etc)

  Trouwens, de verzelfstandiging van LTT naar Telesur is de voorloper geweest van de PTT naar de KPN.
  Ik heb dit mogen meemaken waarbij alle besittingen door de overheid (balans) werd overgedragen naar telesur tegen de aandelen van Telesur (1980 en 1981)

  Maar de MOF die je beschrijft die is nagenoeg niet waterdicht te krijgen als je het is de water moerassen van Suriname begraaft waar het water niet wegloopt. Je kon steeds de storingen meten en weten waar deze het meest waren

  Maar thanks anyhow dat ik van jou even mijn levenswandel weer mocht oprakelen.


  Maak melding

 7. Dus jullie zijn de echte kabel-famirie?

  Wsat doet kabelman Edgar Davids tegenwoordig? Hij is niet meer in het nieuws sinds z’n scheiding van die kledingbaronesse.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.