Internationale kredietkaartbende actief in Suriname

6

PARAMARIBO, 17 aug – Een handelsbank is een flink bedrag lichter gemaakt door een man van Braziliaanse afkomst. Het Korps Politie Suriname heeft intussen de verdachte, de negen en twintig jarige Vinicius S., aangehouden. De man maakt vermoedelijk deel uit van een internationale bende. Vinicius S. heeft met valse kredietkaarten Surinaamse dollars gepind bij ATM-machines van een lokale bank. Het geld heeft hij daarna omgezet in vreemde valuta.

Dit geld is vervolgens overgemaakt naar het buitenland. Volgens de politie werd de man aangehouden tijdens een inval in een appartement in Paramaribo. Bij de aanhouding zijn een groot geldbedrag, honderd en negentig kredietkaarten, een laptop en een creditcard reader in beslag genomen. Vinicius S. wordt officieel ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan gekwalificeerde valsheid en gekwalificeerde diefstal.

De justitie heeft in belang van het onderzoek in verzekering stelling gelast. Voor dit jaar is het al het derde geval van kredietkaartfraude, waarbij buitenlanders betrokken blijken te zijn. Alle drie gevallen zijn in onderzoek bij de afdeling Fraude van het Korps Politie Suriname. In al deze gevallen zijn verdachten aangehouden en ingesloten. Het onderzoek gaat intussen door.

6 REACTIES

 1. “7 – even ambtenaren” met de forse salaris verhogingen, wees ook op je hoede als je bij een ATM gaat pinnen !!
  Foeroe-mang e-loeroe joe !!
  By the way: als ambtenaren een algemene loonronde krijgen dan is het gebruikelijk dat de “gepensioneerde ambtenaren en met hen gelijk gestelden” ook meegaan met de verhoging !!
  Tot nu toe zwijgt iedereen over de “status” van de gepensioneerden in deze !!
  We horen niets van Mw Wouden !! Wanneer zal ze de gepensioneerden informeren over dit onderwerp ??
  Welke”slimme” poster “de betweter altijd” kan iets hierover vertellen ??
  Misschien de “7 – even” ambtenaar @ Robg ???


  Maak melding

 2. De europese chips in de credit cards zijn moeilijker te breken dan de amerikaanse.
  In de VS zetten de rovers apparaten bij de pin machines die alle gegevens van de pinners dan door geven aan de rovers.Zij maken dan credit carten en roven de accounts leeg. De banken moeten Elke dag hun machines schoonmaakster maken. Op de internet jouw card gebruiken is risky en kan je kosten.


  Maak melding

 3. Het is gewoon een feit dat de criminelen in de wereld slimmer zijn dan de overheden en ook nog eens bereid zijn om meer en betere investeringen te doen om hun criminele activiteiten succesvoller te laten verlopen.Af en toe wordt er een crimineel/terrorist opgepakt en dan wordt er een een hele polonaise van gemaakt door de overheden.Mi man is een druppeljte op een hete plaat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.