Zwak regeerbeleid grootste oorzaak chaos gezondheidszorg Suriname’

28
Foto: Academisch Ziekenhuis Paramaribo

PARAMARIBO, 18 aug – De Zorgraad van Suriname heeft de wind van voren gekregen van dienstverleners en artsen. Het is eigenlijk onterecht. De veroorzaker van de chaos die de branche nu treft, is een heel andere. Oppositiepartij PALU begrijpt de kritiek. Dit zeker gezien de gevolgen voor alle betrokkenen, vooral de consumenten. “Maar de grootste boosdoener blijft de regering die er maar niet in slaagt een langjarig zorgbeleid te formuleren.”

Een behoorlijk beleid komt dan ook niet van de grond. “Op de laatste openbare vergadering van de Zorgraad werd opnieuw duidelijk dat de problemen steeds groter worden. Niet voorradige medicijnen, zorgverleners in de problemen, onbetaalbare en voor velen onbereikbare diensten en mensen aan wie een verzekering geweigerd wordt”, stelt de PALU.

Het betreft dan mensen die wettelijk wel recht hebben op deze gesubsidieerde ‘Basiszorgverzekering’. Dat de vergadering geen oplossing baarde, mag dus niet verbazen. “Zorgwekkend zijn de losse voorstellen tot sanering van het pakket aan zorgverlening. De afwezigheid van de minister van Volksgezondheid was typerend voor het gebrek aan regeerbeleid in deze sector.”


28 REACTIES

 1. De zorgverleners hebben de zorgraad buiten de vergadering om weer veroordeeld. Het lijkt wel of bouterse geen team kan fielden die de.koe bij de horens kan vatten.
  Off topic: Commewijne heeft een tekort aan mulo scholen.Niet alle kinderen kunnen in geschreven worden.Zorg verlening en scholen zijn ddb zwakte.


  Maak melding

 2. Top nieuws
  Dinsdag a.s. voorzetting Alcoa in de DNA.
  Bouterse afwezig wegens uitlandigheid (Cuba)
  Geerlings Simons uitlandig wegens vergadering in het buitenland
  Wel wel dan zal Bouva de kleine hamer overnemen.

  Opmerkelijke warneming
  Al tijden niets gehoord van ABOP ook niet tijdens de voorvergadering over Alcoa.
  Waar is Bravo????


  Maak melding

 3. @ Bigi Sma
  Hoe is het? Ik las laatst je posting en had mijn reactie klaar, maar klikte toch maar niet op verzenden.
  Je vroeg om een beschaafd advies. Die had ik niet. Wel een ander advies, maar ja dat willen we beiden niet.
  Boosheid, woede, wraak leidt tot niets! Als je jong bent ben je vaak onbesuisd, als je wat ouder bent zoals jij en ik dan relativeer je meer. Bovendien gaat het ten koste van je gezondheid.
  Hopelijk gaat het wat beter met je schoonzus en moeder. Helaas voor die oude vrouw zal ze dit niet kunnen vergeten.
  Hopelijk kunnen jullie het enigszins van je af zetten. ik schrijf dit wel, maar besef dat dit niet zal lukken.
  Sterkte


  Maak melding

 4. Uit mijn ‘Hollandtijd’ herinner ik mij nog de slogan “Groot geworden door klein te blijven”.
  Voor de gezondheidszorg in Suriname luidt de slogan ‘Klein geworden door grootdoenerij’.


  Maak melding

 5. Alles draait om geld. De economie vormt de basis van elke samenleving. Gaat het economisch goed met een land dan verschaft dit de ruimte aan de overheid om een ruimer sociaal-economisch beleid te voeren. Gaat het economisch minder goed met een land dan is er ook minder ruimte voor de overheid om een sociaal-economisch beleid te voeren waarbij iedereen tevreden is. Dit zijn economische wetmatigheden ontdaan van alle soundbites en one-liners van figuren die pretenderen het beter te weten.

  Bij Palu moeten zij niet zeuren. Het gaat bij hen om zieltjes winnen. Bij Palu zitten allemaal leugenaars die willen politiek groeien. De economen van Palu weten heel goed dat bij een economische crisis de overheid moet bezuinigen. Voor de gezondheidszorg houdt dit in dat zij minder kunnen rekenen op subsidies van de overheid. Deze diensten moeten ook in eigen kring orde op zaken stellen. Een ieder moet inleveren. Maar de grootverdieners in de zorg weigeren in te leveren en willen ten koste van de gewone man hun mega inkomen blijven behouden. Het zijn bloedzuigers.


  Maak melding

 6. Ai Pico mi matie.
  Thanks voor je reactie en de wijsheid die ervan straalt.
  Ik wenste wel dat er meerderen op deze site wat meer wijsheid hadden.

  Ja ouder worden is een wens maar niet alle ouder worden gaat gepaard met wijsheid 🙁
  Ja ik ben 70 en mi lobi Sranang maar op deze leeftijd wil je genieten van het leven. Ja dat kan je in Suriname (ik ben een oerwoud mens en hou van surviven in het bos) al kost dit klauwen vol geld. Tripje Wonotobe tussen 3 en 4 duizend euro voor 8 dagen.

  Maar ,mi matie Pico, Suriname is niet meer dat van 40 jaar geleden hé jammer maar waar.
  take care en let op jezelf kerel


  Maak melding

 7. Zwak regeerbeleid, krijg je wanneer je incomponente figuren op posten zet waarvoor ze niet geschikt zijn, een president met 3 jaar mulo, en met een achtergrond als sportinstructeur bij de landmacht, kun je moeilijk wonderen van verwachten, zoals die buschauffeur in Venezuela, die de veroorzaker is van de chaos in het land, waardoor er miljoenen mensen wegvluchten uit het land voor een betere toekomst, zo ook hier in Suriname, zie je steeds meer mensen wegtrekken die het voor gezien houden, dankzij ėėn persoon met een criminele achtergrond, die op een Internationale opsporingslijst voorkomt, die samen met nog enkele louge figuren uit het criminele circuit met een veroordeling, dit land nog verder naar de verdoemenis helpen.


  Maak melding

 8. “Forumers”: Het waren de “PALU” mensen die Bouta sedert de coup in 1980, samen met PNR/SPA en later DOE hebben ondersteund !! Tot nu toe zitten exponenten van PALU en DOE (Dodson) op de schoot van
  Bouta !!
  Laten PALU en DOE mensen hun concessies e.d. teruggeven aan het land en gewoon een beetje minder lullen !!
  Bouta gaat ze met “wortel en tak” uitroeien bij de verkiezing in 2020 !!!


  Maak melding

 9. We mogen wel zeggen dat het een understatement is om te stellen dat het in Suriname economisch minder gaat. Er is inderdaad minder te besteden, ook in de gezondheidszorg. Een logische vraag kan zijn hoe het komt dat het economisch minder gaat? Het is overduidelijk dat de beweringen vanuit de regering dat er een mondiale economische crisis was/is klinkklare onzin is. In Suriname is de economische malaise eerder het gevolg van verkwistend beleid van de huidige regering dan van invloeden van buiten. Jammer dat de regering en haar organen dit niet erkennen en doorgaan met de schuld aan anderen te geven. Het gaat slecht in de gezondheidszorg en wie krijgt de schuld? De werkers in die sector, ALCOA draait ons een loer maar niet de onderhandelingscommissie krijgt van de VP de schuld maar opeenvolgende Frontregeringen.
  Gaat het slecht in het onderwijs, de regering kijkt niet naar het ontbreken van helder beleid als ook goede bestuurders, maar de heer Valies en zijn achterban krijgen de schuld etc, etc.
  Een demonstratie van de teloorgang van onze gezondheidszorg is het recente vertrek van de president naar Cuba voor het ondergaan van een hernia operatie. Een operatie die naar we hebben begrepen heel eenvoudig in Suriname kan worden verricht. De president geeft, al dan niet bewust, hiermee het signaal af dat hij geen vertrouwen heeft in onze specialisten en ziekenhuizen.
  Oom Nelis en tant’ Melie hebben echter geen keus, zij kunnen niet naar het buitenland voor welke behandeling dan ook.


  Maak melding

 10. @RobG

  “Alles draait om geld.” Enorme onzin. Geld is een steeds waardelozer wordend hulpmiddel dat door allerlei partijen in hun datacenters gecreëerd kan worden.

  Alles draait om vertrouwen in instituties en vertrouwen in elkaar. In uw benadering komt een crisis aanwaaien omdat de goudprijs naar normaal gaat en er even te veel oliebronnen de markt verzadigen.

  Een onbekwame regering anticipeert niet en gaat door met populisme omdat zij haar kiezers niet vertrouwt. Als daarna door (consumptief) overbesteding. Minder inkomsten, bijdrukken van SRD 2.500.000.0000, forse devaluatie en super inflatie de economie instort is dat niet door het geld maar door onbetrouwbare bestuurders.

  Indien Suriname de fraude corruptie met vertrouwde en betrouwbare bestuurders zou aanpakken is het land binnen maanden omgedraaid van glijbaan waar men nu inzit naar de moeizame weg naar herstel. Vertrouwde bestuurders pakken Alcoa, EBS Grasalco en de Schuldensanering aan. Iets wat direct de economie een kikstart zal geven. Nu wil niemand iets in Suriname omdat iedereen weet dat de top van de NDP met haar laatste rooftocht bezig is. Zie Alcoa zie baggeren Suriname rivier, zie Staatsolie dat leeg gezogen is.


  Maak melding

 11. Suriname heeft op te grote voet geleefd, toen de olieprijs 150 usd was en
  goudprijs 2000 per once kwam het geld binnen klotsen. Maar in grondstoffen, aandelen,
  opties, etc, is er een moment van juichen en vervolgens huilen. Wat Suriname is vergeten
  toen de zon scheen om het dak te repareren ipv nog meer geld uitgeven. Men had toen
  het pensioen moeten optrekken tot 65 jaar. Belastingen moderniseren en btw invoeren.
  De export bevorderen. Infrastructuur herstellen(rivier uitbaggeren). Leningen afbetalen. Helaas heeft hier voor niet gekozen en daar plukt men nu de wrange vruchten van.


  Maak melding

 12. Venezuela devalueert munt met 96 procent

  De regering van Venezuela heeft vrijdagavond een nieuwe wisselkoers vastgelegd voor zijn munt, de bolivar. De koers wordt nu ook gekoppeld aan de petro, een cryptomunt die de regering zelf in het leven heeft geroepen.

  Ongeruste Venezolanen repten zich vrijdag nog naar winkels en tankstations om hun geld uit te geven voor de inwerkingtreding van de munthervorming.

  De regering van sterke man Nicolas Maduro kondigde vrijdag aan dat hij alle salarissen en pensioenen voortaan gaat koppelen aan de petro, de cryptomunt die zijn regering eerder dit jaar met veel poeha lanceerde, en die gedekt wordt door de olievoorraden van het land. Maar de regering decreteert wel wel wat de waarde van die petro moet zijn: 60 Amerikaanse dollar of 360 miljoen bolivar.

  De operatie komt daarmee feitelijk neer op een forse devaluatie van de Venezolaanse munt met 96 procent, om nauwer aan te sluiten bij de wisselkoersen die al op de zwarte markt betaald werden. Officieel kon je met een Amerikaanse dollar tot nu toe bijna 250.000 bolivar kopen, na de hervorming zal dat zes miljoen bolivar zijn.

  Voor Maduro past de cryptomunt in zijn ‘economische oorlog’ met de VS. Of de hervorming erin zal slagen om de hyperinflatie in het land een halt toe te roepen, zoals hij beweert, is nog maar de vraag. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voorspelt dat de inflatie in het Zuid-Amerikaanse land dit jaar één miljoen procent zal bereiken.

  Cryptovaluta-analisten stellen zich dan weer grote vragen bij het gebruik van de petro als een werkbaar financieel instrument. De regering maakt onvoldoende duidelijk hoe die munt gereguleerd wordt en hoe de dekking door de grondstoffenreserves in de praktijk werkt, zeggen ze. Bovendien laten Amerikaanse sancties tegen het land niet toe om in de petro te investeren, waardoor buitenlandse partijen ervan wegblijven.


  Maak melding

 13. Jojo, u stelt zwaar telleur. Jojo, in vind uw reactie heel zwak. Dat geld een steeds waardelozer hulpmiddel aan het worden is verwijs ik naar het rijk der fabelen. Geld is en blijft een heel belangrijk hulpmiddel in elke samenleving.Dat de mens minder contact geld/ fysiek geld gebruikt om betalingen te verrichten is van een andere orde. In de huidige samenlevingen worden er meer gebruik gemaakt van chartaal geld. Mensen die in onze huidige maatschappijen geen geld ( fysiek of chartaal ) hebben zijn arm. Dat geldt ook voor een overheid zonder geld. Een overheid zonder geld is niet in staat om diensten te leveren en om voorzieningen in stand te houden. Geld maakt het beleid voeren voor de overheid makkelijker als men over kan beschikken.

  Nederland is een rijk land. De Nederlandse regering heeft een staatsschuld van 65% van het BBP mede om de voorzieningen en diensten in stand te houden. De Liberalen willen al deze diensten en voorzieningen afbouwen zodat de overheid minder schuld heeft. Zij willen een kleine overheid en een beperkt aantal voorzieningen en diensten in stand houden zodat de overheid minder schulden heeft. Zij gaan ervan uit dat de mensen maar zelf voor de diensten en voorzieningen moeten betalen.

  Uw verkoopt een praatje/verhaal om politieke munt uit te slaan voor de oppositie. Als een regering van uw voorkeur geconfronteert wordt met dezelfde problemen, dus minder inkomsten voor de overheid, zullen ze dit afwentelen op de gewonen burger. Maar misschien heeft u een andere mening.


  Maak melding

 14. Vliegende Hollander
  Ik ben het volledig met je eens wat je posting van 18.00 uur betreft.
  Rob zegt in de derde zin van de eerste regel ook dat er bij hoogconjunctuur een beleid gevoerd had moeten worden om tegenvallende inkomsten op te vangen. Dit heeft de regering niet gedaan. Er wordt gewacht en gewacht en gewacht totdat het te laat is.

  Het gezegde
  If you don’t use it you’ll lose it is weer van toepassing.
  Dit geldt voor politici in Suriname enkele forumleden hier.
  Voor alle zekerheid het gaat om de hersenen en niet een ander gereedschap.


  Maak melding

 15. @Robje-huisslaaf-van-Paarse Dictator Opa D :
  U heeft het WEER ten onrechte over economische
  wereldcrisis en zet HARDWEREKENDE MENSEN in
  de Sranan ziekenzorg, neer als PARASIETEN !

  Hoe noemt u dan de TALLOZE PAARSE POLITICI die op
  dit moment Sranan economisch en financieel
  PLUNDEREN ???

  Het basiszorg-stelsel is een COMPLETE MISLUKKING, er is
  onvoldoende Financiele DEKKING achter de hand, waardoor
  het VOLK bijna geen rechten meer kan ontlenen aan deze
  verzekering !

  HOOFDOORZAAK is ONVERANTWOORD FINANCIEEL BELEID
  van Paarse Opa D en zij ministers ! Al JARENLANG zijn de
  staatsuitgaven VEEL TE HOOG, terwijl de INKOMSTEN KRIMPEN !

  Na het DRUKKEN van MILJARDEN Ongedekte SRD-bankbiljetten
  door de Paarse heersers, is de Sranan-munt zwaar gedevalueerd !
  Paars heeft de Staatsuitgaven voor de verkiezingen doen STIJGEN
  door AL WEER, en SNEL, RUIM TIENDUIZEND NIEUWE AMBTENAREN
  aan te stellen, als STEMVEE !

  Een tweede verhoging van de staatsuitgaven betreft aangestelde
  diensthoofden en directeuren die bij tientallen op non-actief
  (met behoud van salaris) worden geplaatst door de Paarse machthebbers !
  Plus de meer dan TIEN afgezette ministers die tot hun dood een hoog
  salaris (een soort pensioen) krijgen van Opa D en zijn clan !

  Wanneer, de door Paarse TOPPERS ontvangen Ballast-Nedam-corruptie-
  gelden worden teruggevorderd, kunnen deze gelden een hele opsteker
  betekenen voor de financiele malaise van de gezondheidszorg.

  Het is immers eigenlijk GELD van het VOLK dat ons wordt ONTSTOLEN
  door TJUKU’S die de Paarse boeven hebben ontvangen bij de bouw
  van de bruggen ! (Nederlands strafdossier kan direct worden gebruikt
  voor oppakken en vonnissen van de Paarse Sranan-corrupte-top-politici ! )

  Robje-de-huisslaaf en het NII trachten de bevolking met valse argumenten
  steeds wijs te maken dat er internationale economische oorzaken zijn voor
  het faillissement van Sranan, en dat niet het wanbeleid van Paars heeft
  geleid tot een financiele chaos in Sranan. Een groffe Paarse leugen !

  Geen enkel land geeft jarenlang veel meer uit dan het als inkomsten in
  kas krijgt !

  Het Sranan regiem tracht de gaten in haar NEP-begroting te dichten
  door illegaal geld te drukken en door het aangaan van DURE LENINGEN !

  ELKE ECONOOM WEET DAT ZULK SOORT PAARS WANBELEID, LEIDT TOT
  FAILLISSEMENT en DEVALUATIES !

  PS : U BELEDIGT HARD-WERKENDEN IN DE ZIEKENZORG DOOR HEN ALS
  PARASIETEN NEER TE ZETTEN !!!

  PARASIETEN zijn volgens mij oa de Carifesta-boeven,
  de Gaarkeukenboeven van de Naschoolse Opvang, de EBS-boeven,
  Ballast-Nedam tjuku-TOPpolitici, Wegenautoriteit-boeven, Voedselpakket-
  Boeven, Jaarbudget-OW-Boeven etc etc etc !!!!!

  DE SURINAAMSE RECHTSSTAAT ZAL TOCH OVERWINNEN !!


  Maak melding

 16. @RobG
  Geld kan door elke projectontwikkelaar gecreëerd worden. Als iemand op papier genoeg verdiend kan deze een hypotheek nemen voor een Apartement dat feitelijk X kost terwijl hij er 2X voorbetaald omdat. dat de marktwaarde is. Dat is X lucht omdat als het marktsentiment veranderd morgen de prijs weer X kan zijn.

  De waarde van geld is daarom niet meer dan het vertrouwen dat men heeft.
  Het vertrouwen neemt sterk af omdat de beheerders van de instituties (Rutte, Trump, Bouterse) ronduit zwak of egocentrisch zijn. Zelf eerst.

  Dat u steeds fabeltjes vertelt wordt weer duidelijk. U stelt dat de Nederlandse Staatschuld 65% van het BNP is jammerlijk mis hij daalt zowel absoluut als procentueel. Per mei 2018 was de NL staatsschuld € 418.000.000.000 resp 56,7% van het BNP en dalende terwijl Nederland kan lenen voor zelfs negatieve rentes.

  Stel je voor (ik droom even) Pres Santohki kan € 2.000.000.000 lenen van NL voor 1% voor 10 jaar.


  Maak melding

 17. Aan allen die RobG, de pseudo econboom, van repliek dienen wil ik dit meegeven.
  Zijn reactie op de posting van jojo laat nu klip en klaar blijken dat hij van economie nagenoeg geen kaas heeft gegeten.
  Alleen de stelling dat geld niet datgene is wat RobG aangeeft laat blijken dat zijn horizon begrenst is om net te noemen kort zicht is.
  Vertrouwen is het woord dat Jojo gebruikt. Welnu RobG geld is inderdaad een hulpmiddel die tegenover andere valuta’s steeds wijzigd, dan stijgt en dan daalt.
  Dit stijgen en dalen heeft alles te maken met vertrouwen.
  Recent voorbeeld is de Bolivar. Wie heeft nog vertrouwen in de economische situatie van Venezuela?
  Wil je de mate van vertrouwen lezen in een land en haar leiders dan hoef je maar te kijken naar het koersgedrag van de valuta.

  RobG vertrouwen hebben in een land word vertaald in de sterkte, ondanks het leen percentage, van de munt en de bereidheid tot het lenen tegen een nagenoeg nietszeggend rente percentage.
  Dit wel één van de basis regels tijdens de opleiding economie.

  Think about that


  Maak melding

 18. RobG dit is de weerspiegeling van vertrouwen in je eigen economie en valuta, dit allemaal om het duurder worden en gekdontwaarding op te vangen etc

  Een minister ontvangt op basis van de wet 2x het salaris van een departementsdirecteur. Het salaris van de president is 2x dat van een minister en van de vicepresident 1,75 maal.

  Ministers hebben recht op een representatietoelage van 25% van hun loon, vrije geneeskundige behandeling (ook voor het gezin) en andere voorzieningen. Het bruto salaris van een minister wordt samen met de representatietoelage SRD 25.000 + SRD 6.250 = SRD 31.250.

  De president en vicepresident hebben een representatie van 30% van het brutosalaris.Het brutoloon van de president wordt met de op handen zijnde verhoging SRD 50.000 + SRD 15.000 = SRD 65.000. Dat van de vicepresident wordt SRD 43.750 + SRD 13.125 = SRD 56.875.

  De salarisverhoging gaat per 1 september in en werkt terug tot januari 2017.


  Maak melding

 19. Check de starnieuws berichten:
  1)Vergoeding DNA leden stijgt naar 22.250 Srd bruto
  2)Salaris leden regering gaat flink omhoog

  “Veel Assembleeleden zijn ook ambtenaar en hebben een dubbel salaris. Daarnaast ontvangen zij op 55-jarig leeftijd ook pensioen. Al jaren wordt erover gesproken een eind te maken aan de dubbele salarissen ten laste van de staatskas. Tot nu toe is het slechts bij woorden gebleven. De Assembleeleden en hun gezinnen hebben ook recht op vrije geneeskundige voorziening.”


  Maak melding

 20. Ben benieuwd welke Surinaamse politici zo fair zullen zijn en de verhoging van hun salaris zullen aanwenden om vooral de armen, die het vooral nu zo moeilijk hebben, te steunen.
  Of die verhoging zullen schenken aan weeshuizen, bejaarden tehuizen, ziekenhuizen, scholen.
  Maar mensen worden hebberig als ze geld zien, dus verwacht ik er niet veel van.


  Maak melding

 21. Het verschil tussen het rijke westen en de rest van de wereld is dat in het westen de corruptieve en witwas praktijken niet zo openlijk en schaamteloos worden gepleegd. Kapitalisten en witteboord criminelen denken alleen aan hunzelf en hun kringetjes, de rest is voor hun NIET van belang, dat zal het ook NOOIT worden.
  Het was al duizenden jaren zo, het is zo, het blijft zo, totdat er gebeurtenissen ontstaan die zorgen voor een beetje verandering.
  Meer hoeft u niet te verwachten dan maar een beetje verandering.

  Sorgu fu yu egi sani, no wakti wan (R)overheid of wan (mis)leider of polityutja parti fu tya kenki ini yu libi. Yu srefi mus hab a krakti fu tya kenki in yu libi.


  Maak melding

 22. Uit Starnieuws:

  Salarisverhogingen: Uur van de waarheid voor politici

  20 Aug, 03:25

  loading foto
  previous next

  De regering heeft gemeend aan ambtenaren een verhoging toe te kennen. Prettig is het dat ondanks de crisis de regering zich moeite heeft getroost om tegemoet te komen aan de zoveelste eis voor salarisverhoging en deze keer afkomstig van de CLO. Een gerechtvaardigde eis overigens want het is niet eenvoudig wat delen van het land moeten doorstaan. Met mijn sociaal centrum maak ik dagelijks de ellende waarin een aantal mensen zit, mee. Het is niet eenvoudig. Zieke mensen, arme mensen, mensen met een beperking, ouden van dagen en seniore burgers die aan hun lot zijn overgelaten door de eigen familie en zwaar behoeftig zijn.

  Onze huisbezoeken leggen veel ellende bloot en we proberen samen met onze donateurs, overal een helpende hand te bieden. Onder deze omstandigheden is een salarisverhoging voor de lagere inkomensklassen van de samenleving enorm welkom. Ik ben daarom ingenomen met het feit dat er een dusdanig model is gehanteerd dat de laagverdieners de grootste vooruitgang boeken namelijk tussen de 100 en 121%.

  Het stemt mij goed dat de regering/minister van Financiën zonder inflatie in de hand te werken deze verhoging kon geven. Dat is een prestatie op zich. Vooral onder de huidige monetaire omstandigheden. Wat evenwel hard in het oog springt zijn de forse bedragen die ministers en DNA-leden, zullen ontvangen door de verhoging. De bedragen door Starnieuws gepubliceerd liegen er niet om. En het is oorverdovend stil bij de politici. Niemand die een reactie geeft.

  Iemand/een hoogwaardigheidsbekleder (minister of DNA-lid) die kennis draagt van de noden van de samenleving zal uit een stukje solidariteit, sociale rechtvaardigheid, empathisch vermogen en oprechtheid deze verhoging weigeren te accepteren. Zeker op dit moment. Ik ben enorm benieuwd welke politici (coalitie en oppositie) het oprecht menen met dit land en bereid zijn in te leveren ten behoeve van de samenleving die zij pretenderen te vertegenwoordigen dan wel te leiden. Partijvoorzitters van de oppositie zijn met lege handen bezig met meet the people campagnes om mensen te wijzen op de ‘ellende’ waarin ze verkeren en ze gouden bergen te beloven voor als zij aan de macht zullen komen, maar verzuimen tegelijkertijd om een standpunt te presenteren over de exorbitante verhogingen die ze straks zelf zullen toucheren.

  DNA-leden en ministers verdienen goed en ik begrijp wel dat de wet je laat meegaan met de verhoging doch er zijn legio manieren denkbaar om een gebaar te maken naar de samenleving toe. Naar mijn mening wordt het hoog tijd voor een wet maximumloon. De NDP met dhr Bouterse in de voorhoede staat er bekend om dat zij de meeste hervormingen hebben geïnitieerd. Sommigen zijn heel goed van de grond gekomen en andere laten nog op zich wachten. Feit is ook dat onder de huidige DNA-voorzitters bezielende leiding we een aantal historische wetten hebben gekregen waaronder ook een wijziging van de wet geldelijke voorzieningen van DNA-leden en gewezen leden.

  Maar we zien ook dat een aantal ontwikkelingen maakt dat de roep om een wet maximumloon alleszins gerechtvaardigd is. Of het nou gaat om medici en specialisten die overgewaardeerd wensen te worden, of parastatale instellingen met enorme bedragen voor directie en personeel of DNA-leden die een dubbele salaris ontvangen en voor het ene salaris geen poot uitsteken. Ik hoor politici prediken hoe zeer zij het met het volk menen. De toets is: practice what you preach. Het uur van de waarheid is voor u dames en heren politici en regeerders, aangebroken. Zijn jullie deel van de oplossing of deel van het probleem. Ik geef u tot slot mee hetgeen Napoleon Bonaparte over de politiek zei:Politiek is de kunst om God zo te dienen dat de duivel niet kwaad wordt.

  Mr. Drs. Sharmila Mansaram

  Sharmila verkondigt mooie praatjes, maar vertelt zelf niet wat ze van plan is met de verhoging die haar ook ten deel zal vallen.
  Waarom moeten de politici de verhoging weigeren? Doen ze dat dan zal dat geld door corruptie verdwijnen in de zakken van juist diegenen die baden in weelde en rijkdom.
  Politici aanvaard die verhoging maar schenk aan het de behoeftige Surinamers of zoals ik gisteren al schreef aan tehuizen, ziekenhuizen, onderwijs. Maak waar dat jullie meeleven met de bevolking en stop die verhoging niet in eigen zakken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.