Leiding Korps Politie Suriname beveelt bedeltoer langs bedrijven

14
Foto: politie in Suriname

PARAMARIBO, 15 aug – De leiding van het Korps Politie Suriname, KPS, heeft een wel heel opmerkelijke instructie verstrekt. Volgens parlementariër en ex-politiecommissaris Krishna Mathoera (VHP) hebben ressortcommandanten de opdracht gekregen een bedrijf in hun werkgebied te selecteren. Het bedrijf moet dan worden gevraagd om een dienstvoertuig te ‘adopteren’. Kosten voor ‘kleine’ reparaties, zoals het vervangen van banden en remmen, komen dan voor rekening van zo’n bedrijf. Mathoera spreekt er schande van.

Het is haast onvoorstelbaar dat de politie tot een dergelijk niveau wordt vernederd. “De leiding van het korps brengt de onafhankelijkheid van de politie in gevaar. Het is gewoonweg een dieptepunt voor het KPS”, zegt Mathoera tegenover Dagblad Suriname. Het zal sowieso gevolgen hebben. Politieambtenaren lopen groot kans voor een dilemma te komen te staan. Strafrechtelijk optreden tegen een sponsor wordt moeilijk.

Ook is het niet ondenkbaar dat de politie allerlei grootspraak te verwerken krijgt. En dat voor toestanden waar het korps niet voor verantwoordelijk is. “Het is een bevestiging dat er geen geld is om kleine reparaties te plegen. Terwijl mensen nog dagelijks worden beroofd en er bij hen wordt ingebroken, is er geen geld voor veiligheid. Dit kan alleen bij een regering die het niet nauw neemt met de veiligheid van burgers”, aldus Mathoera.

14 REACTIES

 1. We weten dat er niet genoeg geld is voor de politie.Nu moeten de politie autos voor onderhoud gesponserd worden door partikuliere bedrijven. Waarrom treedt de regering niet af. Ze kunnen de zaken niet aan.Laat een añder het doen.


  Maak melding

 2. Wel wel wel…..als jij ziet hoeveel overtredingen er op de rijweg in het verkeer….plaats vinden….aaaiii boi….kan je wel een service beurd af in 1uur controle….en nu zeg een dna lid dat depolitie moet gaan bedelen…..hoe dan????dan regeer je niet goed….zit jij daar uit je neus te vreten………….


  Maak melding

 3. Maffia (of bouta) style shakedown. Als je niet bijdraagt en de politie nodig hebt dan ga je pas voelen. De minister van jospol kan beter aftreden. Whats next gaat de politie in drugs dealen of in de sexindustrie?


  Maak melding

 4. Ik denk dat het dagelijks controleren en wel 24 uur per dag en de boete bedragen verhogen meer resultaat zal opleveren.
  Er komt meer geld in het laatje
  Er zullen minder auto’s ongekeurd rijden
  Er zullen meer bonnen worden uitgedeeld want de Surinamer is en blijft een macho figuur achter het stuur
  Er zullen minder personen rijden zonder rijbewijs
  Er zullen minder personen onder invloed actief deelnemen aan het verkeer
  Er zullen meer criminelen worden opgepakt

  Goh ik zou zo nog wel honderd voordelen kunnen bijschrijven.
  Waarom dan niet het geldgebrek zo oplossen?


  Maak melding

 5. Je reinste onzin bericht. De politie heeft helemaal geen instructies hiervoor gegeven. Deze leugenachtige Mathoera fantaseert het waar ze erbij staat. De klok horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt.
  Het is wel zo dat er ondernemingen zijn die in het kader van behulpzaamheid en veiligheid van de maatschappij, wel de politie benaderen om een steentje bij te dragen. Dat doen ze geheel op eigen houtje . Er is totaal geen sprake van belangenverstrengeling of dat men de politie probeert te paaien.

  De politie is een instituut dat zonder aanziens des persoon optreedt .Daartoe is zij verplicht. Het betekent dat mocht eventueel zo ondersteuner in de fout gaan, hij gewoon als ieder ander aangepakt zal worden. Het spreekt voor zich dat de politie altijd behoedzaam te werk gaat wie zijn diensten aanbiedt.

  Het zou Mathoera sieren om de feiten niet te verdraaien en met halve waarheden en hele leugens te komen aandansen. Maar ja ,de verkiezingen komen er aan ,dus er wordt met scherp geschoten en liefst met de mitrailleur op automatisch zodat men zeker kan zijn dat het doel geraakt wordt , ook al is het maar een schampschot.


  Maak melding

 6. Mijn hemel,het publiek die juist alle onheil dankzij de rovers incasseren op een dagelijlse basis ,zij moeten zorgdragen voor de politie die hun moeten beschermen?!
  Suriname is echt de omgekeerde wereld.
  Ga bouta om hulp vragen politie idioten.Hij heeft 1 miljoen dollar voor kovind maar geen geld voor jullie?!
  Dit is te veel nu,als ik het goed begrijp gaat de politie het publiek lastigvallen ?!


  Maak melding

 7. pati RAT igri,

  het is jouw criminele bloeddorstige president, die eigenhandig met scherp heeft geschoten in Fort Zeelandia. Dit monster met bloed aan zijn dictatoriale paarse klauwen is de grootste mensenrechtenschender en massamoordenaar van het Zuid-Amerikaanse continent. Een mega-schurk die zich nergens ter wereld meer kan vertonen omdat hij bovenaan prijkt op alle internationale opsporingslijsten. Dit even om de feiten in jouw laaggeschoolde, hersenloze brein trachten te doen doordringen.


  Maak melding

 8. Hey beste @Aorta,
  Hoop van harte dat jij geen aandoening hebt. Fijne dag verder en ga vooral zo door met het plaatsen van stupide opmerkingen zonder enige onderbouwing.


  Maak melding

 9. Zo bedelen ze ook op albina arme agenten. Dan zit de leiding in hun airco room te genieten en daarom kunnen ze niet optreden.ALBINA EENS NO.1 QUA TOURISME VERNIETIGDT GEWORDEN DOOR BOUTA EN BRUNSIE. ….NU DOET DE REGERING MET OPZET NIETS TERWIJL ALBINA HEEL VEEL BIJDRAAGD AAN DE ECONOMIE. JULLIE NDPERS ZIJN DOM ALS ZEEP.


  Maak melding

 10. Voel me zeer gevleid dat je de president mijn president noemt. Maar het is “onze president” aangezien de meerderheid op hem gestemd heeft. Volkomen democratisch zoals het hoort.
  De bewering dat onze rechtgeaarde president de grootste mensenrechtenschender is , bewijst dat je geen benul hebt van geschiedenis. Heb je ooit gehoord van Pinochet bijvoorbeeld? Ik zal niet ontkennen dat er vervelende dingen gebeurd zijn een jaar of pakweg 36 geleden. Dingen die nooit hadden mogen gebeuren.

  The main point is het heden waarbij de feiten voor zich spreken aangezien de Surinaamse bevolking op hem gestemd heeft. Men wist allemaal bliksems goed wat zijn verleden was en desondanks heeft men massaal op hem gestemd. Wie ben jij dan om te oordelen, laat staan veroordelen? Moet je bij het volk wezen .

  Last but not least @Faeceslook ; Hoe gaat het je nu lukken om feiten tot me te laten doordringen als ik laaggeschoold en hersenloos ben? Ik denk dat het meer over jou zegt dan andersom. Fijne dag verder @ Faeceslook.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.