zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse ziet destabilisatiespook weer opdoemen in Suriname

Bouterse ziet destabilisatiespook weer opdoemen in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 aug – Het destabilisatiespook wordt weer eens uit de kast gehaald. President Desi Bouterse ziet het spook levensgroot opdoemen in Suriname. Met aan de touwtjes Den Haag. Volgens het staatshoofd is het de verklaring voor de reeks ‘aanvallen’ waar de regering mee wordt geconfronteerd de laatste tijd. Behalve de aanhouding van geldzendingen, is er ook het negatieve reisadvies. Redenen te over om rekening te houden met nog meer. Het staatshoofd zelf ligt er niet wakker van.

Integendeel, voor de regering is het business as usual. “We hebben nog veel te doen”, zei Bouterse tijdens de persconferentie waar hij de benoeming aankondigde van een nieuwe granman (grootopperhoofd, red.) voor de Saramaccaners. Hij is er van overtuigd dat er vanuit Den Haag nog meer zal komen aanwaaien. Er zullen nog meer ‘scenario’s’ worden afgedraaid en dat enkel alleen omdat Desi Bouterse aan de macht is.

Over stappen die worden ondernomen om het geld terug te krijgen, valt weinig te zeggen. Bouterse blijft erbij dat er politiek wordt bedreven. “Wanneer zaken bij het Openbaar Ministerie zijn of laten we zeggen bij de groene tafel, dan is het heel erg moeilijk om uitgebreid te gaan praten over wat er aan de hand is. Je zou jezelf in de vingers kunnen snijden. Ik ben ervan overtuigd dat dit natuurlijk een politieke stunt is.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

43 REACTIES
 1. Surinaams Assamblee Is Een Koffie Shop.

  Mensen Van De Vrije Wereld.

  In die koffie shop word er Base Of Snuif Coke Verkocht.. Telkens als de Heer Bouterse aan die troep zit.. ziet hij spoken.. dat komt door de flash van die base coke..

  zie foto.. het is geen gezonde man..


  Maak melding
 2. Wat een jandoedel! Zo gauw er iets is wat meneertje niet zint, krijgt Den Haag de schuld. Zo typisch. Er is geen diplomatiek overleg met Nederland. Suriname heeft geen ambassadeur uit Nederland. Bouterse speelt hoog spel, met Suriname als inzet. Daar komt hij nog wel achter. Zelfs na zijn dood mag hij zijn straf nog uitliggen in Scheveningen.


  Maak melding
 3. Vanaf de jaren tachtig horen we dit zelfde verhaal.En de blakaman is er dol op.Met dit verhaal heeft de NDP weer alle verloren ziel terug.Ga je ze weer in OCER horen brullen met hun zwarte mond en klappen met hun zwarte handen voor de licht kleurigen.[ingi boi,geerlings,abraham enz]


  Maak melding
 4. Na een leveraandoening, een hernia en prostaatkwalen nu volledig paranoia. Wat een treurige, trieste troosteloze, hersenloze, laaggeschoolde padvinder. Heeft deze week aandachtig geluisterd naar de eveneens volslagen dorpsidioot en randdebiel Maduro. Om hun eigen falen en wanbeleid te camoufleren, meteen naar het buitenland wijzen. Positieve ontwikkeling is, dat Chavez ook de ziekenhuizen plat liep in Cuba, met als eindresultaat……………………….!!!!!!!!!!!!! Heerlijk vooruitzicht toch, dan is er weer hoop voor Suriname.


  Maak melding
 5. Elke keer dat ka bouta desie incompetentie wanbestuur en corruptie aan de orde komt ziet hij buitenlandse inmenging en destabilisatiespook. Dat zijn corrupte handlangers en familie nu goed gaan verdienen aan de suralco ontmanteling mag het arme volk niet weten.


  Maak melding
 6. De poort naar EUROPA is Frankrijk dat zij NDP Regering ,stuur dan jouw geld dan via Frankrijk naar Europa dan .

  BoBo Bouterse gaat in September naar de VN vergadering en gaat President Trump van VS ontmoeten .

  Sedert Obama is hij nooit meer naar VS gegaan telkens leugens verzinnen wanneer het September is .

  De groeten van Jozef Slagveer en C.Daal aan Bouterse en de rest van NDP .

  Het groot geld en klein geld dat je C Daal zou geven kan je in NDP kast zetten .


  Maak melding
 7. “Business as usual” , dem coca duikboten zijn in stelling ook via Ghana nu !!Vissersboten met dubbele bodem brandstoftanks !!!!
  De Ghanese helderziende mediums zijn op komst ! Prof.Sambu neemt de leiding op zich !!
  Ook even controleren of ze in die kerk aan de Nw.Weergevondenweg niet onder invloed verkeren !!
  Politie houdt de oren en ogen open !!!


  Maak melding
 8. Als je zelf valt moet je een ander de schuld geven om je eigen vallen te verdoezelen. Over welke groene tafel heeft hij het. Suriname zal deze zaak nooit tot de groene tafel laten komen, anders moeten ze namen doorgeven aan wie het geld toebehoord en hoe ze aan het geld zijn gekomen.


  Maak melding
 9. Stuur geld maar via Frankrijk dat is de poort naar EUROPA voor NDP Regering

  Bouterse gaat September naar AMERICA VN vergadering om Trump een hand te geven .

  Sedert Obama is hij nooit meer naar America gegaan ,durf je niet meer Bouterse .

  De groeten van Jozef Slagveer en C Daal aan BoBo Bouterse en de rest van NDP .

  Niemand weet het binnen 24 uren zijn 18 personen vermoord in Fort zeelandia door muskieten gestoken of door mensen van NDP .


  Maak melding
 10. Desi stop met snuiven,het zal holland worst zijn wat jij met jou bevolking uit .
  Stop met apekool te verkopen , en dan naar Cuba voor een doodgewone hernia operatie.
  Dat doet de portier in holland,trouwens goed voor het vertrouwen van de Surinaamse medici, te walglijk voor woorden,waar ben je bang voor


  Maak melding
 11. ” Het destabilisatiespook wordt weer eens uit de kast gehaald.”
  Dit zie ik eerder als een voordeel dan een nadeel.
  Een stabiele toestand van wanorde, van hoge werkloosheid, van slechte gezondheidszorg, van torenhoge schulden enz, zou je toch niet moeten wensen? Destabiliseren maar net als de beruchte reshuflle
  Ik haal het maar weer tevoorschijn: ” moblity without motion”
  Anders gezegd: die auto rijdt lekker, terwijl het enige dat hij doet is stationair draaien in de garage.

  Het geld
  Beschouw dit maar als verloren.
  Particulieren kunnen niet meer bij banken hun $ omwisselen in €,
  Dit kan alleen nog bij GWK. kantoren tot een max van $7500.
  Het wordt lastig het zuur verdiende zwarte geld te witten.
  Ach, als het bussiness is as usual, waarom
  – komt de minister van Financiën persoonlijk naar Nederland (om te horen wat hij al wist)
  – wordt er door de president nu nog melding van gemaakt.

  De groene tafel
  Ik ken de ronde tafel ( van Koning Arrthur)
  ik ken een biljarttafel met een groen laken
  ik ken een roulettetafel met en groen laken
  Welke groene tafel bedoelt de president?

  Het lijkt enigszins Freudiaans.
  Waarmee de president begint eindigt hij ook mee
  Begin: destabilistaie
  Einde: politieke stunt


  Maak melding
 12. je bent een grooot laf/aard moordenaar..

  ik hoop dat je niet meer levend terug komt uit Cuba, want je laat het ka volk pinaren sterven voor de deur van het A. Z. huis..

  terwijl je zelf op kosten van de belasting betaler laat behandelen in het buitenland..
  sterft toch man..


  Maak melding
 13. Dat zegt maduro van Venezuela ook ,we worden aangevallen door het buiten land, ,holland heeft de touwtjes allang door geknipt .
  Hij moet eens wat anders verzinnen,deze retoriek zijn ze in holland al 38 jaar vergeten
  Er ligt niemand wakker van van suriname


  Maak melding
 14. De kwestie van de geldzendingen naar Nederland is moeilijk om over te praten. Bouterse zegt dat de zaak nu bij de groene tafel is. “Je gaat jezelf in de vinger snijden. De advocaat zou het ook niet appreciëren om dat te doen. Ik begrijp wel dat er behoefte is”.

  Eerder dit jaar is in totaal 23,5 miljoen euro vanuit Suriname door de Nederlandse Justitie in beslag genomen. De reden waarom het geld in beslag is genomen, is niet duidelijk. Het om 19,5 miljoen euro van de Centrale Bank van Suriname en vier miljoen van de Republic Bank.

  A NO MIE ZOALS GEWOONLIJK


  Maak melding
 15. Deze man is echt niet op orde!
  Jammer dat Suriname in 1975 onafhankelijk is geworden. Met de Hollanders aan het roer zou het 1000 keer beter gaan met Suriname!
  De Creolen hebben er een complete puinhoop van gemaakt en daarbij geholpen met een groep Aziaten, die op eigen voordeel uit waren.


  Maak melding
 16. Destabilisatiespook, deze man heeft last van wanen en hallucinaties. net als de rest van zijn kornuiten. Politieke stunt ???Het gaat om grote sommen geld die verantwoord moeten worden. Het is enkel de vraag waar komt dit geld vandaan??? Is dit nou zo moeilijk om een simpele vraag te beantwoorden en bewijzen te overleggen??? Wanneer je je geld eerlijk hebt verdient door middel van een baan, bij een werkgever, krijg je maandelijks je salarisstrook. Wanneer wij iets hebben gekocht bij Kirpalani, krijgen wij bij afrekening een bon bij de kassa, dit is ons bewijsstuk dat je de goederen op een rechtmatige manier hebt verkregen. Kun je niet tonen waar deze grote bedragen aan euro’s vandaan komen, wordt er onderzoek naar gedaan zoals het hoort. De politie hoort ook onderzoek te doen naar diefstallen in onze gemeenschap. Onze gemeenschapsgelden hier die verspilt worden, kunnen ook niet verantwoorden naar de bevolking toe. Gelden die overgemaakt moeten worden voor onze Gezondheidszorg, Salarissen,Kinderbijslag, Ouderdomsvoorzieningen, vakantiegelden,Onderwijs alles ligt op zijn gat hier. Mooi weer blijven spelen. Je kan niemand ter verantwoording roepen want er wordt steeds met de vinger naar een ander gewezen. Typisch een Surinaamse mentaliteit. A no mie. Het wordt hoogtijd de hand in eigen boezem te steken.Snoepreisjes aan de orde van de dag onder het mom van leugens, list en bedrog.Onze bevolking is moe geworden. Wij pinaren, weg met al die voedsel pakketten.Maak van ons volk geen bedelaars. Bouta en kornuiten jullie zijn rijp voor een consult bij een psychiater.
  Door dit soort toestanden wordt de criminaliteit met de dag erger. Onze veiligheid wordt in gevaar gebracht en dan nog wordt er steeds met een vinger naar Nederland gewezen?? Hersenloze duivels. Wij als volk hebben recht op inzage, wat er met onze gemeenschapsgelden gebeurt zakkenvullers. Het is erg pijnlijk wanneer iemand je ter verantwoording roept met bewijzen te komen en je kunt dit niet tonen. Wat een lakse houding en mentaliteit.


  Maak melding
 17. Oude mannen praat, die blijven zichzelf herhalen, om de huidige problemen te omzeilen halen we dit weer uit de kast.
  Ga nu maar naar Cuba en laat ons met rust met je opswieperij.
  Waar het werkelijk om gaat dan horen we je niet , voor mij heb je allang afgedaan als zgn.volkspresident, je bent een vos die zijn haren niet wil verliezen.
  Vergeet niet , we leven in een andere tijd, wij weten hoe de wereld in elkaar zit en dat jou streken uit de tijd zijn.


  Maak melding
 18. De president heeft weer de externe vijand gevonden. Den Haag trekt aan de touwtjes om Suriname te destabiliseren? Wat de geldzending betreft, het kan uiteraard zijn dat uiteindelijk zal blijken dat er niet veel aan de hand is. Who knows. Zaak is in ieder geval dat Suriname wereldwijd wordt gezien als een land waar mogelijk op redelijke schaal sprake is van witwas praktijken. Al die drugsvangsten van drugs die vanuit Suriname werd gezonden helpen niet mee om dat beeld vrolijker te maken. Bovendien hebben weinig of geen aanhoudingen plaatsgehad.
  De president suggereert niet veel te kunnen zeggen omdat:“Wanneer zaken bij het Openbaar Ministerie zijn of laten we zeggen bij de groene tafel, dan is het heel erg moeilijk om uitgebreid te gaan praten over wat er aan de hand is. Je zou jezelf in de vingers kunnen snijden”.
  Het zou fijn zijn als de president deze houding ook had tentoongespreid in het kader van het 8-december-proces!
  Wat het reisadvies betreft, helaas blinken wij op dit moment niet uit door veiligheid. We hebben inderdaad een probleem op dat gebied. Laten we niet het buitenland de schuld geven. Laten we zelf beleid maken om het land veiliger te maken en om, zoals de president had beloofd, het dievenijzer overbodig te maken.
  Deze tactiek is wel bekend. Vroeg of laat zou in aanloop naar 2020 deze kaart worden uitgespeeld. De president is er vroeg mee. Alleen er zullen deze keer maar weinig mensen dit geloven. Immers men merkt zelf wat voor een gebrekkig beleid gevoerd wordt op het gebied van onder andere onderwijs, gezondheidszorg, corruptiebestrijding, bevordering van veiligheid (=leefbaarheid), financieel economisch beleid, good governance (alcoa) etc, etc.
  Ook in Venezuela hebben we een heerschap dat steeds de schuld geeft aan externe machten, terwijl hij zijn eigen onkunde onbesproken laat.


  Maak melding
 19. Het reisadvies dat Nederland gegeven heeft mag terug op het bordje van hen. Nederland is per definitie niet veiliger dan Suriname. Het is zelfs zo erg dat de politie in Amsterdam toegeeft dat zij de zaken niet meer in de hand hebben vanwege de criminaliteit. Suriname is een van de tussenstations vanwege het doorsluizen van drugs en Europa is de eindgebruiker. Wie is beter?

  Inderdaad is het zo dat Den Haag bezig is met politiek bedrijven met behulp van actoren hier te lande. Men wil een laatste gok wagen om Bouterse (lees NDP) tot het verleden te laten behoren.
  Gaat het lukken? I don`t think so. Tot en met vandaag de dag is de aanhang van de NDP het grootst en dat zal over bijkans 22 maanden nog steeds het geval zijn ondanks verwoede pogingen. Bouterse is geen futu boi in tegenstelling tot vele zogenaamde Surinamers die hun land verloochenen en alles in de schoenen willen schuiven van een man. Bouterse is een rasechte Surinamer en revolutionair.

  Suriname maakt fouten omdat we nog last hebben van de nodige groeipijnen. Daar zal zoetjes aan verbetering in komen. Alle grote politieke partijen zoals de VHP en NPS zijn al in het verleden heersers geweest en ze hebben geen bal gedaan. En nu wil men Bouterse de schuld geven. Verzin maar iets anders wat hout snijdt. Zolang het volk hem draagt, zolang zal hij blijven. Dat is democratie. Al het andere telt niet.


  Maak melding
 20. Desi,
  De groene tafel is de plek bij uitstek om je gelijk te halen, als je niets te vrezen hebt.
  Lul niet uit je nek, het volk wacht op je speak up…
  Lulletje


  Maak melding
 21. Nederland heeft geld van Suriname gekaapt. Dat is een feit. Eens een zeerover, altijd een zeerover. Ze kunnen niet zonder roven. Links om of rechts om, legaal of illegaal.


  Maak melding
 22. Bouta no bun,
  dat ding van Bouterse begint te lijken op dimensie, wie is die man zijn huisarts?
  ik ben geen wetenschapper maar als ik deze man hoort praten dan is er iets aan de hand. In elk geval vertoond hij tekenen van verwardheid, niet dat hij gek is, dat niet maar ouderdom zou een rol kunnen spelen.


  Maak melding
 23. bouta heeft gelijk hij wordt door de buiten wereld DAG EN NACHT DOOR DE DRONES IN DE gaten gehouden. ze hebben nog geen lading bom zoals bij Venezuela ..bouta waarom pak je corruptie niet aan en hierdoor ga je de verkiezingen verliezen. doordat je de corruptie niet heb durven aanpakken getuig dat je een lafaard bent een loser een worm een gele kip zoals ze dat in Amerika zeggen wat een rotzak persoon ben je. jouw zogenaamde adviseurs zijn de kanker van jouw ondergang onthoud dat.


  Maak melding
 24. @Haco

  De kwestie van de geldzendingen naar Nederland is moeilijk om over te praten. Bouterse zegt dat de zaak nu bij de groene tafel is. “Je gaat jezelf in de vinger snijden. De advocaat zou het ook niet appreciëren om dat te doen. Ik begrijp wel dat er behoefte is”.

  Eerder dit jaar is in totaal 23,5 miljoen euro vanuit Suriname door de Nederlandse Justitie in beslag genomen. De reden waarom het geld in beslag is genomen, is niet duidelijk. Het om 19,5 miljoen euro van de Centrale Bank van Suriname en vier miljoen van de Republic Bank

  ———————————–
  Het is bekend bij iedere Nederlander contant geld boven € 25000,00 moet je verklaren waar dit geld vandaan komt, de belastingdienst is bekend hoeveel geld jij bezit, alles wat niet bij de belastingdienst bekend kan dus zwart geld zijn, en moet je verklaren waar het vandaan komt.
  Voor Suriname is het heel gemakkelijk om het geld terug te krijgen, toon aan dat het geen drugsgeld is om wit te wassen, verklaar met bewijzen waar het geld vandaan komt. zo is de Nederlandse wet


  Maak melding
 25. Kijk naar die foto. We zijn niet dom. pres. You are high. Wanneer gaan wij als Surinamers drugs echt bestrijden, wanneer? We zijn al niet zoveel, voor een waardefol land. Laat anderen het doen, die meer dan een miljoen mensen hebben. Waarmee wij bezig zijn is selfmoord. En het voorbeeld komt van wie? De president. Hoe gaan we verder.?


  Maak melding
 26. Ik DE-STABILISEER SRANAN niet, via meerdere STAATSGREPEN !!!

  Ik DE-STABILISEER Sranan niet, wanneer ik MILJARDEN ongedekte
  SRD-bankbiljetten druk, wanneer Paars de staatskas heeft
  LEEG-GEROMMELD !!!

  Ik DE-STABILISEER Sranan NIET, wanneer ik bang ben om voor de
  Krijgsraad te verschijnen en wanneer ik vervolgens de RECHTERS EN
  de PG BEDREIG !!!

  Ik DE-STABILISEER Sranan niet, wanneer ik corrupte Paarse politici
  bescherm en bang ben om de Anti-Corruptie-wet te ondertekenen en
  in werking te stellen !!!

  Ik DE-STABILISEER Sranan niet, wanneer ik via sluiproutes Brokopondo-
  overeenkomst IN HET GEHEIM wijzig ten nadele van het Sranan VOLK !
  Hiermee BEWIJS ik ook dat DNA voor mij niet bestaat, niet meetelt !!

  ANDEREN, BUITENLANDERS, DE HOLLANDERS, destabiliseren Sranan !
  (zogenaamd zoeken zij naar zwart geld, terrorismegeld en drugsgeld)

  MI NO SABI !! A NO MI !

  PS : Ik heb geen staatsgreep in Sranan gepleegd ism het koloniale Holland,
  mn kolonel Valk van de NMID !!
  Buitenlandse geheime diensten hebben de DODENLIJST van 8 DECEMBER
  naar Sranan gefaxed, moro fara MI NO SABI !!!


  Maak melding
 27. Er is een nog een spook, de onderwater spook ,genaamd kwik,de vis die we eten word vergiftigt door het zware metaal kwik, de sprookjes vertellers zeide het kwik wordt opgeruimd door de skalians,hoe in God naam , kwik is niet niet op te ruimen ,zit het in water of in de grond dan ben je gezegend .
  En we laten het allemaal gebeuren , jullie gokken met je gezondheid ,jullie kleinkinderen zullen er ook nog veel plezier aan beleven,hart klachten ,nier falen ,lever verschrompeling. bloed vergiftiging.
  Naar het schijnt doet de regering er ook geen donder aan ,het is een epidemische bedreiging.
  Maar zoals gezegt na mij de zondvloed ,een beetje dom is het wel


  Maak melding
 28. als die moordenaar toch gaat naar Cuba, laat hij dan voor EEUWIG gaan , het land het volk heeft geen enkele voordeel aan deze figuur.., laat hij dan indien hij vrij komt zijn zoon ook al daar laten kome eveneens al zijn kinderen van zijn vele binnen/buiten vrouwen..

  wat zou het land/volk opgelucht zijn met deze missaire..

  neem a. u. b al die boutisten mee, graag zelfs, kunnen we beginnen met een schone lei..

  de kinderen die dan vanaf nu geboren worden, kunnen in alle vrede zonder liegen, bedriegen eerlijk opgroeien in een vrij staat
  , dat toch s m e heet..

  wat zouden wij opgelucht zijn..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES