woensdag, juni 19, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappij'Beleving respect in schoolbanken van Suriname'

‘Beleving respect in schoolbanken van Suriname’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 aug – [INGEZONDEN] Ondanks dat we door verschillende gebeurtenissen in de wereld in onze gedachten blijven vasthouden dat religie en de verschillende leerstellingen daaraan gekoppeld, voor heel veel botsingen tussen mensen hebben gezorgd en nog steeds zorgen, kunnen we zeggen dat we in Suriname in de schoolbanken al jaren geleerd worden hoe we hiermee moeten omgaan. 
Wij worden geleerd dat je anderen met respect moet behandelen en respect moet opbrengen voor de meningen/opvattingen van anderen, zo ook hun geloofsovertuigingen. We worden ook al jaren geleerd dat je geen haat moet prediken en ook niet moet discrimineren. Maar toch heb je mensen met een nul van een verstand om dit niet te verstaan.

Al enkele weken circuleren fimpjes op social media (Facebook) waarin een groep jongeheren uit hoofde van een religieuze beweging en leerstelling mensen die tegen hun leerstellingen ingaan ondisrespectvol bejegenen. Die heren vertonen duidelijk geen respect voor de meningen en overtuigingen van anderen. Als we nu kijken naar onze samenlevingsvorm dan kunnen we zeggen dat het concept hoe om te gaan met religies/ meningen of opvattingen van anderen binnen ons onderwijs heeft gewerkt. Het heeft gezorgd voor rust binnen onze samenleving en dat we als religieuze gemeenschappen broederlijk naast elkaar kunnen leven. Zo kennen we al jaren geen grote religieuze calamiteiten in het land. We hebben wel nog grote meningsverschillen, dat mag en kan, want niet een ieder denkt als de ander.

Maar dat deze jongeren nu nog in 2018 middels een geloof maffia in Suriname komen spelen of dat wenst uit te hangen en zo de orde aan het verstoren zijn, geeft aan dat ze geen kaas hebben gegeten van onze samenlevingsvorm. Dit is dan reden genoeg om ze met hun hele leerstelling het land uit te zetten of om ze daarmee in een correctie centrum op te nemen. Religieuze spanning is geen Surinaams ding. Niet omdat religie voor heel veel spanning zorgen in andere delen in de wereld, moeten wij dat ons eigen maken. Nee! Laten we het voorbeeld zijn en blijven. Een ieder heeft eens verschil van mening, maar laat dit verschil niet voor ergere spanning zorgen. Laten we dat wat we in de schoolbanken meekrijgen hooghouden. Als je dat niet weet dan is het nu tijd voor jou om je aan te sluiten bij een van onze scholen.

Je mag met zoveel geweld en of zoveel argumenten komen om de oude bestaande religie-systemen af te wijzen, het totaal wegbannen zal niemand lukken. Is al sinds de ontwikkeling van de redelijke mens duizenden jaren geleden geprobeerd door de vroegere mens, tot aan de dag van vandaag, maar helaas, het is nog niemand gelukt de bestaande religies uit de wereld te krijgen. Zelf grote denkers van de moderne tijd hebben geprobeerd zonder het gewenste resultaat, ze staan er nog rechtovereind. Dus laten we leren vreedzaam te leven met de dingen om ons heen in het dagelijks leven. We zullen de verschijnselen blijven zien, ook al heb je jezelf bevrijdt uit al die systemen, ze zullen blijven bestaan. Heb gewoon respect voor een ieder en alles!

Dat mensen niet kunnen begrijpen dat het leven in Suriname ondanks onze manco’s anders is, geeft aan dat deze mensen hun kennis elders halen, in een ander land hebben gewoond en hier zeer waarschijnlijk niet op school hebben gezeten. Want we mogen alles zeggen maar het staat vast dat er in de Surinaamse schoolbanken er alles aan wordt gedaan om de gedachten van respect voor elkander, respect voor elkaars culturen, religies, meningen enz. aan onze kinderen bij te brengen. Als jij dat niet wilt begrijpen en dan nog met het idee loopt om te rebelleren tegen de bestaande religieuze systemen in het land, i.p.v. de rust te behouden in de samenleving, moet je ook openstaan voor de consequenties.

Furgél Hek

Cultuurwetenschapper, journalist en schrijver in spé.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. CHECH Dit! JONGENS BLIJF JOUW ACHTERGROND ONDERZOEKEN.
  Genesis 6:2 lees verder 4
  De zonen van God(engelen) zagen de dochters van de mens(negerinnen) en dat ze van een schone geslacht zijn.
  En verkrachtten op los. Op deze wijze zijn witte mensen op aarde ontstaan . Dus niet zoals de witte man in hun bijbel hebben beschreven. Nu nog gaat het verkrachten door. God wil niet dat wij zwarten van witte mensen houden. GOED!

  Toen Yahuha de 200 Engelen(vleugels) naar de aarde verbande om sterfelijk te worden als straf voor hun opstandig gedrag tegen Yahuha(voor de witte man God)
  Zijn de engelen voor het eerst geland op aarde op de Hermonberg in Israel 16:10 min vliegen van Suriname. 400 km van Jerusalem.

  In hun poging om op aarde te blijven(andere atmosfeer), begonnen de engelen eerst te paren met reptielen hahaha.
  Goed, dus elk blank dat je tegen komt is puur nazaten van engelen. Niet van de mens, oh neen! Zij hebben een heel andere God en dat is de zonnegod. checkit.
  Hadden zij geen negerinnen om te verkrachten, waren zij allemaal uitgestorven aarde LOL.

  Alle mensen met stijlhaar hebben engelenbloed incl. hindoestanen, javanen, chinesen, blanken
  en alle mensen met halfbloed, heeft te maken met het Y chromosoom van de man dat nooit ophoudt. Dus engelen bloed bestaat uit reptielen en engelen bloed. Yahuha verbiedt duidelijke
  zulke huwelijken. Tijdens en na de slavernij hebben de engelen hun traditie met de negerinnen voortgezet(verkrachten) . SO veel surinamers in paramaribo zijn vaak voor 15% nog negers,
  de rest 85% kan van alles zijn behalve mens. Alle hybride negers haten zich zelf en haten echte negers. Maar zal zijn of haar reptielen/engelenbloedlijn altijd verdedigen tegen ze zwarte originele neger mens.
  Aan wie zij hun leven op aarde te danken hebben. iets anders, wil je weten of een negerin met een witte man gehuwd of is geweest check het haar “jongenskop ha” chech die van de zussen en nichten…haha
  Deskundigen praten vaak over cognitieve dissonantie, dat is de reden waarom de JONGENS ZIJN OPGEPAKT. Waren dat na zaten van engelen de witte man en hybrieden, liep het echt heel anders af.

  Malachi 3:6 Want Ik, de Heere, Ik veranderd niet; daarom zijt gij, kinderen Jakobs(zwarte Israelieten of slaven kinderen wereldwijd) niet weg gekwijnd.

  Ecclesiaster 12:13
  Van alles, wat gehoord is, is het einde van de zaak: Vrees God, en houd Zijn geboden, want dit is de plicht van de mensen.


  Maak melding
 2. Cultuurwetenschapper, journalist en schrijver in spé…….

  Ik heb nog nooit zo’n vaag en slecht artikel geleden op Waterkant.

  “Is al sinds de ontwikkeling van de redelijke mens duizenden jaren geleden geprobeerd door de vroegere mens, tot aan de dag van vandaag, maar helaas, het is nog niemand gelukt de bestaande religies uit de wereld te krijgen.”

  Heel veel complete onzin in slechts 1 zin…… dat is knap van onze cultuurwetenschapper en journalist.


  Maak melding
 3. Beste Black Hebrew,

  Cultuurwetenschapper Furgél Hek verzint woorden en uitdrukkingen waar je bijstaat…

  1) wegbannen
  2) ONDISRESPECTVOL
  3) nul van een verstand
  4) geloof maffia
  5) schrijver in spé
  6) openstaan voor de consequenties.
  7) Wij worden geleerd
  8) de vroegere mens
  9) Een ieder heeft eens verschil van mening ( met je zelf dus….)
  10) leven met de dingen om ons heen in het dagelijks leven.

  etc….. etc


  Maak melding
 4. Jongeren hebben een ideaal nodig om voor te leven en te strijden. Gewetenloze types die streven naar macht en rijkdom maken daar misbruik van. Jongeren leven vanuit hun emotie en zijn dus gemakkelijk te beïnvloeden. Als mensen ouder worden dat worden de meesten wat verstandiger en laten de ratio wat meer een rol spelen. Helaas geldt dat niet voor iedereen, anders zou Bouterse geen president zijn.

  In het verleden was het christendom heel agressief in het verspreiden en opleggen van hun ideologie. Het ging om controle over de samenleving. De christenen zijn wat beschaafder geworden, maar de islam is zo ver nog niet, u kunt het elke dag in het nieuws horen en lezen. De christelijke landen zijn rijk en succesvol, ze hebben het geloof niet meer nodig. De moslims zijn zo ver nog niet, daar komt het door.
  Het zijn niet alleen religies die agressief zijn en de waarheid in pacht denken te hebben. Fanatiek links is hetzelfde, denk aan de anti fascistische actiegroepen in Europa en in Amerika die van geweld en fascistische methoden gebruik maken om hun overtuiging op te dringen.

  De pinksterbeweging achtige christenen zijn erg fanatiek in hun geloof. Deze arme misleidde jongeren hebben geen ideaal in het leven en zijn gegrepen door de boodschap die hun gebracht is. Ze willen u redden. Het is ook de schuld van de samenleving dat ze niet wat anders zinvols hebben om voor te strijden.


  Maak melding
 5. Het doet me goed om te lezen hoe de jongeren nu opkomen voor hun rechten en weigert pertinent om als dwaas behandeld te worden. De tijd van de waarachtige waarheid is aangebroken en niemand zal instaat zijn dit te stuiten. De hele religie gebeuren in de wereld is aan het wankelen, de sektes zullen verdwijnen zoals het Vaticaans, Jehova’s Getuigen, Pinksterzending etc.

  Foresters zijn aan het verdwijnen of passen zich aan, maar deze waren ook geen lieverds.
  We kunnen met een gerust hart vaststellen dat de religiën het menselijk brein hebben vernietigd ten gunste van de genen dat zich met de kruis hebben gezegend.
  Hun afschrikmiddel maakt geen indruk meer op de hedendaagse mens. Zoals Armageddon, Einde van de Wereld etc.


  Maak melding
 6. Iedereen mag zelf geloven wat hij wil zolang ze een ander niet lastigvallen met hun mening van wat goed en slecht is.. Helaas mogen ze van mij ook de hele NDP volggroep opsluiten want ik wordt constant lastiggevallen met hun ideologie over hun god Bouterse, dit is pas een gevaarlijke sekte. De jongeren kan je nog hervormen, door scholing, en een goede toekomst perspectief te bieden, dan hoeven ze niet wanhopig opzoek naar iets waar ze denken dat het hun verlichting van alle ellende zal brengen.


  Maak melding
 7. Nou Jezus heeft ons geleerd om respect te hebben voor anderen. Onze taak als christenen is om de boodschap van verlossing te prediken en de zonde in deze wereld te exposen.. Het woord van God verandert mensen.. De Heilige Geest verandert mensen…


  Maak melding
 8. Als iemand een link heeft met de videootjes die de jong en lui hebben gemaakt, graag aub hier doorgeven. Heb op Fesibuku niets van ze gevonden. Ben zeer benieuwd naar wat ze werkelijk hebben gezegd…


  Maak melding
 9. #Tamara
  Je lult alleen maar een heleboel mbpp. Ga je ontwikkelen ipv heilig boontje te spelen. Als je God tegenkomt zeg hem dat er nog heel wat te doen is op aarde


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES