Belfort: dissidentie binnen Bouterses NDP ‘doorgestoken kaart’

20

PARAMARIBO, 26 jul – De stemmen van protest die nu opgaan binnen regeringspartij NDP in Suriname, zijn niet meer dan doorgestoken kaart. Dit zegt parlementariër Edward Belfort (ABOP). De voormalige minister van Justitie & Politie hecht weinig waarde aan de principiële opstelling van de dissidenten. In werkelijkheid gaat het om een scenario. “Niemand moet in deze rommel trappen.”

‘Rommel’ die toch wel bloedserieus oogt. Behalve de ruis via sociale media, is er de ‘kruistocht’ tegen corruptie van Immilioh Lens. Die heeft het vooral gemunt op jonge corrupte partijleden.
“Als je een kruistocht wil voeren tegen corruptie, waarom ga je daar dan zitten? Waarom vindt je nog steeds dat de NDP weer gaat winnen?”, zegt Belfort tegenover Dagblad Suriname. Lens zei onlangs dat hij wil helpen de partij corruptiebestendiger te maken.

Belfort gelooft er het zijne van. Lens moet kennelijk indruk maken op vooral jongeren. Deze groep kiezers keert zich volgens Belfort steeds meer af van de NDP. Tijdens de straatprotesten tegen de regering was het NDP-lid Siebrano Piqué die solidariteit toonde en meeliep. “Uiteindelijk was Piqué weer bij de NDP, zogenaamd voor vijftig hectare landbouwgrond. Hij heeft die nooit gehad, omdat het een creatie was van Bouterse.”


20 REACTIES

 1. Geel,paars of oranje maak niet uit ze zijn allemaal rommel!!!. Belfort heeft zich ook schuldig gemaakt aan corruptie ten tijde van zijn ministerschap en speelt nu onschuld zelve. Hoe moet het goed komen met Suriname met zulke mensen. Never nooit!!!


  Maak melding

 2. Belfort is degene, die de strategie van die paarse ratten goed door heeft, en degene is, die de moordenaar naar zijn moer durft te sturen, als die Lens zo oprecht is, met het aanpakken van corruptie, laat hem dan beginnen met die helicoptermanniak Abrahams,die voor miljoenen gestolen heeft als minister van Ow, en bij die moordenaar, die al het goud uit de staatskas heeft gestolen en bij opa Bouva die voor miljoenen de naschoolse opvang benadeeld heeft, dan pas zal een Lens geloofwaardig over komen.


  Maak melding

 3. Een nobel streven hoor. Kruistocht tegen corruptie. Corruptie heb je in alle gelederen. Het is niet iets dat Suriname uitgevonden heeft. Daarvoor moet je op de deur kloppen van het Westen. Die zijn er heer en meester in. Zolang er mensen op aarde zijn , zolang zal corruptie bestaan , dus het zal een oneindige kruistocht worden.

  Verminderen van corruptie lijkt me wel reëler. Men zou de corruptie kunnen verminderen door van boven naar beneden op te schonen. De linkerhand moet weten wat de rechterhand doet en omgekeerd evenredig. Houdt in dat als er bijvoorbeeld een transactie gepleegd wordt of welke handeling dan ook , er een derde partij daar weet van moet hebben. Dat is een onderdeel van transparantie.

  De regering is niet transparant genoeg en laat daardoor steken vallen. Daarin moet er verandering worden gebracht. Het is ook corrupt als men familieleden of vrienden voortrekt. Ook binnen de particuliere sector heerst er veel corruptie. Het is net zo normaal als dat je in de ochtend opstaat om je thee te drinken en puntbroodje met kaas te verorberen.


  Maak melding

 4. Belfort en Gajadien zijn de enige die oppositie voeren. De rest zit voor spek en bonen bij. Santhoki, Rusland en Somo zijn tandeloos. Deze gasten zouden niet meer mogen mee doen met de verkiezingen.

  In 2020 Belfort of Gajadien for president ! Bii gebrek aan beter.


  Maak melding

 5. @ pakiratigri,
  Corruptie viert hoogtij bij de mensen die op Stef Bliok lijken !! Daar is de leerschool ervan en het dealen,gebruiken van “drugs” Na-dapi-Sranangman-leer-a-sani; ook het racisme !!
  Blanken zijn superrieur !!! Zwarten,donkeren,spleetogigen zijn geen “nakomelingen” van Adam en Eva.
  Oude Testament e-lee-sref-srefie !!! Trouwens wie wist toen te lezen en te schrijven ??? So-so lee-torie!!;
  eigen belang !!!


  Maak melding

 6. Heer atheïst Adam en Eva waren hoogstwaarschijnlijk zwart dus niet zeuren. Want wij zijn allemaal nazaten van Adam en Eva Zoals de geleerden hebben aangetoond is het keven waarschijnlijk ontstaan in oostelijk Afrika alle volkeren (mensen) zijn afstammelingen van de zwarte mens. Genetisch gezien zijn we allemaal FAMILIE van elkaar dus kap nou eens met al dat gezeik over wit zwart geel rood of bruin WE ZIJN ALLEMAAL MENSEN!!


  Maak melding

 7. @atheïst.
  Waarom begin jy over Adam en Eva.
  Als atheïst moet je daar niet over praten want je beledigd de gelovigen.
  Een ieder in zn waarde laten.Ik ben n ras atheist maar laat de mensen wel in hun waarde.
  Vraag my trouwens af waarom men religie altyd by hun mening betrekt.
  Laat dat achterwege maar das voor n gelovige niet makkelyk omdat hy n simpele ziel is.
  Dus laat n ieder in zn waarde.


  Maak melding

 8. @Bob
  Thank you
  Wat de corruptie aan pak onder de jongeren van de NDP betreft zegt het mij heel veel dat men deze jongeman naar voren schuift, of anders dat hij zich geroepen voelt om in casu de spreekbuis te zijn. Deze meneer is bij herhaling aangehouden voor een zeer ernstig en laakbaar vergrijp. Dat is landelijk nieuws geweest! Een ieder mag/moet een tweede kans krijgen. Maar zou dat niet een taak zijn van zo een politieke partij om een jongeman als Immillioh tegen zichzelf in bescherming te nemen. Bijvoorbeeld door hem een heropvoedingsprogramma aan te bieden. Na zo een programma zou hij kunnen worden ingezet om met name gecontroleerde ondersteuning te geven aan een of meer specifiek vrouwenorganisaties om hem aldus respect voor vrouwen bij te brengen of opnieuw aan te wakkeren. Dat zou een geloofwaardige aanpak kunnen zijn geweest. Nu lijkt het inderdaad alleen op een cosmetisch project. Nogmaals ik veroordeel hem niet, voor mij mag hij een tweede kans krijgen. Maar ons is toch geleerd om eerst de balk in ons eigen oog te verwijderen eer wij ons druk maken om de splinter in het oog van een ander.
  Suriname, quo vadis.
  Het volgende lijkt buiten de orde van dit artikel: Enkele maanden geleden was een deel van Suriname in rep en roer omdat de heer Assen en mevrouw levens een ministerspost in het huidige kabinet hadden geweigerd. Maar waarom zou je met zo een partij willen samenwerken als men ethisch gezien dit soort missers tolereert? Ik had toen begrip en respect voor het besluit van genoemde kandidaten. Dat begrip, dat respect neemt alleen maar toe als ik zie en lees hoe men zaken aanpakt (o.a. ALCOA)


  Maak melding

 9. @Koos, Santhoki en Rusland doen het op een professionele manier om oppositie te voeren en de rest laat zijn emoties zijn en dit is ook geen goed teken om president te worden.


  Maak melding

 10. Wanneer je de zaken nuchter en realistisch bekijkt heeft Belfort groot gelijk. Hij heeft Bouta flink geconfronteerd met de armoede in het land tijdens een parlementsvergadering en wat deed Bouta,
  weg lopen met zijn staart tussen de poten. Afdruipen. Vreemd narcistisch gedrag. Niet willen horen of luisteren naar de mening van een ander. Hij denkt het beter te weten. Zie de huidige situatie in ons land. Mooi weer blijven spelen en je ogen sluiten voor de harde realiteit is te zwaar voor hem dit te aanvaarden.Hij staat geenszins open voor kritiek. Positieve of negatieve feedback geeft stof tot nadenken en doe je wat mee. Bouta laat alles links liggen en denkt enkel aan zichzelf. Hoe egoistisch kan iemand zijn en denken dat hij God in Frankrijk is, door ons volk te laten lijden. De zinloze woorden die steeds uit zijn keelgat komen, brengen totaal geen verbeteringen in ons mooi landje. Onze economie gaat steeds verder achteruit in plaats van vooruit. Gemeenschapsgelden verbrassen en zelfverrijking is het enige wat telt voor hem en zijn kornuiten. Als Surinamers krijg ik plaatsvervangende schaamte voor deze gasten, die het zogenaamd goed met het volk voor hebben.
  Lens is nu het parade paardje om ook jongeren te manupileren voor de NDP te stemmen. Dan zullen het wel de ongeschoolde jongeren zijn die in grote armoede leven.Op hoeken van de straten bivakkeren Hebben geen bestaand zekerheid en denken mee te kunnen profiteren van onze gemeenschapsgelden. Sommigen dragen kilo’s goud om hun hals en hun bekwerk, denken hiermee aan te tonen dat zij iets hebben bereikt. No no no. Enkel door goede educatie,je gezond verstand gebruiken, goede algemene ontwikkeling, kunt je iets voor ons land betekenen en je bijdrage leveren op de juiste manier leveren. Zij zullen hart op hun bek gaan als een mislukkeling. Sommigen in de jongeren NDP-partij maken nu reeds misbruik van gemeenschapsgelden en maken vele reizen ook onder het genot en onder invloed van verdovende middelen. Inside story. Stelletje hersenloze profiteurs. Hoe moet ons land vooruitkomen??? Er zijn enkel kaders die de deur in trappen en confrontaties aangaan met wat wel/niet goed gaat. Het moet gezegd worden. Niemand wil belazerd worden. Sommige Surinamers zijn ja knikkers, daar kun je niets mee. Zij die het echt met het volk menen confronteren ons met de naakte waarheid.De zogenaamde klere leiders, die denken leiders te zijn,maar geen knip voor hun neus waard zijn, hoop ik dat zij gauw gaan inzien dat zij moeten oprotten. Na al die zogenaamde buitenlandse snoepreisjes, is de staatskas leeggeroofd en lopen zij wereldwijd te bedelen wanneer hun drugstransporten zijn mislukt en de witwasgelden zijn bevroren. Oeng liebie mie.


  Maak melding

 11. Pakigatrigri, google voor de aardigheid eens op list van minst en die van meest coorupte landen voordat je weer iets onzinnigs aan het toetsenbord toevertrouwd, opvallend is wel dat hoe dichter bij de evenaar hoe meer het corruptieve gedrag toeneemt, waar zou dat nu aan liggen de klimatologische omstandigheden of aan het soort mensen wat er voornl. woont, jij mag het zeggen


  Maak melding

 12. @Johan,
  Het huidige Westen is in Afrika geweest en de jongens daar geleerd wat corruptie inhoudt en wat allemaal mogelijk is. Stel je nou voor dat het Westen rustig thuis gebleven was .dan hadden de mensen van de evenaar geen corruptie gekend , althans niet op zo een grote schaal als tegenwoordig. Daarom zeg ik dat het Westen de corruptie heeft uitgevonden. Dus het Westen mag niet roomser doen dan de paus. Je hebt eerst het verleden en dan het heden en het verleden bepaalt vaak het heden.


  Maak melding

 13. Blok heeft geen ongelijk als je in Su om je heen kijkt.Bijna niemand is te vertrouwen.Het lijkt op een mega abani kwekerij.Tegenwoordig worden er weinig spiegels verkocht in Su.Men is zefls bang voor zijn eigen spiegel beeld.


  Maak melding

 14. @henri,
  Ik ben blij te constateren dat er personen zijn zoals jij ,die tenminste geen onzin uitkraaien !!
  Ga zo door in het leven;je zal een gelukkig en tevreden mens zijn !!@
  @ Bob,
  Allemaal bull-shit : Adam en Eva waren in het Hof van Eden in het Midden Oosten,als eerste mensen .
  Daar was het paradijs !! Vandaar komt “godsvolk” dat nu in Israel woont !!


  Maak melding

 15. Komt nooit meer goed.
  Awarie domnees die t beter weten. Als ze eenmaal zitten, vergeten zij alle beloftes.
  Komende generaties zullen t gelag betalen. Na deze ratten de zondvloed toch. Nog 5?????


  Maak melding

 16. meneer blok heeft groot gelijk met zijn uitdrukking..

  laat de naakte waarheid eens gezegd worden, want de moordenaar heeft, zal nooit de waarheid zeggen ´´ met op de vlucht doodgeschoten ´´, welke vlucht .. het waren zij of wij zegt hij nog daar achterin..

  hij heeft persoonlijk een aantal moorden zelf gepleegd, laat hij zeggen dat het niet waar is, als hij werkelijk ballen heeft.

  inderdaad, laat hij verklaren waar het geld , het goud is verdwenen,, volgens insiders is het geld- goud gewoon meegenomen naar Gunee Bissau bij Abonango in Afrika met de s l m vlucht die een week al daar stond te wachten….

  dus hou op met het gelul..

  hij zegt altijd, dat hij zich niet ergert aan het gelul wat in Den Haag gebeurt, dan wel die 11 jaren wat hem is opgelegd, maar waarom komt hij dan ´´ niet´´ een keer om verantwoording te vragen over zijn beschuldiging..

  hij heeft nooit gezegd, dat hij geen moorden gepleegd heeft, dan moet je onmiddellijk naar de P G stappen en je beschuldigingen al daar neerleggen..


  Maak melding

 17. Geen Hindoestaan als president blijft Su over 10 jaar het zelfde .Geloof het maar .
  Creolen /joekas kunnen beter bezig houden met sport /muziek en Javanen kunnen beter bij de warunng blijven en meer niet. Vph of een andere Hindoetaanse partij moet volledig aan de macht komen ,dan wordt Su echt een paradijs.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.