‘Geen directe vlucht van Suriname naar Afrika’

38
Schadeclaim luchtvrachtafhandelaar tegen Surinam Airways
Archieffoto ter illustratie: vliegtuig op de luchthaven van Suriname

AMSTERDAM, 26 jul [INGEZONDEN] – Tot mijn grote verbazing kwam ik enige tijd geleden op AYO radio, een Surinaams jongerenradio in Amsterdam, erachter dat er geen directe vlucht is van Suriname naar Afrika. Surinamers in Suriname die naar Afrika willen reizen vliegen eerst naar Nederland of een ander land verbonden met Afrika. Naar mijn mening is deze manier van reizen tijdrovend, duur, inefficiënt en ook nog eens slecht voor het milieu. Het ergste is nog dat Suriname niet eens verbonden is met Ghana waarmee het land een historische band heeft.

De grote betekenis van Afrika
Voor Surinamers van Afrikaanse afkomst heeft een directe vlucht naar Afrika dezelfde betekenis als een moeder en haar ongeboren kind middels de navelstreng. Zowel economisch als historisch valt er heel wat in te halen zoals de kans waarin de relatie met het Afrikaanse continent overgaat van digitaal en spiritueel naar fysiek en tastbaar. Naast de economische belangen zouden met name Surinamers van Afrikaanse afkomst en Afrikanen profiteren in cultuuruitwisseling, onderwijs en geschiedenis en aan reciprociteit praktiseren.

Directe vlucht Suriname-Ghana
Ondertussen heeft SLM van mij en anderen een email ontvangen met het verzoek te beginnen met een vlucht van Suriname naar Ghana. De Surinaamse luchtvaartmaatschappij heeft nu 8 bestemmingen namelijk naar Amsterdam, Aruba, Belem do Para (Brazilië), Curaçao, Georgetown (Guyana), Miami (USA), Port of Spain (Trinidad) en uiteraard Paramaribo (Suriname). Daar hoort in ieder geval nog een bestemming in Afrika bij. Suriname hoort kennis te maken Afrika en vice versa en die tijd is nu aangebroken.

Simão Miguel


38 REACTIES

 1. Een vlucht naar Ghana/Afrika betekent een vlucht van Afrika naar Suriname vol “vluchtelingen, drugsdealers,mensen smokkelaars” Na wang tra problema Sranang e-soekoe-nanga so-wang vluchtverbinding.
  Laat men liever gaan zoeken ,aldaar, naar de afstammelingen die de Afro,s als slaven hebben verkocht aan de blanken en “herstelbetalingen eisen en een stuk grond aldaar, waarop hun voorouders recht hadden !!!
  Na-so-a-de, neks anders !!!
  Mie na- eerste- wang, die wang go-soekoe dem rechten disie !!!


  Maak melding

 2. Er is geen fysieke band met het land en volk. Die Ghanezen zitten ook niet op ons te wachten, hebben ook niet van Suriname gehoord.
  Ook cultureel zijn de verschillen enorm.

  Maar goed, misschien ook een directe vlucht naar China, India en Indonesië (praktisch onmogelijk)

  Hihi wat een slecht artikel.
  Dat waterkant dit nog publiceert.


  Maak melding

 3. Wat een klinkklare onzin!
  Op de keper beschouwd zou dit verhaal ook van toepassing zijn op mijn Javaanse en Hindustaanse broeders en zusters. Immers, rechtstreekse vluchten naar Indonesië en India heb je ook niet.
  Maar owe als een Javaan of een Hindustaan in de pen was gekropen en een soortgelijk artikel via de media of wat dan ook kenbaar had gemaakt; dan waren de rapen rijp.
  Voornamelijk typetjes als Simao Miguel hebben zich de uitspattingen van Stef Blok bijzonder aangegrepen.
  Moeten jullie niet bij jezelf te rade gaan dat jullie door toedoen van jullie gedrag en attitude, uitlatingen als die door Stef Blok gedaan, zelf in de hand werken?


  Maak melding

 4. Overigens, van mij mag die directe vlucht van Suriname naar Afrika best wel komen onder één voorwaarde; dat slechts een ticket voor een enkele reis naar Afrika kan worden geboekt. Ben benieuwd hoeveel van jullie hiervan gebruik zullen maken.
  Wat zal Suriname toch een gezegend land worden als het zover komt.


  Maak melding

 5. @ Kromopersad,
  Jij gebruikt tenminste je verstand en wel objectief !! Na-so-a-de !!!
  Pengel zou zeggen: “Tai-horie-libie-de ” !!!
  NDP-ers zeggen:” Mek-dem-kong, wie-e-waktie-dem” !!!


  Maak melding

 6. @KromoPersad en zo is het maar net ! De toegevoegde waarde van een rechtstreekse vlucht vanuit Suriname naar Afrika (welk deel van Afrika ?) ontgaat mij. De schrijver heeft het over het aanhalen van economische en historische banden. Kijk, zo ene kronkel zit in zijn hoofd. Economisch heeft Afrika Suriname niets te bieden. Historisch ? De meeste Afrikanen denken dat zij met Westerse landen een historische band hebben en daarom het liefst naar het Westen vertrekken. De heer Miguel moet maar eerst goed onderzoek doen en onderbouwen waarom er een directe vlucht moet komen. Het nut zie ik op dit moment niet. Waarom schrijft hij geen artikel over het aanhalen van de banden met Nederland ? Het aanhalen van banden met Nederland levert de Surinamer veel voordelen op zowel op economisch als op historische gronden.
  Bovendien vind ik de Afrikaanse vluchteling erg agressief.


  Maak melding

 7. Jammer, anders konden alle afrikaanse NDP-ers terug naar hun geboorteroots!
  maar vooral de
  -ziekelijke rover en moordenaar dd bouterse
  -ziekelijke intelectueel bc ronnie brunswijk


  Maak melding

 8. @anomie.Zo denk ik er ook over.
  Niemand heeft het over de afro,s die als handelaren hun eigen mensen verkocht hebben aan de blanken.
  Wy praten wel over 400 jaar geleden he.
  De wereld,het denken en vooral het perspectief zat heel anders in elkaar.
  Maar toch zou die luchtbrug er moeten zyn omdat je vandaag de dag overal naar toe kan en alleen n in Su zyn de beperkingen enorm.
  Er is ook sprake van n brug over de corantyn.
  Wat is wysheid.


  Maak melding

 9. Het is duidelijk dat het komkommertijd is…..

  “Ondertussen heeft SLM van mij en anderen een email ontvangen met het verzoek te beginnen met een vlucht van Suriname naar Ghana”

  Ik weet zeker dat men bij de SLM de ballen uit de broek lacht om zoveel onzin.

  “Naast de economische belangen zouden met name Surinamers van Afrikaanse afkomst en Afrikanen profiteren in cultuuruitwisseling, onderwijs en geschiedenis en aan reciprociteit praktiseren”

  reciprociteit praktiseren…… wazeggie?

  DE meeste Surinamers van Afrikaanse afkomst hebben geen cent te makken..

  Wat een kul argumenten voor een rechtstreekse SLM vlucht naar Afrika,


  Maak melding

 10. SLM gaat straks geen enkele vlucht meer uitvoeren, zijn al leeg geprofiteerd. Laat Ru.di.sa overnemen en al die profiteurs eruit trappen. Geen overheids bemoeienis meer, daar zitten profiteurs. Ru.di.sa is een rasechte kapitalist, hij wil winst, geen profiteurs. No wan suma lob a man, maar mi no sji no wan henkri fu den 30+ onderneming san a man habi go failliet…


  Maak melding

 11. @KromoPersad
  Nou, nou, nou zeg wat loopt u hard van stapel.
  Er is een persoon die wellicht van Afrikaanse afkomst is die dit zou willen en u gaat direct op de meervoud-tour.
  “Moeten jullie niet bij jezelf te rade gaan dat jullie door toedoen van jullie gedrag en attitude, uitlatingen als die door Stef Blok gedaan, zelf in de hand werken?”
  Ik weet niet of het u bekend is maar Blok heeft o.a. in zijn toespraak erop gezinspeeld dat een multi-culturele samenleving per definitie niet kan. Daarmee bedoelt hij naar ik aanneem allen die uit een andere dan de Nederlandse cultuur komen, dus ook mensen uit Turkije, Indonesië, China, India etc, etc.
  Over Suriname zegt hij dat het een “failed state” is vanwege de multi etnische samenstelling van dat land. Ik ben een van de mensen met Surinaamse roots die het argument van Blok NIET delen. Maar om andere redenen zouden de bestuurders in Suriname zich de uitspraak van Blok best wel kunnen aantrekken.
  Mijn tip aan u, uiteraard onder de voorwaarde “take it or leave it”zou zijn lever, in dit geval, het commentaar op de schrijver van het artikel maar veroordeel niet een gehele bevolkingsgroep. dat maakt discussie per definitie onzuiver


  Maak melding

 12. Ghana zit niet te wachten op Surinamers. Om je roots te vinden daar zal ook een probleem zijn ,want in de.tijd dat julie voorouders verkocht zijn. Zijn ook je roots verbannen uit dat land. Want gehele stammen werden uitgemoorden of verkocht aan de handelaren. En dat door andere stammen uit dat land. Ik gun iedereen die wil weten waar ze vandaan komen of van afstammen. Maar wees realistisch. Je zal niets meer terug vinden.


  Maak melding

 13. Een lijndienst tussen een Afrikaans land en Suriname moet economisch rendabel zijn voor de SLM. De maatschappij moet op deze route minimaal ‘ break even ‘ draaien om uit de kosten te komen.


  Maak melding

 14. Alleen maar enkeltreizen van Suriname naar Ghana aanbieden.
  En blijf lekker bij je moeder, je moet voor je moeder zorgen als je volwassen ben.

  @anton


  Maak melding

 15. @A no mie, kis, freeway,kromopersad,kroto oso,ppo.henri,Henk molenaar,nietallesdatblinkt is goud.
  jullie slaan spijkers met koppen.
  Ik heb stellig het vermoeden dat deze Simao Miguel heel diep in een paar glaasjes heeft gekeken.
  Laat hij in Nederland om zich heen kijken, het barst daar van de Afrikanen, die Afrika zijn ontvlucht voor een beter bestaan. Het zijn grote oplichters, die mensen op slinkse wijze geld afhandig maken met hun zielige verhalen. Zelfs via Internet en via huis aan huis folders, proberen zij mensen op te lichten met hun helderziende praktijken en vragen zelfs grof geld duizenden voor die onzin, wat nooit uitkomt. Hier in Su zijn er veel praktijk voorbeelden van en durven de mensen geen aangifte te doen bij de politie. In Nederland worden de mensen gewaarschuwd voor dit soort oplichters praktijken. Pure oplichterij.Hetzelfde beeld komt hier in Suriname dagelijks voor. Wil deze jongeman ook nog plannen suggereren om rechtreekse SLM vluchten visa versa naar Afrika te bewerkstelligen???? Simao ik zou zeggen trek je pyama aan ga slapen en droom maar lekker verder. Wij hebben al genoeg ellende in Suriname en vragen niet om nog meer ellende. Het wiel hoef niet opnieuw uitgevonden te worden. Woon je in Nederland dan kun je zelf onderzoek doen naar de Afrikaanse oplichterspraktijken. In Suriname lopen eral genoeg van deze gasten rond, meer hoeven er niet bij. Wij zitten hier al opgescheept met Guyanezen, Brazilianen, Haitianen etc.


  Maak melding

 16. CEUTA – Honderden migranten hebben de Spaanse exclave Ceuta in Noord-Afrika bestormd. Spaanse media berichten dat in de vroege ochtend tussen de 450 en 600 mensen over de 6 meter hoge hekken klauterden.

  Ⓒ EPA
  De bestorming ging gepaard met veel geweld. Vier agenten van de Guardia Civil en elf migranten zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Ceuta. De asielzoekers gebruikten naar verluidt onder meer geïmproviseerde vlammenwerpers om de autoriteiten op afstand te houden.

  Spanje heeft twee stukjes grondgebied in Noord-Afrika. Het gaat om Ceuta, tegenover Gibraltar, en Melilla, 250 kilometer verder naar het oosten. Asielzoekers zien die exclaves als een toegangspoort naar de Europese Unie en proberen regelmatig over de hoge hekken te klimmen.

  Stuur ze aub richting Suriname. Europa heeft ze niet nodig.


  Maak melding

 17. Op zich geen slecht idee.De meeste van broeder failed states zijn in Afrika.En dat verschillende etnische groepen niet samen gaan,bewees IDI AMIN dat decennia geleden.Hij stuurde de indiers zijn land uit en toen gingen zijn landgenoten dood van de honger.En Amin smulde van het mensen vlees.


  Maak melding

 18. @Van Zijsburg,
  Trek het je niet zo aan kerel/vrouwtje. Natuurlijk heb je in het onderhavige geval ook (gelukkig vele) uitzonderingen; en daar reken ik jou ook bij.
  Doch, ik stoor me mateloos aan typetjes die, als het ze even uitkomt, zich de ene keer Surinamer en de andere keer Afrikaan, Indiër danwel Indonesiër voelen. Man houdt toch op met die flauwekul! Die gedachte wordt naar mijn mening gevoed vanuit een minderwaardigheidsgevoel. We zijn Surinamers of we zijn het niet.
  Overigens t.a.v. het Stef Blok debacle, denk ik dat je me verkeerd hebt begrepen. Ik had het over zijn uitspattingen en dus absoluut niet positief bedoeld. Tek a dey brada/sisa.


  Maak melding

 19. De verliezen van de SLM zijn blijkbaar nog niet groot genoeg. En waarom niet ook een directe vlucht naar Idia en door naar Jakarta?? Eventueel met een tussen stop ergens in Afrika zodat die ene passagier kan uit stappen.
  Het is echt komkommertijd dat er een stuk geplaatst wordt van iemand met valse sentimenten en zonder realistische denk vermogens.


  Maak melding

 20. @ Boe bit Sjorie,
  Je hebt een “tipje” van de sluier gelicht !!
  Hopelijk zullen alle Surinamers waakzaam zijn en worden !!
  Steeds weer “briefjes en stukjes papier” in je brievenbus van bv prof.Sambu uit Ghana.Medium en helderziende in alles (terwijl hij zelf een vluchteling is) !!
  Telefoontjes ,waarbij neergelegd wordt en moet jij terugbellen(Surinamers opgelet,trap er niet in) !!
  Dat zijn allemaal oplichters die nu ook Suriname hebben bereikt !!!
  Vooral “jeugdigen trappen in” !!!
  Hopelijk wordt mijn posting niet als negatief ervaren;ik heb ik beste voor, voor alle Surinamers !
  Mijn hart “bloed” als ik denk aan de 40-tiger,50-tiger,60-tiger jaren in tegenstelling tot, hoe het leven
  sociaal leven nu in Suriname is.


  Maak melding

 21. Oh neeeeee
  Nog meer criminelen
  Ju sakasaka dagoe Joe
  Over welke kaolo band heb je t over
  Stads creolen hebben n hekel aan djoekas en djoekas zien Afrikanen als concurrenties
  Wat lul je dan geen directe vlucht
  A boeng So ere


  Maak melding

 22. in s m e hebben die blakas een nieuw beroep uitgevonden..
  ze verkopen uitsluitend Jammie, sukru, cocaìne, marwana, drugs, stuf, enz met als stand plaats Lelydorp, Politie bureau al daar die weet er alles van, maar doen niks..

  de politie te Lelydorp weet er alles van, even eens de P.G. maar niemand doet er niks mee, dit is een alternatief beroep of vorm van bezig zijn..

  het wordt met de dag erger en erger..


  Maak melding

 23. Suriname barst van aids-lijers onder de ndp-ers, met een slm vlucht naar Ghana zal dit met sprongen toenemen in Suriname.

  Mijn part gaan al die ndp-ers voorgoed terug naar hun roots, waardoor Suriname de juiste koers kan opgaan.

  Ze vernietigen Suriname


  Maak melding

 24. @ ppo

  AFRIKANERS (vroeger Afrikaanders geheten) en de informele subgroep geheten de Boeren zijn de blanke Afrikaanstalige inwoners van Zuid-Afrika. Zij waren oorspronkelijk voornamelijk van Nederlandse en Duitse afkomst.

  De zwarte Afrikanen spreken allemaal hun eigen taal en dus GEEN Afrikaans.

  Als u dat niet weet, dan bent u of laag geschoold dan wel verkeerd geinformeerd, wellicht totaal gedesillusioneerd door de wereld om u heen.


  Maak melding

 25. Voorlopig heb ik niks te zoeken in India en Ghana beide landen zijn nog steeds onderontwikkeld en fatsoen is nog ver te zoeken.

  Drie Nederlandse mannen koning in Ghana
  Nederland heeft sinds vanochtend met Willem-Alexander een nieuwe koning, maar de nieuwe Nederlandse vorst moet in zijn koninkrijk wel nog drie andere koningen dulden: een glaszetter, een werkloze bouwvakker en een vastgoedmagnaat mogen zich ook koning van een Ghanees dorp noemen.

  Zo is Arthur Paes ‘Koning van Somey’. De vastgoedmagnaar uit Maastricht vertrekt uitgerekend op dinsdag naar Ghana voor belangrijke besprekingen, maar zal op de Nederlandse ambassade in Accra een borrel drinken op Willem-Alexander. ‘Op een later moment zal ik het koningspaar wel persoonlijk ontmoeten.’ Paes kreeg zijn titel als dank voor zijn verdiensten voor de regio.

  Bouwvakker Henk Otte uit Purmerend werd in 1995 in het Ghanese Mepe ‘herkend’ door een oude man als reïncarnatie van een voormalige koning. Henk bezocht er het dorp van zijn Ghanese echtgenote Mamaa Awo Mepeyo Kpui en werd meteen ‘Togbe’, ofte koning. Otte bekijkt het zelf met een knipoog, maar weet dat de Ghanezen het serieus nemen. ‘Ik ben er al 12 jaar lang minstens één keer per maand en overleg dan met mijn mensen daar.’

  Inleiding kastenstelsel
  Hoe heet je? Wanneer men deze vraag aan iemand in Nederland zou stellen dan zou het antwoord niets vertellen over zijn of haar achtergrond. Bijvoorbeeld: Een meneer Jansen kan werkzaam zijn als bakker, vuilnisman of postbode. Hij zou evengoed een burgemeester of bankdirecteur kunnen zijn. De achternaam zegt immers niets over iemands leven.

  In de Hindoeïstische cultuur in India ligt dit heel anders, daar zegt het antwoord veel meer. Dit komt doordat de naam van een persoon erg veel over zijn achtergrond vertelt, bij de verschillende kasten horen ook verschillende achternamen. Wanneer een persoon zijn naam vertelt dan weet men vrijwel meteen waar die persoon vandaan komt, tot welke kaste hij behoort en daarmee ook welk beroep hij waarschijnlijk zal uitoefenen. Het belangrijkste is echter dat de persoon die het vraagt weet of de ander hoger of lager is dan hij.

  En als je niet oplet wordt je letterlijk en figuurlijk als toerist nog opgegeten.


  Maak melding

 26. SLM moet Ghana airways overnemen het is zo een winstgevende idee want op de staten van Accra ligt het goud gewoon om te bukken en rapen.


  Maak melding

 27. En waarom denk je dat onze soort elkaar verkocht hebben?? Als een blanke tegen je zegt of je werkt mee of je gaat dood of je familie wordt uitgeroeid of je bent dan vrij en je hebt zelf niks anders natuurlijk werk je mee tis een mens eigen om je zelf te redden of je familie . Maar tis alsnog door de blanken tis niet dat ze dit uit zich zelf al deden


  Maak melding

 28. Dus nu moet SLM ook rechtstreeks vliegen naar China, Indonesië, India, naast Ghana? Hoe moeten ze in hemelsnaaam een bezettingsgraaad van zelfs slechts 50% halen?


  Maak melding

 29. Die Afrikanen zitten liever op een zinkende dobber boot naar het rijke Europa dan in een vliegtuig naar het straatarme en corrupte Suriname.


  Maak melding

 30. @ppo’tje

  Dat u ervan uit gaat dat het mijn soort genoten zijn zegt nog meer over uw licht beperkt denk vermogen. Maar dit is toch maar het internet, stoer doen en beledigen, oftewel Trollen, is toch al ingeburgerd in de wereld. Leef lekker verder in je gefrustreerde bubbel, de wereld en ik erbij geven geen ene moer om wie jij bent.

  Yu na noti


  Maak melding

 31. @ppo.
  Je bent een moreelloze suchet. Je snapt er de ballen niet van wat er in de wereld gebeurt. Oot van Geo-Politiek gehoord? Neen dus.
  En dat je de Creool voor alles en nog uitmaakt. Het waren de creolen die jouw soort hebben leren schrijven en lezen in Suriname. Jouw soort vervalst diploma’s en pleegt plagiaat( het overnemen van andermans werk zonder bronvermelding). Hoeveel van jullie vrouwen naaien hun docenten voor wat extra punten? Gevallen zijn bekend op de 2 Hogescholen in 010(..). Jullie pretenderen Suriname vooruit te kunnen brengen? Wij hebben in Su 2 hindoestaanse presidenten en vele vice-presidenten gehad: wat hebben die uitgespookt? En onderling botert het ook niet tussen jullie, toch? Wat voor vooruitgang heeft jouw soort in Suriname gebracht: bedoel je alleen die winkeltjes. en marktkramen? Waar zijn de grotere projecten? Ooit bruggen gebouwd en wegen aangelegd. De vele bedrijven als Baitali en Koeldipsingh hebben hun bestaan te danken aan ….juist ja….. de creoolse politici.
  Er zijn ook creoolse artsen-javaanse artsen-Indiaanse artsen-Marron artsen. Als mede juristen en onderwijzers/docenten.
  Er zijn ook creoolse notarissen( gelukkig onder hen geen frauduleuze zoals bij jouw soort). Wij hebben ook creoolse bouwbedrijven; creoolse DC’s .
  Mensen zoals jij moeten lekker in Nederland blijven en die racistische shit van die witte primaten aanhoren. Want in Suriname komen jullie stoer doen; daar in Nederland durf je je bek niet open te doen tegen de witte politieman en douaneambtenaar op Schiphol die allerlei insinuerende vragen stelt.
  jij geeft af op met name de afro-Surinamer? Hoezo: onze voorouders hebben die klote blanken gedwongen door strijd op te geven. Waar was jouw soort? Lafaard. Ook in Nederland zien wij jouw soort meelopen met de PVV-racisten. Dat is jullie inborst: opportunisten: als jullie er beter van kunnen worden verkopen jullie je moeder en vader voor paisa of naaien jullie dochters hun docenten voor een diploma. Ga maar in Den Haag rondkijken naar al die gescheiden hindoestaanse vrouwen tussen de 35-50 jaar. Hoe komt dat dan?


  Maak melding

 32. @ppo. Trouwens: het is in Nederland bekend dat jouw soort diep in de coke-business zit met dekmantels als de vele Cambio’s en Autobedrijven. Time will tell( hard werken: mijn mars: je bedoelt coke-dealers). Zo komt jouw soort aan al die miljoenen US en Euro’s. Maar een dag komt dat jullie allen gaan schijten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.