Financieel beheer Surinaamse ziekenhuizen ‘zeer zorgelijk’

34
Hospitalen voor Commewijne, Saramacca en Coronie in vooruitzicht

PARAMARIBO, 20 jul – Het financieel beleid bij zorginstellingen, waaronder ziekenhuizen, is zeer zorgelijk. Dit zegt minister Antoine Elias van Volksgezondheid. De ziekenhuizen en andere dienstverleners klagen wel steen en been, maar het kan intern veel beter. De manier waarop wordt omgesprongen met de miljoenensubsidies is niet op naar huis te schriven. De regering heeft daarom besloten dat er een administratieve doorlichting komt.

De uitkomst is eigenlijk nu al te voorspellen. “Wij hoeven de resultaten van de doorlichting eigenlijk niet af te wachten, want we weten nu al wat is vastgesteld”, zei Elias in het parlement. De kritiek op de regering is niet mals. Vaker wordt nalatigheid verweten als het aankomt op het overmaken van het subsidiegeld. Aan de andere kant worden heel wat handicaps waargenomen bij de instellingen.

Omdat de regering verspilling probeert in te dammen, zullen ook de ontvangers het moeten merken. Om geknoei en verspilling degelijk aan te pakken, wordt nu gewerkt aan een strategisch plan. Dat moet voor de komende tien jaar de zorg transparant en betaalbaar houden. “Het is niet eenvoudig, maar de stappen tot structurele en duurzame hervormingen worden kordaat gezet”, aldus Elias.


34 REACTIES

 1. Omdat de regering verspilling probeert in te dammen, zullen ook de ontvangers het moeten merken. Om geknoei en verspilling degelijk aan te pakken, wordt nu gewerkt aan een strategisch plan.
  Opa taki, ijdele hoop en verwachting, want zolang ddb de macht heeft verwordt het met de dag als in Z8imbabwe. Oma tyaki, ai, soso deng dong ndp partia’s no e geloof dati, we gaa wee voor vijf krijsen Parbo, Dagoebal, Revo< Praseri en het gros der dwaze ddb misdaad aanhangers. Al we gaa dood is neks erg, ook al gaa me familie en kind eraan door beleijdt van baas, is neks erg, a wiens wi e ka, bouta mos tang. Opa zugtu, ai deng ka no mpp moro stratie dagoe.


  Maak melding

 2. Surinaamse ziekenhuizen veranderen in mortuaria’s. Helaas vinden de Suri’s het belangrijker om te protesteren tegen de uitspraken van Stef Blok dan het oplossen van de problemen rond de zorg. In ieder ander land waren ze de straat op gegaan en hadden ze de leiders met pek en veren het land uitgetrapt.

  Want zodra het om racisme en koloniale issues gaat zijn de Suri’s als de kippen bij om het vingertje te wijzen. Apathisch achterlijk volk daar in Paramaribo.


  Maak melding

 3. alleen maar poepe janies in het parlement al die oude bloed zuigers naar huis nieuw bloed en die wat gaat doen voor het volk en niet self verrijking weg met ndp en simons verlies geen tijd aan deze mensen op donderen met en snel .


  Maak melding

 4. De PAARSE minister valt IN OPDRACHT van Opa DESi de
  Ziekenhuizen aan !

  Een doorzichtige strategie van Paarse rommelaars die de Sranan-
  staat via FINANCIEEL WANBELEID, FAILLIET hebben gemaakt !

  Een regering die haar financien op orde heeft kan deze zaak
  vrij gemakkelijk oplossen. De door Paars ontstane Financiele CHAOS
  verhindert dat een CONCRETE NIEUW VERGOEDINGENSYSTEEM
  kan worden ingevoerd.

  Dus worden de ziekenhuizen BESCHULDIGD !

  PS : Wat doet dit regiem met DE VELE CLAD-rapporten die
  CORRUPTIE hebben BLOOTGELEGD ?????????

  START EERST MET AANPAK VAN BESTAANDE AANGETOONDE ZWARE
  CORRUPTIE, alvorens nieuwe beschuldigingen te uiten !

  Meneer ELIAS het gaat om MENSENLEVENS EN OM MENSENRECHTEN !!!


  Maak melding

 5. Elias is de lachende derde. Maar de berooide dwaze debiele idiote ndp soso lobi bouta gek, de paria. Wahahahahahahahaahahahahahahahahahahhahaahha.
  Esde Tjallie kong klaag na oma dat hij geen geld heeft om calpol te kopen. Szf no habi calpol. Eeh hebt oma wat geld of kan oma me wat eeh paracethamol geve voor Esseline, eeh ze hebt hoofdpijn. Opa taki, helaas hebben we alleen voor ons alleen. Ga of bel baas op of ga na sociale zaken. Tjallie kosie binnensmonds, duidelijk bouta eng mpp.


  Maak melding

 6. gezondheidszorg, onderwijs, boot en bushouders,……. op coalitie en regering na is vrijwel iedereen in het land slachtoffer van de corrupte, criminele paarse rattenkolonie van Bouterse en zijn trawanten. Janken en mekkeren om een terechte uitspraak van Blok, maar de wurggreep en gijzeling door een drugsveroordeelde meervoudig moordenaar belonen ze met het presidentschap. Wat een hersenloos zootje ongeregeld.


  Maak melding

 7. Het Academisch Ziekenhuis….eens het parade paardje van heel caraibisch gebied….
  Wat waren wij toen trots hierop….

  Zeer triest dat het WEDEROM zover is dat alles vernietigd is door het vernietigingsbeleid van de moordenaar en companen…

  Zelfs FEDIE SIJSBURG frede foe go na AZ……ai boi,,,.
  Dede frede dede….


  Maak melding

 8. ELLIAS JOE MPP
  BEGIN EERST VERANTWOORDING TE VRAGEN AAN JE EIGEN REGERING VOORDAT JE DE ZIEKENHUIZEN AANVALT EN JIJ OOK VOOR AL DIE DUBIEUZE AANKOPEN DIE JIJ HEBT GEDAAN JOE SAKA SAKA


  Maak melding

 9. Telkens als zich een crisis voordoet, komt deze regering met beschuldigingen van verspilling, slecht beheer en het niet leveren van verantwoordingen.
  Elias komt met beschuldigingen van falend financieel beheer en verspilling door ziekenhuizen op het moment dat de ziekenhuizen een brandbrief hebben geschreven dat goede zorg niet meer mogelijk is. Een doorzichtige poging van Elias om de ziekenhuizen de schuld te geven van de deplorabele toestand van de zorg in Suriname. Terwijl allang bekend dat de prijzen in de zorg te laag zijn de overheid een achterstand heeft bij de uitbetaling van subsidies . A no mie !!

  Niet zo lang geleden is al een doorlichting geweest van ziekenhuizen. Wat is toen mee gedaan? Het ministerie van volksgezondheid heeft al die tijd het falend financieel beheer en de verspilling getolereerd , als daar al sprake van is. Elias ontpopt zich steeds meer als kwade genius die de zorg meer schaadt dan dat hij de problemen oplost. Binnenkort worden weer de medici weggezet als graaiers en a-nationaal


  Maak melding

 10. Iemand vertelde mij een mooi verhaal. Hij was op een camping, waarvan de toiletten een abnormale stank produceerden. En elke ochtend zag je een stel vrouwen, gewapend met emmers, borstels etc. richting toiletten wandelen. Het enige wat ze deden was de deuren van de toiletten openmaken, een blik in de toiletten werpen om daarna spoorslags te verdwijnen. Moraal van dit verhaal: Zonder dat de dames iets zeiden begrepen we hun probleem. Uit hun handeling mocht je de conclusie trekken: Hier valt niets meer aan te doen.
  Ik heb het gevoel dat in Suriname hetzelfde gebeurt. Een ieder die zich met politiek wil bemoeien verandert van gedachte als ze tot de ontdekking komen dat Suriname een enorme puinzooi is. Want als er nog iets te halen viel hadden ze Bouterse al lang afgezet. Nu is iedereen bang om de puinzooi van Bouterse op te ruimen. Net als de dames zeggen onze oppositieleden: Hier valt er zonder extra betaling niets te doen. Laat Bouterse zelf zijn eigen puinzooi opruimen.


  Maak melding

 11. Het beheer is dus zeer zorgelijk.
  Wie moet zich dit aantrekken?
  Het bestuur van het ziekenhuis? De regeringspartijen en dan met name de ministers van Volksgezondheid met zijn departement? Deze man wil de schuld in de schoenen van het ziekenhuis leggen, (altijd de schuld bij een ander leggen)maar beseft niet dat hij zijn eigen partij afvalt.
  Het valt me wel vaker op dat ministers niet beseffen wat ze zeggen.

  Voor de heer Gajadien (of anderen die betrokken zijn in de politiek in Su en ook op dit forum te vinden zijn):
  u kunt gemakkelijker dan ik aan de cijfers over export, import, besparingen en investeringen komen.
  Voeg deze cijfers samen en veeg de vloer aan met de opmerking van de minister dat hij geleend heeft bij commerciële banken, maar dat dit geen monetaire financiering is, maar het spaaroverschot bij banken.


  Maak melding

 12. Koos. In Nederland klagen en zeuren jullie ook wanneer de benzineprijzen weer omhoog gaan; wanneer de ziektekostenpremies drastisch worden verhoogd; de huren van woningen omhoog worden gekrikt; de OZB belastingen worden verhoogd; wanneer ‘ weer de kleine man’ wordt gepakt door het groot kapitaal onder leiding van de VVD en CDA. Maar jullie stemmen elke 4 jaar weer voor de VVD. Waarom ok niet de straat op om te protesteren? Aan de PvdA hebben jullie ook niets meer he.
  Waarom niet ‘met pek en veren’ wanneer bestuurders van Ziekenfondsen en Woningcorporaties met tonnen er van door gaan; waar de bestuurders van Pensioenfondsen en Banken jullie bestelen; waarom geen pek met veren? Over lafheid gesproken. Man: Laat Suriname met rust . Niet dat ik voor Bouterse ben of zijn partij. Wat mij betreft mogen de Amerikanen hem morgen komen ophalen met zijn hele familie en 40 jar wegstoppen, samen met die Santhoki en consorten. Eén pot nat.
  Miljarden euro’s uit Nederland verdwijnen naar Brussel onderleiding van Rutte c.s. Jullie weten het en zeuren langs de kantlijn. zelf ondernemen jullie ook geen acties: toch


  Maak melding

 13. Minister Antoine Elias is al net zo hufterig als die andere “A NO MI” idioten.

  Als ik kijk naar wat de ziekenhuizen nog te goed hebben van de overheid, het feit dat tarieven nog steeds niet aangpast zijn aan de enorme devaluaties dan verbaas ik mij er over dat de ziekenhuizen nog steeds instaat zijn enige zorg te leveren.
  Laat deze idioot er liever voor zorgen dat het ziekenhuis in Albina echt open gaat, etc.
  Volgens de NZR hebben de grote ziekenhuizen een schuld van SRD 198.607.581,50 aan leveranciers en personee. Daar staat tegenover dat ze veel meer aan vordeirngen hebben uitstaan Nml SRD 220.856.153 bij het staat ziekenfonds en iets van 40 miljoen bij andere organisaties (waaronder vele overheden en parastalen. Als iedereen zijn rekeningen betaalde zouden de instellingen iets van 70 milj SRD hebben om eindelijk noodzakelijke investeringen, onderhoud, etc. te doen.
  Kortom de overheid en parastalen moeten nog iets van circa een KWART MILJARD SRD betalen aan de ziekenhuizen. Dit bedrag wordt niet vermeld bij de staatsschuld en toont weer hoe de overheid door wanbetaling alles en iedereen uitmelkt om het verspillen te verbloemen.
  En dan waagd Elias het de schuld bij de zieken huizen te leggen. Inplaatst dat hij praat over de overheid als grote wanbetaler en de absurd tarieven tracht hij schaamteloos de aandacht af te leiden door te praten alsof de ziekenhuizen hun zaken niet goed doen. Wat een walgelijke A NO MI. rookgordijnen. Schaamteloos en de DNA slaap verder.


  Maak melding

 14. Deng deng no mpp laggi dagoe ndp paria’s e ka, en toch krijsen ze, we wille weer gaa voo vijf in 2020. Ai, dong no mpp.


  Maak melding

 15. @analyse34
  Wat klets je weer. In NL zijn het uitzonderingen die breed in het nieuws komen en zwaar gestraft worden. In SR worden journalisten die het melden bedreigd en mogen ze allen valse en walgelijke leugens van Doekhie publiceren.


  Maak melding

 16. analyse34
  Dat is een grote spiegel die je gebruikt. En niet geheel ten onrechte.
  (ik waan me even in speeltuin Linaeushof, daar hebben ze veel lachspiegels in alle vormen)
  Het punt is, wat ik zoooooo vaak zeg:als je er dicht op zit zie je het niet.
  Zodra je afstand neemt of kan nemen dan zie je de de feilen.
  Ziekenfonds……> ziektekostenverzekering. Mensen hadden niet door dat ze behoorlijk genaaid werden.
  Ze kregen een bonus van € 100, die al heel snel een malus werd. Nu is dat geloof ik € 380.
  De werkgever geeft je de vergoeding (kijk maar naar je loonstrook. Weer genaaid. Je moet over je vergoeding belasting betalen).
  Inderdaad, het barst van de voorbeelden.
  Maar, ik denk dat de Surinamer hier (ook wel Nederlander genoemd) het beter heeft dan de Surinamer daar, althans wat de gezondheidszorg betreft.

  Lees ik vervolgens Klaas. Hier rept hij over devaluatie. In een andere posting over hetzelfde onderwerp was hij nog van mening dat het IMF en haar eisen hier niets mee te maken hebben.
  Zegt genoeg. Waarschijnlijk is de les die ik hem toen geleerd heb zo slecht gevallen dat hij nog steeds last heeft. Laat gaan jongen


  Maak melding

 17. SIDE LINE:

  IK MOET HIER HEEL ERG OM LACHEN: MI GADO. WAT EEN GILLER. HIHIHIHIHHIHIHIHI

  Abdoel: Inbeslagname geld lijkt veel op politieke actie
  20 Jul, 12:29
  foto
  Assembleelid Amzad Abdoel, voorzitter vaste commissie Financiën. (Foto: Raoul Lith)

  De geheimhouding van de achter gesloten deuren gehouden vergadering over de geldverzendingen via Nederland, is opgeheven. De informatie die minister Gillmore Hoefdraad van Financiën in comité-generaal heeft gegeven aan De Nationale Assemblee, mag gedeeld worden met het publiek. Assembleelid Amzad Abdoel (NDP) om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de actie van Nederland vraagtekens oproept. “Het lijkt wel erg veel op een politieke actie die erop gericht is om de economische groei van Suriname die voor dit jaar geprognosticeerd is, te stuiten,” zegt Abdoel.

  “Als ik de minister goed heb gevolgd, ligt het in beslag nemen van de 19, 5 miljoen euro en daarna 4 miljoen door het Nederlandse Openbaar Ministerie niet aan het niet voldoen aan regels van de Financial Action Task Force. Volgens de minister voldoet Suriname aan al die regels. Ook ligt het niet aan de toezichthoudende taak van Centrale Bank van Suriname. Daar vindt ook alles correct plaats,” legt Abdoel uit. De CBvS stuurt al enige jaren geld via Schiphol naar haar correspondentbank in China. Die bank zorgt ervoor dat de verdere transacties plaatsvinden. Alle stukken die nodig zijn om geld te versturen, worden altijd correct door de CBvS ter beschikking gesteld van de douane. Echter is bij het geval van de 19,5 miljoen euro extra informatie opgevraagd. Informatie die volgens de wetgeving van Suriname niet zomaar prijsgegeven kan worden, merkt Abdoel op.

  De inbeslagname van de 4 miljoen euro van Republic Bank is compleet als een verrassing gekomen. Deze bank doet al een tijd zelfstandig haar geldverzendingen en transacties met haar correspondentbank in Londen. De gegevens die nu opgevraagd worden via het Nederlandse Openbaar Ministerie kunnen alleen via het rechtshulpverdrag opgevraagd worden. “Maar het Openbaar Ministerie van Nederland wil alles over iedereen weten. Het OM geeft zelf aan dat er geen verdachten zijn maar wil detailinformatie over eenieder wiens geld daar vastzit. De CBvS heeft geweigerd om daaraan mee te werken. Binnen de perken van wet en recht en wat internationaal gangbaar is, heeft de CBvS alles gedaan en is ook bereid te doen om samen met het Openbaar Ministerie van Nederland de zaak op te lossen,” vat Abdoel informatie die gegeven is door Financiën, samen. Ook de minister indiceert dat het om een politieke actie van Nederland gaat.

  De CBvS heeft ook een heel coöperatieve en proactieve houding getoond tegenover het Openbaar Ministerie van Nederland en alles gedaan om het in beslag genomen geld vrij te krijgen. Echter hebben al die verwoede pogingen van de CBvS geen vruchten afgeworpen. De CBvS is nu samen met het ministerie van Financiën bezig om te kijken wat de vervolgstappen zullen zijn en of deze zaak juridisch op een ander niveau opgelost moet worden. De coöperatieve houding van CBvS zal nog altijd overeind blijven, heeft Hoefdraad uitgelegd.

  “Nadat ik geluisterd heb naar de minister van Financiën, ben ik de mening toegedaan dat indien de CBvS al jaren op een bepaalde manier en onder voorlegging van bepaalde stukken geld heeft gestuurd en nooit problemen heeft gehad, dan moet het OM van Nederland duidelijk aangeven wat niet correct is gedaan is of wat gecorrigeerd dient te worden. Het op een zeer cruciaal moment overgaan tot inbeslagname van het geld verzonden door CBvS door het Openbaar Ministerie, heeft vervelende gevolgen voor een klein land als Suriname. Temeer omdat men geen verdere duidelijkheid wil verschaffen waarom die actie is gepleegd en alles onder de noemer van het fenomeen ‘onderzoek’ stopt,” stelt Abdoel.

  Hij wijst er op dat het Openbaar Ministerie van Nederland geen gebruik maakt van het rechtshulpverdrag wat juridisch correct zou zijn om die informatie op te vragen die nodig is. De CBvS wordt gedwongen om buiten wet en recht informatie te verstrekken. “In dit geval ondersteun ik de manier waarop CBvS in samenwerking met het ministerie van Financiën de zaak verder afhandelt. Wij moeten wel uitkijken naar hoe wij dit probleem in de toekomst voor altijd opgelost krijgen. In elk geval staan we onmachtig tegenover zo een actie en kan er internationaal nergens een klacht worden ingediend. Wij moeten dus zelf ervoor zorgen dat onze belangen in elk geval veiliggesteld worden. Op zich is dat geen makkelijke taak,” verzucht Abdoel.

  WAAAAAAAAAAAAAAAAAIIIIIIIIIII: Ik lig in een deuk. WAAAAAAAAAAAAIIIII


  Maak melding

 18. Klaas de Groot 20 juli 2018 at 18:02
  @analyse34
  Wat klets je weer. In NL zijn het uitzonderingen die breed in het nieuws komen en zwaar gestraft worden. In SR worden journalisten die het melden bedreigd en mogen ze allen valse en walgelijke leugens van Doekhie publiceren.

  Klaasje( waarom zou ik wel kletsen?). Kletst iedereen op dit forum die het niet eens is met jou. ga toch fietsen man.
  Hee Klaasje: In Nederland worden nu ook journalisten bedreigd en wordt hun redactiekantoor met anti-tankwapens bestookt. Om maar te zwijgen de bedreiging van ettelijke officieren ven Justitie en rechters.


  Maak melding

 19. @ Pico:Maar, ik denk dat de Surinamer hier (ook wel Nederlander genoemd) het beter heeft dan de Surinamer daar, althans wat de gezondheidszorg betreft.

  Hierin moet ik je gelijk geven brada. Hier in Su heeft de politiek een puinhoop gemaakt van de totale gezondheidszorg, omdat er allerlei AMATEURS op dit ministerie hun ding doen. Totaal geen visie man.


  Maak melding

 20. Henry
  Ik vraag mij af, nadat ik in Starnieuws het afgestoken verhaal van Abdoel heb gelezen, indien Abdoel wel enige snapkunde bezitover hetgeen wara hij over praat.
  Ik snap zijn onzin verhaal, die onsamenhangend is, totaal niet.

  Zo een lang niets zeggend inhoudelijk nul komma nul verhaal die hij afsteekt betreft volgens mij 1 issue namenlijk “Suriname moet informatie aanleveren die ze waarschijnlijk om redenen, mij niet bekend, niet kan worden verstrekt”.
  Niets meer en niets minder en deze Abdoel maar met een lang verhaal proberen duidelijk te maken wat hij niet eens snapt.
  Sari torie toch


  Maak melding

 21. Analyse34 de effecten bij van het beleid zijn nog te overzien. Neem nu als vb suriname. Binnen 1 jaar is de koers 1 op 10 en kan het land nergens iets meer lenen. Nederland heeft een AAA status enalle poorten staan voor het land open. Schaam je om Nederland als vergelijkings materiaal aan te halen.


  Maak melding

 22. FINANCIEEL BEHEER ZIEKENHUIZEN #ZEER ZORGELIJK# zegt een
  paarse minister !

  TJAAAAAAAAHHHHHHH,

  het FINANCIEEL BEHEER VAN DE STAATSFINANCIEN door PAARS,
  GILMORE met name, is ##EEN MEGA=RAMP## !!!!!

  Sranan is ZWAAR FAILLIET GEMAAKT DOOR PAARS, volgens GILMORE,
  de financiele Paarse DOKTER, ZIJN ONZE VELE MILJARDEN # VERDAMPT # !!!

  De staat ZIT IN EEN PAARS FAILLISSEMENT !

  PAARS, MEK PASSI ! MEK TRASMA KONG DRAI SRANAN !!!!!


  Maak melding

 23. @Bigi Sma,

  Die klojo zegt eigenlijk dat Nederland jaloers is op Suriname en alles probeert om de grote Successen van deze regering te frustreren.

  Voor de rest snap ik net als jij niets van dit lange betoog.

  Nederland jaloers op Suriname: What a joke


  Maak melding

 24. Stemmen jullie weer op poepen paars hoor, dies leesie wo njang Ai wreed!
  Me bar joe!
  Opa desi ik vraag u beleefd om te gaan rusten want u heeft een puinhoop gemaakt van Suriname!


  Maak melding

 25. @pico 20 juli 2018 at 18:14
  CITAAT:
  Lees ik vervolgens Klaas. Hier rept hij over devaluatie. In een andere posting over hetzelfde onderwerp was hij nog van mening dat het IMF en haar eisen hier niets mee te maken hebben.
  Zegt genoeg. Waarschijnlijk is de les die ik hem toen geleerd heb zo slecht gevallen dat hij nog steeds last heeft. Laat gaan jongen
  REACTIE:
  Ik vraag mij af wat het probleem van PICO is. Mogelijk zelfs beide.
  -1- Hij is laag geschoold en kan niet lezen. Dit in combinatie met een megalomane en arrogante zelf overschatting. Immers deze uitspraken heb ik nooit gedaan.
  -2- Hij behoort tot de ratten die bewust op de man spelen met leugenachtige opmerkingen.
  .
  Hoe het zij. Dit soort posters leveren slechts ka en geen zinvolle bijdrage aan de discussie en de opbouw van het land met hun schaamteloos gedrag.


  Maak melding

 26. ” immers deze uitspraken heb ik nooit gedaan” lees ik hier.

  Klaas de Groot 20 juli 2018 at 17:59
  Minister Antoine Elias is al net zo hufterig als die andere “A NO MI” idioten.

  Als ik kijk naar wat de ziekenhuizen nog te goed hebben van de overheid, het feit dat tarieven nog steeds niet aangpast zijn aan de enorme devaluaties dan verbaas ik mij er over dat de ziekenhuizen nog steeds instaat zijn enige zorg te leveren.
  Jouw posting!!!! betrekking hebbend op dit artikel
  Let op het woord devaluatie

  We gaan iets verder terug in de tijd (18 juli jl.)
  “@pico Dit heeft niets met IMF te maken. Je zet gewoon op te stoken met een domme opmerking”
  Jouw posting!!!! betrekking hebbend op het artikel:
  Ziekenhuizen Suriname slaan alarm: zorg in gevaar, er kunnen doden vallen

  Dus jongen, eerst heeft het niets te maken met het IMF en haar beleid. Je noemde het zelf een domme opmerking
  Daarna pak je het belangrijkste punt uit het beleid: devaluatie. Hmm

  Nu ik je daarop wijs, kom je met de opmerking: mogelijk zelfs beide (welke twee?)
  en ontkenning deze uitspraken gedaan te hebben.

  Je werkt je steeds verder in de nesten.
  I rest my case


  Maak melding

 27. @Pico.
  Jij bent duidelijk al net zo megalomaan als de regeringsleden. Een één oog die denkt koning te zijn, niet kan lezen maar wel goed is in het verdraaien en dom op de man spelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.