Suriname formeel ‘partnerland ontwikkelingssamenwerking’ van Brussel

11

PARAMARIBO/BRUSSEL, 20 jul – In Brussel, België, is een samenwerkingsovereenkomst gesloten tussen het district Paramaribo en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII. De ondertekening volgt op de opname van Suriname als partnerland voor ontwikkelingssamenwerking van de Brussels Hoofdstedelijke Regering. Ook India, Congo en Marokko hebben deze status verkregen. Tot de gebieden van samenwerking behoren stedelijke ontwikkeling en de uitdagingen van verstedelijking.

De nieuwe vorm van samenwerking behelst ook duurzame en inclusieve economische ontwikkeling, smart cities en strijd tegen opwarming van de aarde. Lokale gemeenschappen zullen steun krijgen bij het aanpassen aan en vergroten van de weerbaarheid tegen klimaatsverandering. Ook zal gewerkt worden aan meer sociale verantwoordelijkheid van bedrijven en het scheppen van waardig werk.

Sociale inclusie van kwetsbare leefgemeenschappen en groepen, empowerment van vrouwen en jongeren, gendergelijkheid en rechten van kinderen met een focus op de stedelijke context staan ook op de gemeenschappelijke agenda. Voor Suriname tekende minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken. Namens Brussels tekende Bianca Debaets, staatssecretaris voor ontwikkelingssamenwerking.


11 REACTIES

 1. al sluit je dagelijks tig aantal overeenkomsten met alle respect, een ” blaka mang ” kan nooit een land ontwikkelen..

  kijk maar in de hele wereld..

  het hele lanti apparaat is een blaka mang bol werk en toch zijn ze niet te vinden, de meeste zijn ” zeven even ”en daarna hebben ze een andere buiten vrouw..

  vergeet die djoekas niet, die maken elke week kinderen en weten niet wie de vader is..

  sorry dat ik het zeg, maar kan niet anders..


  Maak melding

 2. Opa en oma taki, aan hun kinderen en kleinkinderen, onthoudt dit goed, zolang jullie leven, zorg goed voor jezelf en denk goed na wat je zegt en doet, want het gevolg is alleen voor jou, jij alleen bent belangrijk. Reken niet op anderen en vertrouw nooit van je leven politici en religieuze leiders, voordat ze hun ware aard hebben getoond. En met al die onberechte moordenaars, drugscriminelen en staatskasrovers die door oerdomme debiele dwaze ndp paria’ s zijn gekozen tot verdervers van land en volk moeten jullie dubbel voorzichtig zijn. Geloof nooit dat het iets gaat worden met deze regering zolang de duivel ddb de leiding heeft. Wedden dat ook deze samenwerking gedoemd is te ,mislukken. Jaquelientje van tien zei, opa en oma, ze zijn des duivels noh.


  Maak melding

 3. Wat voor een samenwerking moet dit gaan worden, ėėnrichtingsverkeer? Kunnen hun eigen toko niet runnen, waarschijnlijk om er zelf beter van te worden, want dit land, glijd steeds verder af.


  Maak melding

 4. @Kolibri 21 juli 2018 at 00:04
  Net wat stef blok zegd , suriname is een mislukte staat. Maar
  men wil dit niet horen!
  //////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  Ga eerst Nederlands leren schrijven jo EZEL,als jij wilt reageren ! joe dong KAW !


  Maak melding

 5. De vraag is wat Brussel (aan kennis) wil geven. Ze zullen natuurlijk eerst euro’s willen zien. Dus is er geen sprake van ontwikkelingshulp, maar van ordinaire handel. Blanken weten hun zaken goed onder woorden te verpakken, zoals een kat haar afval bedekt zodat ze zelf geen last krijgt van de stank.


  Maak melding

 6. Indien iemand kinderen maakt is geen probleem ,dieren maken ook kleintjes ,die worden dan gedood en op gevreten door mensen .

  Wat voor stront is dat ,je macht zelf geen kinderen maken ,heb jij de natuur geschapen .

  Ik als BLAKA MANG werk niet meer mijn voorouders hebben al genoeg gewerkt .

  Al geeft Bo Bo Bouterse 1000 usd per dag om te werken blijft ik in mijn kampt in Para slapen .

  Ga maar naar EGYPTE daar zie je hoe blaka mang de Piramide hebben gebouwd .

  Niet alleen met werken breng je een land vooruit men werk al bijna 2000 jaren ,kijk maar hoe de wereld er uit ziet


  Maak melding

 7. De afgelopen 500 jaar is niet te vergelijken met die van de jaren daarvoor. Jammer dat de historie ook is witgewassen en de nazaten met een trauma zijn achtergelaten. Traumahulp is nooit aan de Surinamers gegund. Hoe lichter de kleur hoe beter de mens,” verdeel en heers “. Een machtsspel bedacht door de blanken voor de blanken.
  Een Surinaams gezegde” a srefi tiki sang e nak a wit fowru, e nak a blaka wang tu “. Democratie en communisme, zijn ontwikkeld door dezelfde groep personen, om de massa te onderdrukken. Religie, idem dito.Meester misleidend die je een beeld voorleggen met een mooi of afschuwelijk verhaal, waarbij de een lelijk is en de ander mooi. De ene is intelligent en de ander ongeschoold of dom. Jammer genoeg trappen wij al eeuwen in deze door derden gecreëerde illusie.
  Wat fake is, is het gecensureerd nieuws. Afrika is al zeker 2 jaren in opmars, zal je nooit horen via de mail stream media, maar toch is het zo.
  Er zijn Afrikanen die miljarden bezitten en bezig zijn zaken op orde te brengen. Het lijkt ongelovig maar het is zo. Mensen als Alph Lukaku en vele anderen, geven een andere kijk op de nieuwe vorm van ontwikkeling vorm van eenheid en niet van verdeling, zoals van de afgelopen 500 jaar.


  Maak melding

 8. Yildiz blijft maar bezig met overeenkomsten ondertekenen en laten ondertekenen. Ze begrijpt nog steeds niet dat zij ongeloofwaardig overkomt. Deze getekende overeenkomsten zijn geen lang leven beschoren en halen niets uit. Yildiz stop nu maar met al die buitenlandse reizen, de dure hotels met onze gemeenschapsgelden en steeds op de foto gaan met onze blankenbroeders. Onze mensen in de ziekenhuizen liggen hier op sterven na dood omdat er geen medische materialen zijn. Er ontbreken veel middelen om mensen hierin leven te houden. Zij weten genoeg wat zich in Suriname afspeelt. Suriname is dagelijks wereldwijd in het nieuws wat zich hier in ons klein landje afspeelt. Men hecht geen waarde meer aan wat er zogenaamd ondertekend wordt. Alles is een grote Fake. Yildiz het is beter langs te gaan in andere landen met het ophalen van medische apparatuur en andere middelen, zoals medicatie met een baskiet op je hoofd. Stop met mooi weer spelen. Zie ook onder ogen dat Suriname een mislukte staat is. Welk land wil nog zaken doen met een mislukte staat. Laten wij eerst in ons landje orde op zaken stellen en grote verbeteringen aanbrengen. Onze verpauperde Ziekenhuizen opnieuw opbouwen, personeel scholen, de juiste kader aannemen. Samenwerken met prominente kaders die wij reeds in huis hebben. Wat Yildiz doet is elke week in het vliegtuig stappen, dure hotels boeken en vluchten naar het buitenland om zogenaamd overeenkomsten te tekenen. Een fotootje zegt niet dat je zaken doet voor Suriname.
  Nu de remt erop. Dit psychisch gedrag moet nu een halt worden toegeroepen. Wie laat dit allemaal toe met onze gemeenschapsgelden. Onze kinderen en ouderen verhongeren. Kinderen worden gedwongen de straat op te gaan om spullen tot laat te verkopen om het thuisfront te ondersteunen zodat zij dagelijks brood op de plank hebben en Yildiz maakt veelvuldig buitenlandse snoepreisjes.
  Dit psychiatrisch gestoord gedrag moet nu een halt worden toegeroepen. Yildiz is gefixeerd op het buitenland ookal is het niet nodig. De bevolking wordt hierover niet geinformeerd wat zij daar gaat doen. Njang monie en de realiteit in ons land ontvluchten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.