Schuldaflossing voorkomt ‘alleen brood en water’ voor arrestanten in Suriname

22
Politie bus in Suriname
Archieffoto: Politie bus in Suriname

PARAMARIBO, 13 jul – Nog ter elfder ure is voorkomen dat arrestanten echt moeten leven van brood en water alleen. De regering heeft geld vrijgemaakt voor de ondernemers die de warme maaltijden bereiden. Even leek het erop alsof de levering zou worden stop gezet. In de media verschenen reeds de eerste berichten over een aanstaande ‘uithongering’. Zover is het dus niet gekomen.

Zoals zo vaak gebeurt de laatste tijd, is de ‘gang naar de pers’ effectief gebleken. De angst voor imagoschade krijgt steeds de overhand als weer eens een bericht verschijnt over late schuldaflossingen. Bij de leveranciers is een achterstand ontstaan in de betaling van rekeningen. Negen leveranciers maakten daarop bekend dat zij de levering van warme maaltijden zouden stopzetten. Cellenhuizen zouden nog wel voorzien worden.

Maar dan alleen maar van broodjes. Vier maanden lang is geen cent betaald. Nu is dus een deel van de schuld ingelost. “We hebben de actie opgeschort, omdat we betaling hebben ontvangen voor twee maanden. We zijn tevreden en de levering van voeding komt niet in gevaar”, zegt leverancier Roy Nazier tegenover de Ware Tijd. Beloofd is dat de rest van de schuld binnenkort wordt voldaan.

22 REACTIES

 1. Brood en water alleen moeten ze krijgen, als straf voor hun misdaden. Veel ndper’s en aboper’s zijn opgesloten. Hun soso lobi baas en lon, de bij verstek veroordeelde drugscriminelen vreten dagelijks de duurste en heerlijkste kost. No mercy voor degenen die zitten opgesloten vanwege moord, drugs, roof etc. No boi, ze schijten en pissen zich paars en zwart geel van de honger, dankzij de misleiders op wie ze ooit stemden. Ook buiten het gevang schijten en pissen veel ndp paria’s zich een paarse ddb buffel vol kommer en kwel. We gaa wee voo vijf in 2020 hoorden we enkele paars ddb gestoorden krijsen.


  Maak melding

 2. Waarom laten we ze niet zelf koken voor zichzelf of voor medegedetineerden.
  Gewoon zelf laten planten en oogsten en onderhouden van hun groente tuin.
  Kosten de maatschappij zo minder geld.
  Nu verdienen vriendjes van de NDP bakken met geld


  Maak melding

 3. Het ene gat met de ander dichten zo is de conclusie als er wederom wordt gezegd “wij hebben geld vrijgemaakt”.
  Hoeveel gaten zijn er om te dichten?
  Alleen Boefdraad weet het. Geen van de NDP in de DNA durven hun mond open te trekken.
  Doekhie trekt zijn muil open als hij steeds iets onr=tzinigs zegt.

  Tja volgende keer wordt het
  Wij hebben geld vrijgemaakt voor schoolvervoer.
  Wij hebben geld vrijgemaakt voor de ziekenhuizen
  Wij hebben geld vrijgemaakt voor dr specialisten
  Wij hebben geld vrijgemaakt voor Asiana
  Wij hebben geld vrijgemaakt voor Opa Doeli
  En zo volgen de tragieke delen zich zelf dagelijks / wekelijks op.

  RobG zou zeggen
  Suriname lijdt nog steeds onder de economische gevolgen.


  Maak melding

 4. Warme maaltijden voor criminelen.Geen wonder dat santo boma zeer geliefd is door de criminelen.Er wordt goed gezorgd voor ze.De nabestaanden en of hun slachtoffers houden traumas en letsels over en zij de criminelen leven een onbezorgd leven in santo boma.3x daags een portie dat ze niet verdienen.


  Maak melding

 5. Den weti man taki: dweilen met de kraan open of water naar zee dragen…

  Alla suma wan profiteer, den meki njan fu teki njan. Te a ten doro tak a njan patu keba da den sa njan makandra.


  Maak melding

 6. ook deze mensen hebben recht op een menswaardig bestaan,suriname voldoet niet aan de normen en waarden van de OAS
  een gedetineerde heeft recht op een uurtje luchten,iets wat niet gebeurt in Suriname het hele systeem is afgekeurd.hoe wil men Surinamers uit buitenlandse gevangenissen hier gaan acomoderen?


  Maak melding

 7. Brood en water is meer dan genoeg voor criminelen, het is een straf wat ze moeten uitzitten en geen vakantie all inclusive, anders moeten de gevangen werken voor hun brood, landbouw, mijnbouw ect of op plantage onder begeleiding van politie en militaire, desnoods met ketting aan zijn voeten. Als men niet vrij wil leven zonder fatsoenlijk te gedragen moet er dan anders, terug naar 1863.


  Maak melding

 8. R F Brown
  Daarom zeg ik gewoon zorgen dat je ze niet meeneemt maar achterlaat dan kost het de regering niets en zal dit ras vanzelf uitsterven
  Ook nabestaanden en slachtoffers kennen en hebben rechten.
  Slachtoffer is kostwinner en wie kijkt en zorgt dat de achtergebleven gezinsleden op dezelfde voet kunnen leven als daarvoor?
  Niet de gast in santo Boma en niet de overheid.


  Maak melding

 9. Off Topic:

  Smatje deed het volgende verzoek aan de admin:

  @ Moderator,

  Wilt u Jiyani bevestigen dat ik geen Pineut ben?
  Ik sta versteld van de boze berichtjes van Jiyani over mij.
  Begrijp er niets van. Ik heb ook niet de indruk dat Pineut zich zou voordoen als mij.
  Nogmaals: wilt u Jiyani bevestigen dat ik Smatje ben en geen Pineut?
  U kunt dat via het IPp-adres controleren c.q. achterhalen.
  Please make sure that Jiyani doesn’t make any further accusations.
  Het lijkt bijna paranoïde van haar om mij vanuit het niets met ene Pineut te vergelijken.

  — EDIT ADMIN: —
  Jiyani: Smatje is geen Pineut!

  Smatje jij lelijk ding (op het forum heb je uit de doeken gedaan hoe mooi je wel niet bent, op internet is iedereen mooi). maar jouw karakter is ontzettend lelijk.
  Ben je vergeten dat je mij op het forum hebt beschuldigd dat ik Zonnigsuri en Maharani_JJ ben. En dat niet 1 keer maar meerdere malen. Je hebt zelfs anderen opgestookt met je valse beschuldigingen aan mijn adres.
  Echter ik heb nooit aan de admin gevraagd om via mijn IP-adres uit te zoeken of ik met meerdere nicks op het forum aanwezig ben om vervolgens aan jou door te geven dat ik geen Zonnigsuri en ook geen Maharani_jj ben.
  Ik plaats gelijk de aanhef van een reactie (van het forum gekopieerd)waarin je mij als volgt aansprak:

  Smatje09 2014-08-29 21:19:35

  Re: Op weg naar een samenleving zonder Zwarte Piet (959 replies, posted in Wonen in NL)

  @ Jiyani aka Maharani_JJ, (zeker is dit geen paranoïde gedrag van je)

  Als Smatje09 heb je hindustanen voor alles wat vies en vuil uitgescholden. Je hebt mij zo vaak uitgescholden op het forum. Straks ga je ook beweren dat jij geen Smatje09 van het forum bent.
  Je hebt je zeer racistisch geuit over hindustanen op het forum. Als Smatje heb jij je ook op deze site nogal laatdunkend uitgelaten over de hindustanen.

  Deze post is 1 van d vele waarin jij je zeer laatdunkend over hindustanen hebt uitgelaten:

  Smatje09 2015-03-08 14:44:39

  Re: ‘Feminisme gevaarlijk voor het gezin’? (33 replies, posted in Algemeen nieuws)

  Is inderdaad VHP-ka. Hij begint te vermelden dat o.a. VHP aandacht besteedt aan Internationale Vrouwendag en de door hem gehate partij zou volgens hem nog geen aandacht daaraan hebben besteed. Drop ik vervolgens een item neer waar zeker heel veel winst voor zijn VHP-ka valt te behalen (namelijk het hoge zelfmoordcijfer onder de achterban van de VHP bestrijden), begint hij ineens te zeiken over off-topic en zo. Hij staat echt model voor die hele achterlijke VHP-ka denkwijze.

  Met hun Holi-ka en hun Phagwa-ka zijn het nog steeds geen verlichte zieltjes maar ze zijn ergens in de duisternis blijven ronddolen, vandaar dat ze alleen maar items zoeken om anderen onderuit te halen. Zo holi zijn ze niet en al helemaal niet verlicht. Ze komen dan met allerlei valse beschuldigingen die nergens op slaan, want als ze zelf in de spiegel kijken zijn zij de echte racisten. Als je hen dan weer terugfluit, raken ze in paniek en slaan ze op tilt. Wat een achterlijk denkende cowards zeg.

  Ik geloof er niks van dat jij Pineut niet bent. Het is o zo makkelijk om via een andere IP-adres onder een andere naam te reageren.
  Jij en die Pineut koesteren beiden een intense haat jegens de hindustanen.
  Ook jullie taalgebruik is precies hetzelfde. Jullie beiden hebben dezelfde nare trekken, zoals alleen maar negatieve berichten over India te plaatsen.
  Dus lelijk mens je kan de pot op. Ik, Jiyani, blijf bij mijn standpunt dat jij Pineut bent.
  Je hebt ook een keer als Surinette (er is ook een surinette met kleine letter s)op deze site een keer op mij gereageerd. Bovendien heb ik totaal geen boze berichten over jou geschreven, maar keihard de waarheid.

  Maar ik beloof jou dat ik na mijn vakantie een post die jij op het forum hebt geplaatst (waarin jij op de meest afschuwelijke wijze hebt uitgescholden) zal kopiëren naar deze site. Ik zal je geheugen opfrissen.
  Tenminste als je jouw posts niet gaat verwijderen of laat verwijderen door de admin.
  Op het forum heb je 3823 posts geplaatst bij elkaar 139 pagina’s.


  Maak melding

 10. Voor zover ik weet moesten de gevangenen hun eigen groente lanten en hun eigen eten koken maar onder sherf werd dat weg gedaan om vhpers de maaltijden te laten leveren


  Maak melding

 11. Het was een goed idee om de gevangenen hun groenten zelf te laten planten en koken.
  Ze krijgen buiten lucht in en lichaams bewegijng.
  De njang heeft niet naar de etens leversnciers te Gaan.


  Maak melding

 12. Bigi sma ,men moet hier eerst goed huiswerk verrichten voordat men zo,n overeenkomst aan gaat.
  maar helaas men heeft al voor getekend,dus vraag ik me af waar men mee bezig is in het DNA
  Buro Keizerstraat is een arestanten bewaarplaats die overvol is 300 of 400 arestanten in een veelste kleine ruimte .daar moet wat aan gebeuren. ook moet men in de wet op nemen dat slachtoffers zich via de wet een vergoeding kunnen aanvechten.meestal heeft een crimineel niks dus moet er een Fonds opgericht worden om
  slachtoffers te ondersteunen


  Maak melding

 13. We kunnen er over blijven zeuren. Het feit is dat het land Suriname al honderden malen failliet is. Er is gewoon GEEN GELD. De regering moet met de billen bloot en bij de Wereldbank aankloppen. Inhoudende: Je overgeven aan de (nog) strengere regels. De broekriem nog strakker aantrekken. En (dat op de eerste plaats) een ieder de steelt en moord inderdaad op water en brood. Halleluja en zegen Suriname. Amen.


  Maak melding

 14. Misschien moet de overheid nog meer bezuinigen en geen brood meet geven. Er zijn genoeg honden, katten, ratten, padden, reptielen en ander ongedierte die de chinezen lekker klaar kunnen maken. Het zou heel goed zijn al die gevangen te voorzien van dit soort chinees eten, ze zouden nooit weten wat ze worden voorgeschoteld, zolang het maar goed ruikt en smaakt. Honger maakt rauwe bonen zoet. Voor degenen die het te weten komen, die zullen zeker groente gaan verbouwen, Voor degenen die liever lui dan moe zijn, neks no fout, zolanga a swietie, leki a misdaad sa kong stijg, sinds 2010, ieja, a misdaad swietie ooktoe gi Dina en Meriba, anders zouden zde niet vaker in het gevang belanden.


  Maak melding

 15. In reactie op eerdere bericht van bigi sma .van 13 juli .Ik moet zeggen dat je helaas gelijk heb .voor wat betreft het ene gat met het andere dichten .helaas is het ook zo dat het hele land door de regering betaald wordt voor allerlei diensten .
  Elke Surinamer werk bij of voor de overheid .


  Maak melding

 16. Bij sommige mensen krijg ik meelij, geen gevoel voor dieren, waarom zou je onschuldige dieren moeten slachten voor de gevangenen.
  Je zou zou ze ook gewoon brood kunnen geven.
  Ik snap dit niet aan de ene kant vinden ze het erg in Suriname aan de andere kant denken ze net zo het slachten van Honden en katten vind ik Barbaars.


  Maak melding

 17. MoeVan 14 juli 2018 at 19:35
  Bij sommige mensen krijg ik meelij, geen gevoel voor dieren, waarom zou je onschuldige dieren moeten slachten voor de gevangenen.
  Je zou zou ze ook gewoon brood kunnen geven.
  Ik snap dit niet aan de ene kant vinden ze het erg in Suriname aan de andere kant denken ze net zo het slachten van vee en gevogelte vind ik Barbaars.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.