maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijProtestdemonstratie in de maak tegen afbraak aluinaardefabriek in Suriname

Protestdemonstratie in de maak tegen afbraak aluinaardefabriek in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 jul – Tegen de voorgenomen ontmanteling van de aluinaardefabriek zullen protestacties worden gevoerd. Het initiatief ‘om eens eindelijk wat te doen’ komt van het Actiecomité Alcoa. Comitévoorzitter, de voormalige parlementariër Wim Bakker, vindt dat de multinational er anders veel te goedkoop vanaf komt. De manier waarop de regering Bouterse de zaak afhandelt, is niet in het belang van Suriname.

Daarom is een ‘maatschappelijk platform’ ingesteld. Dat moet de voorgenomen protesten een brreed maatschappelijk draagvlak bieden. Het eerste wapenfeit wordt een protestdemonstratie in de omgeving van de de aluinaardefabriek van Suralco, het dochterbedrijf van Alcoa. Ook zal een dag na d demonstratie een petitie worden ingediend bij het parlement.

In de petitie wordt de opstelling van de regering en van de presidentiële commissie die onderhandelt met Alcoa op de korrel genomen. Het comité vindt dat te zeer een waas van geheimzinnigheid wordt gehangen over de onderhandelingen. Bovendien wordt het parlement buiten de deur gehouden. En dat terwijl uitsluitend het parlement de overeenkomst met Alcoa mag veranderen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. Ndp na echt wang vervloektoe ma pima didibri partij. Opa taki, dwazen en nogmaals dwazen. Oma taki, ook misdadig vervloekt zijn de ndp paria’s op de koop toe, ze houden hun bek.


  Maak melding
 2. Den suma san e denki den srefi nomo en lobi moni, den wetiman taki kapitalisten, den dati na didibri. Den probleem disi no de fu now now. Ef yu denki moro fara dan den Amerkan san habi den multinational na moro BIGI didibri, den wan san de dya ini Sranan na gewoon pinokkio, den na Pikin didibri. Amerkan na wan volk san lobi moni moro tra kondre, den ne bribi in masra Gado, sref den pastor fu den na kruktu profeet anga den geweldig private jets anga bigi oso. Den Amerkan e ga feti bijna alla tien tenti yari fu kiri suma fu offer den brudu fu habi moro grontapu gudu. Na libi suma e kar den vloek kon, fu grontapu sani san den e libi abra gi den nageslacht te den no de moro.


  Maak melding
 3. @ NietAllesDatBlinktis Goud,
  Er zit een kern van waarheid in je posting !! Wie heeft voor het “eerst” chemische wapens gebruikt in Azie na de 2e Wereld oorlog ??
  Wie verkoopt de meeste wapens !!! Wie “test” de nieuwe wapens uit in vooral Afrika,Midden-oosten en Azie ?
  China auw leer-ding-manierie !!!
  Het “schoothondje ” Mark was al op bezoek bij Big Brother !!


  Maak melding
 4. Demonstratie in Su, dit moet ik nog zien. In Suriname kan en mag alles het volk isniet in staat om te begrijpen at democratie is.Bouterse maakt hier dankbaar gebruik van


  Maak melding
 5. Het Surinaamse Volk zal ddb en gangsters duidelijk moeten maken, dat niet zij, maar het Surinaamse Volk de macht heeft en dat ddb en gangsters niets anders dan zeer zware tuchthuisboeven/criminelen zijn die 3 x LL van een rechters in Suriname en andere democratische rechtsstaten moeten krijgen voor misdrijven tegen de menselijkheid. Verder dat ddb en gangsters zijn geen dienaren van het Surinaamse Volk zijn en dat zij bezig zijn met hun enige eigen belangen, oa ddb om niet in Suriname, Nederland en de USA in de gevangenis terecht te komen.

  Wie houdt wie voor de gek dat een zware misdadigers die op macht belust is met de belangen van het Surinaamse volk, (inter)nationaal bezig is. De hele wereld kent deze zware crimineel. Met hem zal Suriname nergens in de wereld enige eer behalen. Hij is de grootste schande die Suriname en de Surinamers sinds het statuut in/op 29 december 1954 of de staatkundige onafhankelijkheid van 25 november 1975, ja toch?

  Wat heeft deze zware misdadiger sinds 25 februari 1980 voor Suriname betekend.
  Kijk om u heen, zie uw leven, de rekeningen die wekelijks betaald moeten worden voor vaste lasten, huishuur, kwaliteitswater uit leidingbuizen of de kraan, hypotheek van de woning of dure aflossingen voor een paar enkele vierkante meters domeingronden waarvoor moet worden afgelost aan politieke loyalisten van ddb/criminelen die grote eigendommen gratis hebben ontvangen en de arme burger dit in/ als eigendom te krijgen.
  zie de hoge prijzen bij de benzinepomp, geen medicijnen, slecht onderwijs en wetenschappen, lage salarissen, lonen, geen werkgelegenheid, ontwaarding srd, geen valuta, drugscriminalitiet, doorvoerland van drugs en Suriname zichzelf hiermee in de hele wereld berucht om is, kortom een en al grote armoede en heel grote ellende, et cetera, et cetera.

  ddb tik joe bondroe dai hoepel op. Ie né sing!, foe pot a Sranan People nanga Sranan (inter)nationaal so gie Gron Tapoe. Keba ba nanga a boen lagie waka man/soldaat gedrag fie. Sa a regeringscoalitie é bedoi nanga ontwikkeling. Mi Gado Man! A Sang Diez Hattie Morro Sorro.

  boeng Sari (His)tory

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 6. Atheïst
  Je hebt een probleem in Suriname, niet het probleem bij ander leggen ,zoals jij denkt verschuif je het probleem naar mark ,wat heeft hij te maken met de problemen van suriname, niks jakkes nadat, jammer


  Maak melding
 7. Praserie 13 juli 2018 at 02:02
  terwijl de paars stinkende honden blaffen en janken trekt de duivelse gammele paarse karavaan verder ..nog 5 erbij voor moord, drugs, roof, onrust, onvrede, armoede en schaartste


  Maak melding
 8. is er al enig licht in de tunnel van die 19.5 miljoen Euris die in beslag is genomen door Nederland..

  wat mij verbaast, niemand in s m e maakt zich druk, ook niet de gene die zijn geld heeft liggen in dit pakket.

  dus toch verdacht witwas.. ….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES