Opnieuw instellen (in)wisselplicht in Suriname niet aan de orde

21
Derde twinningfaciliteit Suriname Nederland voor 6,5 mln euro
FOTO: © Chetverikoff | Dreamstime Stock Photos & Stock Free Images

PARAMARIBO, 8 jul – De regering van Suriname heeft een bericht over het opnieuw invoeren van de zogenoemde (in)wisselplicht bestempeld als ‘fake nieuws’. Volgens het bericht dat rondgaat op social media zou de overheid op 29 juni 2018 hebben besloten om de plicht per 01 augustus weer in te stellen. Buitenlanders zouden dan bij aankomst in Suriname verplicht 400 moeten omwisselen in SRD. “Dit bericht, dat niet op de waarheid berust, is kennelijk in de ether gebracht om onrust te zaaien” aldus de regering via het NII.

Maar het bericht over het invoeren van de (in)wisselplicht komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het was de Surinaamse president Desi Bouterse zelf die in oktober 2016, enkele maatregelen aangekondigde die de inkomsten van de Staat moeten verhogen. Een van de maatregelen die Bouterse noemde was de zogenaamde ‘inwisselplicht’ voor niet-ingezetenen.

Deze plicht stamt uit 1992. Niet-ingezetenen moeten toen bij aankomst op de luchthaven van Paramaribo driehonderd Nederlandse guldens of de tegenwaarde ervan in andere harde valuta inwisselen. De Surinaamse regering had hiervoor een koers van één Nederlandse op zes Surinaamse guldens vastgesteld. De maatregel was bedoeld om meer buitenlandse deviezen het land binnen te krijgen.

Het nep bericht:


21 REACTIES

 1. Waar rook is is vuur. Vertrouw deze paarse regering voor geen millimeter.
  Straks wordt ook nog een avondklok ingesteld.

  Back to the eighties !


  Maak melding

 2. Heel veel Surineds gaan ervan uit dat deze wisselplicht gewoon een vorm is van de paarse wijze van dwingen. Ook heel veel oerdomme debiele dwaze ndp paria’ s zullen van familieleden geen euro’ s meer krijgen. Omm, tante of neef e go taki wanneer die bedelende ndp ooms, tantes, nichtjes en neefjes gaan vragen………eeh wat hebt ge voo me meegebracht……………srdees.


  Maak melding

 3. 3 tomaten voor SRD 10. Ai jare 1999 e doro bakka, broodje ei met tomaat, 15.000srd. Ai deng dong no mpp ndper’ sgaan weer voor vijf in 2020, daarna voor 3 tomaten voor SRD 1000.


  Maak melding

 4. Nationale Duivelse Demonische Dedesma Dieven Debielen Dwazen Delinquenten Partij. Een partij vol moordenaars, vol drugscriminelen, vol rovers, dieven, oplichters, kortom een partij van oerdomme stommelingen die niet van zichzelf, kinderen, familie, vrienden, dieren, vogels, vissen, insecten, bomen, rivieren en kreken en het oerwoud houden. Een zeer misdadig paars boutistich verdoemd oerdom slecht volk. Kijk wat er gebeurd is met Dinoka en Meribwa, de trawanten en vele ndper’ s. Wie van zijn zoon houdt geeft hem geen slang te eten als hij om een brood vraagt. Dat doet wel de duivel ddb in mensengedaante, vele ma pima domme ndper; s zijn zoals hij van aard is. Wi dati e tege ndp met hart en nieren, want ndp staat voor leugen en onrecht en ellende. Dwazen verdienen dwazen als leiders.


  Maak melding

 5. Dan maar niet meer naar su.
  Het geld wat ik uitgeef voor mijn ticket en verblijf in su kan ik voor de helft naar turkije.
  All in voor de helft.
  Dus laat maar komen.om te wisselen en hoop ik dat heelveel nedsuri’s ergens anders vakantie gaan houden.
  Lang leve de hel op aarde in su.

  Tjee


  Maak melding

 6. Hoe stimuleer je toerisme? Niet met dit soort achterlijke besluiten, ook al is het fake nieuws, maar zou je die achterlijke moordenaar ook niet kwaliteit moeten nemen, met die paarse massa in zijn moordenaarskop.


  Maak melding

 7. Goede maatregel. Suriname is een paradijs en wie het paradijs ingaat moet daar wat voor over hebben natuurlijk.
  Als je als tourist naar Nederland gaat, moet je ook aantonen dat je voldoende geld bij je hebt.


  Maak melding

 8. Boycotten dat corrupte, criminele, narcoland. Maffiabaas BOUTERSE dreigt zelf met de invoering en nu komt de paarse kontlikker Limbo weer ontkennen.


  Maak melding

 9. Wederom, lees ik tussen de regels door hoe de kapiteins en officieren zichzelf laten gaan door hun mening uit te blazen.
  Maar dan, kunt een van de kapiteins of officier met een oplossing komen.
  Het schiet niet op als jullie buiten het veld maar blijven gillen, ga de ring in geef een voorbeeld. Maar ja ik ben niet anders gewend van de Surinaams geleerden.
  Wat een komedie.
  Amusement for free.


  Maak melding

 10. Het zou een slechte zaak zijn om dit te doen. Toeristen mogen nooit boeten voor de praktijken die hier plaatsvinden. Valuta aftroggelen uit hun portemonnee, dan blijven zij weg. De toeristen die hier rondlopen zijn meer Surineds, wanneer zij ook ervoor gaan kiezen om weg te blijven dan zijn de rapen gaar. Zij die in Europa wonen kunnen overal voor weinig geld, naar een ander land om vakantie te vieren zonder beroofd te worden.Hier is het maar afwachten. Het is hopelijk een opluchting dat het fake nieuws is.


  Maak melding

 11. Nederlandse toeristen komen toch niet naar Suriname. Door al dat
  gejammer over slaven en voormalig koloniën die voelen zich helemaal
  niet welkom.


  Maak melding

 12. Is om te lachen als ik moet lezen dat de Surinaamse regering zo vreemde valuta de kas wilt vullen. Ik denk er zijn genoeg middelen.Al die ambtenaren tot 5 u laten werken. Bankmedewerkers niet halve dagen mr hele dagen werken. Ze worden verwend en hoe wil j dat t land voorruit gaat . Surinamers houden niet van ideeën creëren mr liever dat alles voor hun voorgekauwd worden. Genoeg gronden om te planten en verbouwen oh neee dat willen ze niet. De makkelijkste weg tip krijgen, opserveren en beroven.


  Maak melding

 13. Die wisselverplichting heeft een voordeel, dat je dan alles in alle winkels en ook bij de SLM in SRD’s kunt betalen. Het is toch belachelijk dat je in Suriname in bepaalde zaken niet eens met de nationale munt kunt betalen?
  Waar heb je dan een nationale munt voor?


  Maak melding

 14. Sang moet Je Bij De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (sLM)in een andere valuta betalen?? dan hebben ze geen vertrouwen in de Surinaamse munt.Maar dan wat doen zij met al dat geld? ze hebben zoveel dure tickets verkocht en nog zijn ze bijna failliet. Aboy Mama Sranang! Wat zijn ze van plan van u te maken.
  Een ieder komt en speelt zijn deel. Maar om terug te komen op dat wisselplicht. Het zou geen slecht idee zijn. Het zou een beter idee zijn al de regering eerst alle cambio’s sluit. Ja maar dan kunnen ze weer niet,want sommige ministers zijn groot aandeel houders.

  Het zou een Grandioos idee zijn al deze regering nu echt nu niet morgen opstapt. Waar zitten jullie voor? my god tell me? Voor de vorm 3 slappe wetten per jaar doorvoeren en 20 zelf omzeilen?

  Abaja DESi je hebt het zwaar, Je bedenkt elke truck om je straf te ontlopen. Dan moet hij nog sparen voor Dino, want tegen de tijd dat hij er uit komt leeft pa niet meer.
  dan nog vechten tegen zijn coalitie genoten die overal aandeel in iets hebben. Ai baja nu de tucajana.Oh ja laten we niet over moiwanna86 beginnen.
  Deze man valt niet zomaar in slaap, echt niet. Ik denk dat ze hem elke avond een hamer bewusteloos op zijn kop slaan,anders slaapt hij niet. In ede foeroe!!
  Opa Desi heeft het echt moeilijk. Zo veel geld maar hij kan niet op reis. Deel het met het volk noh opa.


  Maak melding

 15. Beardsly: Gebruik jouw verstand beter: NL weet dat Suri’s door de verslechterde economische situatie, over minder valuta beschikt. Dus, wanneer Suri’s naar NL op vakantie komen, is dat de reden, waarom er wordt gevraagd, of je over voldoende middelen beschikt, om jouw verblijf te bekostigen. Ja, Su is n paradijs, maar als tourist in Su hangt mijn veiligheid aan n zijden draadje..lees ik..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.